Новости
Последние статьи и обзоры
Дослідники AMD показали технологію генерації дерев, яка здатна зменшити споживання пам’яті в тисячі разів
-
D_ad
Member
Пропоную обговорити Дослідники AMD показали технологію генерації дерев, яка здатна зменшити споживання пам’яті в тисячі разів
Такі речі наглядніше оцінювати в порівнянні із вже існуючими технологіями.
Цікаво, на скільки воно виграє чи програє проти того ж 5-го Unreal`а, роботу із деревами якого продемонстрували на презентації 4-го "Відьмака", коли у них там тисячі дерев і все в реал-таймі на PS5 у 60 fps... ""
Такі речі наглядніше оцінювати в порівнянні із вже існуючими технологіями.
Цікаво, на скільки воно виграє чи програє проти того ж 5-го Unreal`а, роботу із деревами якого продемонстрували на презентації 4-го "Відьмака", коли у них там тисячі дерев і все в реал-таймі на PS5 у 60 fps... ""
-
taras_cs
Member
Спочатку фейкові пікселі, потім фейкові кадри, а зараз в них вже й дерева - фейкові?!!!11адинПродемонстрована сцена створена в реальному часі на основі робочих графів і комірчастої структури mesh nodes для 3D-рендера з різною деталізацією LOD. Ця технологія дає змогу обійтися без даних про геометрію і полігональну структуру об’єктів. З такою процедурною генерацією вся демонстрована сцена вимагає лише 51 Кб даних. За традиційних методів рендерингу для побудови такої ж сцени було б необхідно 34,8 ГБ даних. Різниця колосальна.
Ні забудім, ні прастім!
Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
Я так розумію, якщо в цих дерев немає геометрії, вони можуть бути лише фоном. Жодної взаємодії з ними бути не може.
-
Skiff93
Member
Нехай АМД це запатентує, щоб на зелених картах не можна було реалізувати 
-
taras_cs
Member
Патенти обходяться.Skiff93: ↑ 26.06.2025 12:01 Нехай АМД це запатентує, щоб на зелених картах не можна було реалізувати![]()
В мене є знайомий в Києві - він робив власний алгоритм для торентів, а в результаті почав продавати захищене сховище для даних, з хобі отримав бізнес.
Він розповідав, що обходив чужі патенти - береш звідти формулювання та імплементуєш дещо в алгоритмі трохи інакше, щоб не причепилися. Завжди є формальна відмазка - "а ми це не таким чином зробили, як там написано".
-
Геральт
Active Member
Ну, якщо під взаємодією мається на увазі "непереборна перешкода", як кущі в KCD, то краще вже без такої взаємодії.taras_cs: ↑ 26.06.2025 12:01 Я так розумію, якщо в цих дерев немає геометрії, вони можуть бути лише фоном. Жодної взаємодії з ними бути не може.
-
Sofeno
Junior
Майже 35 гб - "традиційна сцена" з деревами?
за такої традиційності всі ігри з деревами сьогодні б требувати цілий окремий хдд для дерев))
-
tornadox
Member
taras_cs
Як на мене це чудово, бо я не відкриваєш стару гру, то перше що кидається в очі відсутність рослинності, яку саме не добавляли заради економії ресурсів. А тут вийде робити сцени з мінімальними затратами, що зробить картинку більше красивою і живою.
Стосовно фізики, я не бачу проблем чому вона має бути відсутня. Звісно це не для виживалок де половину гри потрібно рубати дерева.
Як на мене це чудово, бо я не відкриваєш стару гру, то перше що кидається в очі відсутність рослинності, яку саме не добавляли заради економії ресурсів. А тут вийде робити сцени з мінімальними затратами, що зробить картинку більше красивою і живою.
Стосовно фізики, я не бачу проблем чому вона має бути відсутня. Звісно це не для виживалок де половину гри потрібно рубати дерева.
-
Skiff93
Member
Та це рофл, щоб інвідебої мінусів наставилиtaras_cs: ↑ 26.06.2025 12:09Патенти обходяться.Skiff93: ↑ 26.06.2025 12:01 Нехай АМД це запатентує, щоб на зелених картах не можна було реалізувати![]()
В мене є знайомий в Києві - він робив власний алгоритм для торентів, а в результаті почав продавати захищене сховище для даних, з хобі отримав бізнес.
Він розповідав, що обходив чужі патенти - береш звідти формулювання та імплементуєш дещо в алгоритмі трохи інакше, щоб не причепилися. Завжди є формальна відмазка - "а ми це не таким чином зробили, як там написано".
-
Scoffer
Member
Так це теж непогано, можна буде рендерити "справжніми" лише ближні, а дальні і так згодиться.taras_cs: ↑ 26.06.2025 12:01Я так розумію, якщо в цих дерев немає геометрії, вони можуть бути лише фоном. Жодної взаємодії з ними бути не може.
Ну і насправді не факт що не можна, процедурно згенерені ігрулі все вміли.
-
taras_cs
Member
Не можна, бо процесор їх навіть не обробляє, як тут пишуть. Але замінити таке GPU дерево на звичайне, з геометрією, можна (при наближенні або при взаємодії якось). При цьому може бути помітний "стрибок" від однієї моделі до іншої.Scoffer: ↑ 26.06.2025 13:06Так це теж непогано, можна буде рендерити "справжніми" лише ближні, а дальні і так згодиться.
Ну і насправді не факт що не можна, процедурно згенерені ігрулі все вміли.
-
sapsan
Member
Геометрія взаємодії не обов'язково повинна бути видима.taras_cs: ↑ 26.06.2025 14:02Не можна, бо процесор їх навіть не обробляє, як тут пишуть. Але замінити таке GPU дерево на звичайне, з геометрією, можна (при наближенні або при взаємодії якось). При цьому може бути помітний "стрибок" від однієї моделі до іншої.
-
mavrsmart
Member
Нарешті хоть хтось почав оптимізувати код, а не писати г*внокод на питоні/яві і виставляти мінімальні потреби для цього непотребу: - 100500GB RAM, 100500 ядер і 5090 а краще 3х5090
-
tornadox
Member
mavrsmart
В амуде погані маркетологи просто, не думають як продати більше гівнокарт щороку, відповідно за них віддуваються розробники пропонуючи якісь опенсорсні технологій і оптимізації.

В амуде погані маркетологи просто, не думають як продати більше гівнокарт щороку, відповідно за них віддуваються розробники пропонуючи якісь опенсорсні технологій і оптимізації.
-
VovaII
Member
Якщо до кожної намальованої моделі буде співставлена 3Д модель, що при наближенні "вилазить" із намальованої, — то нічого Ви не помітите. — Я так думаю.taras_cs: ↑ 26.06.2025 14:02При цьому може бути помітний "стрибок" від однієї моделі до іншої.
Відправлено через 3 хвилини 47 секунд:
Дослідники AMD продемонстрували технологію процедурної генерації дерев з робочими графами, яка не вимагає традиційної 3D-геометрії та здатна кардинально економити обсяг пам’яті, необхідний для рендерингу сцени.
-
qziua
Member
Що значить "фейкові"???taras_cs: ↑ 26.06.2025 12:01Спочатку фейкові пікселі, потім фейкові кадри, а зараз в них вже й дерева - фейкові?!!!11адинПродемонстрована сцена створена в реальному часі на основі робочих графів і комірчастої структури mesh nodes для 3D-рендера з різною деталізацією LOD. Ця технологія дає змогу обійтися без даних про геометрію і полігональну структуру об’єктів. З такою процедурною генерацією вся демонстрована сцена вимагає лише 51 Кб даних. За традиційних методів рендерингу для побудови такої ж сцени було б необхідно 34,8 ГБ даних. Різниця колосальна.![]()
Ні забудім, ні прастім!
Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
Я так розумію, якщо в цих дерев немає геометрії, вони можуть бути лише фоном. Жодної взаємодії з ними бути не може.
Яка Вам різниця як воно зроблено, головне результат. Це як у художника питати чим і на чому то намальовано. Багато хто, доречі, так і мислить - якщо на картоні, то це не картина, має бути холст, масло
-
vmsolver
Member
Новость больше о том, что ещё одну нагрузку пытаются перенести с CPU на GPU? Ну лады! А так, идея вроде бы не нова, но в чём новизна этой технологии не понятно, кроме переноса на GPU.
Тут дело не в фейковости, просто GPU будет генерировать геометрию деревьев на лету, подставляя текстуры веток для веток, листьев для листьев и так далее, подтаскивать для всего этого заранее прописанную физику и тому подобное, надо смотреть что они реализовали.
Тут дело не в фейковости, просто GPU будет генерировать геометрию деревьев на лету, подставляя текстуры веток для веток, листьев для листьев и так далее, подтаскивать для всего этого заранее прописанную физику и тому подобное, надо смотреть что они реализовали.
-
Baggio82
Junior
Викусили любителі Nvidia? 
-
bes
Member
Кому-то то теперь будет легче выполнить свое обещание и посадить миллиард деревьев
-
waryag
Member
Так система і працює. Тому патенти складають так, щоб обходити їх було складніше і дорожче, ніж ліцензувати.taras_cs: ↑ 26.06.2025 12:09Патенти обходяться.
Відправлено через 3 хвилини 9 секунд:
Тільки якщо технологію доведуть і почнуть масово використовувати з гарними результатами, можно буде про щось говорити.
А якщо вона буде працювати на всіх картах чи лише на 9000 серії - що це змінить?