Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

AlexxUnder: 26.06.2025 09:32
byaka: 26.06.2025 05:05 Асус як завжди продає мотлох за завищеними цiнами!
asus prime rtx 5070 - 107С пiд рамкою крiплення
спойлер
Изображение
https://www.comptoir-hardware.com/artic ... ml?start=3
Короче у меня бракованная карта попалась, там 60+ градусов :weep:
Там може i бiльше 60С,просто пiрометром ще потрiбно попасти в ту щiлину,але схоже що у вас все норм.
alumem
Member

Mtang
Жаль что видос не сделали, что бы оценить/сравнить работу вентиляторов/дроселей.
byaka
Member

AlexxUnder: 26.06.2025 09:32 Еще меня удивляет, что она в топе по популярности на Хотлайне.
Изображение
Ужас какой "мотлох" мне подсунули :lol:
Конкретно вам може i повезло, але спочатку проблеми с термопастою, вчора читав про не той бекплейт, зараз про якiсь пекельнi температури бiля гпу.Якось пiсля таких новин не дуже хочется грати в рулетку вiд асус.
А ще я вам хочу сказати що вона коштує як MSI GeForce RTX 5070 12G GAMING TRIO але по охолодженню значно програє i це дуже дивно що люди взагалi її купують.
Последний раз редактировалось byaka 26.06.2025 09:49, всего редактировалось 1 раз.
alumem
Member

byaka
То такой екземляр попался, сейчас можно взять две одинаковые карты и у них будут разные температуры в одинаковых услоаиях :rotate:
Vlaad13
Member

byaka: 26.06.2025 09:41
AlexxUnder: 26.06.2025 09:32 Еще меня удивляет, что она в топе по популярности на Хотлайне.
Изображение
Конкретно вам може i повезло, але спочатку проблеми с термопастою, вчора читав про не той бекплейт, зараз про якiсь пекельнi температури бiля гпу.Якось пiсля таких новин не дуже хочется грати в рулетку вiд асус.
Там у когось одного з мільйона вийшла ця проблема і він її відразу виклав, в 9 999 999 проблеми немає. Якщо керуватися такими категоріями то взагалі ніяку відяху не можна купляти і тут не важлива яка фірма, зелені чи червоні :laugh:
З такою параноєю треба іти працювати в розвідку
Последний раз редактировалось Vlaad13 26.06.2025 09:46, всего редактировалось 1 раз.
mult
Member

byaka
Мені не віриться що зелені прибрали хот спот просто так, бо захотілось.
50хх лінійка карт якась максимально підозріла, прибрали хот спот, величезні проблеми з драйверами.
Про драйвера я читав теорії, що нвідія накосячила саме з кристалами до нових карт, які програмно пробують вирішити, через що отакі проблеми з драйверами.
По крайній мірі таке може бути з першими ревізіями кристалів, далі може щось підкоректують на фізичному рівні.
Ну зате ціни не забули підняти.
Я взагалі вирішив пропустити 50хх лінійку, думав оновитись до 5080.
І у красних зараз нема альтернатив для 4к розширення.
Нові покоління красних і зелених може видадуть щось більш адекватне по хот спотам і температурам.
Непрямим підтвердженням, що з 50хх лінійкою щось не так буде те, якщо в 60хх хот спот знову зявиться.
alumem
Member

Striker: 25.06.2025 23:36Ну от і підтвердження моїх слів. А як тут деякі солодко співали про Palit 2 місяці тому. Як добре, що не вляпався. А вже реально думав брати по рекомендації місцевих експертів.
Ты как детьо малое, у нас достаточно тут на форуме типов с палитом, а ты судишь по 1 екземпляру ....
Вляпатся куда? У тебя всегда есть 14 дней на возврат товара.
Лишь бы что-то написать, ей-богу.
Vlaad13
Member

mult: 26.06.2025 09:46 byaka
50хх лінійка карт якась максимально підозріла, прибрали хот спот, величезні проблеми з драйверами.
Про драйвера я читав теорії, що нвідія накосячила саме з кристалами до нових карт, які програмно пробують вирішити, через що отакі проблеми з драйверами.
По крайній мірі таке може бути з першими ревізіями кристалів, далі може щось підкоректують на фізичному рівні.
Нові покоління красних і зелених може видадуть щось більш адекватне по хот спотам і температурам.
Непрямим підтвердженням, що з 50хх лінійкою щось не так буде те, якщо в 60хх хот спот знову зявиться.
Я вже тут кидав посилання на відео де у 5070ті міряли хотспот і порівнювали з радеоном, все там гаразд по температурах і чому там немає датчика до сих пір не ясно :dontknow:
alumem
Member

mult: 26.06.2025 09:46Про драйвера я читав теорії, що нвідія накосячила саме з кристалами до нових карт, які програмно пробують вирішити, через що отакі проблеми з драйверами.
это какие-то шизо теории. По поводу драйверов я стыкался только с неправильным отображением температуры в афтербернере (кулькам это не мешало нормально работать) + уже все пофиксили. У 40 серии больше проблем со свежими драйверами, это получается у них с кристалами проблемы?
Цены кстати +- такие же как были на супер линейку, просто ситуация в мире сейчас мягко говоря не очень стабильна.
byaka
Member

Vlaad13: 26.06.2025 09:51
mult: 26.06.2025 09:46 byaka
Я вже тут кидав посилання на відео де у 5070ті міряли хотспот і порівнювали з радеоном, все там гаразд по температурах і чому там немає датчика до сих пір не ясно :dontknow:
Скорiше якicь кисталiв стала гiрше(на деяких гп навiть ROP невисачає), можуть траплятися екземпляри де дуже вискоi температури.
Последний раз редактировалось byaka 26.06.2025 10:07, всего редактировалось 1 раз.
Геральт
Member

Vlaad13: 26.06.2025 09:45 Там у когось одного з мільйона вийшла ця проблема і він її відразу виклав
Vlaad13: 26.06.2025 09:51 Я вже тут кидав посилання на відео де у 5070ті міряли хотспот і порівнювали з радеоном, все там гаразд по температурах
:popcorn:
AlexxUnder
Member

Изображение
А ще я вам хочу сказати що вона коштує як MSI GeForce RTX 5070 12G GAMING TRIO але по охолодженню значно програє i це дуже дивно що люди взагалi її купують.
Я любитель тишины, писк дросселей вызывает у меня раздражение. По этому я выбрал именно ASUS PRIME-RTX5070-O12G. Еще не одному пользователю не попалась эта карта с лишними звуками в нагрузке. Цена на тот момент на нее была 28 589 грн, MSI GeForce RTX 5070 12G GAMING TRIO вроде стоила на пару тыс дороже. Выбор был очевиден.
Vlaad13
Member

byaka: 26.06.2025 09:58
Vlaad13: 26.06.2025 09:51
Скорiше якicь кисталiв стала гiрше(на деяких гп навiть ROP невисачає), можуть траплятися екземпляри де дуже вискоi температури.
Фанати АМД все життя грають на картах де хотспот гріється від 85 до 110 градусів і якось живуть із цим. Не думаю що це щось критичне (якщо воно взагалі є)
man1242
Member

Striker: 25.06.2025 23:36
Mihanja80: 25.06.2025 22:52Якщо ніхто ще не використав:
Він багаторазовий.
Mtang: 25.06.2025 22:48RTX 5070 від Palit GamingPro OC чіпами пам'яті Samsung, але повернув бо дуже голосно працювали вентилятори (неприємний рокіт) при мінімальних обертах 30% та співали дроселя, на MSI повна тиша.
Ну от і підтвердження моїх слів. А як тут деякі солодко співали про Palit 2 місяці тому. Як добре, що не вляпався. А вже реально думав брати по рекомендації місцевих експертів.
Скільки чекали на повернення коштів? Без проблем все пройшло?
Полностью подерживаю, у 3000 серии вентеляторы были значительно лучше, большое количество дефектов хотя к сожалению это касается и inno3d, Zotac, PNY, Gaimeward и других китайцев.
спойлер
Хотя снова вопрос цены :popcorn:
Последний раз редактировалось man1242 26.06.2025 10:15, всего редактировалось 1 раз.
byaka
Member

Доречi з RTX50XX у Nvidia дiйсно якось вже дуже багато проблем
Ось цю новину можете додати до загальної картини з asus prime rtx5070
https://www.tomshardware.com/pc-compone ... -longevity
man1242
Member

AlexxUnder: 26.06.2025 10:09
Я любитель тишины, писк дросселей вызывает у меня раздражение. По этому я выбрал именно ASUS PRIME-RTX5070-O12G. Еще не одному пользователю не попалась эта карта с лишними звуками в нагрузке. Цена на тот момент на нее была 28 589 грн, MSI GeForce RTX 5070 12G GAMING TRIO вроде стоила на пару тыс дороже. Выбор был очевиден.
Серия прайм вертолет :popcorn:
mult
Member

alumem
Ну про теорії з косяками я і писав що то припущення, нічого не стверджую, все може бути, як правдою так і вигадками :)
А от з драйверами, у мене 40 серія, взята майже на старті і я щось не памятаю щоб тоді було стільки галасу навколо драйверів.
А всі у кого попередні лінійки карт 40 і нижче ті взагалі сидять на версіях драйверів до виходу 50хх, бо там взагалі була біда.
Та і у відгуках пишуть що чи не вперше зелені так косячать з драйверами.
Звісно на зараз все більш менш пофіксили.
В мене теж був тільки один косяк, при оновленні драйвера комп завис намертво, допомогло тільки вимкнення розеткою.
Потім переустановив з допомогою ddu.
Використовую останні драйвера.
man1242
Member

byaka: 26.06.2025 10:13 Доречi з RTX50XX у Nvidia дiйсно якось вже дуже багато проблем
В нормальном кейсе проблем быть не должно, тем более если у тебя не реф исполнение.

Відправлено через 4 хвилини 10 секунд:
mult: 26.06.2025 10:13 alumem
Ну про теорії з косяками я і писав що то припущення, нічого не стверджую, все може бути, як правдою так і вигадками :)
А от з драйверами, у мене 40 серія, взята майже на старті і я щось не памятаю щоб тоді було стільки галасу навколо драйверів.
А всі у кого попередні лінійки карт 40 і нижче ті взагалі сидять на версіях драйверів до виходу 50хх, бо там взагалі була біда.
Та і у відгуках пишуть що чи не вперше зелені так косячать з драйверами.
Звісно на зараз все більш менш пофіксили.
В мене теж був тільки один косяк, при оновленні драйвера комп завис намертво, допомогло тільки вимкнення розеткою.
Потім переустановив з допомогою ddu.
Використовую останні драйвера.
Возможно уже проблема в самой системе а не в гпу, у самого лично после перехода на ртх5080 началась драпотся дота2 и сыпать ошибки по линии pci expresss, решилось дело что выберал в системе режим экономии енергии а все два самсунга были в режиме макс производительности иза этого в эко моде накопители и сыпали ошибку хотя на амд проблем не было.
AlexxUnder
Member

byaka: 26.06.2025 10:13 Доречi з RTX50XX у Nvidia дiйсно якось вже дуже багато проблем
Может они тестируют с выключенными вертушками? Я так тоже могу любую карту облить помоями :lamer:
byaka
Member

AlexxUnder: 26.06.2025 10:23
Может они тестируют с выключенными вертушками? Я так тоже могу любую карту облить помоями :lamer:
Я думаю що просто в RTX50XX стало бiльше невдалих экзеплярiв.Можливо через те що виробники постiйно на чомусь економлять
Последний раз редактировалось byaka 26.06.2025 10:33, всего редактировалось 2 раза.
Ответить