Вибір HDD

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Ответить
Автор
Member

tablestikus: 23.06.2025 11:19
Dremjke: 22.06.2025 19:47
100%
WD вічні харди.
З сігейтом та їх баракудами свого часу намучався - сипались усі поголівно.
ВД сипляться +- так само як і інших виробників.
+1, отож,
а то місцеві експерди зараз порадять,
судячі зі статистики backblaze в усіх виробників приблизно однаковий процент проблем,
треба вибирати не виробника, а модель конкретну, бо в усіх виробників бувають +/- вдалі або невдалі моделі
Последний раз редактировалось OldGoodGames 23.06.2025 11:40, всего редактировалось 1 раз.
tablestikus
Member

OldGoodGames
Я останні 20 років тримаю хдд 24\7 під торрентами - поюзав різні лінійки різних виробників, то всі живуть десь у мене ~6 років.

Єдине що не дуже бажано брати - початкові лінійки. А так - обираєш який більше подобається по вигляду та і купляєш. Ну можна ще якщо дуже хочеться CMR взяти.
OldGoodGames
Member

tablestikus: 23.06.2025 11:32 OldGoodGames
Я останні 20 років тримаю хдд 24\7 під торрентами - поюзав різні лінійки різних виробників, то всі живуть десь у мене ~6 років.

Єдине що не дуже бажано брати - початкові лінійки. А так - обираєш який більше подобається по вигляду та і купляєш. Ну можна ще якщо дуже хочеться CMR взяти.
дякую, а що з ними при такій експлуатації стається по вашому досвіду?
tablestikus
Member

OldGoodGames: 23.06.2025 11:40

Беди вилазять.
OldGoodGames
Member

Ну можна ще якщо дуже хочеться CMR взяти.
але це треба відшуковати бо виробники не дуже про інформують у характеристиках моделі коли людина обирає десь у магазині,
чув що smr гальмує тільки при використанні на торрентах, а у звичайному використанні це не помітно, чи дійсно це так?
tablestikus
Member

OldGoodGames: 23.06.2025 11:44
Ну можна ще якщо дуже хочеться CMR взяти.
але це треба відшуковати бо виробники не дуже про інформують у характеристиках моделі коли людина обирає десь у магазині,
чув що smr гальмує тільки при використанні на торрентах, а у звичайному використанні це не помітно, чи дійсно це так?
Через це я останній раз 12Тб сігейт взяв бо у них просто швидше на сайті знайшов спеки по цьому питанню.
Ой не знаю, були smr - я особисто якихось просадок не побачив під торрентами.
OldGoodGames
Member

tablestikus: 23.06.2025 11:43
OldGoodGames: 23.06.2025 11:40
Беди вилазять.
а ресурс свій гарантійний по паспорту при такій експлуатації 24/7 + торрент вони відпрацьовують, якщо брати по годинах?
tablestikus
Member

OldGoodGames: 23.06.2025 11:47
tablestikus: 23.06.2025 11:43
Беди вилазять.
а ресурс свій гарантійний по паспорту при такій експлуатації 24/7 + торрент вони відпрацьовують, якщо брати по годинах?
ну 50-60к годин вони точно в мене відпрацьовують. Щодо заявлених мільйона годин Mean Time Between Failures (MTBF, hours) в спеках - я сумніваюсь що то в навантаженні 24\7 рахується. Свою гарантію в 3 роки без проблем відгулюють. Там ще бува параметр Power-On Hours і він в сігейтів смішний біля 9к, але я теж особливо не копав що насправді вони мають на увазі.
МОНАХ
Member

Tim_wo_Pum: 23.06.2025 11:21 Замовив Red plus на 4тб у exe.ua
Будемо з часом подивитись)
► Раджу "поганяти" його під постійним навантаженням місяців 3-4 як мінімум, не записуючи на нього важливої інфи.
Rex
Member

МОНАХ
Та які 3-4 місяці? Навіщо??
Достатньо декілька разів пройтися по ньому тією ж самою Вікторією в режимі запису та й в продакшн)
Будьте акуратними з "редами" від ВД; це поки єдиний, але дуже прикрий і наглий випадок виходу з ладу, який у мене траплявся з ВД (десь вище по темі є мої сльозні голосіння з цього приводу).
Щодо цього, не знаю. Може просто невдалий екземпляр. Косяки бувають у всіх. Просто з мого особистого досвіду, у Сігейту їх більше
Tim_wo_Pum
Відпишіть потім свої враження по девайсу :popcorn:
МОНАХ
Member

Rex: 23.06.2025 14:59 МОНАХ
Та які 3-4 місяці? Навіщо??
Достатньо декілька разів пройтися по ньому тією ж самою Вікторією в режимі запису та й в продакшн)
► Х-хех :gigi: , ну, не скажіть. З мого досвіду "вінти" можуть бути "красиві-лискучі" на перевірці, але якщо падають, то часто в перші дні використання або після 2-3 місяців (не знаю чому - хоч теорію змови під це все діло підводити вже пора...).
Rex: 23.06.2025 14:59 Щодо цього, не знаю. Може просто невдалий екземпляр. Косяки бувають у всіх. Просто з мого особистого досвіду, у Сігейту їх більше
► Само собою :up: . Але саме на ВД-реди я зустрічав більшість негативних відгуків і саме мій перший ред став першим і останнім, який я купив у ВД (... називається - :eek: "На що ти сподівався, деб...л?!" (С) "Грань майбутнього") B-) ).
► Щоб не повторюватись - ОТАК все почалося. А ОТАК все скінчилось; занадто довго тривала моя безумовна, сліпа довіра до ВД за попередні 15 років, що я сам порушив свої же правила і загнав постійну інфу на "вінт", одразу по закінченню 2 місяців роботи "реда" :weep: . А потрібно було ще поганяти...
------------------------------------

► ...P.S. До речі, як і писав тоді - купив один "синій" терабайтник, поганяв пів-року, купив другий такий же терабайтник, знову поганяв пів-року... Коротше, "сині" терабайтники - рулять! Хай їм грець з їхніми редами-блеками та іншими маджахєдами! :D
Rex
Member

МОНАХ
Хм. У мене в користуванні було 2 синяка ідентичної моделі ezeх на 1 ТБ, один працював з 2012 року і в 22 почав сипатися. Інший з 2015 працює досі. От я і підбираю до нього заміну.
Як сучасні Синяки в плані шуму? Чув, що вони наче сильно клацають. І як вирішилася проблема з червоним? Поміняли по гарантії чи повернули гроші?
МОНАХ
Member

Rex: 23.06.2025 16:34 ... У мене в користуванні було 2 синяка ідентичної моделі ezeх на 1 ТБ, один працював з 2012 року і в 22 почав сипатися. Інший з 2015 працює досі. От я і підбираю до нього заміну.
► Я з 2008-го року... десь в 60-70% випадків тільки з "синяками" від ВД й маю справи по комп'ютерному життю. На домашніх системах - завжди виключно "синяки" стояли... до цього злополучного "реда".
► А я більше 8, 9, 10 років стараюсь "вінти" не ганяти, навіть, коли вони не сипляться і з ними все гаразд. Самий старий у мене - "синяк" на 300Гб з того ж 2008-го, звісно вже скрипучий та шумний, але по інших параметрах - хоч зараз став в систему... Але я їх примусово знімаю в так званий "офф-лайн-рейд" - використовую як архів, підключаю 2 рази на рік до системи, дублюю з робочих "вінтів" накопичену роботу і - знову "на полку".
Rex: 23.06.2025 16:34 Як сучасні Синяки в плані шуму? Чув, що вони наче сильно клацають.
► Залежно від екземпляру, попадається всяке. Але, зрештою, це ж - робочі конячки, їх не особливо і "вилизують" в цьому та інших відношеннях.
Rex: 23.06.2025 16:34 І як вирішилася проблема з червоним? Поміняли по гарантії чи повернули гроші?
:gigi: У мене є ще рік на "подумати" та "зважитись" (як-не-як 3 роки гарантії). Я ж тому й написав вище камраду, щоб не спішив важливу інфу закидати, а поганяв подовше: у мене там "перекидкою" застрягли особисті дані - скани паспортів та ключі до банкінгу - якщо ключі вже річним терміном "протухли", то дані з паспортів - не мої, не хотілося б, щоб десь всплили, якщо "вінт" по гарантії оживлять, а не просто спишуть як "брухт" під заміну. Мені деякі ІТ-"кулібіни" радять неодимовими магнітами "реда" "погладити", щоб совість не мучила і вже потім по гарантії відправляти :gigi: , але я щось аж занадто чесний по життю... Крім того - ніколи не бачив власними очима нутрощів HDD, то скоріше за все, нароблю собі "брєлків" з тарілок того "вінта" та й буде по-тому :laugh: .

► Але мораль з цього всього ЗАЛІЗОБЕТОННА: ганяйте "редів" аж до "посиніння", перш ніж довіряти їм якусь важливу інформацію. :mad:
Rex
Member

МОНАХ
Все зрозуміло, дякую за розгорнуту відповідь.
Єдине що, дуже дорогі брелоки вийдуть якщо його розбирати. А варіант з магнітом виглядає робочим. Хоча не знаю.
Volosaty
Member

OldGoodGames: 13.02.2025 02:56спеціальна прошивка яка ігнорує помилки
для цього драйв треба спеціально попросити (що можуть робити відеореєстратори, а можуть і не робити).
В усьому іншому це звичайні драйви.
OldGoodGames
Member

Volosaty: 24.06.2025 19:14
OldGoodGames: 13.02.2025 02:56спеціальна прошивка яка ігнорує помилки
для цього драйв треба спеціально попросити (що можуть робити відеореєстратори, а можуть і не робити).
В усьому іншому це звичайні драйви.
У сенсі це опція - "пропускати помилки чи ні"?
Якщо так, то де саме ця опція і як переконатись що драйв працює як звичайний, а ні як вдеореєєстратор?

ps усе одно, якось лячно, невідомо що саме у прошивці якщо драйв спеціально для відеоспостереження.
Volosaty
Member

OldGoodGames: 25.06.2025 02:50У сенсі це опція - "пропускати помилки чи ні"?
спеціальна фіча, за замовчуванням вимкнена.
OldGoodGames: 25.06.2025 02:50невідомо що саме у прошивці якщо драйв спеціально для відеоспостереження.
в них бай дефолт оптимізацію під багатопоточний запис, у всьому іншому звичайні харди.
OldGoodGames
Member

Volosaty: 30.06.2025 13:32
OldGoodGames: 25.06.2025 02:50У сенсі це опція - "пропускати помилки чи ні"?
спеціальна фіча, за замовчуванням вимкнена.
OldGoodGames: 25.06.2025 02:50невідомо що саме у прошивці якщо драйв спеціально для відеоспостереження.
в них бай дефолт оптимізацію під багатопоточний запис, у всьому іншому звичайні харди.
дякую, але чого тоді їх помічають як для відеоспостереження якщо усі опції вимкнені?
якщо б десь це можна було подивитись то було б переконливо, але так є сумніви і тому краще для звичайної роботи взяти звичайний хард
МОНАХ
Member

OldGoodGames: 30.06.2025 22:43 дякую, але чого тоді їх помічають як для відеоспостереження якщо усі опції вимкнені?
якщо б десь це можна було подивитись то було б переконливо, але так є сумніви і тому краще для звичайної роботи взяти звичайний хард
► Процитую самого себе ЗВІДСИ (вище по темі), бо колись так само парився за ці "пурпури":
...- в результаті дочитався до повідомлень представника WD про те що "Пурпури" так прошиті, що в критичних випадках можуть писати не перезаписуючи помилкові фрагменти, якщо такі траплятимуться... Не став докопуватись що там так, що не так (бо - задрало яку неділю переривати то все в пошуках, щоб і дешево і нормально - і так затягнув: поки вагався, то ціни пішли вверх), а з тих, хто на практиці юзає "пурпури" так ніхто і не "попався" мені "в руки"...
► Але :D коли б то я знав, то краще б тоді той "пурпур" взяв - може б він у мене і вижив був.

► ... Посилання на представника WD, який ото писав у відповідь на запит в якомусь маркет-плейсі, вже, напевно, не знайду. Але і момент з драйвером, про що писав камрад вище - теж десь зустрічав.
OldGoodGames
Member

дочитався до повідомлень представника WD про те що "Пурпури" так прошиті, що в критичних випадках можуть писати не перезаписуючи помилкові фрагменти
Дякую, і шо це значить?
Але по суті не важливо, бо за для власного спокою краще взяти звичайний винт, бо не дарма виробники помічають такі винти як спеціалізовані, а що там у них в прошивці одному будді відомо :)
Ответить