Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

Так,з платою АТС 5000 розібрався-прошив таки бутблок,материнка справна,вже Вин 98 встановив.
radical
Reshacker
Велико вдячний вам за допомогу в цій справі.:beer:
offece-trader
Member

В очередной раз возился со старыми железками и возникло несколько вопросов.

1. Зависит ли скорость тестирования в мемтесте стандартном от процессора ? Какой чипсет лучше всего для тестирования памяти ддр \ сдрам ?

2. Что может испортиться в обычном 3.5 флоповоде ? Лежало пара штук на полке год наверно, взял что бы тестировать память, обоих перестали видеть материнки, хотя они 100% были рабочими полгода назад когда последний раз тестировал память. Взял который валялся на балконе - все заработало.

3. Буду копаться в 478 сокете, какие материнки (кроме белых и золотых солтеков) вообще интересны, на что стоит обратить внимание, а что можно сразу в утиль отправлять ?

Отправлено спустя 31 секунду:
Бумик: 22.06.2025 10:29Так,з платою АТС 5000 розібрався-прошив таки бутблок,материнка справна,вже Вин 98 встановив.
Я так понял микрухи биосов оказались рабочими ?
tribute
Member

offece-trader: 22.06.2025 16:17 В очередной раз возился со старыми железками и возникло несколько вопросов.

3. Буду копаться в 478 сокете, какие материнки (кроме белых и золотых солтеков) вообще интересны, на что стоит обратить внимание, а что можно сразу в утиль отправлять ?
наскільки пам'ятаю у Abit були ще цікаві плати :shuffle:

Epox теж можливо буде цікавим...
mklm
Member

кп сдр - i815/i845
кп ддр - к8
білі/золоті можна одразу на помийку нести
offece-trader
Member

mklm: 22.06.2025 16:49кп сдр - i815/i845
кп ддр - к8
білі/золоті можна одразу на помийку нести
Сдрам проще проверять на материнке где симы сразу есть, а чего на к8 ддр надо проверять ? Я всегде думал что если уж на интеле заработало, то на остальных чипсетах точно будет работать. А что по скорости ?

Чего такая ненависть к солтекам ? :)
tribute
Member

ще DFI може
mklm
Member

offece-trader: 22.06.2025 16:17 Какой чипсет лучше всего для тестирования памяти ддр \ сдрам ?
offece-trader: 22.06.2025 17:26 Сдрам проще проверять на материнке где симы сразу есть, а чего на к8 ддр надо проверять ? Я всегде думал что если уж на интеле заработало, то на остальных чипсетах точно будет работать. А
ок :laugh:
Бумик
Member

offece-trader: 22.06.2025 16:17
Бумик: 22.06.2025 10:29Так,з платою АТС 5000 розібрався-прошив таки бутблок,материнка справна,вже Вин 98 встановив.
Я так понял микрухи биосов оказались рабочими ?
Не можу за всі сказати,бо на двух так і не вдалося бутблок перешити,на третій вдалось,але не без танців з бубном.

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
mklm: 22.06.2025 16:49 білі/золоті можна одразу на помийку нести
Або зразу *дутиши* міняти.
offece-trader
Member

mklm: 22.06.2025 17:55
offece-trader: 22.06.2025 16:17 Какой чипсет лучше всего для тестирования памяти ддр \ сдрам ?
offece-trader: 22.06.2025 17:26 Сдрам проще проверять на материнке где симы сразу есть, а чего на к8 ддр надо проверять ? Я всегде думал что если уж на интеле заработало, то на остальных чипсетах точно будет работать. А
ок :laugh:
Я в том смысле, какой из тех которые на сокет7 и понимают симм\сдрам лучше для тестов

Ну и скажите уж чего по скорости, или там все равно ?
spoglyadach
Member

offece-trader: 22.06.2025 16:17 (кроме белых и золотых солтеков)
:) блін а я щось не можу пригадати, я у вас забрав білого солтека котрого просив відкласти ще мабуть минулого року? Здається 478 там був...

Відправлено через 2 хвилини 17 секунд:
Ало прийом... хто підкаже по кондьорам, бо треба замовити певну екзотичну відстань між ногами на пару материнок з тонкими високими капациторами. А ті 3 різновиди полімерів що вже маю не пхаються та ще й ноги короткі, довгі тільки в японських, але на ті материнки японських шкода бо вони дорогі B-)

А я правильно розумію, що відстань між ніжками кондьора напряму залежить від його габаритів, мова саме про полімери. Ну тобто умовно є розмір 8х11.5 та 10х12.5 і окрім різниці в самих параметрах, саме по типорозміру корпусів який вписується в якийсь стандарт, там же є і стандарти по відстані між ногами. Звісно є даташити на більшість кондьорів, але ось саме на пару моделей полімерів такий даташит що там просто вказані якісь параметри ніжок для всіх номіналів серії. Тому й таке запитання виникло, може хтось щупав великий асортимент полімерів і щось підкаже
offece-trader
Member

spoglyadach: 22.06.2025 18:34
offece-trader: 22.06.2025 16:17 (кроме белых и золотых солтеков)
:) блін а я щось не можу пригадати, я у вас забрав білого солтека котрого просив відкласти ще мабуть минулого року? Здається 478 там був...
Я сегодня перебиаал 478 сокет и сам про них вспомнил :) там вроде еще парочка добавилась :) как переберу точно - скажу
spoglyadach
Member

Було б добре якщо дочекалась, бо я щось тоді всьо забув а ви оце нагадали то в мене срібна відяха є і пам'ять красива під неї :up:
Правда треба кандьорів гривень на 400 туди сунути але краса потребує жертв

Так, а яку відяху під фіолетовий солтек на 478 підібрати, є в когось ідеї?
radical
Member

offece-trader:
Чего такая ненависть к солтекам ? :)
Треба одразу усі електроліти міняти.
Хоча, загалом, як ретро, солтек мені подобається.
spoglyadach: 22.06.2025 18:49 , а яку відяху під фіолетовий солтек на 478 підібрати, є в когось ідеї?
Фіолетову, їх було чимало, всілякі паліти і таке інше.
spoglyadach
Member

radical: 23.06.2025 08:13 Треба одразу усі електроліти міняти.
Хоча, загалом, як ретро, солтек мені подобається.
Так, але в голові треба тримати цифру +10-15$ та вечір з паяльником на доведення того солтека до розуму, я вже парочку зробив то всьо порахував. Розхідникі такі як кілька годин часу, флюси, жала, опльотки, олововідсоси та інше ми не рахуємо :laugh:
offece-trader
Member

Вот это быстрая планка, надо такая кому то для тестов\разгонов или в утиль ?
спойлер
Изображение
spoglyadach
Member

Мені такоє нада :laugh: під фіолетовий Soltek

Відправлено через 9 хвилин 5 секунд:
radical: 23.06.2025 08:13 Фіолетову, їх було чимало, всілякі паліти і таке інше.
Мабуть це я не дуже правий, бо це ж мабуть не фіолетовий колір. Ну оті паліти про які ви пишете м'яко кажучи не пляшуть взагалі
Ось така плата, краще вже тоді синю відяху пхати до неї
спойлер
https://theretroweb.com/motherboard/ima ... 904258.jpg
mklm
Member

є приблизно такий самий солтек (такого самого кольору), постить. віддам безкоштовно

Відправлено через 2 хвилини 17 секунд:
модель sl 86spe2
spoglyadach
Member

О, крутяк я б тоді взяв, бо в мене 4 слотова версія

А з відяхою я так розумію можна видихать бобру, бо все що я нагуглив це SL-5900-FD про яку можна забути :eek:

Ще отаку маю дичину, якийсь час вони періодично спливали на олх ну і мені пощастило купити одну, зараз щось такого я не бачив давно. Не знаю чи то перед відправкою чи до неї, кіт помітив чи ту посилку чи одну материнку в ній бо їхало там дві. Короче приїхала ця ароматна посилка і я так знатно був в шоках, хоча солтек там більше провонявся від тої іншої плати. Але того аромата я того виводив у респіраторі днів три, кілька мийок робив з різними засобами, з тих пір не вмикав цей чорний Soltek.
спойлер
https://theretroweb.com/motherboards/s/ ... -k8an2e-gr
Але це все було б не так смішно, якби отой попередній Soltek що я кидав так само не приїхав після знайомства з котіком, корочше два фіолетових солтека і обидва обіссяні. Але наче всьо врятував і аромату того як не було
Може коти не випадково ссють на солтеків? :laugh:
Последний раз редактировалось spoglyadach 23.06.2025 23:43, всего редактировалось 2 раза.
mklm
Member

пишіть в пп, куди заслати - завтра поїде. по кольору є схоже у palit, pny, але відтінок інший
spoglyadach
Member

Будем ставити синій Gigybyte 6600 (AGP) з Zalman LED, там якраз треба поміняти сівші діоди. Якщо підкинути фіолетові ті що змушують світитись слоти на всяких DFI то має бути прям чудово, я вже якось робив такий фокус на процесорному кулері де діоди майже згасли. Але ставив інший колір що б очі не випалював як той синій
Ответить