Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

Nedis: 21.06.2025 15:29rtx 5060ti 16гб? Или 21-22к
так є двухвентильні гіга, асус, мсі по 22,5к що не так?
luckygamerks: 21.06.2025 21:528 Гб це постріл собі у ногу.
а свою профільну карту приховали від інших, щоб не бачили як вистріли з дробовика в ...у?
byaka
Member

luckygamerks: 21.06.2025 21:52
byaka: 21.06.2025 07:32
Cамого гп rtx5060 вже не вистачає для гри в 2к,так что там проблема навiть не в 8гб.
Купувати rtx5060ti 16gb теж немає сенсу, вона через рiк буде на тому мiсцi що зараз rtx5060 i неважливо що вона має 16gb
Я ж написав, що саме для 5060ті на мою думку необхідно десь 12 ГБ. Так саме 16 можливо для неї і не потрібно, але серед варіантами 8 та 16, навіть думати нема про що. 8 Гб це постріл собі у ногу.

Отправлено спустя 1 минуту 12 секунд:
Якщо ставите мінуси, то хоча б напишіть щось розумне :))
Йшлося про потужність графічного процесора.
Ось яскравий приклад: Dune: Awakening 2k rtx5060ti 41фпс ( на 4фпс бiльше нiж у rtx4060ti)
Вложения
dun.jpg
luckygamerks
Member

Изображение
byaka: 22.06.2025 01:30
luckygamerks: 21.06.2025 21:52

Я ж написав, що саме для 5060ті на мою думку необхідно десь 12 ГБ. Так саме 16 можливо для неї і не потрібно, але серед варіантами 8 та 16, навіть думати нема про що. 8 Гб це постріл собі у ногу.

Отправлено спустя 1 минуту 12 секунд:
Якщо ставите мінуси, то хоча б напишіть щось розумне :))
Ось яскравий приклад: Dune: Awakening 2k rtx5060ti 41фпс ( на 4фпс бiльше нiж у rtx4060ti)
Слухайте, іноді ми можемо по різному читати в сприймати чужі повідомлення. Там де я викладав відео, я писав, що саме для 5060 більше 8гб і немає сенсу, для 5060ті треба все таки 12. Основна інформація була в тому, якщо в тебе pcie 3 чи 4 на материнській платі, 8 ГБ відео і ще й порізана шина на відеокарті то це оййййййй!, при переповнені відео буферу ти отримаєш неймовірне падіння продуктивності. Про потужність чіпу я з вами і не намагався спорити, але ж є випадки коли саме памʼяті не вистачає. Знову ж такі відносно потужності, я з перших днів писав, що відеокарти 5000 серії слабкіші 5070ті вийшли якісь лайняні, 4000 на фоні 3000 вийшло і то в рази цікавішими. 5070ті, 5080 гарні карти, але вибачте, це карти для багатих. Зараз я не хочу знов цю тему розвивати, бо почнуть вилазити мінусатори зі всіх сторін і писати, що все покоління топ.

Давайте краще поспілкуємося про відео. Ви з ним згодні чи не згодні. Якщо не згодні то чому?
Ще раз, що я бачу у відео.
1. Нестача відео памʼяті (без привʼязки до потужності чипа) часто має колосальні падіння продуктивності.
2. Плата зі старими стандартами PCI робить падіння кадрів ще більшим часто перетворюючи на слайд шоу.
Можливо я трохи по іншому дивлюсь на всю цю ситуацію, тому що в мене вже давно монітор із роздільною здатність 2k, а не full hd.
спойлер
IMG_4615.png
Отправлено спустя 16 минут 32 секунды:
Patruletz: 21.06.2025 23:35
Nedis: 21.06.2025 15:29rtx 5060ti 16гб? Или 21-22к
так є двухвентильні гіга, асус, мсі по 22,5к що не так?
luckygamerks: 21.06.2025 21:528 Гб це постріл собі у ногу.
а свою профільну карту приховали від інших, щоб не бачили як вистріли з дробовика в ...у?
Слухайте у вас гарний пк та гарна відеокарта, ви молодець, що такий зібрали, але скажіть мені будь ласка, яке відношення має моя профільна відеокарта до ситуації, яку ми обговорюємо. Буде в мене gtx750, rtx3050, rtx 3080 чи rtx 5090 це якось вплине на ситуацію? Так у більшості випадків, ставляться трохи нижчі налаштування графіки і все стає відносно добре, але ж таки проблема існує? Чи не так?
byaka
Member

luckygamerks: 22.06.2025 10:06
byaka: 22.06.2025 01:30
Слухайте, іноді ми можемо по різному читати в сприймати чужі повідомлення. Там де я викладав відео, я писав, що саме для 5060 більше 8гб і немає сенсу
Про те що 8 гб не вистачає я вже чую останi 5 рокiв,з того моменту як почали продавати rx6800xt 16gb.Причому новини читаю не я один ,а ще майже пiд кожною новиною люди з вiдеокартою 12-16gb розказують якже хрiново жити з вiдеокартою на 8gb.Тому ви трохи запiзнилися,а те що PCI робить падіння кадрів так це теж не новина в rtx4060 все те саме.
Тому краще звернути увагу на продуктивность гп rtx4060ti rtx5060,нiж в 100500 раз згадувати про 8гб.
luckygamerks
Member

byaka: 22.06.2025 10:24
luckygamerks: 22.06.2025 10:06
Слухайте, іноді ми можемо по різному читати в сприймати чужі повідомлення. Там де я викладав відео, я писав, що саме для 5060 більше 8гб і немає сенсу
Про те що 8 гб не вистачає я вже чую останi 5 рокiв,з того моменту як почали продавати rx6800xt 16gb.Причому новини читаю не я один ,а ще майже пiд кожною новиною люди з вiдеокартою 12-16gb розказують якже хрiново жити з вiдеокартою на 8gb.Тому ви трохи запiзнилися,а те що PCI робить падіння кадрів так це теж не новина в rtx4060 все те саме.
Тому краще звернути увагу на продуктивность гп rtx4060ti rtx5060,нiж в 100500 раз згадувати про 8гб.
Я знаю, що я нічого особливо нового не написав, але нажаль тут іноді, забувають і про цю інформацію і надають дивні рекомендації до покупки (я не за вас). Вийшло свіже відео з новим поколінням, яке гарно демонструє все те, що тут по 100 разів обговорюється, але ні хто зазвичай не наводить фактів, а тільки розповідає бачення зі своєї колокольні. Я теж маю свою думку, на відміну від половини експертів тут, я ні коли не казав, що моя думка правильна і крапка, ні я теж можу помилятися, тому намагаюсь спиратися на факти. Не знаю з якою метою, ви привели 6800xt, але особисто я вважаю її непоганою картою, не дивлячись на ті недостатки, які в неї є і думаю, що особливо ті хто її купив бу у гарному стані за 11-12 тис півтори роки тому, взагалі молодці. Бо за ці півтори роки революції не сталося, а точніше у бюджетному та середньому сегменті ми не отримали нічого цікавого, і ця карта у більшості випадків справляється не гірше за те що нам пропонує ринок сьогодні.
Patruletz
Member

luckygamerks: 22.06.2025 10:23але ж таки проблема існує? Чи не так?
яка проблема? 8 гіговки не робились для того що би ви запускали на них Кіберпанк та Сталкер в 2к на ультимативних налаштуваннях, їх задача щоб піпл грав у всілякі онлайн проекти. Тому тут більше питання до ціни, а не об'єму врам.
luckygamerks
Member

Памʼятаєте коли вийшов Stalker 2 і як раз було відео з тестуванням відеокарт. Тут добре видно на прикладі тих же 4060, а у особистості 4060ti на 8 та 16 як впливає нестача відеопамяті при налаштуваннях епік навіть у full hd. В той же час тут добре видно і те про що ви кажете, про потужність чипа у карт яким вистачає памʼяті. Я більше скажу якщо казати про ринок нових карт мені в тому році 4070 super не дивлячись на свої 12 дуже навіть подобалась, а 4070ti super взагалі була цікава.
спойлер
2k
2k
спойлер
1080
1080
Отправлено спустя 7 минут 39 секунд:
Patruletz: 22.06.2025 11:24
luckygamerks: 22.06.2025 10:23але ж таки проблема існує? Чи не так?
яка проблема? 8 гіговки не робились для того що би ви запускали на них Кіберпанк та Сталкер в 2к на ультимативних налаштуваннях, їх задача щоб піпл грав у всілякі онлайн проекти. Тому тут більше питання до ціни, а не об'єму врам.
Поки я друкував нове повідомлення, вже і ви мені відповіли і на диво згадали сталкер. Правильно, про це я те ж писав, і про ціну писав не раз раніше. Ладно, як я і казав тут є чимало людей які все це розуміють, але є чимало тих хто не розуміє, погано, коли ті хто не розуміє роздають рекомендації, а потім у людей виникає питання чому так сталося. Ми ж все таки технічний форум і повинні керуватися не тільки власними думками, а і фактами.

Отправлено спустя 8 минут 30 секунд:
Наприклад в мене є друг, в нього 4060 8 ГБ і грає він у full hd переважно у танки, і він дуже задоволений. А чому задоволений?
1. Хоч вона і слабша, але й найдешевша серед 4000.
2. Енергоспоживання, воно там просто супер.
3. Компактна та не шумна, бо такій холодній карті не потрібна велика та потужна СО.
Я поставив його карту і при моїх 2к та тих іграх які мені подобаються, це жахлива карта.
AlexxUnder
Member

luckygamerks
Вы перед тем, как публиковать какую либо чушь - перепроверьте её :lol:
https://www.youtube.com/shorts/M6W0ojH3r64
Просто у меня то до 5070 была 4060 и я играл в Сталкер 2 на FullHD.

Отправлено спустя 14 минут 25 секунд:
luckygamerks: 22.06.2025 10:23відеокарти 5000 серії слабкіші 5070ті вийшли якісь лайняні
Вот обоснуйте, чем для 2к на данный момент плохая 5070 12Gb?
Только не надо заглядывать в будущее, у нас погоду на день предугадать не могут!
На сегодня , на СЕЙЧАС!
skyod69
Member

AlexxUnder: 22.06.2025 11:55 luckygamerks
Играть можно,но по разному! Сейчас прохожу на R5 5600 32 gb DDR4 и RX6650XT на вьісоких настройках в FullHD и в поле ФПС стабильно 60,а вот при большом кол-ве НПС в закрьітьіх локациях -иногда отлавливаю 10 ФПС,даже ФРС не спасает...только перезагрузка. Нагрузка- 99% карточки и примерно 7700 Гб видеопамяти.
Сейчас перед вьібором,что следующее поселится у меня 9060XT или 9070 ( как вариант 7800XT), но памяти не меньше 16 Гиг ибо иначе никак...
luckygamerks
Member

AlexxUnder: 22.06.2025 11:55 luckygamerks
По-перше hardware unboxed за відносними фейками не був помічений.
По друге тестування проводили, ще в тому році коли він вийшов, а вийшов він з мільйоном багів.
По третє тестували епічні налаштування у нативі, з апскейлерами інша ситуація. Хоча кадрів і правда дуже мало.
По четверте в деяких локаціях може бути дуже великий фпс, а в деяких буде падіння майже у ноль.
Але так з вами як з власником карти я спорити не буду, так як на 1080 я не грав б цю гру, а от у 2к з 4060 на максимальних налаштуваннях таки пробував, і це було боляче. Я вроді навіть скрінив, треба пошукати.
AlexxUnder
Member

luckygamerks
у 2к з 4060 на максимальних налаштуваннях таки пробував, і це було боляче
А еще 4060 орехи колоть сложно, вот уже пару минусов и нашли...
Игра может выходить настолько сырой, что на 5090 не стартовать. Вывод 5090 = лайно?
GreenMile
Member

Господи, 8-гігових карт в актуальному поколінні залишилось 2,5 моделі, а тут досі скаженим нема спокою :facepalm:
luckygamerks
Member

AlexxUnder: 22.06.2025 12:09 luckygamerks

Отправлено спустя 14 минут 25 секунд:
luckygamerks: 22.06.2025 10:23відеокарти 5000 серії слабкіші 5070ті вийшли якісь лайняні
Вот обоснуйте, чем для 2к на данный момент плохая 5070 12Gb?
Только не надо заглядывать в будущее, у нас погоду на день предугадать не могут!
На сегодня , на СЕЙЧАС!
Я ж висловлюю свою думку, але в той же час намагаюся дивитися авторитетні видання.
Я на 5070 дивляться трохи по іншому.
Можливо я не зовсім правильно підхожу до неї. Але, я в тому році по багатьом причинам не купив 4070super чи 4070ti super між якими вибирав. Основна причина все ж таки життя на так званій передовій, друга все таки були завищені очікування від нового покоління.
4070 super в мене було замовлення за 23500, пройшов рік и вийшли карти, по msrp вроді навіть дешевші по факту дорожчі, а зміна саме у курсі долара саме за цей період не значна. 4000 лінійка на фоні 3000 може не принесла великого скачку продуктивності, але хоча б добре понизили енергоспоживання.
Ось самі надайте відповідь, що такого дав вихід 5070 на фоні 4070ti super? Великий скачок продуктивності? Ні
Гарнішу енергоефективність? Ні
Може більше памʼяті? Ні
На сьогодні ціна нижча? Ні
Дякуємо що хоч 8 ГБ памʼяті не поставили. 12 на сьогодні це просто мінімум мінімумів для такої карти. І десь вже треба гратися з ползунками, хоча якщо у вас full hd то може і вистачить. Честно, було б там 16 ГБ, в мене б питань було б набагато менше. Так ця карта теж не для 4к, але її позиціонують як для 2к, але нажаль для 2к, 12 буває малувато.
Хоча як ви кажете на сьогодні? На сьогодні терпимо, а ось на завтра не факт.
Я ж кажу я на неї дивлясь в першу чергу у порівнянні з попереднім поколінням і у мене до неї багато питань. Можливо якщо дивитися на неї просто прийшовши сьогодні у магазин і до цього ти нічого не чекав, тоді все виглядає трохи по іншому.
Та ж 5070ti цікава карта, але ж вартість від 1000 баксів, особисто для мене 1000 баксів на забавки ну таке собі, хоча можливо як би не обставини, то вже стояла б у пк, та і пк я б складав більш потужний.

Отправлено спустя 1 минуту 36 секунд:
GreenMile: 22.06.2025 12:44 Господи, 8-гігових карт в актуальному поколінні залишилось 2,5 моделі, а тут досі скаженим нема спокою :facepalm:

Чого зразу ж скаженим? Так і питання було не тільки про 8 ГБ, а в принципі про всі відеокарти яким не вистачає відеопамяті, в тому числі 12, особливо якщо ще й версія pci материнської плати нижча, а відеокарти порізана шина. Для цього і виклав нове відео від hardware unboxed

Отправлено спустя 15 минут 1 секунду:
AlexxUnder: 22.06.2025 12:40 luckygamerks
у 2к з 4060 на максимальних налаштуваннях таки пробував, і це було боляче
А еще 4060 орехи колоть сложно, вот уже пару минусов и нашли...
Игра может выходить настолько сырой, что на 5090 не стартовать. Вывод 5090 = лайно?
Ви праві, у вашому випадку 5070 добра карта, бо ставити щось потужніше під 5600 було б взагалі не розумно.
GreenMile
Member

luckygamerks: 22.06.2025 13:04 а в принципі про всі відеокарти яким не вистачає відеопамяті, в тому числі 12,
Так з 12Гб в поточному поколінні існує аж 1 (прописом - ОДНА) карта - це 5070. У АМД нема таких карт, окрім 9070 ГРЕ, яка ексклюзив для китайців.
Беріть карти з 16Гб, їх повно, чи вам хтось забороняє? До чого це ниття і ті тести заради 3-х моделей карт?
AlexxUnder
Member

Интересно, почему до сих пор нет сравнения 5070\ Ti против 9070 \ XT со всем примочками? Например х3 генератор кадров не выдаёт артефактов (личные выводы) , х4 еще сыроват. Где сравнение в производительности всех примочек новых поколений? Почему все так трусятся за нативом, как наркоманы за дозой?
luckygamerks
Member

AlexxUnder: 22.06.2025 16:19 Интересно, почему до сих пор нет сравнения 5070\ Ti против 9070 \ XT со всем примочками? Например х3 генератор кадров не выдаёт артефактов (личные выводы) , х4 еще сыроват. Где сравнение в производительности всех примочек новых поколений? Почему все так трусятся за нативом, как наркоманы за дозой?
По тій самій причині по якій ви себе заспокоююте наявністю фейкових кадрів. Я не можу сказати, що я не розглядав чи не розглядаю цю карту, але прогресу за покоління між 4070 супер та 5070 мінімум, 16 ГБ було б гарним доповненням. Так мені хочеться, що б карта була оптимальною, тобто достатньо швидкою, з гарною енергоефективністю та наявністю новітніх технологій, але нажаль ми живемо в не ідеальному світі, порізана памʼять в 5070 для тих хто бере карту не на пару років, достатньо спірна покупка. Найближча більш менш оптимальна серед зелених по цим параметрам 5070ti, і так там теж не значний прогрес за покоління, але все ж таки веселіший, але ж ціна вже за 1000 баксів. Хай би був вибір як у випадку 5060ti, тільки для 5060 to можна було зробити варіанти 8 та 12, а для 5070 12 та 16. У АМД 9070xt непоганою картою, але так само не без компромісів, і споживання вище і технологічно все ще поступається.
alumem
Member

luckygamerks
почему вас так волнует разница между поколениями? вы там 4070 super на 5070 будете менять? или о чем вообще речь?
luckygamerks
Member

GreenMile: 22.06.2025 14:53
luckygamerks: 22.06.2025 13:04 а в принципі про всі відеокарти яким не вистачає відеопамяті, в тому числі 12,
Так з 12Гб в поточному поколінні існує аж 1 (прописом - ОДНА) карта - це 5070. У АМД нема таких карт, окрім 9070 ГРЕ, яка ексклюзив для китайців.
Беріть карти з 16Гб, їх повно, чи вам хтось забороняє? До чого це ниття і ті тести заради 3-х моделей карт?
Так ви праві карт з 8 та 12 залишилось мало, але в низькому та середньому ціновому сегменті вибрати майже з нічого. Саме 9060xt ті 16, як раз може і не дуже потрібні, хоча добре що вони є. За 5060ti вже писав, ситуація та сама, хоча дякуємо саме за 16, більше все ж таки краще. І так виходить що 1000 баксів немає на що і дивитися.
Цікава ситуація була 3060 на 12 ГБ і 3070 на 8 :))
Хоча 4070ti першопочатково вийшла з 12 і тільки супер стала з 16, а я тут губу розкрити в на 16 у 5070. Ну таки ж вроді обіцяють у 5070 супер додати памʼяті :))) І тоді так, все ще будуть якісь питання до неї, але це вже буде більш цікавий продукт.

Отправлено спустя 6 минут 11 секунд:
alumem: 22.06.2025 17:34 luckygamerks
почему вас так волнует разница между поколениями? вы там 4070 super на 5070 будете менять? или о чем вообще речь?
Як раз тим, хто купив карту попередніх поколінь набагато цікавіше мінімальний приріст майбутніх карт, що б як то кажуть на довше вистачило. Тим хто купує сьогодні, хочеться навпаки купити щось достойне і щоб було мінімум причин його через пару років міняти, скажіть що 3070 8 ГБ зараз себе гарно почувають, чи 3080, а карти то свіжі. попереднє покоління це як показник змін, принаймні для таких як, я і чомусь я думаю я такий не один.
Artem_M
Member

Вітаю.
Не знайшов нормального текстового огляду на msi rtx4080 super ventus 3x.
Хтось має таку? Що у них з температурами? Раніше вентуси не дуже славились своїм охолодженням і навіть компонентою базою.
Можливо щось покращилось у них з цим?
luckygamerks
Member

Ще раз хочу зазначити, що я подивився свіжі тести від достатньо авторитетного видання в яких показано 5060ti у версіях на 8 і 16 gb памяті, а також вплив версії pci на материнській платі та вплив порізаного pci на самій відеопамяті. Це не щось нове і багато хто про це знає, але не всі. В мене не було в планах комусь, щось доказувати. Єдине, що я хотів так це те, що б люди які зараз обираються карту, мали більше корисної інформація для того щоб зробити правильний вибір, і також для людей, які щось доказують, але самі не в темі. Дуже важливим є то на як довго береться карта і якщо на довго, то економія в 50 баксів може зіграту злий жарт, а бо якщо у вас стара платформа і порізаний pci на карті та інші ситцації. Я не вважаю, що я розумніший за когось тут, я не вважаю, що я завжди правий, я просто маю свою думку, яка може не співпадати з чужою, для того і створюють, форуми, що б люди могли обговорювати проблемні питання, допомагати, підсказувати та інше. А щоб розвести новий срач викладаю скрін того ж ресурсу в якому зазначена продуктивність на доллар відносно цін MSRP, звичайно таких цін не існує і ці ціни без налогів я теж знаю, і тут таж 5070 виглядає чудово не дивлячись на все вище сказане. Правда не відомо як саме і з якими саме налаштуваннями отриманні цифри. Що саме було увімкнено. Тому всім дякую, всім гарного вечора.
спойлер
Screenshot_3.jpg
Ответить