Fractal Design випустила свою першу гарнітуру для геймерів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

NUN4AG: 19.06.2025 15:49 1. Що краще для ігор (переважно сінглплеєрних, але інколи можна і щось змагальне) та музики (переважно з басами та електронікою) - DT 990 PRO чи DT 770 PRO (наче одне й те саме, але з відкритими та закритими вухами). В чому комфортніше буде сидіти хоча б по 2-3 години ввечорі і в чому буде кращий звук в іграх та вишезгаданій музиці?
2. Яку для таких вух (якщо їх можна вважати гідними варіантами) краще обрати звукову картку? Creative Sound Blaster X4/Creative Sound BlasterX G6 чи внутрішніх Creative Sound BlasterX AE-5 Plus/Creative Sound BlasterX AE-7 достатньо?
Чи може це все шлак чи маркетинговий оверпрайз і треба дивитися на інші варіанти? Вуха на 80 Ом брати для ПК з подібними картками?
Завтра збиратиму ПК, а після хочу придбати більш-менш нормальне аудіо обладнення (до цього звуковух не було, а з вух максимум Кракени). Мені профі обладнення не потрібне, але хочеться, щоб було надійне, більш-менш універсальне і адекватне за співвідношенням ціна/якість (умовно десь до 500-550$ на все).
Якщо з закритих, то від себе можу сміливо рекомендувати Fiio FT1, їх можна зараз увірвати за ~115$ з алі. Озвучені баєри відомі своїми "різкими" високими, що декому може не зайти. Якщо і брати баєри, то напевно все ж одразу оновлені DT770 PRO X (не LE). З відкритих сенхи HD560S, Fiio FT1 PRO, Aune AR5000, Hifiman Eidion XS (багато жаліються на комфорт оголів'я, але в плані звуку за їх ціну щось краще практично не знайти).

По джерелу, якщо мова про FT1, то нічого особливого там і не треба власне, якщо мамка з адекватним набортним аудіо типу ALC1200/1220/4080 скоріше за все цього буде достатньо, обв'язка звісно багато вирішує, але зачасту їх мінімально адекватно обв'язують, на відміну від бюджетних досок з ALC892/897. Якщо ж хочеться щось серйозне десктопне, то напевно Fiio K11 оптимальний варіант. З внутрішніми я б особливо зараз не зв'язувався через особливості, як ото наводки від інших компонентів у системі.
konb999
Member

s1R1us: 19.06.2025 15:04 Кожному ігроману бажаю придбати нормальні вуха, по типу баєрів, сенхів, ат та забути весь цей непотріб на довгі роки ;)
Кларки або одизи и не забыть про цапоусь от 1,5 ватта в канал и выше именно так и пользуюсь, и цена вопроса дороже большинства игровых компов в сборе с мониторами. А так звук реально хорош, если деньги есть!

Отправлено спустя 3 минуты 16 секунд:
Enjthesilence: 19.06.2025 15:09
s1R1us: 19.06.2025 15:04 Кожному ігроману бажаю придбати нормальні вуха, по типу баєрів, сенхів, ат та забути весь цей непотріб на довгі роки ;)
а що з такого є з хорошим мікрофоном?
Микрофон отдельно берешь. Только так. Хорошие производители топовых ушей гарнитур не выпускают, а в гарнитурах и микрофоны и наушники такие себе... если хош качества, береш цапоусь, наушники качественные и микрофон отдельный качественный, ну а если хочешь абы как чтоб что то в ухо, то возьми готовую гарнитуру и будь счастлив!
feniks_tm
Member

DEVES: 20.06.2025 01:13 Какие нафиг задержки на ВТ? Кто это пишет сам лично вообще пробовал?
Ну якщо для вас під 200ms то вже не затримки - тоді добре. Для мультимедія - та без проблем, можливо, особливо того і не помітите. А от в змагальних іграх добряче вибісить) Звісно, багато чого залежить від кодеку та Bluetooth модуля на вашому пк, але якщо вже так хочеться безпровід для ігр, то тут однозначно тільки радіоканал.
спойлер
Изображение
lewerlin
Member

DEVES: 20.06.2025 01:13Какие нафиг задержки на ВТ? Кто это пишет сам лично вообще пробовал?
БТ не рівно бездріт. Сам БТ, технологічно, від народження, не може ні в ПЗ, ні в затримки. Це від початку армійська технологія, з купою нюансів, Всі оці, ніби версії з низькими затримками і хайрезом - маркетинговий буллшит. Все що в тебе є - A2DP в 3-DH3 або 2-DH5(3-DH5 поза лабораторією непрацездатний). Сумарних 1429 або 1414 кбіт/с, мінус втрати на не лабораторне оточення, мінус службовий оверхед, мінус трафік на мік. На виході реальних кілобіт 400 для звуку. І 625мс між пакетами даних в одній смузі - при ідеальній синхронізації смуг, можна добитись 125(2-DH5) або 208,3(3-DH3) мс затримки. Це максимум, на що здатен БТ в самій своїй основі. Коли в 2.4ггц, інші протоколи можуть ганяти сотні мегабіт з 1мс.
Якщо вуха виключно БТ і не можуть в альтернативний 2.4 - вони для компа апріорі лайно.
Ortyomko
Member

lewerlin: 20.06.2025 06:48 Якщо вуха виключно БТ і не можуть в альтернативний 2.4 - вони для компа апріорі лайно.
доволі сильна заява, враховуючи варіативність кейсів використання ПК
Ostin
Member

yariksom: 19.06.2025 14:01Для першого продукту ціна занадто висока
:up:
Увірватись в ринок аудіодевайсів за 200 зі своїм першим продуктом - виглядає дуже таким собі рішенням. Оптимально зайти в ціні 50-100, отримати безліч позитивних відгуків, а тоді можна пробувати робити щось преміальніше та дорожче.
Коротше кажучи - ябнекупив.
Telcontar: 19.06.2025 16:45можна буде придивитись, особливо зі знижками
Ну з цього і треба починати. За свою соточку може й розійшлися б і люди були б задоволені.
Последний раз редактировалось Ostin 20.06.2025 14:28, всего редактировалось 2 раза.
DEVES
Member

Тот кто пишет о задержках на ВТ либо в руках не держал, либо пользовался каким-то трешем китайским.

Я лично на всём перечисленном не почувствовал никакой задержки в сравнении с проводом, как на Win, так и на Mac
  • Apple AirPods 1/2
  • Bose On-Ear Wireless
  • Sennheiser MOMENTUM Wireless M3 AEBTXL
  • Sony WH-1000XM4
  • SteelSeries Arctis Nova 7X
  • Audio-Technica ATH-G1WL (это для тех кто думает, что я не в курсе о том, что такое беспровод не по ВТ)
Nekros
Member

DEVES: 20.06.2025 14:24 Я лично на всём перечисленном не почувствовал никакой задержки в сравнении с проводом, как на Win, так и на Mac
Ну не помітив і не помітив, глухі теж багато чого не помічають :gigi:
banah
Member

DEVES: 20.06.2025 14:24 Тот кто пишет о задержках на ВТ либо в руках не держал, либо пользовался каким-то трешем китайским.

Я лично на всём перечисленном не почувствовал никакой задержки в сравнении с проводом, как на Win, так и на Mac
  • Apple AirPods 1/2
  • Bose On-Ear Wireless
  • Sony WH-1000XM4
  • Audio-Technica ATH-G1WL (это для тех кто думает, что я не в курсе о том, что такое беспровод не по ВТ)
В мене саме Sony WH-1000XM4
Затримки суттєві, в геммоді( чи як він там, де якість знижена ) затримки нижче, та все одно легко відчуваються, навіть в кино, про шутери казати смішно. Я за тиждень повернувся до старої радіоганітури для ігор.
s1R1us
Member

DEVES: 20.06.2025 14:24 Тот кто пишет о задержках на ВТ либо в руках не держал, либо пользовался каким-то трешем китайским.

• Apple AirPods 1/2
  • Bose On-Ear Wireless
  • Sony WH-1000XM4
Ви просто щасливчик, кайфуйте
Нам не так фартонуло, тому приходиться боротись з затримками по блютуз, з затримками х2-4 фрейм-генерації та і взагалі око ріже від 90гц ;)
+Felix+
Member

yariksom: 19.06.2025 14:01
Для першого продукту ціна занадто висока, можливо якість якась захмарна, але за ці гроші є audio-technica, яка вже перевірена часом або іменита соні.
Не несіть пурги.
Подивився на ек - з комбінований підключенням і шумодавом в наявності є тільки Audio-Technica ATH-ANC700BT за $320, при чому це вже древня модель на micro USB та BT4.1, радіомодуля взагалі нема, і автономність 25 год, проти 40 у сабжа. Та й дизайн з комплектацією у сабжа краще (є бездротова зарядка).

Отправлено спустя 10 минут 49 секунд:
Kashtan: 19.06.2025 15:50 Чому дротів боїтесь? В мене 9 мишок на столі, всі дротові, акустика з окремим підсилювачем, клавіатура, роутер, зарядки з кабелями, справжнє спагеті на столі чорного кольору. Нічого поганого немає в проводах.
Бо коли вам треба встати із-за стола і відійти умовно на кухню чи в туалет, вам не треба зайвих рухів, щоб відчепити мишку від руки і ви не берете мишку із собою, на від міну від бездротової гарнітури, щоб на слух не пропустити важливе або продовжувати спілкуватись.
Ну і зручніше сісти/лягти на диван/ліжко (куди може не діставати кабель) щоб продовжувати слухати музику без натягнутого кабелю, або спотикатися чи їздити по ньому кріслом.
Також кабель може чіплятися за речі на столі (розлити чашку) або під столом, бовтатися через клаву, обмежувати рухи, постійно вириватися та виламувати штекер/гніздо.
Tim
Member

Seraphim: 19.06.2025 13:46 Пропоную обговорити Fractal Design випустила свою першу гарнітуру для геймерів

Ціна трохи висока, а так наче без викрутасів, все по ділу
Конкуренты все намного дороже,a50x,maxwell. И то у них минусов очень много для той цены. Наоборот - цена очень классная.

Отправлено спустя 1 минуту 27 секунд:
Kashtan: 19.06.2025 15:16
Enjthesilence: 19.06.2025 15:09

а що з такого є з хорошим мікрофоном?
Окремо мікрофон взяти та навушники. Не порівняти по якості будь-якої гарнітури.
Да ладно,послушайте звук a50x\a50 gen 5,не уступает проводным. Надеюсь,в новинке Fractal будет не хуже.

Отправлено спустя 4 минуты 44 секунды:
А где у нас купить,оф.сайт пишет,что должно быть в телемарте,в розетке и т.д,ничего там нет. И сколько будет стоить интересно,есть ли смысл заказывать заграницей :spy:
Kashtan
Member

Tim: 22.06.2025 00:18
Seraphim: 19.06.2025 13:46 Пропоную обговорити Fractal Design випустила свою першу гарнітуру для геймерів

Ціна трохи висока, а так наче без викрутасів, все по ділу
Конкуренты все намного дороже,a50x,maxwell. И то у них минусов очень много для той цены. Наоборот - цена очень классная.

Отправлено спустя 1 минуту 27 секунд:
Kashtan: 19.06.2025 15:16
Окремо мікрофон взяти та навушники. Не порівняти по якості будь-якої гарнітури.
Да ладно,послушайте звук a50x\a50 gen 5,не уступает проводным. Надеюсь,в новинке Fractal будет не хуже.

Отправлено спустя 4 минуты 44 секунды:
А где у нас купить,оф.сайт пишет,что должно быть в телемарте,в розетке и т.д,ничего там нет. И сколько будет стоить интересно,есть ли смысл заказывать заграницей :spy:
a50x\a50 gen 5 - не поступаються провідним? Філіпс х2 та Зенхайзер 580 наприклад? Не кажучи про інші навушники, дорожчі, що в мене є.
Ответить