В данной ситуации - я хочу чтобы Майки покусали Нинтендо.
Новости
Последние статьи и обзоры
Чутки: Xbox працює над офіційним емулятором ігор зі старих консолей, щоб перенести їх на PC та в Game Pass
-
Demedik
Member
Пропоную обговорити Чутки: Xbox працює над офіційним емулятором ігор зі старих консолей, щоб перенести їх на PC та в Game Pass
-
Tetronga
Member
Для чого? Щоб заразити нінку відсутністю Ігор, белів-трейлерами ігор, яких не існує і смішними продажами консолей?Demedik: ↑ 20.06.2025 11:03 Пропоную обговорити Чутки: Xbox працює над офіційним емулятором ігор зі старих консолей, щоб перенести їх на PC та в Game Pass
В данной ситуации - я хочу чтобы Майки покусали Нинтендо.![]()
Я пам'ятаю десь старезних форумах читав, що ходили чутки про вбудований емулятор 360 ящика в ще не вийшовшу на момент написання коментів Windows Vista
-
tornadox
Member
Нінтендобой попабіль детектед вище.
По факту цікаво як це буде виглядати з точки зору ліцензування, Майкрософт здається ніколи не переслідувала розробників емуляторів як цим займається одна японська дуже гнила компанія.
Те що вони співпрацюють з розробниками Зенії одночасно звучить дуже оптимістично і насторожливо, хоча свого часу мій іксбокс був непоганою ретро консолюю, за 120 грн ти міг встановити багато емуляторів і грати в ретро ігри. Лише під тиском видавців Майкрософт зробили цей процес складнішим, раніше навіть дев мод був не потрібний.
По факту цікаво як це буде виглядати з точки зору ліцензування, Майкрософт здається ніколи не переслідувала розробників емуляторів як цим займається одна японська дуже гнила компанія.
Те що вони співпрацюють з розробниками Зенії одночасно звучить дуже оптимістично і насторожливо, хоча свого часу мій іксбокс був непоганою ретро консолюю, за 120 грн ти міг встановити багато емуляторів і грати в ретро ігри. Лише під тиском видавців Майкрософт зробили цей процес складнішим, раніше навіть дев мод був не потрібний.
-
Reinmar
Member
Лол, так це і є пристрій двох ігор)) При чому обидві дитячи та анімешні. А тепер "нью гейм експіріенс" від Нінтендо - ще і по 80)Tetronga: ↑ 20.06.2025 11:20 нінку відсутністю Ігор
-
Phos4
Member
Tetronga
А що такого в нінтендо є чого немає в іксбоксі і вінді? Заходжу на їхню сторінку топ селлерів і там крім трьох маріо картів все те ж саме що і в геймпассі пограти можна.
А що такого в нінтендо є чого немає в іксбоксі і вінді? Заходжу на їхню сторінку топ селлерів і там крім трьох маріо картів все те ж саме що і в геймпассі пограти можна.
-
Scoffer
Member
Оригінальний ящик це просто пекарня на вінді, що його емулювати. Консоле-специфічний рантайм хай нададуть і все.
Відправлено через 5 хвилин 46 секунд:
Власне, 360й ящих це теж пекарня на вінді, просто на базі павера. Вінда вміє в емуляцію будь-якого проца через підсистему WOW, так само як зараз запускає на армі х86. Всього одна дллка і ігрулі теж поїдуть наче там і були.
Власне, 360й ящих це теж пекарня на вінді, просто на базі павера. Вінда вміє в емуляцію будь-якого проца через підсистему WOW, так само як зараз запускає на армі х86. Всього одна дллка і ігрулі теж поїдуть наче там і були.
-
tornadox
Member
Ой то ви марно, я так колись теж написав що нінтендо ігри для особливо ніші геймерів (загалом дуже схожий на мобільних геймерів), а для пк/іксбокс/ps геймерів нінтендо практично нічого цікавого і в такому ж об'ємі запропонувати не може, то мені прямо есе один кадр написав, де згадував ще ігри які виходили на SNES, і ще там говорив щось що типу Tomodachi Life це топова гра, не гірше Сімс і т.д.Reinmar: ↑ 20.06.2025 11:41Лол, так це і є пристрій двох ігор))
Фанати нінки зажди стараються аргументувати кількістю продаж їх консолей і ігор, але завжди упускають той факт, що нінка конкурує перш за все з мобільним сегментом, де кількість проданих смартфонів це мільярди, а всякі там топові ігри з магазинів продаються сотнями мільйонів.
-
Lekrs
Member
Чудово, є кілька старих ігр які хотілось пройти
-
Reinmar
Member
Так і є. Може вони образяться, але для мене мобільні ігри - не ігри. Типу, як якийсь біляш, який десь поряд з дорогою продають, у порівнянні з вишуканим блюдом. Або СНДшний ТВ-серіал у порівнянні з класичним фільмом) Тобто з'їсти чи подивитись колись можна було, але це не те, що хотілось би повторювати.tornadox: ↑ 20.06.2025 11:56 нінка конкурує перш за все з мобільним сегментом
-
Tetronga
Member
Що таке дитяча гра і як ти категоризуєш дитячі ігри і не дитячі? Через мультяшний графоній? Xenoblade Chronicles 3 це дитяча гра, наприклад? Чи Маріо з його місцями складними рівнями це дитяча гра?Reinmar: ↑ 20.06.2025 11:41Лол, так це і є пристрій двох ігор)) При чому обидві дитячи та анімешні. А тепер "нью гейм експіріенс" від Нінтендо - ще і по 80)Tetronga: ↑ 20.06.2025 11:20 нінку відсутністю Ігор
-
Васильович
Member
https://pegi.info/uk/page/pegi-age-ratingsTetronga: ↑ 20.06.2025 13:06Що таке дитяча гра і як ти категоризуєш дитячі ігри і не дитячі?
-
Demedik
Member
Это про возраст и можно ли такой контент смотреть детям(в плане негативного влияния и возможности получения псих травмы). Например Зеленая Миля - 14+, 200 летний человек - 12+, Собачья жизнь - 6+... Этот рейтинг не говорит нечего про насколько будет интересно взрослым. Кстати, тот же Sackboy™: A Big Adventure - это 7+...
По поводу Марио и многих остальных игр Нинки - это семейные игры, т.е. должно быть интересно и весело всем. Основную кампания должна быть доступна для прохождения детьми, остальное... там офигенный, сложный платформер.
Добавлю:
Mario Odyssey - 7+, т.е. это вещь менее детская чем фильм Собачья жизнь...
Последний раз редактировалось Demedik 20.06.2025 13:48, всего редактировалось 1 раз.
-
Reinmar
Member
Tetronga: ↑ 20.06.2025 13:06 Чи Маріо з його місцями складними до жопи рівнями це дитяча гра?
-
tornadox
Member
Reinmar
Є ще один цікавий момент, який рідко озвучують напряму - більшість головних персонажів у франшизах Nintendo це або діти, або підлітки. Link, Ash, Ness, Mario - вся ця компанія виглядає як ідеальний вибір для батьків, які хочуть купити щось "безпечне", казкове, і водночас мати виправдання грати разом із дитиною. Це не якийсь там Honkai Impact з мінімально одягненими "школярками", звісно, хоча й у тій аудиторії варто ставити запитання - чому дорослі чоловіки грають у симулятори гаремів з лолі? Але, ну, що подієш - у японців це вже майже культурний код.
Проте Nintendo йде іншим шляхом. Вони створюють світ, де все "добре", де зло завжди смішне, де гравець не мучиться моральним вибором і не вбиває ворога ножицями в горло. І це чудово продається, бо коли твоє реальне життя - це повістки, війна, кредити, девальвація, токсичний менеджмент і гіпертензія, ти не хочеш відкривати Elden Ring і помирати 36 разів від першого ж моба. Ти хочеш кольоровий світ, де все просто, де максимум конфлікту - це викрадена принцеса чи загублена бананова шкірка.
І тут виникає думка: велика частина аудиторії Nintendo - це дорослі, які ескапістськи повертаються в емоції дитинства. Не через геймплей. Не через інновації. А саме через ностальгію. Бо це не просто гра - це ковдра з дитсадка, тільки в 1080p. І поки інші намагаються осмислювати світ через складні RPG чи симуляції виживання, фанати Nintendo обирають пастельні кольори й безтурботність. В цьому теж є сенс. Але не треба переконувати всіх, що це вершина геймдизайну. Це просто... дуже смачна жуйка з 90-их.
Є ще один цікавий момент, який рідко озвучують напряму - більшість головних персонажів у франшизах Nintendo це або діти, або підлітки. Link, Ash, Ness, Mario - вся ця компанія виглядає як ідеальний вибір для батьків, які хочуть купити щось "безпечне", казкове, і водночас мати виправдання грати разом із дитиною. Це не якийсь там Honkai Impact з мінімально одягненими "школярками", звісно, хоча й у тій аудиторії варто ставити запитання - чому дорослі чоловіки грають у симулятори гаремів з лолі? Але, ну, що подієш - у японців це вже майже культурний код.
Проте Nintendo йде іншим шляхом. Вони створюють світ, де все "добре", де зло завжди смішне, де гравець не мучиться моральним вибором і не вбиває ворога ножицями в горло. І це чудово продається, бо коли твоє реальне життя - це повістки, війна, кредити, девальвація, токсичний менеджмент і гіпертензія, ти не хочеш відкривати Elden Ring і помирати 36 разів від першого ж моба. Ти хочеш кольоровий світ, де все просто, де максимум конфлікту - це викрадена принцеса чи загублена бананова шкірка.
І тут виникає думка: велика частина аудиторії Nintendo - це дорослі, які ескапістськи повертаються в емоції дитинства. Не через геймплей. Не через інновації. А саме через ностальгію. Бо це не просто гра - це ковдра з дитсадка, тільки в 1080p. І поки інші намагаються осмислювати світ через складні RPG чи симуляції виживання, фанати Nintendo обирають пастельні кольори й безтурботність. В цьому теж є сенс. Але не треба переконувати всіх, що це вершина геймдизайну. Це просто... дуже смачна жуйка з 90-их.
-
Gold_Star
Member
Чуваче, твій комент розлетівся на меми в діскорді розробників XeniaScoffer: ↑ 20.06.2025 11:56 Оригінальний ящик це просто пекарня на вінді, що його емулювати. Консоле-специфічний рантайм хай нададуть і все.
-
Tetronga
Member
Ну і? В більшості ігор, які ти граєш стоять рейтинги рівня 13+Reinmar: ↑ 20.06.2025 13:41Tetronga: ↑ 20.06.2025 13:06 Чи Маріо з його місцями складними до жопи рівнями це дитяча гра?
Це означає, що ти інфантильний?
-
Scoffer
Member
І до чого тут розробники Xenia? Вони майкрософт? Вони мають сорці вінди? Вони здатні переписати підсистему WoW? Ото аби ляпнути.Gold_Star: ↑ 20.06.2025 14:08Чуваче, твій комент розлетівся на меми в діскорді розробників Xenia
-
NUN4AG
Member
Особисто мені хотілося б щоб Fable 2-3, Gears of War 2-4, Resident Evil Code: Veronica X, Хроніки Ріддіка, Condemned 2, COD 3, Perfect Dark + Perfect Dark Zero, Peter Jackson's King Kong, Dante's Inferno, The Darkness, Silent Hill: Downpour, Wolfenstein (2009), Army of Two 1-2, Wet були доступні не тільки в геймпасі, але й Steam...
Ну але "маємо те, що маємо"...
Старі гонки а-ля Форза, NFS, Burnout, DIRT через ліцензії 100% ніхто нам не дасть, RE CVX Капком теж не дозволить через можливий ремейк через пару рочків, а що ще вони можуть запропонувати крім пару десятків вищезгаданих консольних ексів (на "емуляцію" яких ще треба буде отримати дозвіл у власників цих проєктів) - так відразу і не скажеш.
Ну але "маємо те, що маємо"...
Старі гонки а-ля Форза, NFS, Burnout, DIRT через ліцензії 100% ніхто нам не дасть, RE CVX Капком теж не дозволить через можливий ремейк через пару рочків, а що ще вони можуть запропонувати крім пару десятків вищезгаданих консольних ексів (на "емуляцію" яких ще треба буде отримати дозвіл у власників цих проєктів) - так відразу і не скажеш.
-
Gold_Star
Member
Власне WoW працює як рантайм, просто тому, що в наявних х86_64 процесорів є усі необхідні інструкції, які не потрібно бінарно ретранслювати. В той час як Xenia і оте що ти згадував про ARM64 на вінді є ретрансляторами, на роботу яких виділяється значна частка ресурсів ЦП і оперативки. Напевно, Майкрософту вартувало би спочатку диванних розумників послухати, перш ніж реалізовувати підтримку X360 ігор на серіесах через віртуальну машину (читай далі - емулятор і Xenon i операційки 360-го)Scoffer: ↑ 20.06.2025 14:29І до чого тут розробники Xenia? Вони майкрософт? Вони мають сорці вінди? Вони здатні переписати підсистему WoW? Ото аби ляпнути.Gold_Star: ↑ 20.06.2025 14:08Чуваче, твій комент розлетівся на меми в діскорді розробників Xenia
-
Scoffer
Member
Gold_Star
Ти не розумієш що пишеш. WoW завжди працює як емуляція якогось іншого проца. На вінді х64 як емуляція 32-бітного х86. Легковісна, але емуляція, частина команд все одно перехоплюється. На вінді арм як емуляція теж х86, але не легковісна, а повноціний транслятор, на вінді іа64 так само х86, і теж не легковісна. Вінда здатна транслювати будь-яку пару інструкцій проца одну в іншу прямо з коробки, питання лише в одній длл і всьо. Ніхто не заважає зробити WOW power->x86-64 чи power->arm.
Віртуалка для запуску ігр з ящика нафіг не потрібна. Вінда вже все вміє. Розробники Xenia вимушені так робити тому що вони не МС. Знайшов з чим порівнювати.
Ти не розумієш що пишеш. WoW завжди працює як емуляція якогось іншого проца. На вінді х64 як емуляція 32-бітного х86. Легковісна, але емуляція, частина команд все одно перехоплюється. На вінді арм як емуляція теж х86, але не легковісна, а повноціний транслятор, на вінді іа64 так само х86, і теж не легковісна. Вінда здатна транслювати будь-яку пару інструкцій проца одну в іншу прямо з коробки, питання лише в одній длл і всьо. Ніхто не заважає зробити WOW power->x86-64 чи power->arm.
Віртуалка для запуску ігр з ящика нафіг не потрібна. Вінда вже все вміє. Розробники Xenia вимушені так робити тому що вони не МС. Знайшов з чим порівнювати.