Intel запланувала нову хвилю звільнень. Цього разу на виробництві чипів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

какие-то маркетологи в понимании некоторых всесильные, прям миром правят и указывают как делать и настраивать процессоры.. вообще-то у маркетологов задача завернуть в красивую обертку (чтоб оно потом продавалось и желательно с прибылью), то что наваяли инженеры.
block_stupid
Member

І як раз певні інженєгри можуть тормозити процес, від інших інженєгрів. Бо закостенілі.
Як наприклад в програмуванні Rust нафіг нє нужок, і на плюсах можна писати безпечний код. Але між "можна" і практичним станом є велика різниця.
yuriy_dd
Member

waryag: 19.06.2025 06:59 потім прийшов М1 - і влупив і АМД і Інтед - обидва почали ворушитись
Зачепив крачастину юзерів, але у більшості випадків аудиторії ПК і епл не перетинаються.
для більшості користувачів - взагалі все одно яка там ОС - віндовс, макос чи хромбук
dead_rat
Member

block_stupid
А скажіть, ви мабуть маркетологом чи продактом працюєте?
Мені просто цікаво

Відправлено через 46 секунд:
yuriy_dd: 19.06.2025 15:32
waryag: 19.06.2025 06:59 потім прийшов М1 - і влупив і АМД і Інтед - обидва почали ворушитись
Зачепив крачастину юзерів, але у більшості випадків аудиторії ПК і епл не перетинаються.
для більшості користувачів - взагалі все одно яка там ОС - віндовс, макос чи хромбук
:beer:
99% головне знати де іконка запуску браузера
Alexsandr
Member

block_stupid: 19.06.2025 15:04
От big-little, як раз думаю і було тим коли "маркетолох" послабив чуйку, або був переконаних інженєгром, у висновку фігня. А звучало то як, більше ядер для окремих задач, як в ARM)) Але без c-стейтів, типу як сліп-мод в арм. І нафіга тоді. Додали всім тільки геморою.

Інженегра треба також тримати в руках, бо їх задумки коштують грошей, які добуває безпосередньо "маркетолох".
Инженер проведет опыты, проверит и скажет нужны большие ядра или нет. А маркетолог скорее упрется в то, что нужны вон на мобилках же делают и жрут мало.
Что надо держать всех в узде факт, но сейчас зачастую не инженеры решают что нужно и как это делать, делается для громких слов, а не дел.
VovaII
Member

block_stupid: 19.06.2025 13:593D кеш - просте рішення поширених проблем. Не треба нічого ос чи софту мудрити, взяв проц з цим якщо під задачі підходить і юзаєш, не треба береш без кешу.
Колись давно, вірно прописаний(на WindowsNT то було) обсяг кешу на серверному Інтелі, давав приріст продуктивності в 10%. А так все вірно, можна і нічого не робити.
yuriy_dd
Member

dead_rat: 19.06.2025 15:42 99% головне знати де іконка запуску браузера
так, я вже більше 50% завдань роблю в браузері
block_stupid
Member

dead_rat
Програміст, науковець, інженер...
І просто мафіознік)
yuriy_dd: 19.06.2025 15:32для більшості користувачів - взагалі все одно яка там ОС - віндовс, макос чи хромбук
Ох вже ця більшість та ілітарна меншість які "знають різницю")))
Alexsandr: 19.06.2025 16:53Инженер проведет опыты, проверит и скажет нужны большие ядра или нет.
В ідеальному світі, на жаль ми не в такому.
VovaII: 19.06.2025 17:05А так все вірно, можна і нічого не робити.
Та і зараз багато можна оптимізуватись, все збирати з прапором 'native', софт десь редагувати ще під особливості проца, якщо є щось кешозалежне, або кеш сильно може бустанути, якшо не виходити за розміри. В різник задачах 0-15%, це без врахування що десь затримки можуть зменшуватись то і навантаження зменшується з жором.

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
dead_rat: 19.06.2025 15:4299% головне знати де іконка запуску браузера
DE в ОС це такий собі браузер до ОС, не бачу нічого поганого що з часом "браузер" в цілому замінить собою оболонки.
Я тільки за, то хоч редагувати можна. Але інтерфейси динозаврів які змінити майже не можливо.
Хоча wasm....і там насруть і буде як іконками з 90-х.
waryag
Member

yuriy_dd: 19.06.2025 15:32для більшості користувачів - взагалі все одно яка там ОС - віндовс, макос чи хромбук
Вінда - максимальний функціонал і гнучкість. Мак обмежений екосистемою, але і її межах все класно. Хромбук - кастрат для обмежених завдань.
Поробки від квалком - доросла ціна при функціоналі лише трохи краще хромбука.
yuriy_dd
Member

waryag: 19.06.2025 19:17Вінда - максимальний функціонал і гнучкість
у Віндовс 11 не можна таск бар розмістити справа, хоча у всіх версіях віндовс до 11 і у всіх інших ОС - це зробити можна
так що це маячня про макс функціонал

також Він 11 Про пуста у мене бере десь 6-8 Гб оперативки
waryag: 19.06.2025 19:17 Поробки від квалком - доросла ціна при функціоналі лише трохи краще хромбука.
проблема - це Віндовс. Має бути Лінукс. І це перша версія.
talex
Member

yuriy_dd: 19.06.2025 22:13 також Він 11 Про пуста у мене бере десь 6-8 Гб оперативки
было 8 гигов, 11 про ела 1,9-3 гига, поставил 32 и начала есть 6-8
waryag
Member

yuriy_dd: 19.06.2025 22:13у Віндовс 11 не можна таск бар розмістити справа, хоча у всіх версіях віндовс до 11 і у всіх інших ОС - це зробити можна
так що це маячня про макс функціонал
Функціонал як раз і полягає у тому, що якщо не можна, але дуже хочеться - то можна. Причому різними способами. :popcorn:
yuriy_dd: 19.06.2025 22:13 також Він 11 Про пуста у мене бере десь 6-8 Гб оперативки
Особливості роботи з памяттю - більш агресивне кешування і т.п. Доречі, піддивилися це саме в епл і андроїд. :laugh:
yuriy_dd: 19.06.2025 22:13 проблема - це Віндовс. Має бути Лінукс. І це перша версія.
Лінукс - набагато більша проблема.
yuriy_dd
Member

waryag: 19.06.2025 22:45 Функціонал як раз і полягає у тому, що якщо не можна, але дуже хочеться - то можна. Причому різними способами. :popcorn:
знаєте/скажете хоч один працюючий?
waryag: 19.06.2025 22:45 також Він 11 Про пуста у мене бере десь 6-8 Гб оперативки
Особливості роботи з памяттю - більш агресивне кешування і т.п. Доречі, піддивилися це саме в епл
якраз у Епл - все максимально оптимізовано
waryag: 19.06.2025 22:45 Лінукс - набагато більша проблема.
я дуже залежу від Лінукс, але ж я не бігаю і не кажу всім переходити на Лінукс
Shineloot
Member

Ну когда дела компании идут плохо то акции торгуются с значительным дисконтом, а потом рано или поздно свой райзен придумают. Кто поумнее - купит, пока дешево. Это большая корпорация, ни кто ей не даст упасть слишком низко. Тем более с производством в США.
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 19.06.2025 22:13
також Він 11 Про пуста у мене бере десь 6-8 Гб оперативки
Скільки при цьому там кешу?
s1nedus
Member

Жаль это выльется в проблемы для пользователей

Отправлено спустя 2 минуты 37 секунд:
yuriy_dd: 19.06.2025 23:05
waryag: 19.06.2025 22:45 Функціонал як раз і полягає у тому, що якщо не можна, але дуже хочеться - то можна. Причому різними способами. :popcorn:
знаєте/скажете хоч один працюючий?
waryag: 19.06.2025 22:45 також Він 11 Про пуста у мене бере десь 6-8 Гб оперативки
Особливості роботи з памяттю - більш агресивне кешування і т.п. Доречі, піддивилися це саме в епл
якраз у Епл - все максимально оптимізовано
waryag: 19.06.2025 22:45 Лінукс - набагато більша проблема.
я дуже залежу від Лінукс, але ж я не бігаю і не кажу всім переходити на Лінукс
Потому что не нужно 100500 моделей комплектующих поддерживать. Свое железо-меньше драйверов/косяков
VovaII
Member

:idea: А може все простіше: частину працівників нарешті замінюють на ШІ?
yuriy_dd
Member

Alexsandr: 20.06.2025 10:04 також Він 11 Про пуста у мене бере десь 6-8 Гб оперативки
Скільки при цьому там кешу?
кеш окремо, він не входить в обєм зайнятої оперативки
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 20.06.2025 14:24 кеш окремо, він не входить в обєм зайнятої оперативки
Входить. принаймні рахується скільки зайнято разом з кешем.
yuriy_dd
Member

Alexsandr: 20.06.2025 16:21 кеш окремо, він не входить в обєм зайнятої оперативки
Входить. принаймні рахується скільки зайнято разом з кешем.
вам просто бракує базових знань :lamer:

додав скрін на якому закешовано 12.9 Гб, використовується 7.9 Гб
Вложения
Untitled.png
Ответить