Новости
Последние статьи и обзоры
Вибір відеокарти
-
Striker
Member
ryzen 5 5600 буде трохи не вивозити 5060 ti в fullhd. А так буде краще, звісно, чим з 4060.
-
Nedis
Member
В целом, можно было бы и rx 9060xt посмотреть, но по ценнику пока особо разницы нет с rtx, а там фишек побольше будетStriker: ↑ 18.06.2025 15:01 ryzen 5 5600 буде трохи не вивозити 5060 ti в fullhd. А так буде краще, звісно, чим з 4060.
-
taras_cs
Member
16 ГБ з "топчика" перетворюється на необхідний мінімум.Nedis: ↑ 18.06.2025 14:40На борту rtx 4060, ryzen 5 5600. Заметил, что в новых проектах генерация кадров часто так себе вывозит, т.к видеопамяти не всегда хватает на это. Подумал, что пока 4060 неплохо на вторичке продается, то может есть смысл до 5060 ti 16gb апгрейднуться?
Цікаво, коли його почне не вистачати для 4K?
-
Nedis
Member
Да, действительно, это уже перерастает в необходимый минимум...taras_cs: ↑ 18.06.2025 15:2216 ГБ з "топчика" перетворюється на необхідний мінімум.Nedis: ↑ 18.06.2025 14:40На борту rtx 4060, ryzen 5 5600. Заметил, что в новых проектах генерация кадров часто так себе вывозит, т.к видеопамяти не всегда хватает на это. Подумал, что пока 4060 неплохо на вторичке продается, то может есть смысл до 5060 ti 16gb апгрейднуться?
Цікаво, коли його почне не вистачати для 4K?
-
AlexxUnder
Member
Кстати, есть кто с владельцев RTX 5060 Ti 16 Gb ? Дросселя в нагрузке не слышно?
Просто в RTX 5070 есть такая проблема, особенно у Palit.
-
skrepchezavr
Member
Заказал Асус Дуал 5060Ти 16 как протестирую отпишу че там по дроселям и в целом. Но думаю ничего там пищать не должно.AlexxUnder: ↑ 18.06.2025 21:19 Кстати, есть кто с владельцев RTX 5060 Ti 16 Gb ? Дросселя в нагрузке не слышно?
-
byaka
Member
А я вже хотiв купувати RX9070XT,cхоже що драйверм амд мають тiж проблеми що у мене були ще на RX570
«Известные проблемы При использовании alt-tab и потоковой передаче в Discord на графических продуктах серии Radeon™ RX 9000 с несколькими мониторами могут наблюдаться зависания и более низкая, чем ожидалось, производительность. **При использовании нескольких мониторов с высоким разрешением с AMD FreeSync™ на графических продуктах серии Radeon™ RX 9000 могут наблюдаться периодические сбои системы»
Отправлено спустя 11 минут 37 секунд:
«Известные проблемы При использовании alt-tab и потоковой передаче в Discord на графических продуктах серии Radeon™ RX 9000 с несколькими мониторами могут наблюдаться зависания и более низкая, чем ожидалось, производительность. **При использовании нескольких мониторов с высоким разрешением с AMD FreeSync™ на графических продуктах серии Radeon™ RX 9000 могут наблюдаться периодические сбои системы»
Отправлено спустя 11 минут 37 секунд:
Дросcелi це лотерея, нема сенсу орiнуватися по вiдгуках.Можу з валасного досвiду порадити не купаувати карти асус,вони мають найгучнiшi дросселi.AlexxUnder: ↑ 18.06.2025 21:19 Кстати, есть кто с владельцев RTX 5060 Ti 16 Gb ? Дросселя в нагрузке не слышно?
-
AlexxUnder
Member
Не скажи, Я покупал ASUS PRIME-RTX5070-O12G по отзывам от покупателей , которые брали с 650-700W БП не сильно высоко качества - ни у одного дросселя не свистят.Дросcелi це лотерея, нема сенсу орiнуватися по вiдгуках.Можу з валасного досвiду порадити не купаувати карти асус,вони мають найгучнiшi дросселi.
-
Mixx
Member
byaka
У мене на 7800хт цього не було, правда фрісінк не вмикаю, він що на нв, що на амд працює через одне місце, якщо монітор адекватний, зазвичай нема приколів з розривом кадрів, навіщо собі створювати головний біль цими покращувачами...
Отправлено спустя 5 минут 7 секунд:
AlexxUnder
Дроселі - тупо лотерея, на одному бж на одній тій самій карті можуть пищати, на іншому - ні, ну як ні, всі котушки пищать, просто в різному діапазоні, частину ми чуємо, частину - ні. Для прикладу - 7800хт геймінг ос, виконання - одне із гірших по всім параметрам, але й найдешевша, на голдовому мсі тиша, на бронзовому біквайті трохи було чути, на голдовому кулермастері пищала дуже сильно. І так майже з кожною.
У мене на 7800хт цього не було, правда фрісінк не вмикаю, він що на нв, що на амд працює через одне місце, якщо монітор адекватний, зазвичай нема приколів з розривом кадрів, навіщо собі створювати головний біль цими покращувачами...
AlexxUnder
Дроселі - тупо лотерея, на одному бж на одній тій самій карті можуть пищати, на іншому - ні, ну як ні, всі котушки пищать, просто в різному діапазоні, частину ми чуємо, частину - ні. Для прикладу - 7800хт геймінг ос, виконання - одне із гірших по всім параметрам, але й найдешевша, на голдовому мсі тиша, на бронзовому біквайті трохи було чути, на голдовому кулермастері пищала дуже сильно. І так майже з кожною.
-
byaka
Member
Те що вам i ще декiльком людям повезло ще нiчого не значить,тому що я знаю десятки випадкiв коли люди купували по 2-3 вiдеокарти, але так i не знайшли без шуму дросселiв.AlexxUnder: ↑ 19.06.2025 07:45Не скажи, Я покупал ASUS PRIME-RTX5070-O12G по отзывам от покупателей , которые брали с 650-700W БП не сильно высоко качества - ни у одного дросселя не свистят.Дросcелi це лотерея, нема сенсу орiнуватися по вiдгуках.Можу з валасного досвiду порадити не купаувати карти асус,вони мають найгучнiшi дросселi.
А ще зазвичай буває так що кулери шумнiшi за дросселi як наприклад це в asus dual rtx4060ti i якщо не шукати, то не знайдете.
Отправлено спустя 7 минут 55 секунд:
Може тому що це "на графических продуктах серии Radeon™ RX 9000"Mixx: ↑ 19.06.2025 08:02 byaka
Там проблеми навiть без фрiciнкiу,елементарно якщо на другому монiторi ютуб, а на першому ви граєте, то в грi починає падати фпс i навiть лагати.
Я розумiю що це може бути не у всiх, але піддослідним щуром бути не хочу
-
Mixx
Member
byaka
Зрозумів про що мова.
Щось подібне зустрічав на всіх червоних і синіх картах/вбудованій графіці, правда в мене був один монітор і ютуб в режимі картинки в картинці, зазвичай ютуб на радеонах починав підлагувати, відео відставати від голосу, гра далі йшла нормально, це справа в декодері амд, він використовує шейдери, коли ті завантажені на 100% - починається перетягування ковдри, на інтелі в подібній ситуації відео в ютубі просто починало сипати артефактами, або чорним екраном. Лікується розвантаженням карти, наприклад обмеженням фпс в грі, якщо хочеш давати кілька різних навантажень на вк. Не вважаю це прям багом, скоріше особливість роботи кодувальника, про яку треба знати. Прям крашу драйверів через це не спостерігав ні разу.
На зелених картах цього немає, там кодувальник знааачно потужніший в усіх аспектах. Кілька моніторів на зелених картах теж будуть краще працювати.
Зрозумів про що мова.
Щось подібне зустрічав на всіх червоних і синіх картах/вбудованій графіці, правда в мене був один монітор і ютуб в режимі картинки в картинці, зазвичай ютуб на радеонах починав підлагувати, відео відставати від голосу, гра далі йшла нормально, це справа в декодері амд, він використовує шейдери, коли ті завантажені на 100% - починається перетягування ковдри, на інтелі в подібній ситуації відео в ютубі просто починало сипати артефактами, або чорним екраном. Лікується розвантаженням карти, наприклад обмеженням фпс в грі, якщо хочеш давати кілька різних навантажень на вк. Не вважаю це прям багом, скоріше особливість роботи кодувальника, про яку треба знати. Прям крашу драйверів через це не спостерігав ні разу.
На зелених картах цього немає, там кодувальник знааачно потужніший в усіх аспектах. Кілька моніторів на зелених картах теж будуть краще працювати.
-
byaka
Member
це iнший баг,проблеми саме у гри,завантаженя ГП сильно падає.Mixx: ↑ 19.06.2025 08:26 byaka
Зрозумів про що мова.
-
Mixx
Member
byaka
Цікаво, не зустрічав ще подібного.
Цікаво, не зустрічав ще подібного.
-
byaka
Member
Тут можно бiльше дiзнатися https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... rformance/
-
Dremjke
Member
Знаю десятки випадків, коли на Asus Dual RTX 30xx-40xx ніякого писку дроселів нема, так що не треба тут ля-ля. Це чиста лоторея.byaka: ↑ 19.06.2025 08:11Те що вам i ще декiльком людям повезло ще нiчого не значить,тому що я знаю десятки випадкiв коли люди купували по 2-3 вiдеокарти, але так i не знайшли без шуму дросселiв.
-
byaka
Member
I що ви цим хочете менi довести?Що у Asus Dual RTX 30xx-40xx нема шуму дроселiв?Dremjke: ↑ 19.06.2025 09:18Знаю десятки випадків, коли на Asus Dual RTX 30xx-40xx ніякого писку дроселів нема, так що не треба тут ля-ля. Це чиста лоторея.byaka: ↑ 19.06.2025 08:11Те що вам i ще декiльком людям повезло ще нiчого не значить,тому що я знаю десятки випадкiв коли люди купували по 2-3 вiдеокарти, але так i не знайшли без шуму дросселiв.
кому я писав "Дросcелi це лотерея, нема сенсу орiнуватися по вiдгуках."
Ось статистика з реддiт по RTX40XX:
ASUS: Seems to suffer more coil whine than other brands
MSI: Chance to get coil whine
PNY: No/very low coil whine
Gigabyte: No/very low coil whine
Palit: Chance to get coil whine
Zotac: low chance to get coil whine
https://www.reddit.com/r/nvidia/comment ... ne_survey/
п.с. асус як завжди ставить самi хрiновi дросселi
-
FirstTDM
Member
С этим можно согласится, т.к. всегда найдется несколько видях с шумом/свистом и т.д.byaka: ↑ 19.06.2025 09:28"Дросcелi це лотерея, нема сенсу орiнуватися по вiдгуках."
И, конечно, реального пользователя, который страдает от шума/свиста совсем не интересует тот факт, что рядом тысячи аналогичных видях работают "идеально".
С этим категорически нельзя согласится, т.к. "асус як завжди" делает много хороших видяхbyaka: ↑ 19.06.2025 09:28асус як завжди ставить самi хрiновi дросселi
-
Rus_LAN1981
Junior
На моїй RTX ASUS 4060Ti TUF періодичний писк присутній. Блок живлення Seasonic 500W S12III-500 Bronze.Ось статистика з реддiт по RTX40XX:
ASUS: Seems to suffer more coil whine than other brands
-
byaka
Member
Асус як завжди робить багато бракованих вiдеокарт* (поправив)FirstTDM: ↑ 19.06.2025 10:08С этим можно согласится, т.к. всегда найдется несколько видях с шумом/свистом и т.д.byaka: ↑ 19.06.2025 09:28"Дросcелi це лотерея, нема сенсу орiнуватися по вiдгуках."
И, конечно, реального пользователя, который страдает от шума/свиста совсем не интересует тот факт, что рядом тысячи аналогичных видях работают "идеально".
С этим категорически нельзя согласится, т.к. "асус як завжди" делает много хороших видяхbyaka: ↑ 19.06.2025 09:28асус як завжди ставить самi хрiновi дросселi![]()
Відеокарти NVIDIA RTX 40xx масово перегріваються через неякісну термопасту — дослідник рекомендує заміну
https://itc.ua/ua/novini/videokarty-nvi ... ye-zaminu/
-
man1242
Member
Все там нормально работает фрисинк, что на hdmi 2.1 что с дисплей портом 1.4. Кстати слава Габену добавил мониторинг системы из стим ос, у меня лично в баиле 2042 не один мониторинг не работал а тут хоба и все окMixx: ↑ 19.06.2025 08:02 byaka
AlexxUnder
Последний раз редактировалось man1242 19.06.2025 10:28, всего редактировалось 1 раз.