Довели людей, теперь дёргаешься за каждый шаг. Ведь сдача своих вещей не из-за хорошей жизни...
Новости
Последние статьи и обзоры
Перекази коштів з картки на картку
-
Skoda
Junior
Пошёл в ломбард ювелирку жены сдавать- стою там и думаю - а не сливают ли ещё они в налоговую мой "доход"?
Довели людей, теперь дёргаешься за каждый шаг. Ведь сдача своих вещей не из-за хорошей жизни...
-
yan1x
Member
Нет, я оплачивал на фоп. Я никто, безработный бомж)nochnik89: ↑ 18.06.2025 21:34 LeoX
погуглите информацию. Эта тема сейчас в тренде на ютубах.
Налоговая получила доступ к чекам и кассовой дисциплине многих компаний по переводу денег. Все наложки/олх доставки и терминалы теперь просматриваются налоговиками. То есть налоговая может увидеть сколько денег зашло физ лицу.Я правильно понял, что имея фоп Вы еще параллельно олх доставками пользуетесь ? Налоговик видит прекрасно это и потом спокойно могу подсчитать доплатить налоги за продажу товаров без кассовой дисциплины. И это все может быть в течении 3х лет.yan1x: ↑ 17.06.2025 20:54Родственникам за этот месяц перевел около 40к, оплаты на олх(переводами), на фопы оплаты, еще на 50к., в ресторанах 20к(переводами на карту). Ничего не блочат, это я основной банк посмотрел.
P.S. Безработный, без прописки, короче бомж
Отправлено спустя 2 минуты 21 секунду:
Прямые переводы между физ лицами не видны. Пока что, готовьтесь дальше к покращенням.
Теперь еще такой нюанс. Многих физ лиц используют фопы для закупки товаров для первичных документов. теперь при подаче форм и проверке первички могут выйти на этого человека и всандалить штраф за неоформленную предпринимательскую деятельность.
-
Тихий Зверь
Member
nochnik89
ДЯкую! Це вже щось предметне. Тобто, якщо я продаю на олх речі по 200-500грн, один місяць 3 речі інший 10-15 речей, б/у речей, то тепер мені потрібно оформлювати ФОП?
З Ваших слів оптимально з картки на картку робити перекази.
Просто цікаво за яким критеріями обираються люди на перевірку?
ДЯкую! Це вже щось предметне. Тобто, якщо я продаю на олх речі по 200-500грн, один місяць 3 речі інший 10-15 речей, б/у речей, то тепер мені потрібно оформлювати ФОП?
З Ваших слів оптимально з картки на картку робити перекази.
Просто цікаво за яким критеріями обираються люди на перевірку?
-
Earanak
Member
Еще интересна система наказания от минфина или кого там... То есть как это происходит. Ну как я понял тебе же блокируют карту и счет, т.е вообще все твои карты сдыхают и физические и интернет карты (во всех местных банках). А штраф ты как выплачиваешь ? Ты же не можешь открыть карту в другом банке, правильно я понимаю ? Это как получается, тебе надо свои доходы переводить на кого то другого что бы штраф оплатить или как это работает ? )) Или ты можешь прям посреди блокировки счетов и штрафов легализоваться и внезапно с своего же счета все начать платить ? Даже если тебе платят криптой с Филиппин ?
-
nochnik89
Member
Earanak
Как штраф ?)) это не штраф, а налоги. Блок карточек - это вообще другая тема и связана она финансовым мониторингом банка.
Как штраф ?)) это не штраф, а налоги. Блок карточек - это вообще другая тема и связана она финансовым мониторингом банка.
-
Earanak
Member
nochnik89, я потому и сказал что "еще мне интересна", отдельно.
Как работает наказание за неуплату налогов если тебе блокируют счета из за лимита.
Ладно. Может я рагульно объяснил. Не важно... Это и вправду оффтоп.
Как работает наказание за неуплату налогов если тебе блокируют счета из за лимита.
Ладно. Может я рагульно объяснил. Не важно... Это и вправду оффтоп.
-
Евгений King
Member
Трохи роз'яснень для лінивих, хто не може поспілкуватись з банком, або кому не повезло з адекватністю банку.
Банк встановлює самостійно кожному клієнту ліміт на p2p (перекази з карти на карту поміж різними особами). Робиться це через наших політиків, вони хотіли обмежити такі переводи на законодавчому рівні, але банки включились і домовились, що будуть регулювати ці перекази самостійно.
Якщо людина має підтверджені доходи, котрі бачить банк, то такий ліміт буде ~100к. Якщо банк знати не знає про доходи особи, то 25-50к, бо вважає клієнта ризикованим. В разі якщо клієнт ФОП або працює повністю в білу і отримує білу зарплату, не має нюансів з податковою, банк може встановити людині більший ліміт за 100к, але це дуже важке питання наразі, треба доводити банку таку потребу!!!
Зарахування заробітку з ФОП рахунку на картки фіз особи в рамках одного банку не моніторяться і не входять в означений ліміт, можна виводити будь-які суми. Як і перекази між власними рахунками/картками одного банку.
Цей ліміт виключно на p2p, переказ з власних карт комусь і отримання коштів від когось, переводи з карти на карту. 99% людей не помітять ці ліміти, це виключно обмеження міжрахункового обігу різних осіб. Переказ на ФОП при оплаті чогось чи отримання на ФОП оплати за щось сюди взагалі не входять, як і оплати терміналом, купівля на сайтах і т.д. АЛЕ оплата накладеного платежу, коли ви сплачуєте картою у відділенні пошти за товар і коли ви купуєте цей товар не у магазину, а у фіз особи - ВХОДИТЬ в цей ліміт, саме тому нова пошта зашевелилась і змушує всіх відкривати банківські рахунки у власному "банку", щоб моніторити обіг коштів і щоб знову таки обійти ці ліміти, як розумію
Стосовно фін моніторингу і взагалі переказів комусь, або отримання коштів від когось:
- дійсно, банк може перевіряти рандомних клієнтів і прохати їх підтвердити ціль переказу, на це треба реагувати адекватно, не сваритись, просто прийняти і зробити, інакше велика ймовірність втрати рахунків
- бездумно кидати великі суми комусь зараз не варто, особливо якщо маєте ФОП, банк то може й пропустить, але можуть потім виникнути через час питання чи все ок з податками в трикутнику клієнт - податкова - банк
- так, банк може заморозити всі ваші рахунки, якщо його система буде вважати, що ваша діяльність підозріла, у разі якщо не вдасться довести банку зворотнє - банк розірве всі відносини з вами, закриє всі рахунки і ви ще й втратите частину коштів з рахунків, бо банк зніме з вас кошт за цей фінмоніторинг і ще купу комісій влупить
- зараз краще обмежити кількість транзакцій і переводів з карти на карту, ліпше повертатись до готівки, а якщо все ж потрібно щось перевести, єдине спасіння - поле призначення платежу, тепер ледь не обов'язково його заповнювати, особливо на крупні транзакції (повернення боргу/позики, подарунок рідні, і т.д., хто зрозумів, той зрозумів))
Якось так...
Банк встановлює самостійно кожному клієнту ліміт на p2p (перекази з карти на карту поміж різними особами). Робиться це через наших політиків, вони хотіли обмежити такі переводи на законодавчому рівні, але банки включились і домовились, що будуть регулювати ці перекази самостійно.
Якщо людина має підтверджені доходи, котрі бачить банк, то такий ліміт буде ~100к. Якщо банк знати не знає про доходи особи, то 25-50к, бо вважає клієнта ризикованим. В разі якщо клієнт ФОП або працює повністю в білу і отримує білу зарплату, не має нюансів з податковою, банк може встановити людині більший ліміт за 100к, але це дуже важке питання наразі, треба доводити банку таку потребу!!!
Зарахування заробітку з ФОП рахунку на картки фіз особи в рамках одного банку не моніторяться і не входять в означений ліміт, можна виводити будь-які суми. Як і перекази між власними рахунками/картками одного банку.
Цей ліміт виключно на p2p, переказ з власних карт комусь і отримання коштів від когось, переводи з карти на карту. 99% людей не помітять ці ліміти, це виключно обмеження міжрахункового обігу різних осіб. Переказ на ФОП при оплаті чогось чи отримання на ФОП оплати за щось сюди взагалі не входять, як і оплати терміналом, купівля на сайтах і т.д. АЛЕ оплата накладеного платежу, коли ви сплачуєте картою у відділенні пошти за товар і коли ви купуєте цей товар не у магазину, а у фіз особи - ВХОДИТЬ в цей ліміт, саме тому нова пошта зашевелилась і змушує всіх відкривати банківські рахунки у власному "банку", щоб моніторити обіг коштів і щоб знову таки обійти ці ліміти, як розумію
Стосовно фін моніторингу і взагалі переказів комусь, або отримання коштів від когось:
- дійсно, банк може перевіряти рандомних клієнтів і прохати їх підтвердити ціль переказу, на це треба реагувати адекватно, не сваритись, просто прийняти і зробити, інакше велика ймовірність втрати рахунків
- бездумно кидати великі суми комусь зараз не варто, особливо якщо маєте ФОП, банк то може й пропустить, але можуть потім виникнути через час питання чи все ок з податками в трикутнику клієнт - податкова - банк
- так, банк може заморозити всі ваші рахунки, якщо його система буде вважати, що ваша діяльність підозріла, у разі якщо не вдасться довести банку зворотнє - банк розірве всі відносини з вами, закриє всі рахунки і ви ще й втратите частину коштів з рахунків, бо банк зніме з вас кошт за цей фінмоніторинг і ще купу комісій влупить
- зараз краще обмежити кількість транзакцій і переводів з карти на карту, ліпше повертатись до готівки, а якщо все ж потрібно щось перевести, єдине спасіння - поле призначення платежу, тепер ледь не обов'язково його заповнювати, особливо на крупні транзакції (повернення боргу/позики, подарунок рідні, і т.д., хто зрозумів, той зрозумів))
Якось так...
-
Тихий Зверь
Member
Евгений King
ДУже дякую від всіх кому було цікаво це питання.
ДУже дякую від всіх кому було цікаво це питання.
-
gavr
Member
C 01.06. лимит на П2П 80т/50т. Если оф доход есть то 80т,если нет то 50т.Earanak: ↑ 17.06.2025 23:36Я вот спрашивал в техподдержке Приват Банка. Мне ответили расплывчато. Мол, лимит свой узнать нельзя, срабатывание лимита при котором финмониторинг тобой заинтересуется тоже узнать нельзя. И добавили что лимит на P2P переводы в 50к грн в месяц якобы это редкость и обычно он в 100к а что бы выше сделать то надо подавать запрос и пояснять за происхождение доходов. Еще сказали что без разницы дробить платежи или одним крупным кидать. Так же я спросил есть ли разница между обычным переводом с карты на карту и IBAN переводом, сказали без разницы. Короч я ничего не понял и продолжил через Бинанс менять USDT крипту в гривны через P2P, стараясь не переходить за 100к грн в месяц. Вообще если так подумать то ответы оператора с техподдержки звучали не особо убедительно, будто они сами не знают всех нюансовanatolikostis: ↑ 17.06.2025 23:19лично мне в банке объяснили, сколько, за какой период и от кого принимать без справок
ну у нашего "самурая" есть только путьЯростно не старался вникать в это все, но за темой послежу
![]()
Лимиты можно подвинуть предоставив источники происходения бабла
-
tablestikus
Member
gavr
Якщо картки з яких йому обнал кріпти іде банк спалить що від біржи - то може закрутити кранік)
Якщо картки з яких йому обнал кріпти іде банк спалить що від біржи - то може закрутити кранік)
-
Евгений King
Member
Закрутять, ще й податковій здадуть. На кожну хитру сраку рано чи пізно найдуть батогаtablestikus: ↑ 19.06.2025 13:05 gavr
Жаль, що це працює тільки для звичайних людей, для привілейованої касти батоги шукаються довго і тільки за умови що це комусь вигідно.
-
gavr
Member
Це зрозуміло ,але мова в темі йде про відправку переказів, а не отримання(там вже інша історія)tablestikus: ↑ 19.06.2025 13:05 gavr
-
nochnik89
Member
-
AmeliaB
Junior
Якщо у вас є кілька переказів на місяць, сумарна їх сума не повинна перевищувати встановлені ліміти (100 тисяч гривень), і краще зберігати документи, що підтверджують джерела доходів на випадок запитів банку або податкової.Тихий Зверь: ↑ 15.06.2025 23:00 ВІтаю всіх хто не проходить повз!
Є таке питання - з 1червня начеб-то ввели обмеження на перекаж коштів.
Якщо є люди які в темі і розуміються на цьому, підкажіть, що і як трактувати з цим законом.
Бо в місяць є пару переказів як мені і так і від мене. Я зовсім не розумію, як повинен себе поводити з переказами з картки на картку.
Дякую за увагу!![]()
-
Тихий Зверь
Member
ТАк тут питання про про б.у. техніку яку ти продаєш на олх, форумі чи на будь якому іншому ресурсі. У когось це покупка-продаж на 5к грн., а у іншого на 120к грн. в одному і в іншому варіанті б.у. і без документів, як бути? 
-
Cirax
Member
Adamantium: ↑ 17.06.2025 21:51 Тихий Зверь
Есть есть какой-либо оф.источник дохода (не пенсия/пособие и т.д. - тобишь не от гос-ва), и 450+тыщ в месяц не прокручиваете по счетам - то вы ни банкам, ни налоговой не будете интересны в принципе, так шо спите спокойно.
Ну и + крипта на биржах - щас за это банки по какой-то причине "очень любят"...
Наивность.
Принёс в банк 40т.грн, положить на карту- финмон.
Бывший сотрудник воюет, ежемесячно на карту заходит зарплата в районе сотки - эаблокировали карты с требованием подтвердить источники дохода.
-
Adamantium
Ghost
Точечный банковский маразм никто не отменял, так шо...могут и за 40к спросить, а могут и за 400+ не трогать.Cirax: ↑ 02.12.2025 19:39Adamantium: ↑ 17.06.2025 21:51 Тихий Зверь
Есть есть какой-либо оф.источник дохода (не пенсия/пособие и т.д. - тобишь не от гос-ва), и 450+тыщ в месяц не прокручиваете по счетам - то вы ни банкам, ни налоговой не будете интересны в принципе, так шо спите спокойно.
Ну и + крипта на биржах - щас за это банки по какой-то причине "очень любят"...
Наивность.
Принёс в банк 40т.грн, положить на карту- финмон.
Бывший сотрудник воюет, ежемесячно на карту заходит зарплата в районе сотки - эаблокировали карты с требованием подтвердить источники дохода.
Но усиление идет полным ходом, это факт