Перекази коштів з картки на картку

Разговоры обо всем
Автор
Member

ВІтаю всіх хто не проходить повз!
Є таке питання - з 1червня начеб-то ввели обмеження на перекаж коштів.
Якщо є люди які в темі і розуміються на цьому, підкажіть, що і як трактувати з цим законом.
Бо в місяць є пару переказів як мені і так і від мене. Я зовсім не розумію, як повинен себе поводити з переказами з картки на картку.
Дякую за увагу! :)
anatolikostis
Member

Тихий Зверь
а вы пробуйте поспрашивать тех "потерпевших блохеров", которые тему по всему интернету разгоняют :idea:
Тихий Зверь
Member

anatolikostis: 15.06.2025 23:28 Тихий Зверь
а вы пробуйте поспрашивать тех "потерпевших блохеров", которые тему по всему интернету разгоняют :idea:
ПАне anatolikostis, це гумор чи щось серьозне? Якщо можна пруфи, то будь ласка.
А якщо ви в темі орієнтуєтесь, то поясніть. ДЯкую!
yan1x
Member

Тихий Зверь: 17.06.2025 20:50
anatolikostis: 15.06.2025 23:28 Тихий Зверь
Родственникам за этот месяц перевел около 40к, оплаты на олх(переводами), на фопы оплаты, еще на 50к., в ресторанах 20к(переводами на карту). Ничего не блочат, это я основной банк посмотрел.
P.S. Безработный, без прописки, короче бомж :D
Klon
CG graphikos fan

Тихий Зверь
знайомі банкіри кажуть = до 100к в одному банку, якщо ви звичайний чоловік, без мутних постійних маніпуляцій - типа в день гоняти бабло туди\сюди.

в цілому порада = розбивати гроши по банкам, бо якщо блокнут = не все втратити.
Тихий Зверь
Member

yan1x: 17.06.2025 20:54
Тихий Зверь: 17.06.2025 20:50

Родственникам за этот месяц перевел около 40к, оплаты на олх(переводами), на фопы оплаты, еще на 50к., в ресторанах 20к(переводами на карту). Ничего не блочат, это я основной банк посмотрел.
Пане yan1x , та я розумі, що переказувати кошти ще можна, бо наке як це нововведенння з 1.06.2025року і всі ваші транзакції можуть розглядатися 3 роки. Тому якщо поки не блочать це не показник, бо це в моменті а не на протязі великого часу. А я підняв це питання бо у мене не багато транзакцій, як і у більшості людей, а особливо у "старовірів", щоб потім це не було сюрпризом чи через 1, 2, 3роки. Хотілось би зрозуміти як це працює. ДЯкую за увагу.
Adamantium
Ghost

Тихий Зверь
Есть есть какой-либо оф.источник дохода (не пенсия/пособие и т.д. - тобишь не от гос-ва), и 450+тыщ в месяц не прокручиваете по счетам - то вы ни банкам, ни налоговой не будете интересны в принципе, так шо спите спокойно.
Ну и + крипта на биржах - щас за это банки по какой-то причине "очень любят"...
Тихий Зверь
Member

Klon: 17.06.2025 21:19 Тихий Зверь
знайомі банкіри кажуть = до 100к в одному банку, якщо ви звичайний чоловік, без мутних постійних маніпуляцій - типа в день гоняти бабло туди\сюди.

в цілому порада = розбивати гроши по банкам, бо якщо блокнут = не все втратити.
Пане Klon, кажуть, то добре, а якоїсь іншої більш чіткої інформації від Ваши знайомих отримати можна? Розподіл коштів по кошикам може і спрацює, але у кожного один свій код, тому може і не спрацювати, якщо буде привід на блокування банківстьких рахунків за кодом. Та й і блокування це не просто блокування, є ще процеси з доведенням походження цих коштів. Штрафи за це в нашій країні також передбачені. Тому мт з Вами і намагаємось дізнатись і не потрапляти на ці не дуже приємні граблі наступати, м'яко кажучи. ДЯкую за увагу!
anatolikostis
Member

1750191501692.png
спойлер
лично мне в банке объяснили, сколько, за какой период и от кого принимать без справок
ну у нашего "самурая" есть только путь :facepalm:
Klon
CG graphikos fan

Тихий Зверь: 15.06.2025 23:00 на перекаж коштів.
ви питали про переказ = я розумію це звичайні переводи людина=людині, а не фопів і кріпноінвесторсів.
Якщо у вас переводи бізнесу\товарів\ які як раз йдуть по призначенню = то треба брати консультацію у бухгалтеров знайомих з фінмоніторінгом\налоговой\банком.

Як мені казали бухгалтера в одной компаниї, ще з початку 2025р = якшо щось бізнесове, то відкривати ФОП, бо від цього нікуди не дітись, або нал\кріпта (це якщо зовсім сірий бізнес).

Отримати у знайомих інфу не можу - бо віддалені знайомі і інфу узнав просто спитав коли пересекся з людиною в звичайному магазині.
Earanak
Member

anatolikostis: 17.06.2025 23:19лично мне в банке объяснили, сколько, за какой период и от кого принимать без справок
Я вот спрашивал в техподдержке Приват Банка. Мне ответили расплывчато. Мол, лимит свой узнать нельзя, срабатывание лимита при котором финмониторинг тобой заинтересуется тоже узнать нельзя. И добавили что лимит на P2P переводы в 50к грн в месяц якобы это редкость и обычно он в 100к а что бы выше сделать то надо подавать запрос и пояснять за происхождение доходов. Еще сказали что без разницы дробить платежи или одним крупным кидать. Так же я спросил есть ли разница между обычным переводом с карты на карту и IBAN переводом, сказали без разницы. Короч я ничего не понял и продолжил через Бинанс менять USDT крипту в гривны через P2P, стараясь не переходить за 100к грн в месяц. Вообще если так подумать то ответы оператора с техподдержки звучали не особо убедительно, будто они сами не знают всех нюансов :think: Яростно не старался вникать в это все, но за темой послежу :up:
Тихий Зверь
Member

anatolikostis: 17.06.2025 23:19 1750191501692.png
спойлер
лично мне в банке объяснили, сколько, за какой период и от кого принимать без справок
Уже у декількох знайомих питав, тільки в рамках банківського карткового відділу і того що чули. Тому там відповідей коли тобою зацікавить фінмоніторинг ви не знайдете. За мем - лайк)
zmax
Member

Earanak: 17.06.2025 23:36Я вот спрашивал в техподдержке Приват Банка. Мне ответили расплывчато. Мол, лимит свой узнать нельзя,
там взагалі одні дібіли. Скількі не питав, жодного разі нормально не відповіли. Останні пару разів по крупицям інфи техпідтримки вже сам здогадувався в чому проблема.
спойлер
Є в приматі валютна картка, вже давно відкрита. Потрібно було зняти валюту, - спробував замовити ... чоловічий половий орган. Довго виясняв, запитував у тех підтримки, а потім десь побачив , що з інтернет картки неможна знімати готівку :gigi: Зробив іншу валютну карту, не інтернет, перевів на неї всю суму і все пройшло. Але також є нюанс. Кожен раз, коли я перевожу суму з своєї картки на свою картку, незалежно яку суму, перевірено і на 300 долларів і на 2к, потрібно дзвонити в банк і казати , що ти не макака що мене не змусили переводити кошти, це не шахрайство, це дійсно я роблю і ніяких додатків я не встановлював. На зауваження, що я перевожу свої кошти між своїми ж рахунками в одному банку мені відповіли, що на це їм по барабану. Хоть коломойша той ще :censoured: , але при ньому все працювало на голову краще
Тихий Зверь
Member

ВІтаю всіх! Панове, ми багато покладаємо надій на карткові відділи і спеціалістів, які там працюють. У нас питання не по замовленню карток, лімітів і т.п., а питання про нововедення з 1,06,2025 від податкової. Можливо є працівники з податкової, які форумчанам пояснили про ці нововведення.
Ruslanu4
Member

У меня на карту сестры были несколько переводов после чего ей позвонили с банка и попросили явится в отделение дабы выяснить причину происхождения данных средств. Сестра проехала в отделение, где написала "объяснительную" о природе происхождения (перевод от родственников). На что консультант ей сказала, что это программа автоматически "отбирает" клиентов и даже сумма может быть небольшая но кол-во переводов если превышает, то вызывают в отделение.
Nuclear World
Member

"С 1 июня в Украине не вводятся новые налоги на переводы с карты на карту. Распространяемая в СМИ информация о введении налога на переводы является ложной. Переводы между физическими лицами, в том числе банковские переводы, не облагаются налогом на доходы физических лиц (НДФЛ).

В заключение, не стоит паниковать и верить слухам о введении налогов на переводы с карты на карту. Внимательно читайте официальные источники информации и консультируйтесь со специалистами, если у вас есть сомнения."

инфа с гугла

Ruslanu4

Какой это банк был?
Polybius
Member

Тихий Зверь: 18.06.2025 20:28а питання про нововедення з 1,06,2025 від податкової
Немає ніяких "нововведень від податкової".
Є меморандум між банками (який викликаний, як я розумію, тиском наших кредиторів, типу мвф) - така собі домовленість, що банки, які підписали цей меморандум та домовилися його підтримувати, будуть більш прискіпливо відстежувати, що там гоняють по рахунках і якщо там щось буде здаватися підозрілим - виникнуть питання, що то за гроші.
Що таке це "підозріло" - не регулюється. Є купа показників за якими банк, чи інша фін. установа рахує так званий скоринг надійності (чи ненайдіності) клієнта, це їхні внутрішні алгоритми, про які вам ніхто розповідати не буде. І якщо згідно з цим аналізом ви здаєтесь банку "підозрілим" - будуть питання.
Ну це, наприклад, ви отримуєте платежі від купи інших контрагентів, по 1000 грн, а потім щодня це знімається в готівку, при цьому, особа не є фоп, не працює та таке інше та плюс ще купа інших показників, що дозволять системі стригеритися та спитати що то за гроші.
По факту, вас можуть не чіпати при великих обсягах, а можуть спитати й за платіж від родичів на 100 грн, як в одному з постів вище наприклад.

Отправлено спустя 1 минуту 37 секунд:
https://nabu.ua/images/uploaded/sys_med ... 6641cf.pdf
не знаю, чи це остання редакція, нема бажання шукати...
LeoX
Member

Пане Тихий Зверь, я трохи в темі. Є обмеження на переказ банківське, а є якісь нові закони чи постанови чи ще якийсь кал, по якому податкова вас може дрючити за все що їй буде здаватися підозрілим і ви будете доказувати їм що вам не треба з цих коштів платити 23% податків як громадянин. І моя районна податкова не знає цих критеріїв в принципі. Так що навряд вам хтось щось скаже дієве.
Ruslanu4
Member

Nuclear World
Ощадбанк
nochnik89
Member

LeoX
погуглите информацию. Эта тема сейчас в тренде на ютубах.
Налоговая получила доступ к чекам и кассовой дисциплине многих компаний по переводу денег. Все наложки/олх доставки и терминалы теперь просматриваются налоговиками. То есть налоговая может увидеть сколько денег зашло физ лицу.
yan1x: 17.06.2025 20:54Родственникам за этот месяц перевел около 40к, оплаты на олх(переводами), на фопы оплаты, еще на 50к., в ресторанах 20к(переводами на карту). Ничего не блочат, это я основной банк посмотрел.
Я правильно понял, что имея фоп Вы еще параллельно олх доставками пользуетесь ? Налоговик видит прекрасно это и потом спокойно могу подсчитать доплатить налоги за продажу товаров без кассовой дисциплины. И это все может быть в течении 3х лет.

Отправлено спустя 2 минуты 21 секунду:
Прямые переводы между физ лицами не видны. Пока что, готовьтесь дальше к покращенням.
Теперь еще такой нюанс. Многих физ лиц используют фопы для закупки товаров для первичных документов. теперь при подаче форм и проверке первички могут выйти на этого человека и всандалить штраф за неоформленную предпринимательскую деятельность.
Ответить