Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрыто
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
Vlaad13
Member

Nouriel: 15.06.2025 12:57
Vlaad13: 15.06.2025 12:43Але купляти зараз 9070 за 30к коли є 5070 за 28 - це нонсенс
в прикольному світі ти живеш, 28к це мсі вантуз чи шадов яке і ворогу не побажвєш, під 29к уже шось таке шо можна, а коли починаєш шось нормальне дивитись воно уже більше біля 30к, а тут 9070 хелхаунд ха 29к рівно
знаєш шо таке нонсенс? це твій мозок
Вантус 5070 це слава Богу не 4070 і там все гаразд.
У хелхаунд 86 пам'ять при +20
alumem
Member

Vlaad13
у 9070/xt на самсунгах нормальные температуры, ждем поддержку фср4 в большем количестве игрулек и можно реально брать, если только нвидиа не выкатит новую киллерфичу
Vlaad13
Member

Геральт: 15.06.2025 12:52 Vlaad13
В червоних вже апскейлер краще за DLSS3, який був "кращим за натив". І досить дивні переживання про темпу від поціновувача карт з відключеним hot spot.
Ну, але я особисто проти того, щоб фани куртки купували червоні відяхи. Бо потім носяться по форуму з ниттям "караул, карта не працює".
Реальні можливості, угу
спойлер
Изображение
А нонсенс - мідлова карта в 2025 за 30к з 12гіг. Оце дійсно треш
12 гіг більш ніж достатньо ( при тому що у зелених пам'яті менше уходить) :learn:
А чого це ви раптом згадали про червоний апскейл - ви же в них не вірете? :lol:
До чого ви тут тести у 4к привели? Більшість грає у 1080 чи 1440 :dontknow:
AlexxUnder
Member

Геральт: 15.06.2025 12:52 Vlaad13
В червоних вже апскейлер краще за DLSS3, який був "кращим за натив". І досить дивні переживання про темпу від поціновувача карт з відключеним hot spot.
Ну, але я особисто проти того, щоб фани куртки купували червоні відяхи. Бо потім носяться по форуму з ниттям "караул, карта не працює".
Реальні можливості, угу
спойлер
Изображение
А нонсенс - мідлова карта в 2025 за 30к з 12гіг. Оце дійсно треш
Опять публикуете нативные тесты, вы мне напоминаете русских, которые на каждом шагу кричат, что LADA лучшее авто :D
Обосновывая - что запчасти на неё легче найти B-)
Последний раз редактировалось AlexxUnder 15.06.2025 13:14, всего редактировалось 1 раз.
Vlaad13
Member

alumem: 15.06.2025 13:06 Vlaad13
у 9070/xt на самсунгах нормальные температуры, ждем поддержку фср4 в большем количестве игрулек и можно реально брать, если только нвидиа не выкатит новую киллерфичу
Не такі вони вже і нормальні :laugh:
Ось коли буде ФСР 4 у кожній грі - тоді і поговоримо.
АМД пам'ятаю багато чого обіцяв про ФСР 3 - але по ітогу ігр з ним було мало, працював він через одне місце, а потім взагалі АМД кинув всіх своїх прибічників зробивши ФСР тільки на 9000 серії :lol:
І нічого - червоні з'їли ще й добавки попросили :D
AlexxUnder
Member

Вообще, есть ли кто на форуме, кто купил RX 9070 без XT?
Геральт
Member

Vlaad13: 15.06.2025 13:07 12 гіг більш ніж достатньо ( при тому що у зелених пам'яті менше уходить) :learn:
Згадав, бо кумедно дивитись на кульбіти в повітрі.
"Треба апскейл"
"DLSS3 краще нативу"
FSR4 краще за DLSS3 (і це не обговорюється ©)
"я б взяв червону, але там апскейл не дуже"
:D
А в QHD ціна карт зміниться чи умовна 4070 раптом випередить 9070? Є табличка для QHD? Ок, можу глянути. Мені трапилась ця, її й показав.
А до речі про FHD, там також DLSS4 краще нативу? :popcorn:

AlexxUnder
Ще раз: натив підтримується будь-якою грою і залізякою. Оті ваші розумні апскейлери, упс, вчаться таки на нативі. Це найбільш природній рендер, за визначенням. Тести в апскейлі можна робити додатково, але аж ніяк не як основні.
Vlaad13
Member

Геральт: 15.06.2025 13:33
Vlaad13: 15.06.2025 13:07 12 гіг більш ніж достатньо ( при тому що у зелених пам'яті менше уходить) :learn:
Згадав, бо кумедно дивитись на кульбіти в повітрі.
"Треба апскейл"
"DLSS3 краще нативу"
FSR4 краще за DLSS3 (і це не обговорюється ©)
"я б взяв червону, але там апскейл не дуже"
:D
А в QHD ціна карт зміниться чи умовна 4070 раптом випередить 9070? Є табличка для QHD? Ок, можу глянути. Мені трапилась ця, її й показав.
А до речі про FHD, там також DLSS4 краще нативу? :popcorn:
1. ФСР 4 гірший за длсс 4 тому я виберу зелених.
2. Багато тестив длсс 4 у ПоЄ 2, так він там кращий за натив навіть у 1080.
AlexxUnder
Member

Геральт
Окей, как вы объясните топ видеокарт по Steam?
Почему люди делают выбор именно на слабые NVIDIA, а не в сторону сильных AMD?
https://store.steampowered.com/hwsurvey ... ?l=russian

Отправлено спустя 1 минуту :
Геральт
Все вокруг глупые?
Многие блогеры считали в 2024 году RTX 4060 худшим выбором, лучше взять AMD 6600-6700XT.
И вот RTX 4060 в таблице на 2 месте, а конкуренты где то внизу.
Почему так то?
Последний раз редактировалось AlexxUnder 15.06.2025 13:50, всего редактировалось 1 раз.
Геральт
Member

Vlaad13
1. Ти вибирав зелених ще навіть коли DLSS4 не було ;)
2. Ага, вірю, як колись вірив в те, що DLSS3 краще нативу. Оті апскейлери взагалі дивні штуки, кожний раз все кращіше за натив :D

AlexxUnder
А що там пояснювати? Маркетинг, інерція, не цікавляться...
Там же 60% в інтуля і 55% вбога Win11 :-/

Та я от і взяв 6700XT в другий ящик. Хоч і дивився на 4060. Ну але вона ж обєктивно гірша. А народ брав. І одоробло 5060 візьмуть
AlexxUnder
Member

Геральт: 15.06.2025 13:50 Vlaad13
2. Ага, вірю, як колись вірив в те, що DLSS3 краще нативу. Оті апскейлери взагалі дивні штуки, кожний раз все кращіше за натив :D

AlexxUnder
Там же 60% в інтуля і 55% вбога Win11 :-/
У меня было много разных карт. До RTX 4060 у меня было много карты от AMD и Nvidia.
Я делал выбор исходя из своих наблюдений и опыта работы с картами обеих сторон.
Вы думаете в YouTube покупатели не заглядывали и слепо верили Хуангу?
Vlaad13
Member

Геральт: 15.06.2025 13:50 Vlaad13
Давайте я підсумую.
1. Промені не потрібні.
2. Длсс 4 гірший нативу
3. Вам не потрібен апскейлер але чомусь ви згадуєте ФСР 4 (який до речі у вас не працює)
4. 12 гіг мало для 1440
Виправте якщо щось забув :lol:
AlexxUnder
Member

По поводу генерации кадров.
Геральт
Member

AlexxUnder
А ютуб то джерело істини? Не знав.
От справді, хто з тих, хто "в темі" візьме 4060-8 при дешевшій 6700XT-12, щоби що? Промені? Смішно. Для апскейлу-генераторів мало врами. В нативі воно зливає. Ну, ок, споживання ніби краще. І ото все? :insane:

Vlaad13
1. Промені не потрібні, допоки стільки жеруть. За 10-15% швидкодії можна і потерпіти.
2-3. Будь-який апскейл гірше нативу. ТАА відключається/міняється, якщо щось.
4. Врами багато не буває (привіт Індіана). А для карти за 30к 12 гіг взагалі смішно. В мене на 6700XT стільки ж.
5. PhysX, волосікс, G-sync та інша пропрієтарщина не потрібна і помре в муках. Та власне, вже :super:
GreenMile
Member

Геральт: 15.06.2025 12:03 oversteve
Брати карту за 30к з розрахунком на апскейл :facepalm:
Ви живете в час, коли розробники при виході ігор прямим текстом заявляють, що "ми розробляли гру з урахуванням апскейлерів" :dontknow:
Ви можете 25 фейспалмів поставити, але це нічого не змінить, вони вже відчули смак крові те, що можна не паритись з оптимізацією.

Відправлено через 7 хвилин 44 секунди:
Геральт: 15.06.2025 14:25 От справді, хто з тих, хто "в темі" візьме 4060-8 при дешевшій 6700XT-12, щоби що? Промені? Смішно.
З реконструкцією звичайні промені в ФХД потягне.
Геральт: 15.06.2025 14:25 Для апскейлу-генераторів мало врами. В нативі воно зливає. Ну, ок, споживання ніби краще. І ото все? :insane:
Вмикання апскейлу знижує використання врами. Проблема може бути лише в генераторі, але вона вирішується налаштуваннями.
Якщо в лоб порівнювати 6700хт з 4060 то "з костилями" остання буде більш грабельна, ніж 6700хт, там де її нативної продуктивність не вистачить.
AlexxUnder
Member

Геральт
У меня была 4060, при FullHD мониторе и хватало на генератор кадров и игры с комфортом до покупки монитора QHD.
Лучи не включал, потому как сильно просаживали FPS. Это личный опыт и сугубо моё мнение.
Vlaad13
Member

Геральт: 15.06.2025 14:25
4. Врами багато не буває (привіт Індіана). А для карти за 30к 12 гіг взагалі смішно. В мене на 6700XT стільки ж.
Індіана на ультрах + длсс їсть 10 гігів зараз на зелених картах
але звісно можете і далі купляти старий червоний мотлох з Лох.юа :lol:
Mixx
Member

Геральт: 15.06.2025 14:251. Промені не потрібні, допоки стільки жеруть. За 10-15% швидкодії можна і потерпіти.
2-3. Будь-який апскейл гірше нативу. ТАА відключається/міняється, якщо щось.
5. PhysX, волосікс, G-sync та інша пропрієтарщина не потрібна і помре в муках. Та власне, вже
Трохи вставлю свої 5 копійок...

1. Промені потрібні там, де вони не псують картинку і не забирають 70% фпс, але тут дуже багато суб'єктивного, наприклад фантом ліберті я проходив в ультра+ртх відзеркалення, а решту тої гидоти просто вимкнув, хоча залізо дозволяло поставити все вправо, як на мене забагато бліків і всякої блискучої :puke: з екрану, длсс вмикав в режимі длаа(нативне гзглажування), а от в індіані що звичані промені (вони там по дефолту увімкнені і не вимикаються), що пас трейсінг виглядають просто чудово, мені сподобалося.

2-3. Апскейлери маст хев, по перше це дуже якісне зглажування, яке в режимі рендерингу 1 до 1 (нвідіа длаа, і як там воно у амд називається, не пам'ятаю лінь заходити в гру дивитись :gigi: ) значно зглажує всі нерівності, можна підкрутити різкість під себе, при цьому картинка тільки покращується, на відміну від дуже мильного ТАА, або МСАА котрий з'їдає ресурси гп не гірше променів. А по друге - апскейлер допомагає відеокарті добрати фпс там, де вона в нативі не справляється, що дозволяє продовжити життя різному сміттю типу 3050-5060, рх6600-6700-7600 і старішим картам з 8+гб і слабким гпу, а говорити про значне погіршення якості - смішно в такому випадку, особисто мене може щось зтригерити в одній грі з десяти, але, якщо грати в гру, а не годинами розглядати скріни і дибільні огляди з інтернету - зазвичай в якісному або ультра якісному режимі впливу на картинку не видно взагалі, само собою в 2к і вище, при цьому фпс і відгук покращуються, самі плюси. Додам також, для 1080 користі від апскейлерів менше, бо зазвичай фпс і так високий, а вплив на якість зображення може бути вищим.

4. Тут згоден на всі 146%, вже проскакують дзвіночки, яким 12гб пам'яті в 2к не вистачає, якщо умовна пс-6 вийде з 32+гб пам'яті, всі власники відях з 8-12гб будуть страждати в релізах під нову консоль, купувати зараз щось нове з менше ніж 16гб пам'яті в довгій перспективі виглядає не дуже, навіть 5060ті-16, котра підлаштована ручками наздоганяє 4070, як на мене виглядає цікавіше за 5070 , все таки вона 1-дешевша, 2-може довше залишитись актуальною, саме 5060ти-16 та 9060хт-16 - як на мене - адекватний вибір для тих хто хоче нове не за всі гроші на світі, решта молодших карт не повинна була б існувати в такому вигляді як зараз.

5. Повністю згоден, воно вже померло, фізікс для всіх давно є частиною діректх, гсінк повністю витіснений фрісінком, волосікс, тресс фх і решта сміття з'явилася в 2.5 іграх і зникла.

6. Фрейм генератори - непотрібне сміття, яке або погіршує відгук, або додає додаткові артефакти, або не дає нічого якщо вимкнути лічильник фпс, на який так наярює частина місцевої фауни, переважно новореги з повним зеро в плані технічних знань, як не дивно :gigi:
Последний раз редактировалось Mixx 15.06.2025 15:37, всего редактировалось 1 раз.
GreenMile
Member

Mixx: 15.06.2025 15:09 6. Фрейм генератори - непотрібне сміття, яке або погіршує відгук, або додає додаткові артефакти, або не дає нічого якщо вимкнути лічильник фпс, на який так наярює частина місцевої фауни, переважно новореги з повним зеро в плані технічних знань, як не дивно :gigi:
Тут камрад із 5070ті вже давно спростував цей міф, коли викладав результати затримки при різних налаштуваннях МФГ в різних іграх. По факту він не гірший, а подекуди кращий, ніж в нативі (бо в нативі кадрів менше.)
Последний раз редактировалось GreenMile 15.06.2025 15:18, всего редактировалось 1 раз.
AlexxUnder
Member

Vlaad13: 15.06.2025 15:06
Геральт: 15.06.2025 14:25
Індіана на ультрах + длсс їсть 10 гігів зараз на зелених картах
але звісно можете і далі купляти старий червоний мотлох з Лох.юа :lol:
Ну тут вы немного приукрасили. Я проверил Индиану. Вот комфортные настройки в моём случае.
Закрыто