Micron анонсувала припинення випуску мікросхем пам’яті DDR4

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Micron анонсувала припинення випуску мікросхем пам’яті DDR4

Класична класика. Втратили можливість продавати втридорога - згорнули виробництво. :rotate:
MqM
Member

« Однак на спотовому ринку вже відзначається стрибок цін на мікросхеми DDR4 і LPDDR4, які в деяких випадках виявляються дорожчими за більш сучасні чипи DDR5»
Просто прекрасно, все дійшло до абсурду. Тепер апгрейд старіших пк буде дорожче ніж новіших
Devijack
Member

MqM
Думаю там залишків ддр4 ще стільки що можна переагрейдити все що заманеться. Та й не однн мікрон пам'ять виготовляє
Lekrs
Member

Не проблема, будуть апгрейдетись з вторички...
Nekros
Member

MqM: 14.06.2025 13:34 « Однак на спотовому ринку вже відзначається стрибок цін на мікросхеми DDR4 і LPDDR4, які в деяких випадках виявляються дорожчими за більш сучасні чипи DDR5»
Так це ж було вже. Памʼятаю як після припинення виробництва ddr2 теж коштувала дорожче ніж ddr3, потім через пару років ціни нормалізувалися.
Megaclite
Member

avuremybe: 14.06.2025 13:25 Пропоную обговорити Micron анонсувала припинення випуску мікросхем пам’яті DDR4

Класична класика. Втратили можливість продавати втридорога - згорнули виробництво. :rotate:
який сенс в такому виробництві, працювати в пару %
Є DDR5, GDDR6/7
anatolikostis
Member

Просто прекрасно, все дійшло до абсурду. Тепер апгрейд старіших пк буде дорожче ніж новіших
ну шо, пора
открывать продажу?
7297b4db.jpg

на четверо игро-пекарен хватит
avuremybe
Member

Megaclite: 14.06.2025 15:20
avuremybe: 14.06.2025 13:25 Пропоную обговорити Micron анонсувала припинення випуску мікросхем пам’яті DDR4

Є DDR5, GDDR6/7
Я впевнений, що там далеко не пару відсотків. Гадаю число навіть не двозначне))
Їх мотивація мені зрозуміла. Мають можливість використовувати своє обладнання для чогось прибутковішого - використовують. Не зважаючи ні на які фактори, якщо вони не шкодять меті прибутковості.
Але ж поки це все не згорнулося в олігополію - такого неприкритого нахабства, як останнє десятиліття, не було. :(
GipeR
Member

из 4 ПК (2пк, 2ноута) дома 3 уже на ddr5, в целом время ddr4 пришло, даже цены на ddr5 сейчас очень вкусные.
toto
Member

avuremybe: 14.06.2025 16:14
Megaclite: 14.06.2025 15:20

Є DDR5, GDDR6/7
Їх мотивація мені зрозуміла. Мають можливість використовувати своє обладнання для чогось прибутковішого - використовують. Не зважаючи ні на які фактори, якщо вони не шкодять меті прибутковості.
Але ж поки це все не згорнулося в олігополію - такого неприкритого нахабства, як останнє десятиліття, не було. :(
выручка за 24й год $25.11 млрд, Чистая прибыль $778 млн. Жалкие 25%
avuremybe
Member

toto: 14.06.2025 17:59
avuremybe: 14.06.2025 16:14
выручка за 24й год $25.11 млрд, Чистая прибыль $778 млн. Жалкие 25%
На скільки я розумію - ця цифра позначає те, що не реінвестовано назад в бізнес, а роздано акціонерам.
daesz
Member

Просто звільнили ринок для китайців по типу nanya та cxmt, навіть в конкуренцію більше не потрібно гратись :rotate:
MqM
Member

Devijack: 14.06.2025 13:58 MqM
Думаю там залишків ддр4 ще стільки що можна переагрейдити все що заманеться. Та й не однн мікрон пам'ять виготовляє
Дуже надіюся, багато хто хоче апгрейднути память серед знайомих, але не хотілося бігти всім і купляти за неадекватні гроші

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
anatolikostis: 14.06.2025 15:25
ну шо, пора
открывать продажу?
7297b4db.jpg

на четверо игро-пекарен хватит
Колекціонуєте? Могли б раніше якось продати)))
Intel74320ASuperFin+
Member

Может на ддр5 тогда цены снизите? Нет? Микрон зажрался и скатился как и Гнусмас. Хайникс, приди и спаси нас.
GipeR: 14.06.2025 16:33 из 4 ПК (2пк, 2ноута) дома 3 уже на ddr5, в целом время ddr4 пришло, даже цены на ddr5 сейчас очень вкусные.
У каждого твоего компа по 4 планки стоят на суммарные 128-256 гигабайт? Цены видел на такие киты? Они стоят дороже топовых процессоров и материнок.

Или ты из этих геймеров, любителей 2 одноранговых планок? Ддр5 не только для игрулек используется, к сведению.

Когда эти дармоеды штеуд и амд сделают нормальный контроллер памяти для 4 планок?
waryag
Member

Megaclite: 14.06.2025 15:20який сенс в такому виробництві, працювати в пару %
Є DDR5, GDDR6/7
Та хай і в нуль. Тримати ринкову нішу і максимально сповільнювати розвиток китайців це вже нормальні завдання.

Бо шанси, що невдовзі доведеться уходити із ДДР5, що може РАПТОВО стати застарілою і невигідною, не нульові.

Відправлено через 4 хвилини 50 секунд:
block_stupid: 15.06.2025 02:56А так, чим ось ця буде гірше (брав недавно під 3600 ,апнути з 16 до 32гб брату)?
https://hard.rozetka.com.ua/ua/g_skill_ ... 204676411/
Інші чипи, ймовірно, самсунг с-дай з нульовим розгонним потенціалом.
To4kaU
Member

Nekros: 14.06.2025 14:22
MqM: 14.06.2025 13:34 « Однак на спотовому ринку вже відзначається стрибок цін на мікросхеми DDR4 і LPDDR4, які в деяких випадках виявляються дорожчими за більш сучасні чипи DDR5»
Так це ж було вже. Памʼятаю як після припинення виробництва ddr2 теж коштувала дорожче ніж ddr3, потім через пару років ціни нормалізувалися.
- Продати стару платформу, апгрейтнутись на нову і продовжувати працювати, грати, - ні!
- Почекати пару років поки стабілізуються ціні на стару, - так!
Достойна рекомендація, + в карму! :up:
avuremybe
Member

To4kaU: 15.06.2025 10:06
Nekros: 14.06.2025 14:22

- Продати стару платформу, апгрейтнутись на нову і продовжувати працювати, грати, - ні!
Припустити, що не всім потрібен топовий топ ❌
Натягувати на інших свою модель поведінки ✅
To4kaU
Member

Відправлено через 52 секунди:
avuremybe: 15.06.2025 10:29
To4kaU: 15.06.2025 10:06
А до чого тут топовий топ?
- Асрок Б650, 7500ф, 6000цл30 - топовий топ, чи включити голову, підрахувати ціну і вихлоп з приросту, - ні!
- Молоти не думаючи, - так!
:up:

Відправлено через 10 хвилин 42 секунди:
To4kaU: 15.06.2025 11:54 Відправлено через 52 секунди:
avuremybe: 15.06.2025 10:29
А до чого тут топовий топ?
- Асрок Б650, 7500ф, 6000цл30 - топовий топ, чи включити голову, підрахувати ціну і вихлоп з приросту, - ні!
- Молоти не думаючи, - так!
:up:
Чи може тут ситуація, як в мого колишнього знайомого,сказав, що комп почав збирати, на запитання, "що вже придбав?", сказав, що мишку.
Компа він так при моїй пам'яті не зібрав, якщо, що.
Ну в такому випадку я мовчу.
Mitax
Junior

Продам дві по 8 для ноутбучної :gigi:
VovaII
Member

Micron анонсувала припинення випуску мікросхем пам’яті DDR4
— А що він буде випускати замість DDR4? Лінії ж потрібно завантажити?
Ответить