Класична класика. Втратили можливість продавати втридорога - згорнули виробництво.
Новости
Последние статьи и обзоры
Micron анонсувала припинення випуску мікросхем пам’яті DDR4
-
avuremybe
Member
Пропоную обговорити Micron анонсувала припинення випуску мікросхем пам’яті DDR4
Класична класика. Втратили можливість продавати втридорога - згорнули виробництво.
-
MqM
Member
« Однак на спотовому ринку вже відзначається стрибок цін на мікросхеми DDR4 і LPDDR4, які в деяких випадках виявляються дорожчими за більш сучасні чипи DDR5»
Просто прекрасно, все дійшло до абсурду. Тепер апгрейд старіших пк буде дорожче ніж новіших
Просто прекрасно, все дійшло до абсурду. Тепер апгрейд старіших пк буде дорожче ніж новіших
-
Devijack
Member
MqM
Думаю там залишків ддр4 ще стільки що можна переагрейдити все що заманеться. Та й не однн мікрон пам'ять виготовляє
Думаю там залишків ддр4 ще стільки що можна переагрейдити все що заманеться. Та й не однн мікрон пам'ять виготовляє
-
Lekrs
Member
Не проблема, будуть апгрейдетись з вторички...
-
Nekros
Member
Так це ж було вже. Памʼятаю як після припинення виробництва ddr2 теж коштувала дорожче ніж ddr3, потім через пару років ціни нормалізувалися.MqM: ↑ 14.06.2025 13:34 « Однак на спотовому ринку вже відзначається стрибок цін на мікросхеми DDR4 і LPDDR4, які в деяких випадках виявляються дорожчими за більш сучасні чипи DDR5»
-
Megaclite
Member
який сенс в такому виробництві, працювати в пару %avuremybe: ↑ 14.06.2025 13:25 Пропоную обговорити Micron анонсувала припинення випуску мікросхем пам’яті DDR4
Класична класика. Втратили можливість продавати втридорога - згорнули виробництво.![]()
Є DDR5, GDDR6/7
-
anatolikostis
Member
ну шо, пораПросто прекрасно, все дійшло до абсурду. Тепер апгрейд старіших пк буде дорожче ніж новіших
- открывать продажу?
на четверо игро-пекарен хватит
-
avuremybe
Member
Я впевнений, що там далеко не пару відсотків. Гадаю число навіть не двозначне))Megaclite: ↑ 14.06.2025 15:20який сенс в такому виробництві, працювати в пару %avuremybe: ↑ 14.06.2025 13:25 Пропоную обговорити Micron анонсувала припинення випуску мікросхем пам’яті DDR4
Класична класика. Втратили можливість продавати втридорога - згорнули виробництво.![]()
Є DDR5, GDDR6/7
Їх мотивація мені зрозуміла. Мають можливість використовувати своє обладнання для чогось прибутковішого - використовують. Не зважаючи ні на які фактори, якщо вони не шкодять меті прибутковості.
Але ж поки це все не згорнулося в олігополію - такого неприкритого нахабства, як останнє десятиліття, не було.
-
GipeR
Member
из 4 ПК (2пк, 2ноута) дома 3 уже на ddr5, в целом время ddr4 пришло, даже цены на ddr5 сейчас очень вкусные.
-
toto
Member
выручка за 24й год $25.11 млрд, Чистая прибыль $778 млн. Жалкие 25%avuremybe: ↑ 14.06.2025 16:14Я впевнений, що там далеко не пару відсотків. Гадаю число навіть не двозначне))
Їх мотивація мені зрозуміла. Мають можливість використовувати своє обладнання для чогось прибутковішого - використовують. Не зважаючи ні на які фактори, якщо вони не шкодять меті прибутковості.
Але ж поки це все не згорнулося в олігополію - такого неприкритого нахабства, як останнє десятиліття, не було.![]()
-
avuremybe
Member
На скільки я розумію - ця цифра позначає те, що не реінвестовано назад в бізнес, а роздано акціонерам.toto: ↑ 14.06.2025 17:59выручка за 24й год $25.11 млрд, Чистая прибыль $778 млн. Жалкие 25%avuremybe: ↑ 14.06.2025 16:14
Я впевнений, що там далеко не пару відсотків. Гадаю число навіть не двозначне))
Але ж поки це все не згорнулося в олігополію - такого неприкритого нахабства, як останнє десятиліття, не було.![]()
-
daesz
Member
Просто звільнили ринок для китайців по типу nanya та cxmt, навіть в конкуренцію більше не потрібно гратись 
-
MqM
Member
Дуже надіюся, багато хто хоче апгрейднути память серед знайомих, але не хотілося бігти всім і купляти за неадекватні грошіDevijack: ↑ 14.06.2025 13:58 MqM
Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
Колекціонуєте? Могли б раніше якось продати)))anatolikostis: ↑ 14.06.2025 15:25ну шо, пораПросто прекрасно, все дійшло до абсурду. Тепер апгрейд старіших пк буде дорожче ніж новіших
- открывать продажу?
- 7297b4db.jpg
на четверо игро-пекарен хватит
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Может на ддр5 тогда цены снизите? Нет? Микрон зажрался и скатился как и Гнусмас. Хайникс, приди и спаси нас.
Или ты из этих геймеров, любителей 2 одноранговых планок? Ддр5 не только для игрулек используется, к сведению.
Когда эти дармоеды штеуд и амд сделают нормальный контроллер памяти для 4 планок?
У каждого твоего компа по 4 планки стоят на суммарные 128-256 гигабайт? Цены видел на такие киты? Они стоят дороже топовых процессоров и материнок.GipeR: ↑ 14.06.2025 16:33 из 4 ПК (2пк, 2ноута) дома 3 уже на ddr5, в целом время ddr4 пришло, даже цены на ddr5 сейчас очень вкусные.
Или ты из этих геймеров, любителей 2 одноранговых планок? Ддр5 не только для игрулек используется, к сведению.
Когда эти дармоеды штеуд и амд сделают нормальный контроллер памяти для 4 планок?
-
waryag
Member
Та хай і в нуль. Тримати ринкову нішу і максимально сповільнювати розвиток китайців це вже нормальні завдання.
Бо шанси, що невдовзі доведеться уходити із ДДР5, що може РАПТОВО стати застарілою і невигідною, не нульові.
Відправлено через 4 хвилини 50 секунд:
Інші чипи, ймовірно, самсунг с-дай з нульовим розгонним потенціалом.block_stupid: ↑ 15.06.2025 02:56А так, чим ось ця буде гірше (брав недавно під 3600 ,апнути з 16 до 32гб брату)?
https://hard.rozetka.com.ua/ua/g_skill_ ... 204676411/
-
To4kaU
Member
- Продати стару платформу, апгрейтнутись на нову і продовжувати працювати, грати, - ні!Nekros: ↑ 14.06.2025 14:22Так це ж було вже. Памʼятаю як після припинення виробництва ddr2 теж коштувала дорожче ніж ddr3, потім через пару років ціни нормалізувалися.MqM: ↑ 14.06.2025 13:34 « Однак на спотовому ринку вже відзначається стрибок цін на мікросхеми DDR4 і LPDDR4, які в деяких випадках виявляються дорожчими за більш сучасні чипи DDR5»
- Почекати пару років поки стабілізуються ціні на стару, - так!
Достойна рекомендація, + в карму!
-
avuremybe
Member
Припустити, що не всім потрібен топовий топTo4kaU: ↑ 15.06.2025 10:06- Продати стару платформу, апгрейтнутись на нову і продовжувати працювати, грати, - ні!Nekros: ↑ 14.06.2025 14:22
Так це ж було вже. Памʼятаю як після припинення виробництва ddr2 теж коштувала дорожче ніж ddr3, потім через пару років ціни нормалізувалися.
Достойна рекомендація, + в карму!![]()
Натягувати на інших свою модель поведінки
-
To4kaU
Member
Відправлено через 52 секунди:
- Асрок Б650, 7500ф, 6000цл30 - топовий топ, чи включити голову, підрахувати ціну і вихлоп з приросту, - ні!
- Молоти не думаючи, - так!

Відправлено через 10 хвилин 42 секунди:
Компа він так при моїй пам'яті не зібрав, якщо, що.
Ну в такому випадку я мовчу.
А до чого тут топовий топ?avuremybe: ↑ 15.06.2025 10:29Припустити, що не всім потрібен топовий топTo4kaU: ↑ 15.06.2025 10:06
- Продати стару платформу, апгрейтнутись на нову і продовжувати працювати, грати, - ні!
Достойна рекомендація, + в карму!![]()
Натягувати на інших свою модель поведінки![]()
- Асрок Б650, 7500ф, 6000цл30 - топовий топ, чи включити голову, підрахувати ціну і вихлоп з приросту, - ні!
Відправлено через 10 хвилин 42 секунди:
Чи може тут ситуація, як в мого колишнього знайомого,сказав, що комп почав збирати, на запитання, "що вже придбав?", сказав, що мишку.To4kaU: ↑ 15.06.2025 11:54 Відправлено через 52 секунди:А до чого тут топовий топ?avuremybe: ↑ 15.06.2025 10:29
Припустити, що не всім потрібен топовий топ
Натягувати на інших свою модель поведінки![]()
![]()
Компа він так при моїй пам'яті не зібрав, якщо, що.
Ну в такому випадку я мовчу.
-
Mitax
Junior
Продам дві по 8 для ноутбучної 
-
VovaII
Member
— А що він буде випускати замість DDR4? Лінії ж потрібно завантажити?Micron анонсувала припинення випуску мікросхем пам’яті DDR4