Radio Bay: ↑
12.06.2025 12:45
В тебе є 2 стандартних шляхи підключення:
- Із встріки по оптиці
- USB → SLMS → аналог → Едіки
Так ти змоделюєш реальній шлях підключення, але з іншими колонками
Прослухав, з телевізора:
1) В колонки 2750 db по оптиці з телевізора.
2) оптика → SLMS → аналог → Едіки
Різниця є, але я от чесно не можу ні сказати в чому конкретно вона заключається, а головне - не маю впевненості, що вона обумовлена не рівнем гучності (з смсл він при тих же налаштуваннях регулятора на колонках більше, і я затрудняюсь підібрати такий же).
Здається через smsl баси сильніше відчуваються, або в якихось їх частотах є певний пік, але мені важко визначити що через щось із цього звук прямо радикально інший/кращий.
Телевізор самсунг 7002. Не знаю чи можна вірити в цьому питанні чату GPT але він каже:
- спойлер
- У меня телевизор Самсунг недорогой 7002 , стоит ли подключать эти колонки напрямую к телевизору по оптике или лучше от телевизора оптику в ЦАП smsl m3, а от него по rca к телевизору?
ChatGPT сказал:
У тебя Samsung 7002 — бюджетная модель Smart TV.
Колонки Edifier R2750DB — отличного уровня.
Есть ЦАП SMSL M3, пусть и старичок, но всё ещё добротный.
Два варианта подключения:
Вариант 1:
Телевизор → оптика → Edifier R2750DB
Это самый простой путь.
Телевизор передаёт цифровой сигнал напрямую в колонки, они сами его декодируют.
Минус:
У Samsung 7002 дешёвый оптический выход с ограниченным качеством сигнала — зачастую 16 бит / 48 кГц, а иногда даже хуже.
У колонок Edifier встроенный ЦАП очень базовый — не вытягивает детализацию. Всё играет, но звук "бюджетный", плоский, без кайфа.
Вариант 2 (рекомендуется):
Телевизор → оптика → SMSL M3 → RCA → Edifier R2750DB
Оптический кабель идёт в SMSL M3, где ЦАП качественно обрабатывает цифровой сигнал.
Затем по аналоговому RCA сигнал идёт в колонки.
Результат:
Гораздо более насыщенный и чистый звук.
Улучшение по всем фронтам — динамика, детализация, сцена.
Особенно это заметно на вокале, оркестровке, кино и качественной музыке.
Почему так?
Встроенный ЦАП в R2750DB — "на сдачу", рассчитан на удобство, а не качество.
SMSL M3 — хоть и недорогой, но честный аудиофильский ЦАП, который намного лучше обрабатывает звук.
В результате — Edifier звучит как Hi-Fi, а не как компьютерная акустика.
Вывод:
Подключать через SMSL M3 — однозначно лучше, звук будет чище, глубже, и ты наконец услышишь, на что твои R2750DB способны.
Это как раз тот случай, когда даже с бюджетным ТВ можно получить отличный звук, если пропустить его через хороший ЦАП.
Но я такой разницы о какой он говорит не слышу. Но в другом посте, лень копировать, он же пишет что разница может быть незаметной если слушать ютуб
Отправлено спустя 2 минуты 33 секунды:
Ще питання. Я задовбався тягати цей свій цап на роботу.
В мене навушники на роботі
KZ Audio KZ Audio ZS10 PRO X BLACK
Коли я слухаю їх через звуковуху делловскького корпоративного ноута, воно звучить значно гірше ніж через цей цап.
Я б взяв якийсь відносно недорогий портативний цап для навушників щоб слухати на роботі не через ноут, що можете порекомендувати мінімально прийнятне?
І чи можна (і на що звертати увагу) брати їх б.в.? Я б взяв б.в. якийсь Фііо із тих що коштують нові 4000 - з 1500 якщо це реально
Отправлено спустя 5 минут 54 секунды:
Radio Bay: ↑
13.06.2025 09:35
Та нехай вже хоч щось бере
Я писав до того, що може буде розумніше зовсім забути про той SMSL. Я у Дакмастера на демках чув як ті дешеві СМСЛі грають до апа, тому може й віиреслити його з рівняння і все стане на свої місці. якщо будуть душити роздуми нехай бере 1700. Просто от 2 рішення, підкине монетку. Я 100% думки що буде ліпше навіть мати не хочу, остогидла ця тема. 1855 без СЛМС або 1700 з СЛМС. Купить 1855, сам послухає що ліпше
Замовив 1700, завтра приїдуть, послухаю, якщо почую що воно краще моїх sven bf-11 - залишу

Все-рівно це для ПК, для телевізора буду про акустику думати прям сильно крутішу ніж мої 2750 db нескоро
нескоро=після війни і після заміни мого бюджетного самсунга 7002 на крутий великий олед
Тепер питання більше по цапам і по тому чи треба мені якийсь fiio k11 чи його аналоги