Новости
Последние статьи и обзоры
Nintendo Switch 2 розійшлася тиражем понад 3,5 млн пристроїв усього за кілька днів після старту продажів
-
Ekz0rcyst
Member
AFU_power
Тихо. А то зламаєте світосприйняття "еліти".
Тихо. А то зламаєте світосприйняття "еліти".
-
AFU_power
Member
Еліта ще не бачила рог алай за 15 тисяч з олх, накатується баззіт, отримується дек експіріенс і тоді ті самі ігри проходяться на відчутно вищих фепеесах і VRR, що згладить просадки
-
waryag
Member
Не вистачить для чого? Основні продажі для нінки роблять екзи, а не мультиплатформа.taras_cs: ↑ 11.06.2025 17:21Мій поінт в тому, що 12ГБ спільної пам'яті не вистачить на 5-7-8 років. Навіть для FullHD + DLSS.
Нові аля Стім Декі вийдуть доволі скоро такі, що Сталкер 2 на них літатиме, а Свитч 3 коли вийде?
-
AceDeLaeda
Member
Вітаю панство, але маю таке питання, для кого цей пристрій, що його так багато купують? Це як альтернатива ігровій консолі чи як доповнення до консолі чи пк? Типу прикол в мобільності?
-
AFU_power
Member
Не всі хардкор геймери, деяким достатньо консолі щоб було пару гоночок, файтінгів поганяти з друзями. Багато ігор для дітей і її норм взяти для дітятка що вникає в геймінг. Знову же, не хардкор геймери, задоволенні, що у них є портативка з грою, де можна пофанитись і пофармитись типу енімал кроссінгAceDeLaeda: ↑ 11.06.2025 23:49 Вітаю панство, але маю таке питання, для кого цей пристрій, що його так багато купують? Це як альтернатива ігровій консолі чи як доповнення до консолі чи пк? Типу прикол в мобільності?
-
Sanьka
Member
Черговий доказ що 99% світу до дупи яке там залізо. Вони купують щоб не лізти всередину і нанометри розглядати. Нінтендо зацікавлює аудиторію саме ігровим процесом.
Якщо що мене взагалі не цікавить портативний геймінг, в мене пк і ПС5, але це не заважає бачити очевидне.
Якщо що мене взагалі не цікавить портативний геймінг, в мене пк і ПС5, але це не заважає бачити очевидне.
-
waryag
Member
AFU_power: ↑ 12.06.2025 01:14Не всі хардкор геймери, деяким достатньо консолі щоб було пару гоночок, файтінгів поганяти з друзями. Багато ігор для дітей і її норм взяти для дітятка що вникає в геймінг. Знову же, не хардкор геймери, задоволенні, що у них є портативка з грою, де можна пофанитись і пофармитись типу енімал кроссінг
При чому тут діти? Нінка орієнтується на сімейну аудиторію, яку окучує десятиріччами.
А "веселенькі" "дитячі" платформери (у тому числі Маріо) в плані хардкорності можуть витирати ноги об солси та інші "дорослі" ігри.
-
Enjthesilence
Member
та нема тут ніякої мобільності, це псп була "портативною", а це здорове з тусклим екраном і працює 2 години автономно. ігри в них є прикольні, вони в більшості геймплейно орієнтовані, ось цим і берутьAceDeLaeda: ↑ 11.06.2025 23:49 Вітаю панство, але маю таке питання, для кого цей пристрій, що його так багато купують? Це як альтернатива ігровій консолі чи як доповнення до консолі чи пк? Типу прикол в мобільності?
-
Tetronga
Member
Ага, тобто коли в 2017 вийшов Свіч - всі його поносили за 720р екран. І ось минають 8 років. Свіч 2 вже має 1080р 120 гц дисплей для портативу і 4К (DLSS) для Decked Mode, але нефанати говорять, що насправді це зрада, а ось 800р в Стім Дек це перемога!AFU_power: ↑ 11.06.2025 20:49все що не має в обов'язкових вимогах трасування, 800р екран та середній проц з рдна вирішують. Навіть відносно свіжі ігри, навіть сталкер2 можна цілком пройти на декуTetronga: ↑ 11.06.2025 20:15Що сьогодні Стім Дек тягне?
-
phobosse
Member
як там поживають емулятори першого ? )Seraphim: ↑ 11.06.2025 13:21не загорами і ємулятор другого світча
-
urand
Member
Та нормально поживають, Ryujinx оновився позавчора в черговий разphobosse: ↑ 12.06.2025 09:20 як там поживають емулятори першого ? )
https://git.ryujinx.app/ryubing/ryujinx
-
waryag
Member
Свіч хейтили багато за що. За екран теж, але в контексті посередньої якості, занадто великого розміру (що вплинуло на зручність портативки) і роздільної здатності при застарілому слабкому залізі. Частково виправлено в лайт і олед версіях.Tetronga: ↑ 12.06.2025 08:22Ага, тобто коли в 2017 вийшов Свіч - всі його поносили за 720р екран. І ось минають 8 років. Свіч 2 вже має 1080р 120 гц дисплей для портативу і 4К (DLSS) для Decked Mode, але нефанати говорять, що насправді це зрада, а ось 800р в Стім Дек це перемога!
-
1234waltz
Member
1. Його поносили ті, хто все-одно б не купував Нінтендо і не дуже розуміли, що на ту Тегру більшу роздільну здатність і не поставити.Tetronga: ↑ 12.06.2025 08:22 Ага, тобто коли в 2017 вийшов Свіч - всі його поносили за 720р екран. І ось минають 8 років. Свіч 2 вже має 1080р 120 гц дисплей для портативу і 4К (DLSS) для Decked Mode, але нефанати говорять, що насправді це зрада, а ось 800р в Стім Дек це перемога!![]()
" 1080р 120 гц дисплей для портативу і 4К (DLSS) для Decked Mode"
2. Про перший Свіщ. Та й по факту, останні тайтли йшли з FSR апскейлом від 480р в 24 фпс. Зараз новий Свіщ 2 має так-само безнадійно застаріле залізо, яке з трудом конкуруватиме зі зникаючою з продажів мобільною RTX 2050 4GB. Так-що, DLSS performance + potato mode порти, це все що побачать на релізі в 4К (DLSS) для Decked Mode. Ближче до кінця життєвого циклу про Decked Mode всі забудуть і будуть так грати в DLSS performance + potato mode порти в 24 фпс вже для портативного режима, так само як зараз йде Зельда на Свіщ 1.
3. Стім Дек вийшов майже 4 роки назад. Офіційно підтримуємий Legion Go S зі SteamOS, який вийшов цього року має екран 120 Гц, IPS, 8", WUXGA (1920х1200), 32 ГБ рами, 1 ТБ накопичувач та має RDNA 3 на 12 CU, щояк мінімум дозволяє юзати кращі текстури в іграх, мати аналогічну автономність. По продуктивності в свіжих оглядах Легіон має на 10-20 фпс більше, даючи 60 фпс в тих тайтлах, де Дека не дотягувала. Спробуйте порівняти Світч 2 зі свіжим Legion Go S на СтімОС в мультиплатформі, і порівняння буде вже не на користь Світч 2.
П.С. Я не вважаю це чимось поганим, Нінтендо-мірок він такий, особливий і не про графон, і не про мультиплатформу, і не про фпс, там своя атмосфера. Тому дивують нінтендобої, які аргументують щось саме залізом.
-
taras_cs
Member
А можна більше інформації?AFU_power: ↑ 11.06.2025 21:50накатується баззіт, отримується дек експіріенс і тоді ті самі ігри проходяться на відчутно вищих фепеесах
Відправлено через 3 хвилини 57 секунд:
Я нещодавно запускав Зельду на емуляторі в себе (щоправда, грати не можу, бо Valve gamepad controller не підтримується, треба інший купувати).phobosse: ↑ 12.06.2025 09:20як там поживають емулятори першого ? )Seraphim: ↑ 11.06.2025 13:21не загорами і ємулятор другого світча
Відправлено через 7 хвилин 48 секунд:
Ідеальний пристрій для тих, хто їздить вчитися/працювати не за кермом.AceDeLaeda: ↑ 11.06.2025 23:49 Вітаю панство, але маю таке питання, для кого цей пристрій, що його так багато купують? Це як альтернатива ігровій консолі чи як доповнення до консолі чи пк? Типу прикол в мобільності?
Діти сидять, лупляться в екран, поки мама/тато везуть їх до школи чи до дому. Молоді інженери грають в електричках/автобусах по дорозі на роботу/з роботи.
А вдома вони підключають консольку до бази - виводять ту 720p картинку на 4K телевізор та кайфують далі.
Ще там дуже фанові ігри для кількох гравців на одному екрані.
Відправлено через 3 хвилини 46 секунд:
Шикарне рішення для тих, хто не має друзів, не фліртує в транспорті та не розмовляє з власними батьками.
Відправлено через 21 хвилину 3 секунди:
Людина стверджувала, що мій комп так само як Світч, не може ганяти умовний Сталкер 2 без фрізів.waryag: ↑ 11.06.2025 22:55Не вистачить для чого? Основні продажі для нінки роблять екзи, а не мультиплатформа.taras_cs: ↑ 11.06.2025 17:21Мій поінт в тому, що 12ГБ спільної пам'яті не вистачить на 5-7-8 років. Навіть для FullHD + DLSS.
Нові аля Стім Декі вийдуть доволі скоро такі, що Сталкер 2 на них літатиме, а Свитч 3 коли вийде?
Звісно, що екзи літають, там проблем немає. Але все одно залізо Світча 2 застаріле і для UE 5.0 і для майбутніх UE 5.5/6.0, які виходитимуть на консолі ще років 5-8 і коштуватимуть, на хвилиночку, 80 баксів.
-
AFU_power
Member
Ви самі першим поперлись порівнювати дек і свіч, хоча вони не порівнюютьсяTetronga: ↑ 12.06.2025 08:22Ага, тобто коли в 2017 вийшов Свіч - всі його поносили за 720р екран. І ось минають 8 років. Свіч 2 вже має 1080р 120 гц дисплей для портативу і 4К (DLSS) для Decked Mode, але нефанати говорять, що насправді це зрада, а ось 800р в Стім Дек це перемога!AFU_power: ↑ 11.06.2025 20:49
все що не має в обов'язкових вимогах трасування, 800р екран та середній проц з рдна вирішують. Навіть відносно свіжі ігри, навіть сталкер2 можна цілком пройти на деку![]()
-
SErHiik
Junior
Всім привіт!
Однозначно, багато хто чекав на другу модель — і діти, і дорослі, особливо за кордоном, активно користуються цими консолями.
Як на мене, це справді доволі добре оптимізована приставка, на якій є в що пограти, а багато ігор взагалі створені саме під неї.
Для дитини — це, мабуть, навіть кращий вибір, ніж для дорослого.
Єдине, що трохи стримує — це вартість ігор для цієї консолі.
Однозначно, багато хто чекав на другу модель — і діти, і дорослі, особливо за кордоном, активно користуються цими консолями.
Як на мене, це справді доволі добре оптимізована приставка, на якій є в що пограти, а багато ігор взагалі створені саме під неї.
Для дитини — це, мабуть, навіть кращий вибір, ніж для дорослого.
Єдине, що трохи стримує — це вартість ігор для цієї консолі.
-
AFU_power
Member
Ухахаха, а це не одне те самеwaryag: ↑ 12.06.2025 07:30При чому тут діти? Нінка орієнтується на сімейну аудиторію
Відправлено через 35 секунд:
https://bazzite.gg/taras_cs: ↑ 12.06.2025 11:19А можна більше інформації?
-
OldGoodGames
Member
переслідують, лякають, але існують і будуть ще, якщо звісно не демонструвати пердак на весь світ заявами типу - що ми робимо емуль для свтчphobosse: ↑ 12.06.2025 09:20 як там поживають емулятори першого ? )
Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
лгбт сімї дивляться на вас здивовано,AFU_power: ↑ 12.06.2025 12:28Ухахаха, а це не одне те самеwaryag: ↑ 12.06.2025 07:30При чому тут діти? Нінка орієнтується на сімейну аудиторію
Відправлено через 35 секунд:https://bazzite.gg/taras_cs: ↑ 12.06.2025 11:19А можна більше інформації?
сіймя це не завжди про дітей
Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
Nintendo + Nvidia = profit
Відправлено через 5 хвилин 29 секунд:
1234waltz: ↑ 12.06.2025 09:38 3. Стім Дек вийшов майже 4 роки назад. Офіційно підтримуємий Legion Go S зі SteamOS, який вийшов цього року має екран 120 Гц, IPS, 8", WUXGA (1920х1200), 32 ГБ рами, 1 ТБ накопичувач та має RDNA 3 на 12 CU, щояк мінімум дозволяє юзати кращі текстури в іграх, мати аналогічну автономність. По продуктивності в свіжих оглядах Легіон має на 10-20 фпс більше, даючи 60 фпс в тих тайтлах, де Дека не дотягувала. Спробуйте порівняти Світч 2 зі свіжим Legion Go S на СтімОС в мультиплатформі, і порівняння буде вже не на користь Світч 2.
ось^^^ бо у реальному житті далеко не завжди усе вирішують виликі циферки та потужне залізо1234waltz: ↑ 12.06.2025 09:38 П.С. Я не вважаю це чимось поганим, Нінтендо-мірок він такий, особливий і не про графон, і не про мультиплатформу, і не про фпс, там своя атмосфера. Тому дивують нінтендобої, які аргументують щось саме залізом.
-
Rabbitultra
Member
Ні з ким нінтендо не буде конкурувати, тому порівняння з 2050 чи будь яким залізом взагалі не доцільне. У них нова приставка має 8х по сухій потужності і пам'яті 12 замість 4, для них цього за очі. А щодо досвіду користувача: ну от останні покемони були забаговані по самі яйця, в грі пропадав звук, вічні дропи фпс з 30 до 10 і фрізи, і що? Навіть у нас в коментарях бачив власників свіча які кажуть що "я все це бачу, але мені норм, я і далі занесу бабки нінтендо, мене все влаштовує". Тому питання а чи влаштує їх аудиторію залізо близьке до 2050 ще років на 7 це риторичне питання1234waltz: ↑ 12.06.2025 09:381. Його поносили ті, хто все-одно б не купував Нінтендо і не дуже розуміли, що на ту Тегру більшу роздільну здатність і не поставити.Tetronga: ↑ 12.06.2025 08:22 Ага, тобто коли в 2017 вийшов Свіч - всі його поносили за 720р екран. І ось минають 8 років. Свіч 2 вже має 1080р 120 гц дисплей для портативу і 4К (DLSS) для Decked Mode, але нефанати говорять, що насправді це зрада, а ось 800р в Стім Дек це перемога!![]()
" 1080р 120 гц дисплей для портативу і 4К (DLSS) для Decked Mode"
2. Про перший Свіщ. Та й по факту, останні тайтли йшли з FSR апскейлом від 480р в 24 фпс. Зараз новий Свіщ 2 має так-само безнадійно застаріле залізо, яке з трудом конкуруватиме зі зникаючою з продажів мобільною RTX 2050 4GB. Так-що, DLSS performance + potato mode порти, це все що побачать на релізі в 4К (DLSS) для Decked Mode. Ближче до кінця життєвого циклу про Decked Mode всі забудуть і будуть так грати в DLSS performance + potato mode порти в 24 фпс вже для портативного режима, так само як зараз йде Зельда на Свіщ 1.
3. Стім Дек вийшов майже 4 роки назад. Офіційно підтримуємий Legion Go S зі SteamOS, який вийшов цього року має екран 120 Гц, IPS, 8", WUXGA (1920х1200), 32 ГБ рами, 1 ТБ накопичувач та має RDNA 3 на 12 CU, щояк мінімум дозволяє юзати кращі текстури в іграх, мати аналогічну автономність. По продуктивності в свіжих оглядах Легіон має на 10-20 фпс більше, даючи 60 фпс в тих тайтлах, де Дека не дотягувала. Спробуйте порівняти Світч 2 зі свіжим Legion Go S на СтімОС в мультиплатформі, і порівняння буде вже не на користь Світч 2.
П.С. Я не вважаю це чимось поганим, Нінтендо-мірок він такий, особливий і не про графон, і не про мультиплатформу, і не про фпс, там своя атмосфера. Тому дивують нінтендобої, які аргументують щось саме залізом.
Велика Н орієнтується на аудиторію дорослих дітей які виросли на подібних іграх і консолях, а зараз у них доросле життя і купа стресу, тому вони продають їм "комфортні" ігри "як колись". Таким людям в цілому влом щось змінювати, вони і так задоволені. А напирання на сімейність це ще одна маніпуляція, щоб дорослим було легше купувати приставки, адже "я купив іграшку для себе" сприймається гірше ніж "ми купили приставку для всієї сім'ї" і все одно що малий сидить в тік ток поки батя в марево рубиться