Новости
Последние статьи и обзоры
Проблеми з відеокарткою Palit 1080. Потрібна допомога з вирішенням проблеми.
-
Sollo11
Junior
Aleksandr1973
Дуже дякую, спробую
Дуже дякую, спробую
-
crocodile70
Junior
отдавайте уже в ремонт.Тесты Вам не помогут 
-
processsor_ua
Member
Скоріше за все деградація чіпа або памяті, на 1080 та 1080ті дуже часта проблема, ремонтопридатність жахлива... можна перекатати память і відік запрацює, а виявиться що дохлий ГПУ просто після нагріву вирішив ще день попрацювати, або навпаки після нагріву взагалі потухне.
Звісно є доля вірогідності, що глюче живленя, карта бачить перевантаження по живленню чи ще якийсь глюк...
Ще як варіант у вас глюче шина PCIeX Х16, це можна перевірити вставивши карту в Х4 роз'єм, або в Х1.
Звісно є доля вірогідності, що глюче живленя, карта бачить перевантаження по живленню чи ще якийсь глюк...
Ще як варіант у вас глюче шина PCIeX Х16, це можна перевірити вставивши карту в Х4 роз'єм, або в Х1.
-
amfiton
Junior
а не ввімкнений Resizable BAR? в мене колись були подібні глюки, вимкнув і проблема вирішилась
-
Sollo11
Junior
amfiton
Тестував і так і так
Тестував і так і так
-
OldGoodGames
Member
я так розумію що 1080 також куплена на б/в ринку..? ви впевнені що ці карти не були замайнені ущент?Була у мене старенька рх 580 куплена на б/в ринку.... Після чого придбав у знайомого Palit 1080
Последний раз редактировалось OldGoodGames 10.06.2025 01:10, всего редактировалось 1 раз.
-
Sollo11
Junior
OldGoodGames
Впевненості в цьому 0
Впевненості в цьому 0
-
OldGoodGames
Member
тоді як порекомендували вище, професійна діагностика та ремонт, звісно якщо там є що ремонтувати бо ремонт ще може обійтись дорожче ніж ви за неї віддали,
простш цікаво, ви с рук купували або у магазині з написом refurbished, і на скільки була приваблива ціна на ці б/в якщо вирішили їх брати?
простш цікаво, ви с рук купували або у магазині з написом refurbished, і на скільки була приваблива ціна на ці б/в якщо вирішили їх брати?
-
Sollo11
Junior
OldGoodGames
580 стала в 1600
1080 в 5500
Обидві б/в обидві з рук
580 стала в 1600
1080 в 5500
Обидві б/в обидві з рук
-
Artem_K
Member
Як варіант. Колись бачив у ремонтників на каналі, щось типу того, що 1080 (за серії не скажу) від Паліт мали перетягнуту з заводу СО, і після зняття охолодження це може на контактах чипу сказатися.
-
anatolikostis
Member
поэтому перекатывать и банки памяти и чип нужно: если треснули шары под гпу, которые контакт на банки дают - какой смысл?processsor_ua: ↑ 09.06.2025 22:03 Скоріше за все деградація чіпа або памяті, на 1080 та 1080ті дуже часта проблема, ремонтопридатність жахлива... можна перекатати память і відік запрацює, а виявиться що дохлий ГПУ просто після нагріву вирішив ще день попрацювати, або навпаки після нагріву взагалі потухне.
особенность таких карт 2018 года в том, что если пломбы целые и винты некрученные, значит хозяин судьбой карты не интересуется.Sollo11: ↑ 08.06.2025 15:50 artko
Ну пломби були заводські, та й гвинти не кручені ні в одну ні в іншу сторону
он ее кому-то продаст и скажет, вот смотри: СО Не трогалось, заводские винты Не крутились.
от таких товаров нужно бежать очень быстро в обратную сторону от продавца
это глупости: у нв карт биос с подписью и никто туда ничего не шилisusik63: ↑ 08.06.2025 16:02 Гляньте VBios , когда майнели шили не родной , может и с этим проблема
шили радивоны
это уже народный фольклор какой-то "шейте Родной биос на ЖеФорс"
Итогом таких манипуляций по зашивке биоса от другой карты с другой ВРМ может быть только ускоренное добивание, так делать Нельзя!
Sollo11
если артефактов нет, то проверять напряжения мониторингом: у стресс-тестов нагрузка статичная, у игр - динамичная
просадки напряжения можно смотреть датчики через gpu-z
и еще youtube - 4k video покрутить и проверить декодер видеочипа
-
isusik63
Member
Ну 7 лет не обслуживать карту и температуры остались в нормеanatolikostis: ↑ 10.06.2025 22:41поэтому перекатывать и банки памяти и чип нужно: если треснули шары под гпу, которые контакт на банки дают - какой смысл?processsor_ua: ↑ 09.06.2025 22:03 Скоріше за все деградація чіпа або памяті, на 1080 та 1080ті дуже часта проблема, ремонтопридатність жахлива... можна перекатати память і відік запрацює, а виявиться що дохлий ГПУ просто після нагріву вирішив ще день попрацювати, або навпаки після нагріву взагалі потухне.
особенность таких карт 2018 года в том, что если пломбы целые и винты некрученные, значит хозяин судьбой карты не интересуется.Sollo11: ↑ 08.06.2025 15:50 artko
Ну пломби були заводські, та й гвинти не кручені ні в одну ні в іншу сторону
он ее кому-то продаст и скажет, вот смотри: СО Не трогалось, заводские винты Не крутились.
от таких товаров нужно бежать очень быстро в обратную сторону от продавца
это глупости: у нв карт биос с подписью и никто туда ничего не шилisusik63: ↑ 08.06.2025 16:02 Гляньте VBios , когда майнели шили не родной , может и с этим проблема
шили радивоны
это уже народный фольклор какой-то "шейте Родной биос на ЖеФорс"![]()
Итогом таких манипуляций по зашивке биоса от другой карты с другой ВРМ может быть только ускоренное добивание, так делать Нельзя!
Sollo11
если артефактов нет, то проверять напряжения мониторингом: у стресс-тестов нагрузка статичная, у игр - динамичная
просадки напряжения можно смотреть датчики через gpu-z
и еще youtube - 4k video покрутить и проверить декодер видеочипа![]()
По поводу vBios и майненга погуглел , вы правы
Гугл говорит что шили-шьют "интузиасты" для какой-то мнимой "прибавки" к производительности
-
Sollo11
Junior
Я прекрасно це розумію, просто копаю її вже досить довго, але результати такі собі. Тестував з gpu-z дивився на показники, вони стабільні але в якийсь момент просто зупинка драйвера і звісно скидання показників до нулів майже. Шити біос це була остання крапля, коли вже все крім прогріву або реболінгу все спробував. І це дало розуміння що проблема саме в бусті. Якщо зашитий біос без додаткового розгону вона працює стабільно досить довго (немає стільки часу щоб спіймати помилку). З цього як я розумію висновки не дуже, проблема не в пам'яті, а в самому чіпі. І наскільки вистачає мого розуміння, це або недостатнє живлення для підняття частоти або ж деградація самого чіпу, і він просто вже не переварює. (Можливо і помиляюсь, але це те що я зараз підозрюю)
-
processsor_ua
Member
Під перекаткою мав на увазі заміну памяті на завідому справну, лопнувші кульки відновляться від звичайного пропаю з флюсом на ІЧ станції або нижній підігрів і фен, але у автора поведінка саме як у деградованої памяті чи контролера памяті в ГПУ.anatolikostis: ↑ 10.06.2025 22:41поэтому перекатывать и банки памяти и чип нужно: если треснули шары под гпу, которые контакт на банки дают - какой смысл?processsor_ua: ↑ 09.06.2025 22:03 Скоріше за все деградація чіпа або памяті, на 1080 та 1080ті дуже часта проблема, ремонтопридатність жахлива... можна перекатати память і відік запрацює, а виявиться що дохлий ГПУ просто після нагріву вирішив ще день попрацювати, або навпаки після нагріву взагалі потухне.
-
anatolikostis
Member
оно просто по питанию глючит, артефактов нет - уже бы давно словил или полосы или шахматку по экрану.
isusik63
я владел платами от палит-геинвард, которые по 2 года копали (и потом еще 3 года лежали в коробках), разбирал-осматривал на ТО: термопаста в отличном состоянии (еще мягкая), СО ровное, лак блестит по плате, компаунд светлый, возможно я просто копал не как в последний раз и контроль нагрузки проводил. Например, взять референсы у 79** или 290х: паста каменела и только замена пасты - 5-6 градусов давала снижение, полировка пятака теплосъемника - в купе до 11 градусов с заменой пасты.
на палитах 1080 после смены пасты - от силы пару градусов скинуло.
в том поколении платы у палита были отличные и вертушки долговечные и производительные. самые отказоустойчивые карты.
если она хотя бы 5 лет провела в обычном хоум-системнике, то вероятность, что туда лезли руками "улучшить", очень низкая, а вот 9 лет без ТО - единорог какой-то.
если копала 5 лет и потом целой без ТО продана - продавец оказался редиской.
isusik63
я владел платами от палит-геинвард, которые по 2 года копали (и потом еще 3 года лежали в коробках), разбирал-осматривал на ТО: термопаста в отличном состоянии (еще мягкая), СО ровное, лак блестит по плате, компаунд светлый, возможно я просто копал не как в последний раз и контроль нагрузки проводил. Например, взять референсы у 79** или 290х: паста каменела и только замена пасты - 5-6 градусов давала снижение, полировка пятака теплосъемника - в купе до 11 градусов с заменой пасты.
на палитах 1080 после смены пасты - от силы пару градусов скинуло.
в том поколении платы у палита были отличные и вертушки долговечные и производительные. самые отказоустойчивые карты.
если она хотя бы 5 лет провела в обычном хоум-системнике, то вероятность, что туда лезли руками "улучшить", очень низкая, а вот 9 лет без ТО - единорог какой-то.
если копала 5 лет и потом целой без ТО продана - продавец оказался редиской.
-
skripan
Junior
что то как то очень холодно по температурам для карты которой столько лет и она с ваших слов не обслуживалась ещеSollo11: ↑ 08.06.2025 14:54 isusik63
5500
Відправлено через 13 хвилин 43 секунди:
isusik63
Відео з Фуром
-
Sollo11
Junior
skripan
Вона вже обслуговувалась, про це писав в першому пості
Відправлено через 27 хвилин 40 секунд:
Всім доброго ранку, вдалося дізнатисядекілка фактів про життя цього відака.
isusik63
Ви були дуже близькі до істини)
Ця відеокартка була в фермі 3-5 років потім без обслуговування була продана в руки людині в якої я її взяв. З подальшої інформації вона без обслуговування пропрацювала 4 роки, після чого її було продано мені.
Відповім на найчастіші питання
Перше питання, "чому не помітив проблему?" На той момент після покупки банально не було часу, був досить загружений на роботі весь тиждень. Питання друге яке теж виникає "чому не віддав попередньому власнику коли помітив проблему?" Бо в першу чергу купував через знайомого. Та і пам'ятаючи досвід з рх 580 почав шукати можливу проблему в іншому залізі. Після виключення заліза, почався пошук програмних помилок та спроб знайти закономірність.
Так можливо звучить як нереальний термін який я колупаю цю картку, але зрозумійте що в мене так само є робота і я не можу просто тиждень виділити лише на тести і перевірки.
Дуже дякую всім хто долучається і дає поради. 
Вона вже обслуговувалась, про це писав в першому пості
Відправлено через 27 хвилин 40 секунд:
Всім доброго ранку, вдалося дізнатисядекілка фактів про життя цього відака.
isusik63
Ви були дуже близькі до істини)
Ця відеокартка була в фермі 3-5 років потім без обслуговування була продана в руки людині в якої я її взяв. З подальшої інформації вона без обслуговування пропрацювала 4 роки, після чого її було продано мені.
Відповім на найчастіші питання
Перше питання, "чому не помітив проблему?" На той момент після покупки банально не було часу, був досить загружений на роботі весь тиждень. Питання друге яке теж виникає "чому не віддав попередньому власнику коли помітив проблему?" Бо в першу чергу купував через знайомого. Та і пам'ятаючи досвід з рх 580 почав шукати можливу проблему в іншому залізі. Після виключення заліза, почався пошук програмних помилок та спроб знайти закономірність.
Так можливо звучить як нереальний термін який я колупаю цю картку, але зрозумійте що в мене так само є робота і я не можу просто тиждень виділити лише на тести і перевірки.