Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

f24gun69
мається на увазі оте одоробло фуджитсу на древніх платформах інтел?
чи просто взяти якийсь Acer ENDURO Urban N3 на трошки молодшому інтел?
у мене трохи старший подібний для "робочих задач" - зауважень немає по роботі: робоча конячка та автономність нормальна.
Ray2000gt
Advanced Member

Ray2000gt: 10.05.2025 19:48На дизельній машині забився ЄГР клапан.
Треба зняти і почистити.
Питання, чим замінити його прокладки? Вони ж одноразові.
Нажаль, а ні оригіналу, а ні замінники знайти у продажу не вдалося. Двигун екзотичний.
Чим замінити?
Вирізати? З якого матеріалу?
Чи може посадити на старі + термогерметик?
Почистсив. Зібрав назад на старих металевих прокладках + паста для вихлопної системи (тонким шаром!). Все чудово, не січе.
От тільки майстри СТО, які колись міняли патрубок охолоджувача ЄГР скрутили різьбу на шпильці на одному з впускних колекторів. Зібрав так, наче тримає, але куплю запасний колектор, наступного разу заміню його.
5341705179302588475.jpg
Последний раз редактировалось Ray2000gt 06.06.2025 21:31, всего редактировалось 1 раз.
anatolikostis
Member

Ray2000gt
керамо-паста для промазки свечей накала чи шото подобное?
Filabatya
Member

різьби розточуються ставиться пружинка і більша шпилька закручується
Ray2000gt
Advanced Member

anatolikostis: 06.06.2025 21:26 Ray2000gt
керамо-паста для промазки свечей накала чи шото подобное?
Отака - https://tandemshop.com.ua/ua/p108831701 ... zia_3HurzF

Отправлено спустя 1 минуту 11 секунд:
Filabatya: 06.06.2025 21:30 різьби розточуються ставиться пружинка і більша шпилька закручується
Дякую, чув про це. Можливо і так зроблю. Доступ там гарний, тому можливо простіше буде відновити різьбу.

Отправлено спустя 1 час 9 минут 29 секунд:
До речі. Стосовно другої моєї проблеми, а саме забитого сажевика. На щастя, чистити його не довелось. Після очистки ЕГР (ох і с##рані там було, жодного разу не чистився за 280 тис) двигун вийшов з аварійного режиму і став нормально працювати.
Вирішив проїхатись по трасі з лікувальною метою. Я зрозумів свою проблему, не люблю швидко їздити. Моя швидкість на трасі 100-110 при обертах 1100-1200. Сучасні легкові дизелі погано це переносять. В цей раз довелося змусити себе проїхатись 20 хв в режимі 160-200. Як результат, показник «насичення фільтру» знизився до 21%. Диміти двигун також перестав.
anatolikostis
Member

Ray2000gt
я на автомате выставляю мануально режим 4, а лучше 3 передача и газу по трассе - выпуск раскаляется, набегающий воздух не успевает охладжать и оно хорошо прогорает за буквально 10-15 км, ну а лучше 50км
можешь цериевые присадки добавить в бак - они сами поднимут темепературу выхлопа в фильтре
Filabatya
Member

справа не в швидкості а в обертах, має бути 2,5-3К обертів. не треба так гнати бо соляра вся сі скінчить
Ray2000gt
Advanced Member

Filabatya: 06.06.2025 23:08 справа не в швидкості а в обертах, має бути 2,5-3К обертів. не треба так гнати бо соляра вся сі скінчить
Та я ж не довго. :) Може й так. Я подумав, що навантаження теж буде корисним.
anatolikostis
Member

важна температура в сажевом: чем выше, тем лучше зола выгорит
на скоростях 100+ там слишком сильно циркуляция набегающего воздуха мешает
SergN
Member

anatolikostis: 06.06.2025 23:54на скоростях 100+ там слишком сильно циркуляция набегающего воздуха мешает
Хоч фізику цього процесу опишеш? Саме про "набєгающій воздух" в сажевий від швидкості авто.
Ray2000gt
Advanced Member

SergN: 07.06.2025 00:05
anatolikostis: 06.06.2025 23:54на скоростях 100+ там слишком сильно циркуляция набегающего воздуха мешает
Хоч фізику цього процесу опишеш? Саме про "набєгающій воздух" в сажевий від швидкості авто.
Думаю, мався на увазі зовнішній вплив. Повітря під днищем, наприклад.
anatolikostis
Member

SergN
видимо основные автопроизводители "физику" прогуляли вместе со мной, раз рекомендуют прожигать при скоростях 60 на 4 передаче (или ниже), да? :laugh:
SergN
Member

anatolikostis: 07.06.2025 01:58 SergN
видимо основные автопроизводители "физику" прогуляли вместе со мной, раз рекомендуют прожигать при скоростях 60 на 4 передаче (или ниже), да? :laugh:
О, значить, не важко буде навести сюди ці офіційні рекомендації "основних автопроізводітєлєй" про швидкість і передачу.
zmax
Member

для прожига сажевого нужна температура. Можно хоть на 1 скорости 40 км/ч ехать.
Ray2000gt: 06.06.2025 22:48 Моя швидкість на трасі 100-110 при обертах 1100-1200
это 8-ми ступка какая то?
У меня на скорости 110 км/ч (120 по спидометру) будет где-то 1800 об/мин
Ray2000gt
Advanced Member

zmax: 07.06.2025 11:22 для прожига сажевого нужна температура. Можно хоть на 1 скорости 40 км/ч ехать.
Ray2000gt: 06.06.2025 22:48 Моя швидкість на трасі 100-110 при обертах 1100-1200
это 8-ми ступка какая то?
У меня на скорости 110 км/ч (120 по спидометру) будет где-то 1800 об/мин
Напевно в тебе інше авто.
Коробка 6АТ, але на 100-110 вона ще не дуже хоче переходити на 6 навіть.
А ось 8-ступка на Акурі при 80-90 вже на 8-й передачі.
anatolikostis
Member

Код: Выделить всё

Деякі проблеми ви можете усунути самостійно, такі як відкриті двері чи заповнений сажовий фільтр (щойно
дозволить дорожня ситуація, прочистіть фільтр, розігнавши автомобіль до швидкості щонайменше
60 км/год, поки попереджувальний індикатор не згасне).

Для регенерації фільтра рекомендуються такі способи керування.*1
• Їдучи безперервно (наприклад, зі швидкістю 60 км/год від 20 до 30 хвилин).

*1 В залежності від ситуації, можливо знадобиться натиснути педаль акселератора, що оберти двигуна зросли до 3000 об/хв. 
Якщо температура охолоджувальної рідини або відпрацьованих газів низька, можливо для виконання регенерації знадобиться більше часу, або виконати регенерацію буде неможливо.
недавно прожигался на Manual 3 передаче: 65-75 кмч , обороты стабильно ~3000, за 7км все закончилось.
дп укрнафта пока что по акционной цене в 46 грн.
анти__бот
Member

правильно казали що треба на дп переходити
Scoffer
Member

анти__бот
І на мотодрицелях?)
zmax
Member

Scoffer: 14.06.2025 10:30І на мотодрицелях?)
ці мають перейти на літій :gigi:
анти__бот
Member

Scoffer
Ні, там не катить таке, 5.5л на 100 вказує завод, а по факту 10-11 :gigi: а якщо крутити на всі гроші то і 15 можна :super:

Відправлено через 3 хвилини 11 секунд:
zmax
Акраповичи і Йошімури перейдуть на випуск колонок для мотоциклів, ото буде аудиторія мотоцикліст-аудіофіл :lol:

Відправлено через 2 хвилини 3 секунди:
А і важаю що перед кінцем бензинових мото то треба ше зробити спортухи гібриди як формула1 щоб і турбіну і колінчатий до ел.двигуна
Ответить