Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрыто
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
oversteve
Member

GreenMile: 06.06.2025 14:50
karokum: 06.06.2025 14:04 Найбільше непокоїть 16GB врами.
Чим саме? Ви багато знаєте карт, які мають більше, ніж 16? Чи ви гадаєте, що ігророби будуть робити ігри під карти, які є у якогось 0,1% гравців, при тому, що у 99% гравців карти до 16Гб? Хто їх тоді купляти буде? ;)

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
Ви б таку не купили все одно, навіть з 32Гб ;)
суть в тому, що її немає, а він пише, що є :-P
мені з 12гб на 4070с норм :dontknow:
Vlaad13
Member

та сенс в тому що ці карти не останні на планеті
є багато карт на 12-16 і більше гіг
чому ви до тих восьми гігів причепилися
якщо вам потрібна карта с більшою кількістю пам'яті - купіть с більшою
вас ніхто не змушує брати картку саме на 8 гіг
byaka
Member

AlexxUnder: 06.06.2025 13:44
Human being: 06.06.2025 13:38 Вітаю!Гуру! Вибираю RX9070 між ASUS Radeon RX 9070 16384Mb PRIME OC і PowerColor Radeon RX 9070 16384Mb Hellhound. Перша за 30530гр.3 роки гарантії, друга 28600 2роки(наскільки це для Вас важливо?).Хотів Red Devil, але корпус до 330мм. Яка з них буде холодніша по хот споту та пам'яті? В стоці PRIME мабуть холодніша, але у Hellhoundа оберти як на мене занадто занижені (900),але :beer: це легко виправити без втрати тиші. Як сильно впливає тонкий радіатор (товщина відеокарти 41мм) та 4 теплотрубки у Hellhound та 5 труб у PRIME при її товщині 50мм на температуру? Може в кого є у використанні ці картки...Цікавить Ваша думка стосовно цього питання.
У меня Asus PRIME , правда RTX 5070. И при бублике карту почти не слышно.
Показатели на скрине.
Так же не имею информации про присутствие писка дросселей на 9070.
На 5070 у многих они пищат в нагрузке, у Asus PRIME - тишина.
Вона у вас на свiй тдп невиходить,гпу завантажений на 80%
oversteve
Member

Vlaad13: 06.06.2025 16:01 та сенс в тому що ці карти не останні на планеті
є багато карт на 12-16 і більше гіг
чому ви до тих восьми гігів причепилися
якщо вам потрібна карта с більшою кількістю пам'яті - купіть с більшою
вас ніхто не змушує брати картку саме на 8 гіг
ще раз - я "причепився" до того, що ви пишите про карту, якої не існує, все :dontknow:
alumem
Member

AlexxUnder
https://download-eu2.guru3d.com/aft...b ... moryOC.rar
Заменить файлик нужно по этому пути C:\Program Files (x86)\MSI Afterburner и тогда будет доступен +3000мем.
Какой-то + по фпс должно дать)
man1242
Member

alumem: 06.06.2025 16:44 AlexxUnder
https://download-eu2.guru3d.com/aft...b ... moryOC.rar
Заменить файлик нужно по этому пути C:\Program Files (x86)\MSI Afterburner и тогда будет доступен +3000мем.
Какой-то + по фпс должно дать)
У меня с максмального разгона ток 4% и то в квейк ртх :rotate:
daesz
Member

AlexxUnder: 06.06.2025 13:19
Hells Angels: 06.06.2025 13:11
такі реалії що там всі здорові, ще є чим помірятись? :laugh:
Это называется сарказм :laugh:

Отправлено спустя 5 минут 43 секунды:
Без комментариев.
Будь-ласка, видаліть і не показуйте Володя, його ж серце схопить :(
Volodya811
Member

karokum: 06.06.2025 14:04 Всім привіт тепер тут :shuffle:
Закортіло мені трохи апгрейд провести системи, спочатку подумав про 7700 => 9800x3d, сходив у відповідну тему - там сказали більше сенсу буде з оновлення відеокарти

Super версії десь через рік? Може має сенс не гарячкувати і зачекати?
Що б ви зробили?
Треба чекати. Зараз, ні у Нвідіа, ні у АМД немає нічого цікавого (є дорогі гарячі карти-цеглини на застарілому п'ятирічному техпроцесі та ще й з відносно малим обсягом пам'яті). Супер версії зі збільшеним обсягом пам'яті будуть у січні наступного року. Але краще чекати до осені 2026 року (цілком можливий вихід нових поколінь від Нвідіа та Інтела (Можливо, й від АМД).
Vader
Member

Volodya811
Всю жизнь прождешь...Спасибо конечно,но я предпочитаю жить сейчас.. ;)
AlexxUnder
Member

byaka: 06.06.2025 16:06
AlexxUnder: 06.06.2025 13:44

У меня Asus PRIME , правда RTX 5070. И при бублике карту почти не слышно.
Показатели на скрине.
Так же не имею информации про присутствие писка дросселей на 9070.
На 5070 у многих они пищат в нагрузке, у Asus PRIME - тишина.
Вона у вас на свiй тдп невиходить,гпу завантажений на 80%
Это я в глобальных настройках NVIDIA app ограничение в 180 кадров поставил под монитор и забыл снять...
Все нормально B-)
alumem
Member

man1242
частоты самого камня выкрутил на сколько?
isusik63
Member

Volodya811: 06.06.2025 18:42
karokum: 06.06.2025 14:04 Всім привіт тепер тут :shuffle:
Закортіло мені трохи апгрейд провести системи, спочатку подумав про 7700 => 9800x3d, сходив у відповідну тему - там сказали більше сенсу буде з оновлення відеокарти

Super версії десь через рік? Може має сенс не гарячкувати і зачекати?
Що б ви зробили?
Треба чекати. Зараз, ні у Нвідіа, ні у АМД немає нічого цікавого (є дорогі гарячі карти-цеглини на застарілому п'ятирічному техпроцесі та ще й з відносно малим обсягом пам'яті). Супер версії зі збільшеним обсягом пам'яті будуть у січні наступного року. Але краще чекати до осені 2026 року (цілком можливий вихід нових поколінь від Нвідіа та Інтела (Можливо, й від АМД).
Люди играют - работают сейчас на данный момент (а не потом) и апаются не через 5-6лет а по необходимости (при любой финансовой возможности ) .
Нвидиа норм что в работе что в играх .
Радион норм в играх
Хто ихних лучше спор будет всегда (как и АМД с интелом)

ГПУ-Интела пролетела . :-/ (хотя странно с их возможностями (бабками) можно было сп....ть технологии у нвидии и АМД или самим разработать :-/

Ну от интела точно не хто не ждёт прорыва в ГПУ
(разве что на бумаге)

Мы все знаем что вы под.....те на супер версии (на 2060 супер до осени 2026 будите сидеть?) а потом пойдете по своей старой схеме расрочка-кредит?
Volodya811
Member

isusik63: 06.06.2025 19:50 Люди играют - работают сейчас на данный момент (а не потом) и апаются не через 5-6лет а по необходимости (при любой финансовой возможности ) .
Радион норм в играх

ГПУ-Интела пролетела . :-/ (хотя странно с их возможностями (бабками) можно было сп....ть технологии у нвидии и АМД или самим разработать :-/

(разве что на бумаге)

Мы все знаем что вы под.....те на супер версии (на 2060 супер до осени 2026 будите сидеть?) а потом пойдете по своей старой схеме расрочка-кредит?
1. У людини станом на сьогодні є відеокарта 4070 Супер, яка на рівні 5070 і тягне усі сучасні ігри. Тому, можливість почекати пів року - рік у людини є.
2. Я зараз ігри не граю, а потужності 2060 Супер для робочих задач (фото/відео) мені вистачає. Кодек NVENC з часів Тюрінга (2018 рік) Нвідіа не покращувала, лише додавали нові формати. Для моїх задач мені потрібні лише два кодеки Н.264 і Н.265 4.2.0. Тому, куди мені поспішати? От вийде новий Батлфілд восени цього року, і якщо у мене буде час і бажання, то можливо, буду більш схильний до купівлі карти.
3. Щодо "ждунства". У 2015 році я поспішив з придбанням Нвідіа 960 2 ГБ, а уже через пів року за ці гроші можна було купити 960 4 ГБ, а ще через пів року вийшли проривні Паскалі. Тому, зважаючи на те, що і Нвідіа і АМД зараз виготовляють карти на застарілому п'ятирічному техпроцесі ТСМЦ 5+ нм (4 нм), то в наступному році, при переході до 2 нм - можливий ще один вихід "Паскаля".
man1242
Member

alumem: 06.06.2025 19:40 man1242
частоты самого камня выкрутил на сколько?
У меня же версия ОС, там уже с коробки накручено что стабильно держит 2940 по ядру, а так если ручками подергать то +240 всего, это в районе 3140-3180 держит. Память +2000 с упором в тдп 1фпс разницы, если тдп 300-330ват то от силы в лучшем случае 2фпс, хотя в резиках там до 5% именно память дает а не ядро но это как исключение.
daesz
Member

Volodya811: 06.06.2025 20:01 лише додавали нові формати
Це і є покращення :facepalm:
Так можна написати, що не було змін з часів gt610 :lol:
Vlaad13
Member

Взагалі це дивно, за таку роботу начебто нормально повинні платити і у пана Володі мають бути гроші на нову нормальну карту, чи я десь помиляюсь?
Volodya811
Member

daesz: 06.06.2025 20:19
Volodya811: 06.06.2025 20:01 лише додавали нові формати
Це і є покращення :facepalm:
Так можна написати, що не було змін з часів gt610 :lol:
Ні! У 2018 році були суттєві зміни щодо кодеку NVENC. У Н.254 і Н.265 покращення якості до 15%, а на низьких бітрейтах до 30%. Після цього карти АМД для роботи брати усі перестали, а стрімери тим більше (через обмеження бітрейту на платформах).
isusik63
Member

Volodya811: 06.06.2025 20:01
isusik63: 06.06.2025 19:50 Люди играют - работают сейчас на данный момент (а не потом) и апаются не через 5-6лет а по необходимости (при любой финансовой возможности ) .
Радион норм в играх

(разве что на бумаге)

1. У людини станом на сьогодні є відеокарта 4070 Супер, яка на рівні 5070 і тягне усі сучасні ігри. Тому, можливість почекати пів року - рік у людини є.
2. Я зараз ігри не граю, а потужності 2060 Супер для робочих задач (фото/відео) мені вистачає. Кодек NVENC з часів Тюрінга (2018 рік) Нвідіа не покращувала, лише додавали нові формати. Для моїх задач мені потрібні лише два кодеки Н.264 і Н.265 4.2.0. Тому, куди мені поспішати? От вийде новий Батлфілд восени цього року, і якщо у мене буде час і бажання, то можливо, буду більш схильний до купівлі карти.
3. Щодо "ждунства". У 2015 році я поспішив з придбанням Нвідіа 960 2 ГБ, а уже через пів року за ці гроші можна було купити 960 4 ГБ, а ще через пів року вийшли проривні Паскалі. Тому, зважаючи на те, що і Нвідіа і АМД зараз виготовляють карти на застарілому п'ятирічному техпроцесі ТСМЦ 5+ нм (4 нм), то в наступному році, при переході до 2 нм - можливий ще один вихід "Паскаля".
1) Хто знает что будет через пол года? Есть возможность и желание у человека, пускай апается .
2) ну вы взяли топовый проц прошлых поколений "шоб-було" , почему и видео карту не взять например 3090/24гб "шоб було"?
3)А в чем проблема продать было 960/2 и купить 960/4 , а потом карту на паскале?

Отправлено спустя 1 минуту 12 секунд:
Vlaad13: 06.06.2025 20:27 Взагалі це дивно, за таку роботу начебто нормально повинні платити і у пана Володі мають бути гроші на нову нормальну карту, чи я десь помиляюсь?
Где вы видели чтоб адептам ияговы (интела) что то платили? :gigi:
FirstTDM
Member

Volodya811: 06.06.2025 20:011. У людини станом на сьогодні є відеокарта 4070 Супер, яка на рівні 5070 і тягне усі сучасні ігри.
Угу... а 4070 на уровне 3070... а 3070 "почти такая же" как 20хх... :D
Volodya811: 06.06.2025 20:012. Я зараз ігри не граю, а потужності 2060 Супер для робочих задач (фото/відео) мені вистачає.
Да... а у меня народ на встройках современных работает для простых задач и что из этого? Вопрос разве про работу был?
Volodya811: 06.06.2025 20:01Тому, зважаючи на те, що і Нвідіа і АМД зараз виготовляють карти на застарілому п'ятирічному техпроцесі
Интересно, а NVIDIA и AMD про это знают? :)
vsx
Member

Human being: 06.06.2025 13:38 Вітаю!Гуру! Вибираю RX9070 між ASUS Radeon RX 9070 16384Mb PRIME OC і PowerColor Radeon RX 9070 16384Mb Hellhound.
выбор между лучшим и худшим

Отправлено спустя 38 секунд:
Mixx: 06.06.2025 13:48 Сам до речі прийшов до того, що в понеділок замовлятиму Ред Девіл.
а говорил некрасивая
Закрыто