Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

leif: 01.06.2025 11:44 akko spr67, gmmk pro, neo ergo
Нажаль, от би gmmk pro, але з перламутровими ґудзиками не від глоріус :D
leif: 01.06.2025 11:44 по самому низу ринку + знижка для постійних відвідувачів цього топіку
А з промокодом MELOFON?
leif
Member

7mindfields: 01.06.2025 12:38А з промокодом MELOFON?
ахахах :lol: по цьому промокоду тільки вигідний обмін на мікрофони для запису тайпінгу
7mindfields: 01.06.2025 12:38Нажаль, от би gmmk pro, але з перламутровими ґудзиками не від глоріус
не котіруєш хомячий бренд? чи чим саме глоріус не догодив?
7mindfields
Member

leif: 01.06.2025 13:08 не котіруєш хомячий бренд? чи чим саме глоріус не догодив?
В плані підтримки консюмерів якось в них не дуже, принаймні з gmmk
leif
Member

7mindfields: 01.06.2025 13:35В плані підтримки консюмерів якось в них не дуже, принаймні з gmmk
так, щоб прошити під віа треба трохи заморочитись, це правда і це мінус. але софт вони пиляють, нові версії виходять, от нещодавно доволі радикально софтіну свою оновили, але підтримка гммк про присутня. коротше, окрім, власне, моменту з віа у мене претензій не було з 2021р. а що саме ти маєш на увазі?
7mindfields
Member

leif: 01.06.2025 13:51
7mindfields: 01.06.2025 13:35В плані підтримки консюмерів якось в них не дуже, принаймні з gmmk
так, щоб прошити під віа треба трохи заморочитись, це правда і це мінус. але софт вони пиляють, нові версії виходять, от нещодавно доволі радикально софтіну свою оновили, але підтримка гммк про присутня. коротше, окрім, власне, моменту з віа у мене претензій не було з 2021р. а що саме ти маєш на увазі?
Та різного хейту начитався, несумісність з деякими стабами, плати v1 з даблкліками і непрацюючим кнобом (при чому глоріус не всім робили заміну, наскільки памʼятаю), окремо pcb відсутня, як опція для купівлі, ну і в цілому за останні пару років зʼявилось багато бюджетних варіантів, які станом на зараз негативно вплинули на прайс рейтіо цього борду, хоча раніше то був, мабуть, бестбай в ентрі левел сегменті
leif
Member

7mindfields: 01.06.2025 14:05несумісність з деякими стабами
++, є така фігня, в плейтах по тупому зроблені вирізи.
7mindfields: 01.06.2025 14:05плати v1 з даблкліками і непрацюючим кнобом
з цим не стикнувся, на щастя.
7mindfields: 01.06.2025 14:05окремо pcb відсутня, як опція для купівлі
це мінус, згоден.
7mindfields: 01.06.2025 14:05ну і в цілому за останні пару років зʼявилось багато бюджетних варіантів, які станом на зараз негативно вплинули на прайс рейтіо цього борду, хоча раніше то був, мабуть, бестбай в ентрі левел сегменті
бест баєм він був, як на мене, вже направду давно, роки 4 назад, плюс-мінус. я думаю, зараз він хіба що низькою ціною може конкурувати. не знаю, якщо б я свій виставляв на продаж, то ставив би мабуть тищі 2 гримень з урахуванням дрібних косяків, але і двух дод. плейтів окрім алю та додаткового комплекту фоамів від stupid fish в комплекті. aле дуже лінь цим займатись, хіба зовсім місце позакінчується під усе це барахло.
leif
Member

Draqoon: 18.05.2025 16:50Це просто один з доків, там треба тепер всі посилання дивитися, гуглити що у нас продається і цілий гайд вичитувати, щоб розібратися у всьому
Mechanical Keyboard Buying Guide. Я все таки думав, що тут є гуглдок для нашого регіону актуальний, ну нічого страшного, пошукаю в іншому місці
привіт, ну як там з пошуком? знайшов, що шукав?

гайд допоміг?
Draqoon
Member

leif: 02.06.2025 16:01
Draqoon: 18.05.2025 16:50Це просто один з доків, там треба тепер всі посилання дивитися, гуглити що у нас продається і цілий гайд вичитувати, щоб розібратися у всьому
Mechanical Keyboard Buying Guide. Я все таки думав, що тут є гуглдок для нашого регіону актуальний, ну нічого страшного, пошукаю в іншому місці
привіт, ну як там з пошуком? знайшов, що шукав?

гайд допоміг?
Я крісло купив :gigi: ергохуман проджектт2
leif
Member

Draqoon: 02.06.2025 16:07 Я крісло купив :gigi: ергохуман проджектт2
Норм. У мене ergohuman elite2, задоволений ним.

То виходить гуглдок ти і не шукав, тому і не зашерив. А я вже подумав, що забув про нас. Ну добре, коли повернешся до питання клавіатури і пошуків гуглдоку — пиши в топіку, не забувай :beer:
Draqoon
Member

leif: 02.06.2025 17:09
Draqoon: 02.06.2025 16:07 Я крісло купив :gigi: ергохуман проджектт2
Норм. У мене ergohuman elite2, задоволений ним.

То виходить гуглдок ти і не шукав, тому і не зашерив. А я вже подумав, що забув про нас. Ну добре, коли повернешся до питання клавіатури і пошуків гуглдоку — пиши в топіку, не забувай :beer:
Головне щоб не віртуальна мені знадобилася потім :gigi:
leif
Member

Draqoon
А нинішня вже на останньому подиху?)) Настільки все погано?
7mindfields
Member

leif: 01.06.2025 14:24 ставив би мабуть тищі 2
З урахуванням додаткових плейтів і шумок це вже якийсь гаражний сейл за безцінь :eek: якщо ще й біла :rolleyes:
7mindfields
Member

Гарна, що ж, встану в чергу :D
Kosdnepr
Member

Тут шукали топчик до $100, зараз на алі обмежена кількість Womier RD75 Pro по $80, на моїй пам'яті це найнижча ціна на дану клавіатуру за весь час: $91 - $10 купон AFFM10 - $1 монети = $80
leif
Member

7mindfields: 03.06.2025 21:38
Навіщо вона тобі, коли є нео80?

Нічим не приваблива клавіатура на її фоні, як на мене. У тієї ж акко spr67 хоча б доволі унікальний тайпфіл завдяки маунту на пружинках, це може бути цікаво спробувати. Хто любить м'які клавіатури – може навіть сподобатись. а з гммк про я взагалі не знаю який інтерес для людини, котра вже юзала трохи кастомів, а зараз взагалі має нео80. В якості першого-другого бюджетного рішення, після кейкрону якогось — так, може бути сенс
7mindfields
Member

leif: 04.06.2025 17:11
7mindfields: 03.06.2025 21:38
Навіщо вона тобі, коли є нео80?

Нічим не приваблива клавіатура на її фоні, як на мене. У тієї ж акко spr67 хоча б доволі унікальний тайпфіл завдяки маунту на пружинках, це може бути цікаво спробувати. Хто любить м'які клавіатури – може навіть сподобатись. а з гммк про я взагалі не знаю який інтерес для людини, котра вже юзала трохи кастомів, а зараз взагалі має нео80. В якості першого-другого бюджетного рішення, після кейкрону якогось — так, може бути сенс
В нео крутілочки немає і підсвітки :laugh:
Насправді більше подобається компактніший лейаут зі зміщенням стрілок вліво (як люблять робити більшість китайців)
Тут нещодавна iqunix mq80 була на олх за 7500, не повіриш, але обʼява і двох днів не провисіла мабуть :-/
Kosdnepr: 04.06.2025 15:20 Тут шукали топчик до $100, зараз на алі обмежена кількість Womier RD75 Pro по $80, на моїй пам'яті це найнижча ціна на дану клавіатуру за весь час: $91 - $10 купон AFFM10 - $1 монети = $80
В чому її відмінність від молодшої sk75 окрім швидкого розбору?
Kosdnepr
Member

7mindfields
:dontknow: не скажу, бо не вивчав нічого про sk75.
А Про в мене є і сподобалась, тому можу впевнено рекомендувати її.
leif
Member

7mindfields: 04.06.2025 17:21Тут нещодавна iqunix mq80 була на олх за 7500, не повіриш, але обʼява і двох днів не провисіла мабуть
я не здивований. досить багато народу полюбляє лоу профайл і розглядає виключно його для покупки, в той час як пропозицій в сегменті не так щоб дуже багато. а mq80 нічогенька така вийшла в багатьох аспектах. якщо я нічого не плутаю, то єдине, що викликало нарікання в якомусь огляді, який я дивився, це те, що світчі не такі прикольні як у лофрі. втім це не означає що вони прям погані, просто оця серія, яка використовується для лофрі ніби покраще.
7mindfields: 04.06.2025 17:21В нео крутілочки немає і підсвітки
:)
7mindfields: 04.06.2025 17:21Насправді більше подобається компактніший лейаут зі зміщенням стрілок вліво
підібрати свій формфактор це важливо, далеко не всі юзери настільки всеядні як я: яку клавіатуру не візьмеш -- усі норм :laugh: хоча так було не завжди і все одно душа найбільше лежить до ТКЛ.

а якщо 75%, то можна махнути нео на нео, але 75сu. або TKD pt.1/75, обидві нічогенькі такі вийшли за свої гроші, у ткд мені диз подобається, але у нео не так щоб гірше і є свої переваги. втім в окремих оглядах також стверджують, що по звуку pt.1/75, навідміну від сайклу7, не вражає.

до слова. я переміг таки 7ю пробіл на сайклі7 і він зазвучав так як треба. але я щось був зайнятий+було лінь писати всі деталі та й фотки бажано було б зробити для наочності, а я нічого не пофоткав :rolleyes:
7mindfields
Member

leif: 04.06.2025 21:07 а якщо 75%, то можна махнути нео на нео, але 75сu. або TKD pt.1/75, обидві нічогенькі такі вийшли за свої гроші
Та якби в нас якийсь трейд-іни були чи щось таке :(
leif: 04.06.2025 21:07 я переміг таки 7ю пробіл на сайклі7 і він зазвучав так як треба. але я щось був зайнятий+було лінь писати всі деталі та й фотки бажано було б зробити для наочності, а я нічого не пофоткав :rolleyes:
А це вже гарна новина, злякалась вторинного ринку дошка :up:
leif: 04.06.2025 21:07 підібрати свій формфактор це важливо
Саме так, і для мене ідеальний лейаут це vortex race 3 (еталонна форма, було три таких, але немає хотсвапу і гаскету), iqunix mq80 (не готовий відмовитися від більшості свічів і клонів на gmk), keychron k2 (бюджетний бюджет), kbd75 v2 (трей маунт замість гаскету, тільки металеві плейти і трушна пцб під пайку замість хотсвапу), lofree flow84 / lite (ксяомі версія mq80), nuphy air75 (проблемні якб, якісь матеріалів і збірки гірше за лофрі і айкьюнікс), redragon k652 (ксяомі версія keychron k2)
Последний раз редактировалось 7mindfields 04.06.2025 21:58, всего редактировалось 1 раз.
Ответить