Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Свегер: 02.06.2025 06:08 man1242
З приводу моніторів від LG, то не знаю, коли там і що має з'явитися, а от від Gigabyte, на минулому тижні, вже презентували першу модель MO27Q28G з WOLED-панеллю четвертого покоління:
https://tftcentral.co.uk/articles/gigab ... putex-2025
Август, цена 26к, даже любопытно :rolleyes:
tablestikus
Member

Хто не зізрів на оледи - тут викатили 4К 160Гц мініЛеди, але поки без цін
https://www.msi.com/Monitor/MPG-274URDFW-E16M
Vader
Member

А я вот себе думаю,куда уже лучше картинка чем у олед?Начинается просто выкачивание бабла,сплошной маркетинг..Новые ,никому ненужные функции,порты,и тд..Картинка та же...Такое себе..
FirstTDM
Member

Nutbar: 02.06.2025 04:09Часто з таким працюю. Різниці з IPS (4k vs 4k) - нуль. Власне, саме тому немає сенсу під таку роботу брати OLED чи взагалі дорогий монітор, за винятком кількох сценаріїв. Тут потрібна робоча конячка.
А что со шрифтами на OLED 4K? В отзывах часто встречаю, что шрифты на OLED с ореолами и вообще не очень четкие по сравнению с хорошей IPS
Nutbar: 02.06.2025 04:09Але якщо працюєте з дому, і той самий монітор використовується і для ігор, і для перегляду контенту, то можна подумати. MiniLED буде кращим для такого міксу, хоча, правду кажучи, не дешевшим, та й хороших варіантів мало.
Ну да... потому и ломаю голову на ближайшее будущее - нужен универсальный монитор для работы/игр/мультимедийного контента...

Отправлено спустя 5 минут 9 секунд:
Vader: 02.06.2025 11:13А я вот себе думаю,куда уже лучше картинка чем у олед?
Из того, что я видел:

* для игр/кино OLED шикарны и, наверное, лучше уже некуда...

А вот недостатки никуда не деваются - может в новых поколениях улчшат, но пока:

* точность цветопередачи на OLED заметно уступает хорошим откалиброванным IPS
* четкость шрифтов "хромает"

Ждем новых OLED на 4К и будем смотреть...
tablestikus
Member

FirstTDM: 02.06.2025 11:36
Nutbar: 02.06.2025 04:09Часто з таким працюю. Різниці з IPS (4k vs 4k) - нуль. Власне, саме тому немає сенсу під таку роботу брати OLED чи взагалі дорогий монітор, за винятком кількох сценаріїв. Тут потрібна робоча конячка.
А что со шрифтами на OLED 4K? В отзывах часто встречаю, что шрифты на OLED с ореолами и вообще не очень четкие по сравнению с хорошей IPS
В поточному поколінні панелей цю проблему пофіксили.
FirstTDM
Member

tablestikus: 02.06.2025 11:46В поточному поколінні панелей цю проблему пофіксили.
Спасибо!
walkman3000
Member

Vader: 02.06.2025 11:13А я вот себе думаю,куда уже лучше картинка чем у олед?
когда у оледа будет яркость миниледа. ну или когда в минилед начнут пихать 10000+ зон. микролед пока дорого
romawrq
Junior

Привіт, прошу вашої поради по вибору монітора.
Ніколи раніше не запарювався при виборі, звертав увагу тільки на діагональ і все. Зараз хочу знайтишось +\- адекватне за такими параметрами:

- частота оновлення не менше 140 герц (чи є сенс взагалі купувати 220+ герц?)
- діагональ від 27 дюймів (якщо буде зовсім трохи більше ніж 27 - це ідеал)
- Щоб була гарна передача кольорів (в тому числі й темні).
- Важливо, щоб він міг кріпитись до кронштейну.
- Наявність вбудованих динаміків.

Який тип матриці буде найкращим вибором на теперешній час?
Чи варто розглядати збільшення бюджету для діагоналі моніка в 31+дюйма?

Використовувати планую для робочих цілей, іноді для гри на PS5 та ПК (RTX 4070).
Граю в різні іграшки, частіше за все в Фіфу, періодами в КС.

Бюджет на такий монітор - до 400 доларів США.

Варіанти, які накопав самостійно:
- Samsung Odyssey G50D 27
- MSI MAG 274QRF-QD E2

- Монітор 27" Iiyama G-Master GB2790QSU-B5 (тут вже 240 Hz, по ідеї має бути топ під шутери).
- Asus TUF Gaming VG27AQML1A (90LM05Z0-B07370) QHD 2К IPS / 260 Гц

Також, розглядав надширокі монітори 21:9 - чи це фігня зовсім?
Дякую
walkman3000
Member

romawrq: 03.06.2025 02:15Щоб була гарна передача кольорів (в тому числі й темні).
VA
romawrq: 03.06.2025 02:15іноді для гри на PS5
не буде повної підтримки
romawrq: 03.06.2025 02:15Бюджет на такий монітор - до 400 доларів США.
https://hotline.ua/ua/computer-monitory/aoc-q27g3xmnbk/
FirstTDM
Member

romawrq: 03.06.2025 02:15Використовувати планую для робочих цілей, іноді для гри на PS5 та ПК (RTX 4070)
Судя по тексту - нужен надежный, качественный монитор со стабильной цветопередачей и хорошей картинкой, безвредный для глаз, т.к. основное - это работа.
romawrq: 03.06.2025 02:15- частота оновлення не менше 140 герц (чи є сенс взагалі купувати 220+ герц?)
Для работы и иногда поиграть вполне хватит 120Гц и выше...
romawrq: 03.06.2025 02:15Чи варто розглядати збільшення бюджету для діагоналі моніка в 31+дюйма?
Имхо, 32" 4К - идеально для работы и игры, но для 4К нужна мощная видеокарта...
romawrq: 03.06.2025 02:15Бюджет на такий монітор - до 400 доларів США.
В этом бюджете можно посмотреть на:

* Dell UltraSharp 27 Monitor - U2724D - этот ориентирован на работу...

* Игровой Dell 32 4K UHD Gaming Monitor - G3223Q - в бюджет не влазит, но был вопрос про расширение бюджета

* или эконом вариант Dell 32 USB-C Gaming Monitor - G3223D
romawrq
Junior

walkman3000: 03.06.2025 11:49
romawrq: 03.06.2025 02:15іноді для гри на PS5
не буде повної підтримки
Перепрошую, тут трохи не розумію, про яку саме підтримку йде мова, якщо можливо - поясніть, аби я врахував це за потреби)
Дякую

FirstTDM: 03.06.2025 12:08
romawrq: 03.06.2025 02:15Чи варто розглядати збільшення бюджету для діагоналі моніка в 31+дюйма?
Имхо, 32" 4К - идеально для работы и игры, но для 4К нужна мощная видеокарта...
А чи можна використовувати монітор з 32'', котрий має 4к, ставлячи роздільну здатність в іграх, наприклад на Full HD або 2к - це вирішить питання з тим, що моя 4070 буде нормально вивозити ігри для такого монітору?
Чи такий фінт - це не по феншую і можуть бути нюанси?

Ну тобто, я не женуся саме за 4к, мені б якусь нормальну, гарну картинку, в ідеалі аби була діагональ трохи більше ніж 27" (котра в мене була до цього періоду), і висока частота оновлення, щоб я дійсно помітив різницю граючи в ігри\дивлячись фільми, після того, як у мене все життя були моніки 50-60 Hz
Vader
Member

romawrq
В чем проблема взять 2k 32 дюйма на qd oled матрице?
romawrq
Junior

Vader: 03.06.2025 14:33 romawrq
В чем проблема взять 2k 32 дюйма на qd oled матрице?
Для початку, я тут за порадою, бо я без особливого досвіду у виборі такої техніки)
Судячи з пропозицій на ринку - головна проблема - це ціна, яка починається від 780 доларів, що майже вдвічі більше мого стартового бюджету.
Melofon
Member

romawrq: 03.06.2025 14:50 головна проблема - це ціна, яка починається від 780 доларів, що майже вдвічі більше мого стартового бюджету.
Ну тогда вам не олед нужно выбирать а IPS тогда в бюджет по идее влезете, ищите 32" 2к IPS 144+Гц https://ek.ua/ek-list.php?presets_=125% ... _podbor_=1
Последний раз редактировалось Melofon 03.06.2025 14:56, всего редактировалось 1 раз.
Vader
Member

romawrq
Не,вы просто,поставили такую планку,которая далеко от вашего бюджета..Так не бывает....к сожалению.
FirstTDM
Member

romawrq: 03.06.2025 14:27А чи можна використовувати монітор з 32'', котрий має 4к, ставлячи роздільну здатність в іграх, наприклад на Full HD або 2к - це вирішить питання з тим, що моя 4070 буде нормально вивозити ігри для такого монітору?
Да, конечно, можно... FullHD будет не очень качество, а вот 2К при хорошем сглаживании вполне достойно...

Отправлено спустя 3 минуты 17 секунд:
romawrq: 03.06.2025 14:27Ну тобто, я не женуся саме за 4к, мені б якусь нормальну, гарну картинку, в ідеалі аби була діагональ трохи більше ніж 27" (котра в мене була до цього періоду), і висока частота оновлення, щоб я дійсно помітив різницю граючи в ігри\дивлячись фільми, після того, як у мене все життя були моніки 50-60 Hz
120Гц будет достаточно чтобы заметить разницу с 60Гц

А "нормальну, гарну картинку" обеспечит хороший монитор на IPS - так и в бюджет можно +/- влезть, и для работы полный комфорт будет. OLED великолепен для игр/кино, но для работы особых преимуществ не даст, а некоторые проблемы может вызвать из-за индивидуальной особенностей восприятия шрифтов и цветов...
l-m
Member

romawrq: 03.06.2025 14:27 А чи можна використовувати монітор з 32'', котрий має 4к, ставлячи роздільну здатність в іграх, наприклад на Full HD або 2к - це вирішить питання з тим, що моя 4070 буде нормально вивозити ігри для такого монітору?
Коротко кажучи, якщо просто ставити не рідну роздільну здатність, то такий фінт це не по феншую.
Але для цього вигадали DLSS/FSR/XeSS, так якщо їх використовувати замість вбудованого апскейла монітору, то навпаки можна отримати приріст якості зображення, особливо якщо мова про DLSS4/FSR4.
romawrq: 03.06.2025 14:27 в ідеалі аби була діагональ трохи більше ніж 27"
Трохи більше є 28", наприклад Gigabyte M28U. Гарна модель як для IPS, але треба розуміти що всі недоліки IPS тут в наявності (а у вас серед вимог був гарний чорний).

Відправлено через 33 секунди:
Vader: 03.06.2025 14:33В чем проблема взять 2k 32 дюйма на qd oled матрице?
Таких не буває (на щастя).
tablestikus
Member

romawrq: 03.06.2025 14:27 А чи можна використовувати монітор з 32'', котрий має 4к, ставлячи роздільну здатність в іграх, наприклад на Full HD або 2к - це вирішить питання з тим, що моя 4070 буде нормально вивозити ігри для такого монітору?

Ну тобто, я не женуся саме за 4к, мені б якусь нормальну, гарну картинку, в ідеалі аби була діагональ трохи більше ніж 27" (котра в мене була до цього періоду), і висока частота оновлення, щоб я дійсно помітив різницю граючи в ігри\дивлячись фільми, після того, як у мене все життя були моніки 50-60 Hz
Можна хоч 720р поставити, але буде досить сильно кидатися в очі якість відображення. Може легше все ж враховуючи невеликий бюджет всяти 27'' 2К на VA?
FirstTDM
Member

l-m: 03.06.2025 15:02то навпаки можна отримати приріст якості зображення, особливо якщо мова про DLSS4/FSR4.
Ну... "прироста качества" я, конечно, не увидел при переходе 4К --> 2К, но включение DLSS 4 на качество сделало картинку почти такой же хорошей, как при родном режиме... хотя, конечно, это наверняка от игры зависит... у меня только последний Индиана сильно тормозил - вот я и проверял разные режимы...
l-m
Member

FirstTDM: 03.06.2025 15:06
l-m: 03.06.2025 15:02то навпаки можна отримати приріст якості зображення, особливо якщо мова про DLSS4/FSR4.
Ну... "прироста качества" я, конечно, не увидел при переходе 4К --> 2К, но включение DLSS 4 на качество сделало картинку почти такой же хорошей, как при родном режиме... хотя, конечно, это наверняка от игры зависит... у меня только последний Индиана сильно тормозил - вот я и проверял разные режимы...
Тут мається на увазі, що якщо взяти два монітори, один 2к, інший 4к, на 2к запустити у нативному 2560х1440, а на 4к апскейл DLSS4 з 2560х1440 (режим якість) до 3840х2160, то якість буде кращою саме на моніторі з 4к.
Ответить