Intel продовжує працювати на «рефрешем» настільних процесорів Arrow Lake‑S

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

AssayMAS: 02.06.2025 01:40 потому что у интела стабильней результат со всяким дополнительным железом - мнение "музыканта с звуковыми картами за пол царства"
Ні, ну це топ
На інтелі музика не та :lol:
Inqizitor2022
Member

alexeygalas: 01.06.2025 22:40
dead_rat: 01.06.2025 21:54«Прілічні кодерки» навіть не знають що за проц у них в ноуті, тим більш що їх код зазвичай працює у клауді де на якому кластері віртуалка завелася, на тому і біжить.

Так що, дядьку, можете не втирати.
Лолщо? Це може ті, які в серіалах і фільмах зламують двері і банки і в них сорс код на екрані бігає? ))

Перед тим як в "клауд" залити треба імплементувати, віддебажити і тестами покрити. І для цього потрібна надійна платформа.
Nekros: 01.06.2025 22:30Нагадай, кодери це ті хто використовує пк як друкарський машинку,
Це може ті що під 1С "кодять" і називають себе кодерами. Нуну :lol:
Чем 9800 х3Д ненадёжный? На нём студия собирать приложение не будет или что не так?! Инструкции все возможные он поддерживает, если проходит в номинале все стресс тесты - то в чём вообще может быть проблема с ним при написании кода, с виртуальными машинами и так далее? Я когда-то на 5950х без 3Д, правда, гонял андроид студию - отлично там всё работало. И вижиал студия тоже без проблем.
Чем конкретно 9800 х3Д хуже 265к для сборки приложений под андроид, винду и виртуалки с развернутыми мощностями?.

Отправлено спустя 5 минут 25 секунд:
alexeygalas: 01.06.2025 23:04 dead_rat
А код на гіті звідки береться, тьотя? Гномики пишуть?

CI/CD має щось запускати. Для цього щось спочатку туди треба покласти

Уявлення про програмування на рівні кухонного стільчика

Відправлено через 6 хвилин 43 секунди:
dead_rat: 01.06.2025 22:47Тож на всі казки про стабільність робочого компа - плювати. Все мультиплатформенне, все замінне, здохне робочий ноут то береться новий, скріптами накатуються потрібні речі і побігли(чи взагалі імедж з попереднього ноута з усією осью) і це хоч на вінді хоч на маку і плювати що там за проц.
Тобто даю тобі обмилок на i3/ryzen 3 з 16гб, intellij idea і ти зараниш на ньому 3 паралельних mfe на angular, заімплементиш фічу, покриєш її юніт і інтеграційними тестами. Цікаво подивитись :lol:
А если 9800 х3Д, с 64 гигами памяти - то твой джаваскрипт или аналогичную шляпу от гугла разве оно не потянет локально?! :lol: Чтото я чувствую, что ты втираешь какую-то дичь. :laugh:
Earanak
Member

Ну вот, снова игруны с 720p-головного мозга спорят с работягами на синем мусоре, это уже почти классика :up:

У всех там какие то проблемы, нюансы с железом. Такое впечатление один я не сталкивался ни с какими критичными траблами ни в играх ни в рабочем софте, что на Интеле что на АМД со времен AMD FX-8350/i7-6800K все работало беспроблемно. А сейчас читаю вот, такое уж конечно описывают из проблем, кошмар ))
Nekros
Member

Earanak: 02.06.2025 04:36
Такое впечатление один я не сталкивался ни с какими критичными траблами ни в играх ни в рабочем софте
Просто сині дурачки вже не знають що ще вигадать що би оправдати лайно від інтулю :gigi:
Вже були декодери, аі блоки, тепер код не той та музика не та :lol:
Timedemo
Member

erkins007: 01.06.2025 23:46
Timedemo: 01.06.2025 21:36 я херею с этого форума оверкловкеров, все смотрят на процы через призму игровой производительности. Поищите среди знакомых очень приличных кодеров, они всем расскажут что такое амд в проф разработках. и почему они никогда не слезут с интела.
Вы в каком году живёте то? Мне для работы с кодом и селерона будет достаточно, потому что компилится все это будет на севере, а не на моем ПК.
Ну если сайт писать то да, а если драйверы или либы сложные, то нет. Не весь кодинг в блокноте проходит.

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
Nekros: 01.06.2025 23:25
от Ви типова людина яка не зрозуміла про що мова.
ще одна людина яка не розуміє про що річ.
ви в топі найбільш незрумівших про що річ.
Нука нука проясни :lol:
Навіщо?

Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
Дивні люди фанатичні. Я сам на амд сиджу, і в мене їх багато. Якийсь сектанський форум, тільки но трохи не так на амд глянув і все, всесвіт рухнув у кожного.

Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
Lorichic: 01.06.2025 22:37
Timedemo: 01.06.2025 21:36я херею с этого форума оверкловкеров, все смотрят на процы через призму игровой производительности.
Ну как бы да, в игровом компе можно поэксперементировать с разгоном, вылетит игра-перенастроишь и по новой, с работой так не выйдет, может дорого обойтись, в связи с этим овер ближе к развлечению, чем к работе, но ты видно не в курсе
Ага, ну как бы про работу нельзя обсуждать? Или все свести к фпс в 720р?
erkins007
Member

Timedemo: 02.06.2025 06:47драйверы или либы сложные, то нет. Не весь кодинг в блокноте проходит.
Ну 0.01% пользователей которые пишут специфический низкоуровневый код действительно может интел и лучше будет. Но вы серьезно это ставите на один уровень с игровой производительностью? Так можно вообще сказать что тредрипер это лучший проц и пофиг что он обычным юзерам не нужен.
Timedemo
Member

erkins007: 02.06.2025 06:55
Timedemo: 02.06.2025 06:47драйверы или либы сложные, то нет. Не весь кодинг в блокноте проходит.
Ну 0.01% пользователей которые пишут специфический низкоуровневый код действительно может интел и лучше будет. Но вы серьезно это ставите на один уровень с игровой производительностью? Так можно вообще сказать что тредрипер это лучший проц и пофиг что он обычным юзерам не нужен.
Где я поставил на один уровень? Я просто доношу тем, кто думает что в мире создано для игр, и что есть задачи, для которых будет предпочтительнее интел или другой процессор. И это не 0.01 процент. Если бы все было так печально, интела бы уже давно не существовало. Но он почему находит бабки на разработки новых платформ и т д, хотя в наших глазах они идут на костылях.
alexeygalas
Member

dead_rat
І які ж у тебе претензії до фронтендерів і до ангуляра? Цікаво послухати, бо я і беку встиг за свою кар'єру попрацювати і на багатьох мовах. Бо поки що тези маленького хлопчика, не дорослого
dead_rat
Member

alexeygalas: 02.06.2025 07:46 dead_rat
І які ж у тебе претензії до фронтендерів і до ангуляра? Цікаво послухати, бо я і беку встиг за свою кар'єру попрацювати і на багатьох мовах. Бо поки що тези маленького хлопчика, не дорослого
Та от звідси я бачу, що ти нічого не розумієш.

Тобто даю тобі обмилок на i3/ryzen 3 з 16гб, intellij idea і ти зараниш на ньому 3 паралельних mfe на angular, заімплементиш фічу, покриєш її юніт і інтеграційними тестами. Цікаво подивитись
Я по цьому коментару бачу твій рівень. Розмови, що для трьох мікрофронтендів і написання тестів не вистачить і3 16 гб - хоча мікросервіси як раз і є кейсом для калькулятора. По спілкуванню ти явно джун, котрий вважає себе сіньйором, чьотко по Даннінгу-Крюгеру.
Sashkotem
Member

Ну дійсно не хватає ігрової продуктивності особливо коли у вас 5090, та чи має це обов'язково бути 9999х3d якщо у вас 5070? Питання у ціні та аналогах, як би інтел не старалися це мертва платформа, навіть якщо у майбутньому ви десь дешевше урвете старший проц ну буде там більше енергоефективнтх ядер і що.
qziua
Member

Sashkotem: 02.06.2025 09:08 Ну дійсно не хватає ігрової продуктивності особливо коли у вас 5090, та чи має це обов'язково бути 9999х3d якщо у вас 5070? Питання у ціні та аналогах, як би інтел не старалися це мертва платформа, навіть якщо у майбутньому ви десь дешевше урвете старший проц ну буде там більше енергоефективнтх ядер і що.
Якийсь клуб червоних підстаркуватих...як при союзі, коли хвалилися що холодильник і пилосос працює вже 30 років :laugh: "Мертва платформа"...через 5-6років я її викину у смітник і візьму нову, з новою ддр. І ніхто нічого не старається, а є норм проци на даний момент, завтра будуть інші. Хоч бери, хоч ні.
FirstTDM
Member

Sashkotem: 02.06.2025 09:08як би інтел не старалися це мертва платформа
Платформа работает с октября 2024 года и нет в ней ничего мертвого... работает стабильно и хорошо... выйдет что-то новое в 2026-2027 годах - ну так заменим, если захотим, материнку и проц - в чем проблема? Это же обычная реальность... причем тут "мертвая платформа"?

Разве при выходе нового проца/сокета нужно тут же бежать и менять? Ну глупо же звучит :) У людей прекрасно функционируют старые платформы и они спокойно работают/играют - придет время для апгрейда - ну так всё будет хорошо... :)
qziua: 02.06.2025 09:19через 5-6років я її викину у смітник і візьму нову, з новою ддр. І
Абсолютно верно :beer:
alexeygalas
Member

dead_rat: 02.06.2025 08:25Я по цьому коментару бачу твій рівень. Розмови, що для трьох мікрофронтендів і написання тестів не вистачить і3 16 гб - хоча мікросервіси як раз і є кейсом для калькулятора. По спілкуванню ти явно джун, котрий вважає себе сіньйором, чьотко по Даннінгу-Крюгеру.
MFE в твому розумінні це 2 пейджі 2 контроллера? лол
Апа над якою я зараз працюю, розілена на 14 MFE апок, і тільки звичайні налічують по 4К тесткейзів, не кажучи вже про шаред компоненти. І так - 16 гб буде мало. Як мінімум буде не компфортно дебажити код і тести. 32 в же ок. Якщо тобі в кайф працювати з лагами - твоє діло. Мені приємно на швидкому лептопі працювати.
dead_rat: 02.06.2025 08:25Та от звідси я бачу, що ти нічого не розумієш.
Не кажи нікому, що ти дев - можуть і повірити і наслухатись локшини, яку ти розвішуєш, вийшовши після року студентських курсів ))

Відправлено через 2 хвилини 22 секунди:
dead_rat: 02.06.2025 08:25По спілкуванню ти явно джун, котрий вважає себе сіньйором, чьотко по Даннінгу-Крюгеру.
Тоді мені дуже пощастило бути джуном з сіньйорською зп :weep: :laugh: :lol:
dead_rat
Member

alexeygalas: 02.06.2025 09:33 Тоді мені дуже пощастило бути джуном з сіньйорською зп :weep: :laugh: :lol:
Без жартів так і є, попит на розробників в Ковід заставив нагрести джунів за купу грошей, бо клієнти готові платити.

Тобто добре тобі, що скористався ринком, хоча зараз качнеться в обратну сторону. А сам я прийшов на сіньйора в eBay десь у 2017. І давно це переріс.

ПС. Не вмієте ви писати mfe, якщо йому треба стільки тест кейсів. Чи кліент за строчки коду платить?
alexeygalas
Member

dead_rat: 02.06.2025 09:48ПС. Не вмієте ви писати mfe, якщо йому треба стільки тест кейсів. Чи кліент за строчки коду платить?
Мислите так, ніби нічого складніше e-katalog в очі не бачили.
Я в команді розробки величезної махіни, яка менеджить ресурси із декількох клауд платформ одночасно. І там настільки обширний функціонал, що зробити їх меншими фізично неможливо. А на 200 частин нічхто дробити не буде, бо це буде пекло для розробників - зробити зміни в існуючому пакеті, який юзається в N-інших FE апах.
dead_rat: 02.06.2025 09:48Без жартів так і є,
Без жартів я заслужено пройшов шлях від 2008 в Windows Application розробці на Microsoft C++ до теперішнього вебу.
І побував в шкурі розробника віконних аплікух, Android апплікух, BE на Java Spring та Golang, Ruby on rails на Python Jango пережив і навіть трохи Rust. І в кінцевому перекуштувавши все це прийшов НАЗАД до фронту, який мені до душі найбільше. І як мінімум смішно слухати байки, що фронтендери не програмісти а бекендери в нас єдин справжні деви. І я поважаю роботу бекендерів не менше ніж фронтендерів - так як вони потрібні один одному, щоб мати результат роботи кожного і з них. І раджу вам мати повагу до усіх, з ким працюєте.

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
dead_rat: 02.06.2025 09:48Чи кліент за строчки коду платить?
З такими не працюю - там немає розумового росту, лиш деградація і старіння
Timedemo
Member

Earanak: 02.06.2025 04:36 Ну вот, снова игруны с 720p-головного мозга спорят с работягами на синем мусоре, это уже почти классика :up:

У всех там какие то проблемы, нюансы с железом. Такое впечатление один я не сталкивался ни с какими критичными траблами ни в играх ни в рабочем софте, что на Интеле что на АМД со времен AMD FX-8350/i7-6800K все работало беспроблемно. А сейчас читаю вот, такое уж конечно описывают из проблем, кошмар ))
просто ты не сталкивался со сценариями, которые на АМД выносят голову
Earanak
Member

Timedemo, ну так я и говорю - что не сталкивался :dontknow:

Если совсем старье типа Athlon X2 7750/Phenom X4 965 не считать то из АМД у меня были :
FX-8350, 1700X, 2700X, 3950X, 5950X. 3950X/5950X на разных платах по несколько штук стояли на рендер-нодах. Как то не припомню ни одной критической проблемы с ними. Ну кроме того что они быстро все теряли в цене и начинали стоить как мусор помойный уже через полтора года :gigi: Ну если с 9950X3D вдруг у меня появятся траблы, я конечно удивлюсь, но у меня хоть запасной вариант будет, 13900KF пока ни разу не подвел меня за 30+ месяцев работы и игр.
Последний раз редактировалось Earanak 02.06.2025 10:39, всего редактировалось 2 раза.
dead_rat
Member

alexeygalas: 02.06.2025 10:14
dead_rat: 02.06.2025 09:48ПС. Не вмієте ви писати mfe, якщо йому треба стільки тест кейсів. Чи кліент за строчки коду платить?
Мислите так, ніби нічого складніше e-katalog в очі не бачили.
Я в команді розробки величезної махіни, яка менеджить ресурси із декількох клауд платформ одночасно.
Реорганізація платформ eBay Classifieds в одну в ЄС з обертом 2 мільярди і хедкаунтом іт в 2500 людей в ролі Principal Architect підійде?

:laugh:

Відправлено через 5 хвилин 20 секунд:
alexeygalas: 02.06.2025 10:15 І як мінімум смішно слухати байки, що фронтендери не програмісти а бекендери в нас єдин справжні деви.
Ви навіть не зрозуміли що то був жарт
qziua
Member

Питання не по темі - як видалитися назавжди з цього болота?
Timedemo
Member

Earanak: 02.06.2025 10:28 Timedemo, ну так я и говорю - что не сталкивался :dontknow:

Если совсем старье типа Athlon X2 7750/Phenom X4 965 не считать то из АМД у меня были :
AMD FX-8350, Ryzen 1700X, Ryzen 2700X, 3950X, 5950X. 3950X/5950X на разных платах по несколько штук стояли на рендер-нодах. Как то не припомню ни одной критической проблемы с ними. Ну кроме того что они быстро все теряли в цене и начинали стоить как мусор помойный уже через полтора года :gigi: Ну если с 9950X3D вдруг у меня появятся траблы, я конечно удивлюсь, но у меня хоть запасной вариант будет ))
а на интеле сидел кор2дуо, до 12600к, на амд обратил внимание на АМ4, даже парочку собрал себе 5800х и 5950х, шикарно тоже пахали, а как только взял АМ5, полный п...ц. в рядовых задачах все тип топ, майнят шикарно, энергоэффективные, но как только начинаешь всякого г.вна многозадачного на нем делать (макс рендерит, опера на 10 вкладок, в лайтруме пост какойнить делаешь) п...ц иногда вешаться хочеться, но я нашел компромисы конечно, хотя и не везде. но блин ни на одном интеле этой жопы не было( приоритет на рендер минимум поставил, и все зашибись пашет как часы). Винраром пережать файл образа диска 70+ гигабайт не реально, либо сата отвалиться, либо синий экран, либо просто ребут. Пока макс рендерит, сата порты живут своей жизнью через 6-8 часов работы, например делаю дублирующий бекап папки проекта во время рендера с ссд nvme на хард, ни с того не с сего, может просто винт начать думать минуту, потом отдупляется, в том же максе к примеру делаю превьюхи, после остановки рендера макс замирает секунды на 3, б.я на интеле этой херни никогда не было, запускаешь макс, п.х какой, уже вьюпорт открылся, и он просто секунд на 10 стоит думает, и п.х какая мать, винда 10 винда 11, дрова не драва, память, проц, вообще фиолетово.
Ответить