NVIDIA завершила минулий квартал із $44,1 млрд виторгу. Це новий рекорд

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

anatolikostis: 29.05.2025 12:53 в тред приглашаются "подключенные под dial-up", у которых нвидия "продает только чипы" :laugh:

Dilfin
наприклад про системи автономного водіння чули? а вони є і працюють, і далі будуть поширюватися, а без дата-центрів це неможливо, тому центри будуть будувати й надалі. це тільки один приклад, а їх багато.
нажаль з цієї стежки вже не зійти...
Система автономного водіння від слова автономне, не повинна залежати ні від кого, навіть і від водія, хоча він має контролювати процес і в любий момент перехопити функцію на себе і ніхто не говорить що ШІ нікому не потрібен, так само як і цифрова валюта, але цілі їх створення були не такі, які використовуються зараз.

Слово "капіталізм" походить від слова "капітал".
Капітал у цьому контексті означає багатство у формі грошей або інших активів, що використовуються для виробництва більшого багатства.
Отже, капіталізм - це економічна система, в якій засоби виробництва (фабрики, землі, ресурси тощо) переважно перебувають у приватній власності, а виробництво та розподіл товарів і послуг відбуваються головним чином через ринкові механізми з метою отримання прибутку. І Ви хочете мені і іншим сказати, що зараз цілком ринкові ціни на відеокарти, ринок їх регулює і дуже велика конкуренція сприяє цьому? Чи зараз час ШІ лихоманки і кожен старається продати свою "кирку" чи "лопату" як можна дорожче і шляхом спекуляції отримати надприбутки? І картельних змовин ну ніяк не може бути при цьому, навіть що родичі в різних компаніях на керівних посадах? Напевно що точно ні, а може не точно?)
anatolikostis
Member

Dilfin
очень упрощенная модель с сайта нвидия
Изображение
видео

Например, "привет мерседес, приедь ко мне на работу и завези по-пути тещу в баню, только выбери не самый быстрый маршрут, мне еще совещание нужно закрыть"
Все это на одноплатном компудахтере не реализовать, - только как часть экосистемы, которую конечно же в будущем будут продавать по предоплате :yes:
PS Подписка на подогрев сидений, домашнее кино...нвидия просто с ноги залетает в рынок, где каждый купленный кристалл сможет принести на порядок больше (если не на несколько порядков), чем он стоит сам
Последний раз редактировалось anatolikostis 30.05.2025 13:51, всего редактировалось 3 раза.
Dilfin
Member

kairo: 30.05.2025 13:22
Dilfin: 30.05.2025 13:18 То поясніть, якщо Ви дипломований спеціаліст, а не як колись в школі, дьорнув дівчинку за косичку, а вона тобі: Але ти дурак...)
Що саме вам пояснити?
Що я написав дурниці і що не може бути картельної змови між NVIDIA AMD і Intel, що всі вони ділять між собою ринки збуту, що ціни на обладнання суттєво завищені, що штучно створюється паніка на ринку з дефіцитом, щоб максимально підняти ціни, це все з Ваших слів дурниці?

Відправлено через 8 хвилин 55 секунд:
anatolikostis: 30.05.2025 13:44 Dilfin
очень упрощенная модель с сайта нвидия
Изображение
видео

Например, "привет мерседес, приедь ко мне на работу и завези по-пути тещу в баню, только выбери не самый быстрый маршрут, мне еще совещание нужно закрыть"
Все это на одноплатном компудахтере не реализовать, - только как часть экосистемы, которую конечно же в будущем будут продавать по предоплате :yes:
Це вже не автомобіль, а ціла інфраструктура, а функцію водіння автомобіль здійснює автономно орінтуючись по ситуації на дорозі і занаках. От уявіть собі ситуацію, що стався збій в роботі якогось датацентру і що тоді, кілька мільйонів аварій, тисячі жертв? А давати команди так, можна і зі смартфона...
kairo
Member

Dilfin: 30.05.2025 13:45 Що я написав дурниці і що не може бути картельної змови між NVIDIA AMD і Intel, що всі вони ділять між собою ринки збуту, що ціни на обладнання суттєво завищені, що штучно створюється паніка на ринку з дефіцитом, щоб максимально підняти ціни, це все з Ваших слів дурниці?
Я відповів на це ваше твердження:
Про "продавців повітря" чули? Про таку науку, як маркетинг знаєте, щоб Вам продати якийсь товар, потрібно Вас спочатку зацікавити, потім Вам треба внушити, що це Вам потрібно, а потім доказати, що Ви вже без цього жити не можете і мусите генерувати котиків. А Ви і дальше вірте в здорову конкуренцію згідно ринку.
Тут я бачу досить наївне уявлення про маркетинг.
Dilfin
Member

kairo: 30.05.2025 13:56
Dilfin: 30.05.2025 13:45 Що я написав дурниці і що не може бути картельної змови між NVIDIA AMD і Intel, що всі вони ділять між собою ринки збуту, що ціни на обладнання суттєво завищені, що штучно створюється паніка на ринку з дефіцитом, щоб максимально підняти ціни, це все з Ваших слів дурниці?
Я відповів на це ваше твердження:
Про "продавців повітря" чули? Про таку науку, як маркетинг знаєте, щоб Вам продати якийсь товар, потрібно Вас спочатку зацікавити, потім Вам треба внушити, що це Вам потрібно, а потім доказати, що Ви вже без цього жити не можете і мусите генерувати котиків. А Ви і дальше вірте в здорову конкуренцію згідно ринку.
Тут я бачу досить наївне уявлення про маркетинг.
Добре, тоді дайте мені обгрунтовану відповідь про маркетинг, але своїми словами не використовуючи ШІ і завчені правила з літератури, як Ви розумієте маркетинг. Продавцями повітря називали тих, хто ходив по оселях і пропонував дешеві товари за не малу ціну, так називали шарлатанів або спекулянтів.
kairo
Member

Dilfin: 30.05.2025 14:01 Добре, тоді дайте мені обгрунтовану відповідь про маркетинг, але своїми словами не використовуючи ШІ і завчені правила з літератури, як Ви розумієте маркетинг. Продавцями повітря називали тих, хто ходив по оселях і пропонував дешеві товари за не малу ціну, так називали шарлатанів або спекулянтів.
Я можу вам дати відповідь на конкретне запитання. Проводити вам лекцію на тему маркетингу готовий хіба за гроші.
Dilfin
Member

kairo: 30.05.2025 14:24
Dilfin: 30.05.2025 14:01 Добре, тоді дайте мені обгрунтовану відповідь про маркетинг, але своїми словами не використовуючи ШІ і завчені правила з літератури, як Ви розумієте маркетинг. Продавцями повітря називали тих, хто ходив по оселях і пропонував дешеві товари за не малу ціну, так називали шарлатанів або спекулянтів.
Я можу вам дати відповідь на конкретне запитання. Проводити вам лекцію на тему маркетингу готовий хіба за гроші.
Добре, коротке запитання: чому така висока ціна на відеокарти (занадто завищена) порівняно з минулими роками не рахуючи час буму майнінгу? Відповідь: попит дорівнює пропозиції не підходить, придумайте щось оригінальніше.
kairo
Member

Dilfin: 30.05.2025 14:47 Добре, коротке запитання: чому така висока ціна на відеокарти (занадто завищена) порівняно з минулими роками не рахуючи час буму майнінгу? Відповідь: попит дорівнює пропозиції не підходить, придумайте щось оригінальніше.
Тому, що на зміну майнінг-буму прийшов ШІ-бум. До маркетингу це все не має ніякого відношення. В проміжку між цими двома подіями ціни на відеокарти падали. В Україні можна було придбати 4090 по MSRP ціні, що зараз нереально.
Dilfin
Member

kairo: 30.05.2025 14:49
Dilfin: 30.05.2025 14:47 Добре, коротке запитання: чому така висока ціна на відеокарти (занадто завищена) порівняно з минулими роками не рахуючи час буму майнінгу? Відповідь: попит дорівнює пропозиції не підходить, придумайте щось оригінальніше.
Тому, що на зміну майнінг-буму прийшов ШІ-бум. До маркетингу це все не має ніякого відношення. В проміжку між цими двома подіями ціни на відеокарти падали. В Україні можна було придбати 4090 по MSRP ціні, що зараз нереально.
А MSRP Ви не рахуєте завищеною? Як називається штучне підняття цін з метою отримання надприбутків? Я Вам дам відповідь яку надав ШІ, щоб підтвердити Вашу теорію, що це він в усьому винен: Штучне підняття цін з метою отримання надприбутків часто називають спекуляцією або маніпуляцією цінами. Залежно від контексту та методів, можуть також
використовуватися терміни: Здирництво (price gouging): Особливо в ситуаціях дефіциту або надзвичайної потреби, коли ціни на необхідні товари різко зростають.
Картельна змова (cartel pricing): Коли кілька продавців таємно домовляються про встановлення завищених цін.

А що таке маркетинг, я знаю, це вміння продавати, в даний час вміння продавати дорого, любими способами і не зважаючи ні на що.

А MSRP - це рекомендація, а не вимога і до ринку зараз вона має мало відношення.
kairo
Member

Ви змішали тепле із м'яким. Те, що ми маємо на ринку GPU, це дуополія(Інтел на даному етапі в розрахунок не беремо). Шалений попит зі сторони ШІ, як до того зі сторони майнерів дозволяє Хуангу та Лізі продавати свої товари із надвисокою маржою. В рамках ШІ-протистояння США із іншими країнами, ніхто Хуанга та Лізу чіпати не буде. Маркетинг тут взагалі ні до чого.
А MSRP - це рекомендація, а не вимога і до ринку зараз вона має мало відношення.
Тим не менш, в другій половині 23-го можна було спокійно придбати 4090 в Україні за 1 680 євро, при MSRP 1 949 євро.
Plush_Dragon
Member

avebael: 29.05.2025 11:44 А антимонопольный комитет США дремает в это время. Не удивлюсь если китаец и туда заносит
А родичка бабка Ліза по твоєму для чого існує?
anyname
Member

Dilfin: 29.05.2025 12:09
dead_rat: 29.05.2025 11:55

При чому тут монополія? Купуйте АІ лопати від кого захочете
Картельний зговір - це як кілька друзів, які продають, наприклад, цукерки, таємно домовляються продавати їх дуже дорого, щоб усі разом заробили більше грошей. Хоча насправді вони мали б змагатися, хто продасть дешевше, щоб діти могли купити більше цукерок. Це нечесно по відношенню до покупців. А антитимонопольний комітет ні причому, він нічого не бачить очка зав'язані.)
Вони рятують дітей від діабету B-) .
MORTAL
Member

Entar: 29.05.2025 14:17 Смішно читати коментарі людей, які не розуміють наскільки серйозно ШІ може впливати на роботу, і наскільки це впливає на життя.
Мені ШІ замінює двох молодих співробітників, виконуючи свою роботу ефективніше за них, йому простіше поставити задачу, пояснити що треба зробити і добитися результату. За 1000 грн в місяць, можна зекономити суттєво більше.

І це я використовую ШІ звичайний користувацький, без "професійного підходу". Я вже уявляю як стають непотрібними тисячі тих хто "войдьот в айті в 2025", а копірайтерів, і десятки інших проф
Дядьку , ви дійсно вірите що наї... систему за 1000 грн на місяць? :)
dead_rat
Member

MORTAL: 31.05.2025 23:06
Entar: 29.05.2025 14:17 Смішно читати коментарі людей, які не розуміють наскільки серйозно ШІ може впливати на роботу, і наскільки це впливає на життя.
Мені ШІ замінює двох молодих співробітників, виконуючи свою роботу ефективніше за них, йому простіше поставити задачу, пояснити що треба зробити і добитися результату. За 1000 грн в місяць, можна зекономити суттєво більше.

І це я використовую ШІ звичайний користувацький, без "професійного підходу". Я вже уявляю як стають непотрібними тисячі тих хто "войдьот в айті в 2025", а копірайтерів, і десятки інших проф
Дядьку , ви дійсно вірите що наї... систему за 1000 грн на місяць? :)
Так. Зараз всі компанії воюють за долю ринку і палять на це мільярди. Тож ви можете отримати досить норм функціоналу на халяву.

А от як виявиться переможець, то він виставить $$$ ціну
Ответить