Непроизвольное отключение/подключение USB устройств

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Автор
Member

running: 02.12.2024 19:11ож підключитись іншим.

А можете трохи розшифрувати фразу - банальна статика.
Що це мається на увазі, та що мені треба зробити щоб спростувати або підтвердити цю проблему?
Заземлення в квартирі є?
Ще я б спробував іншу розетку/переноску, чи взагалі запустити свій комп в сусіда.
running
Member

waryag: 02.12.2024 19:43 Заземлення в квартирі є?
Ще я б спробував іншу розетку/переноску, чи взагалі запустити свій комп в сусіда.
Заземлення відсутнє, проводка в квартирі стара (алюмінієві кабелі)
Підключитись до іншої розетки можу.
running
Member

И так, решил довести тему до логического завершения.
Специально выдержал продолжительную паузу, чтобы окончательно разобраться в чем дело. В моём случае - проблема оказалась в мышке

Если у кого-то возникли аналогичные проблемы, которые я описал в первом сообщении - начните с примитивный проверки мышки, клавиатуры, розетки, сетевого фильтра, удлинителя, настроек электропитания.... и только потом переходите к материнке, БП.

Всем спасибо, кто делился советами :beer:
XtHummerUa
Junior

Проблема в мишці, як? Вона періодично робила К.З. контролера юсб, чи що? Ви писали що і флешки перепідключаються періодично... :-/
moonlight49
Member

Зустрічайте нову фобію: Нещодавно було займання саме через USB мишу провідну https://www.tomshardware.com/peripheral ... users-desk
running
Member

XtHummerUa: 28.02.2025 19:38 Проблема в мишці, як? Вона періодично робила К.З. контролера юсб, чи що? Ви писали що і флешки перепідключаються періодично... :-/
Я не знаю, як саме мишка створювала проблеми при роботі ПК (нюанси), але те що вона була причиною лагів - це факт.
Після її заміни нічого подібного більше не виникало.
Так, флешки в мене також перепідключались, коли була стара мишка підключена.
Евгений King
Member

running: 17.12.2024 20:02 И так, решил довести тему до логического завершения.
Специально выдержал продолжительную паузу, чтобы окончательно разобраться в чем дело. В моём случае - проблема оказалась в мышке

Если у кого-то возникли аналогичные проблемы, которые я описал в первом сообщении - начните с примитивный проверки мышки, клавиатуры, розетки, сетевого фильтра, удлинителя, настроек электропитания.... и только потом переходите к материнке, БП.

Всем спасибо, кто делился советами :beer:
Я ж вам одразу радив відключити ВСІ девайси і підключати по одному... Зекономили б час і нерви)
edd
Member

апаю тему: залізобетонно-стабільний системник є, але старий (в профілі). нічого не глюче від слова "взагалі", тижнями працює.

Вирішив оновитись: MSI x870e carbon wifi та 9800X3D

Зібрав, оновив БІОС на останній, він11: постійно відвалюються USB-пристрої на задній панелі I/O (ті, шо на Type-A), клаву не помічав у глюках (але було 1 раз комп завантажився без клави та миши), миша частіше глючє, ЮСБ-флешка взагалі по декілька разів за 5 хвилин. Зазвичай йде звук відключення і в провіднику флешка зникає на долю секунди, буває зникає на секунд 30.

міняв БП на ішний, зибав на столі зі скинутим в дефолт БІОСом з мінімумом конфігурації: проц, 2х16G пам'ять та NVMe диск, відюха вбудована - те саме. На USB2.0 (з материнки 9-pin конектори) не глюче.

Поліз в інет дивитись і шось багацько скарг на такі кейси (незалежно від виробника плати). Материнка поки що по гарантії поїхала до Києва, але здається повернуть її мені з "не підтверджено".
То чи є інфо які коріння цієї проблеми ?
running
Member

edd
Для начала попробуй новую мышку и клаву подключить, даже если тебе кажется, что твои 100% рабочие.

У меня на старом системнике, тоже мышка работала без лагов, но когда я подключил к новому железу, то появились глюки, из-за мышки.
edd
Member

цікавить чи може проц бути причиною такої поведінки USB
Evergod
Member

Напишу може комусь буде цікаво. В мене такі глюки з'явились на usb 3.0 хабі від orico, працював пару років нормально, а потім частина пристроїв через нього постійно почала перепідключатись, а частина працює стабільно, просто контролер хаба заглючило, пішов у смітник.
Ответить