Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

tablestikus: 28.05.2025 10:06Я знаю пачку країн де взагалі нічого окрім 443 не спрацює.
Не обов'язково їхати я кусь особливу країну. Інколи достатньо просто опинитись у не дуже вдалому готелі, де на рівні роутера буде заблоковано усе, окрім HTTP. Саме здатність працювати в таких умовах я й мав на увазі, коли казав про надійність.
AFU_power
Member

Tesseract: 28.05.2025 21:34
tablestikus: 28.05.2025 10:06Я знаю пачку країн де взагалі нічого окрім 443 не спрацює.
Не обов'язково їхати я кусь особливу країну. Інколи достатньо просто опинитись у не дуже вдалому готелі, де на рівні роутера буде заблоковано усе, окрім HTTP. Саме здатність працювати в таких умовах я й мав на увазі, коли казав про надійність.
mobile hotspot
tablestikus
Member

AFU_power: 28.05.2025 22:15
Tesseract: 28.05.2025 21:34
mobile hotspot
До речі з fortigate ssl-vpn який може через 443 працювати через київстар підключитися срака бо вони стали тільки ipv6 давати деякий час тому і там була проблема з коннектом до ipv4, приходилося ipv6 ще прикручувати на сервер.
0kie
Member

По кабелю Киевстар даёт ipv6?
tablestikus
Member

0kie
Я за телефони.
bes
Member

Хакери масово зламують роутери Asus: встановлюють бекдори, що переживають оновлення прошивки

Понад 9 тис. маршрутизаторів Asus у всьому світі вже зламано у межах масштабної атаки, що пов’язується з діяльністю добре ресурсованого зловмисника — імовірно, підтримуваного державою. Хакери отримують постійний доступ до пристроїв, який зберігається навіть після перезавантаження чи оновлення прошивки.
спойлер
https://dev.ua/news/khakery-masovo-zlam ... =proshyvky
Ra1n
Member

Згадана вразливість 2023 року давно закрита. Але висновок такий - для гарантії безпеки треба скидати на заводські налаштування роутер після оновлення (що взагалі є непоганою практикою, якщо роутер з якихось причин довго не оновлювався, а тому може бути заражений або якісь старі налаштування не спрацюють на набагато новішій прошивці).
Valdey377
Member

Ra1n: 29.05.2025 15:39 Згадана вразливість 2023 року давно закрита. Але висновок такий - для гарантії безпеки треба скидати на заводські налаштування роутер після оновлення (що взагалі є непоганою практикою, якщо роутер з якихось причин довго не оновлювався, а тому може бути заражений або якісь старі налаштування не спрацюють на набагато новішій прошивці).
имеет место быть и такой вариант, но только рядовой юзер если скинет, и это если ещё скинет, то настраивать заново будет приглашать кого-то)Я недавно столкнулся с тем, что человек реально не мог сделать сброс, куда он тыкал неизвестно, хотя вроде бы процедура самая простейшая и безобидная, хотя нет известно, он давил на кнопку WPS, как она ещё живая осталась неизвестно, ведь сильно давил)
crumd
Member

Ra1n: для гарантії безпеки треба скидати на заводські налаштування роутер після оновлення
Какое отношение бекдор имеет к настройкам? Бекдор - это дырка в коде. Если дырка закрыта обновлением прошивки, то старые пользовательские настройки не могут её открыть.
KVM
Member

tablestikus: 28.05.2025 23:35
До речі з fortigate ssl-vpn який може через 443 працювати через київстар підключитися срака бо вони стали тільки ipv6 давати деякий час тому і там була проблема з коннектом до ipv4, приходилося ipv6 ще прикручувати на сервер.
В київстара якщо поміняти APN на ks то є шанси що IP віддасть по ipv4. Принаймі раніше працювало
strang
Member

crumd: 29.05.2025 18:57Какое отношение бекдор имеет к настройкам? Бекдор - это дырка в коде. Если дырка закрыта обновлением прошивки, то старые пользовательские настройки не могут её открыть.
https://en.wikipedia.org/wiki/Backdoor_(computing)
новость не читай, сразу коментируй.
вплили свой ключ для ссш, дальше уязвимость хоть есть хоть нету доступ валидный с тз конфигурации
tablestikus
Member

KVM: 30.05.2025 09:28
tablestikus: 28.05.2025 23:35
В київстара якщо поміняти APN на ks то є шанси що IP віддасть по ipv4. Принаймі раніше працювало
До речі без APN ks у мене на айфоні при хотспоті не роздавалося нічого і тіки через саппорт київстара добився що треба цю APN ставити.
Васильович
Member

tablestikus: 30.05.2025 11:08До речі без APN ks у мене на айфоні при хотспоті не роздавалося нічого і тіки через саппорт київстара добився що треба цю APN ставити.
Конфірмлю таке неподобство.
Untegental
Member

Добрий день!
Підкажіть, будь ласка, оптимальний роутер для інтернету на 500 Мбіт.
Зараз використовую TP-LINK Archer A5, але хотілося б мати покриття не гірше, а бажано — краще.

Особливих вимог немає — ідеальний сценарій: увімкнути, налаштувати і забути.
До мережі будуть підключені: 2 телевізори, 3–4 смартфони, 3 ПК або ноутбуки (одночасно активно — до 50% з переліченого).

За відгуками на Rozetka звернув увагу на моделі:
Asus RT-AX57
ASUS RT-AX52
TP-LINK Archer AX23
Xiaomi BE3600

Але не до кінця розумію, чи це те, що мені потрібно, і як узагалі правильно оцінити рівень покриття за описом пристрою.
Bruno Banani
Member

Untegental
Беріть на olx xiaomi ax3000t з встановленою OpenWRT 24.10, там є такі варіанти.
Краще не знайдете
Tesseract
Member

Untegental
Не зовсім зрозумілий ваш ціновий діапазон. Якщо рівнятись на ціну офіційного Asus RT-AX57, то приблизно за ці гроші можна взяти останній Linksys MX4300 з OLX, або Banana Pi OpenWrt One з Аліка. Обидва покладуть RT-AX57 на лопатки одним поглядом.
Якщо хочеться щось з офіційного магазину і з гарантією, тоді краще візьміть Xiaomi Router BE5000. Про BE3600 погані відгуки, у багатьох вони помирають протягом місяця.

P.S. Скоро тут з'явиться маркетоїд туполінка crumd, і почне втирати про божествену якість Archer-а, та його здатність виводити вошей і лікувати рак одним лише випромінюванням.
Untegental
Member

Tesseract: 30.05.2025 15:08Не зовсім зрозумілий ваш ціновий діапазон
Немає чітких рамок, скільки треба стільки і бюджет, проте в рамках розумного і розуміння за що я переплачую.
Tesseract: 30.05.2025 15:08Якщо хочеться щось з офіційного магазину і з гарантією, тоді краще візьміть Xiaomi Router BE5000. Про BE3600 погані відгуки, у багатьох вони помирають протягом місяця.
Напевно таки так і є, хочеться мати хоч якусь гарантію, тоді скоріше всього його і візьму

Отправлено спустя 50 минут 42 секунды:
Замовив BE5000
Bruno Banani
Member

Untegental be5000 существует только в китайской версии и официально к нам не поставляется. Соответственно гарантия на него от продавца, в надежде, что он не сломается (и да, он не сломается). Официальной гарантии на девайсы для китайского рынка нет.

Поэтому смело можно брать такое на олх за 1500 грн и не переплачивать.
Spooky
Junior

Доброго вечора спільнота.
Підкажіть будь ласка який роутер (маршрутизатор) вибрати для домашньої системи.
Мережа буде підключена до 1Гбіт і роздавати буде на пристрої
Комп 1 по Wifi
Комп 2 по кабелю
Ноутбук по Wifi
2 телевізора по кабелю
4 телефона
+ старий роутер ASUS ZenWiFi mini буде підключений до Mesh стояти буде на 2 поверсі.

Приглянулись 3 моделі
ASUS RT-AX86U Pro
ASUS RT-AX86U
ASUS RT-AX86S
Що з них можете порекомендувати, чи може що краще.
Tesseract
Member

Spooky: 30.05.2025 22:20ASUS ZenWiFi mini
А який саме?
Spooky: 30.05.2025 22:20ASUS RT-AX86U Pro
ASUS RT-AX86U
ASUS RT-AX86S
Собі я би брав RT-AX59U чи TUF-AX6000 або уже RT-AX89X, бо на них є альтернативні прошивки. Відповідно софтових фіч можна буде додати якщо треба, і оновлення будуть значно довше виходити.
Ответить