Не обов'язково їхати я кусь особливу країну. Інколи достатньо просто опинитись у не дуже вдалому готелі, де на рівні роутера буде заблоковано усе, окрім HTTP. Саме здатність працювати в таких умовах я й мав на увазі, коли казав про надійність.tablestikus: ↑ 28.05.2025 10:06Я знаю пачку країн де взагалі нічого окрім 443 не спрацює.
Новости
Последние статьи и обзоры
Вибір роутера
-
Tesseract
Member
-
AFU_power
Member
mobile hotspotTesseract: ↑ 28.05.2025 21:34Не обов'язково їхати я кусь особливу країну. Інколи достатньо просто опинитись у не дуже вдалому готелі, де на рівні роутера буде заблоковано усе, окрім HTTP. Саме здатність працювати в таких умовах я й мав на увазі, коли казав про надійність.tablestikus: ↑ 28.05.2025 10:06Я знаю пачку країн де взагалі нічого окрім 443 не спрацює.
-
tablestikus
Member
До речі з fortigate ssl-vpn який може через 443 працювати через київстар підключитися срака бо вони стали тільки ipv6 давати деякий час тому і там була проблема з коннектом до ipv4, приходилося ipv6 ще прикручувати на сервер.AFU_power: ↑ 28.05.2025 22:15mobile hotspotTesseract: ↑ 28.05.2025 21:34
Не обов'язково їхати я кусь особливу країну. Інколи достатньо просто опинитись у не дуже вдалому готелі, де на рівні роутера буде заблоковано усе, окрім HTTP. Саме здатність працювати в таких умовах я й мав на увазі, коли казав про надійність.
-
0kie
Member
По кабелю Киевстар даёт ipv6?
-
tablestikus
Member
0kie
Я за телефони.
Я за телефони.
-
bes
Member
Хакери масово зламують роутери Asus: встановлюють бекдори, що переживають оновлення прошивки
Понад 9 тис. маршрутизаторів Asus у всьому світі вже зламано у межах масштабної атаки, що пов’язується з діяльністю добре ресурсованого зловмисника — імовірно, підтримуваного державою. Хакери отримують постійний доступ до пристроїв, який зберігається навіть після перезавантаження чи оновлення прошивки.
-
Ra1n
Member
Згадана вразливість 2023 року давно закрита. Але висновок такий - для гарантії безпеки треба скидати на заводські налаштування роутер після оновлення (що взагалі є непоганою практикою, якщо роутер з якихось причин довго не оновлювався, а тому може бути заражений або якісь старі налаштування не спрацюють на набагато новішій прошивці).
-
Valdey377
Member
имеет место быть и такой вариант, но только рядовой юзер если скинет, и это если ещё скинет, то настраивать заново будет приглашать кого-то)Я недавно столкнулся с тем, что человек реально не мог сделать сброс, куда он тыкал неизвестно, хотя вроде бы процедура самая простейшая и безобидная, хотя нет известно, он давил на кнопку WPS, как она ещё живая осталась неизвестно, ведь сильно давил)Ra1n: ↑ 29.05.2025 15:39 Згадана вразливість 2023 року давно закрита. Але висновок такий - для гарантії безпеки треба скидати на заводські налаштування роутер після оновлення (що взагалі є непоганою практикою, якщо роутер з якихось причин довго не оновлювався, а тому може бути заражений або якісь старі налаштування не спрацюють на набагато новішій прошивці).
-
crumd
Member
Какое отношение бекдор имеет к настройкам? Бекдор - это дырка в коде. Если дырка закрыта обновлением прошивки, то старые пользовательские настройки не могут её открыть.Ra1n: для гарантії безпеки треба скидати на заводські налаштування роутер після оновлення
-
KVM
Member
В київстара якщо поміняти APN на ks то є шанси що IP віддасть по ipv4. Принаймі раніше працювалоtablestikus: ↑ 28.05.2025 23:35До речі з fortigate ssl-vpn який може через 443 працювати через київстар підключитися срака бо вони стали тільки ipv6 давати деякий час тому і там була проблема з коннектом до ipv4, приходилося ipv6 ще прикручувати на сервер.
-
strang
Member
https://en.wikipedia.org/wiki/Backdoor_(computing)crumd: ↑ 29.05.2025 18:57Какое отношение бекдор имеет к настройкам? Бекдор - это дырка в коде. Если дырка закрыта обновлением прошивки, то старые пользовательские настройки не могут её открыть.
новость не читай, сразу коментируй.
вплили свой ключ для ссш, дальше уязвимость хоть есть хоть нету доступ валидный с тз конфигурации
-
tablestikus
Member
До речі без APN ks у мене на айфоні при хотспоті не роздавалося нічого і тіки через саппорт київстара добився що треба цю APN ставити.KVM: ↑ 30.05.2025 09:28В київстара якщо поміняти APN на ks то є шанси що IP віддасть по ipv4. Принаймі раніше працювалоtablestikus: ↑ 28.05.2025 23:35
До речі з fortigate ssl-vpn який може через 443 працювати через київстар підключитися срака бо вони стали тільки ipv6 давати деякий час тому і там була проблема з коннектом до ipv4, приходилося ipv6 ще прикручувати на сервер.
-
Васильович
Member
Конфірмлю таке неподобство.tablestikus: ↑ 30.05.2025 11:08До речі без APN ks у мене на айфоні при хотспоті не роздавалося нічого і тіки через саппорт київстара добився що треба цю APN ставити.
-
Untegental
Member
Добрий день!
Підкажіть, будь ласка, оптимальний роутер для інтернету на 500 Мбіт.
Зараз використовую TP-LINK Archer A5, але хотілося б мати покриття не гірше, а бажано — краще.
Особливих вимог немає — ідеальний сценарій: увімкнути, налаштувати і забути.
До мережі будуть підключені: 2 телевізори, 3–4 смартфони, 3 ПК або ноутбуки (одночасно активно — до 50% з переліченого).
За відгуками на Rozetka звернув увагу на моделі:
Asus RT-AX57
ASUS RT-AX52
TP-LINK Archer AX23
Xiaomi BE3600
Але не до кінця розумію, чи це те, що мені потрібно, і як узагалі правильно оцінити рівень покриття за описом пристрою.
Підкажіть, будь ласка, оптимальний роутер для інтернету на 500 Мбіт.
Зараз використовую TP-LINK Archer A5, але хотілося б мати покриття не гірше, а бажано — краще.
Особливих вимог немає — ідеальний сценарій: увімкнути, налаштувати і забути.
До мережі будуть підключені: 2 телевізори, 3–4 смартфони, 3 ПК або ноутбуки (одночасно активно — до 50% з переліченого).
За відгуками на Rozetka звернув увагу на моделі:
Asus RT-AX57
ASUS RT-AX52
TP-LINK Archer AX23
Xiaomi BE3600
Але не до кінця розумію, чи це те, що мені потрібно, і як узагалі правильно оцінити рівень покриття за описом пристрою.
-
Bruno Banani
Member
Untegental
Беріть на olx xiaomi ax3000t з встановленою OpenWRT 24.10, там є такі варіанти.
Краще не знайдете
Беріть на olx xiaomi ax3000t з встановленою OpenWRT 24.10, там є такі варіанти.
Краще не знайдете
-
Tesseract
Member
Untegental
Не зовсім зрозумілий ваш ціновий діапазон. Якщо рівнятись на ціну офіційного Asus RT-AX57, то приблизно за ці гроші можна взяти останній Linksys MX4300 з OLX, або Banana Pi OpenWrt One з Аліка. Обидва покладуть RT-AX57 на лопатки одним поглядом.
Якщо хочеться щось з офіційного магазину і з гарантією, тоді краще візьміть Xiaomi Router BE5000. Про BE3600 погані відгуки, у багатьох вони помирають протягом місяця.
P.S. Скоро тут з'явиться маркетоїд туполінка crumd, і почне втирати про божествену якість Archer-а, та його здатність виводити вошей і лікувати рак одним лише випромінюванням.
Не зовсім зрозумілий ваш ціновий діапазон. Якщо рівнятись на ціну офіційного Asus RT-AX57, то приблизно за ці гроші можна взяти останній Linksys MX4300 з OLX, або Banana Pi OpenWrt One з Аліка. Обидва покладуть RT-AX57 на лопатки одним поглядом.
Якщо хочеться щось з офіційного магазину і з гарантією, тоді краще візьміть Xiaomi Router BE5000. Про BE3600 погані відгуки, у багатьох вони помирають протягом місяця.
P.S. Скоро тут з'явиться маркетоїд туполінка crumd, і почне втирати про божествену якість Archer-а, та його здатність виводити вошей і лікувати рак одним лише випромінюванням.
-
Untegental
Member
Немає чітких рамок, скільки треба стільки і бюджет, проте в рамках розумного і розуміння за що я переплачую.Tesseract: ↑ 30.05.2025 15:08Не зовсім зрозумілий ваш ціновий діапазон
Напевно таки так і є, хочеться мати хоч якусь гарантію, тоді скоріше всього його і візьмуTesseract: ↑ 30.05.2025 15:08Якщо хочеться щось з офіційного магазину і з гарантією, тоді краще візьміть Xiaomi Router BE5000. Про BE3600 погані відгуки, у багатьох вони помирають протягом місяця.
Отправлено спустя 50 минут 42 секунды:
Замовив BE5000
-
Bruno Banani
Member
Untegental be5000 существует только в китайской версии и официально к нам не поставляется. Соответственно гарантия на него от продавца, в надежде, что он не сломается (и да, он не сломается). Официальной гарантии на девайсы для китайского рынка нет.
Поэтому смело можно брать такое на олх за 1500 грн и не переплачивать.
Поэтому смело можно брать такое на олх за 1500 грн и не переплачивать.
-
Spooky
Junior
Доброго вечора спільнота.
Підкажіть будь ласка який роутер (маршрутизатор) вибрати для домашньої системи.
Мережа буде підключена до 1Гбіт і роздавати буде на пристрої
Комп 1 по Wifi
Комп 2 по кабелю
Ноутбук по Wifi
2 телевізора по кабелю
4 телефона
+ старий роутер ASUS ZenWiFi mini буде підключений до Mesh стояти буде на 2 поверсі.
Приглянулись 3 моделі
ASUS RT-AX86U Pro
ASUS RT-AX86U
ASUS RT-AX86S
Що з них можете порекомендувати, чи може що краще.
Підкажіть будь ласка який роутер (маршрутизатор) вибрати для домашньої системи.
Мережа буде підключена до 1Гбіт і роздавати буде на пристрої
Комп 1 по Wifi
Комп 2 по кабелю
Ноутбук по Wifi
2 телевізора по кабелю
4 телефона
+ старий роутер ASUS ZenWiFi mini буде підключений до Mesh стояти буде на 2 поверсі.
Приглянулись 3 моделі
ASUS RT-AX86U Pro
ASUS RT-AX86U
ASUS RT-AX86S
Що з них можете порекомендувати, чи може що краще.
-
Tesseract
Member
А який саме?Spooky: ↑ 30.05.2025 22:20ASUS ZenWiFi mini
Собі я би брав RT-AX59U чи TUF-AX6000 або уже RT-AX89X, бо на них є альтернативні прошивки. Відповідно софтових фіч можна буде додати якщо треба, і оновлення будуть значно довше виходити.