Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Junior

Здравствуйте, посоветуйте монитор 2к, 27 дюймов, ips, частота от 144 герц, в районе 15-17к грн.
Свегер
Member

Meyfing
Meyfing: 28.05.2025 15:25 Здравствуйте, посоветуйте монитор 2к, 27 дюймов, ips, частота от 144 герц, в районе 15-17к грн.
Як варіант, ось такі можете розглянути: Dell Alienware AW2724DM Asus ROG Strix XG27ACG, або, можливо, вам якісь інші моделі приглянулись в такому ж ціновому діапазоні, то, також можете брати. Головне, щоб він вам подобався.
Купувати бажано у відомому чи перевіреному вами ін-т магазині з трирічною гарантією.
В пункті видачі перевірте, щоб коробка монітора була заснована заводським не переклеєним скотчем (щоб вам не попавсь монітор від чийогось повернення). Якщо там буде можливість, то можна монітор увімкнути і перевірити на цілісність та можливі виражені дефекти.
Більш детально перевіряти, краще вдома, протягом 14-ти днів, доки маєте час для повернення. І зробити це краще у вечірній час. Завантажте з інтернету однотонні зображення (білого, чорного і різнокольорові), або з якогось сайту для перевірки екрану. Щось на зразок такого: https://vipernight.com/monteon/ і перевірте екран на яскраво виражені засвічення, биті пікселі, різні виражені неоднорідності зображення.
Neuromantic
Member

Meyfing: 28.05.2025 15:25 Здравствуйте, посоветуйте монитор 2к, 27 дюймов, ips, частота от 144 герц, в районе 15-17к грн.
MSI G274QPX
https://hotline.ua/ua/computer-monitory/msi-g274qpx/
Vader
Member

Не ребята,вы как хотите,но покупать ips или va за 17к-это не дело..Подсобирайте пару тысяч и купите qd oled!!Разница колосальна!Тем более скоро появятся новые,бюджетные qd oled,тот же MSI и тд..Новинки уже были представлены-гугл в помощь!

Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:
После Oled,меня в жизни уже не вернуть на ips или va..Только вперед! :-P
shnok
Member

Vader
+ В знайомого є рог від асус, нічого надзвичайного порівняно з моїм 27 180гц не помітив. За цю суму як мінімум потрібно брати miniled. А взагалі тоді вже краще брати 32.
Vader
Member

shnok
Какой именно асус?Тут надо понимать тонкости,как настроек,так и тех характеристик,того же оледа..Они разные.Если только покрытие у оледа не глянец,а таких много,теряется весь эффект на процентов так 50..Я прежде чем купить свой монитор,достаточно глубоко изучил этут тему,и посмотрел не один в живую..

Отправлено спустя 2 минуты 5 секунд:
Тот же киберпанк,я прошел на VA матрице и когда включил эту игру спустя время,на QD OLED
Отправлено спустя 2 минуты 46 секунд:
Монитор покупается,как правило не на один,два года...Поэтому,крайне рекомендую именно доплатить и купить oled..
Я бы прошел мимо,если бы цена была указана до 10к,но тут заявлена 17к!!Тут есть смысл задуматься.
Свегер
Member

Neuromantic
також, думав порекомендувати цей монітор - багато відгуків, люди купують, але магазини де він є в наявності, для мене якісь ноунейм, та й рік гарантії MSI, якось малувато та насторожує
FirstTDM
Member

Vader: 28.05.2025 22:10Монитор покупается,как правило не на один,два года...
Ну да... всё верно... хороший монитор покупается с гарантией на 3 года и срок службы на 5+ лет :beer:

Только вот редко когда люди только играют на мониторе и смотрят кино... обычно более 50% это инет, документы, фото/видео и т.д. и тут OLED как-бы никак не лучше хорошей IPS...
Я бы прошел мимо, если бы цена была указана до 10к,но тут заявлена 17к!!Тут есть смысл задуматься.
Да, есть смысл задуматься - и для работы, и для игры предпочтительнее на сегодня (на 5 лет вперед) брать 31-32" 4K - и тут у OLED не очень - небольшой выбор только из дорогих моделей... тогда как на IPS выбор хороший...

Старшие модели ASUS ProArt, Dell UltraSharp... всё еще на IPS c Mini LED... есть повод задуматься...
Vader
Member

и тут OLED как-бы никак не лучше хорошей IPS...
а хуже?я думаю не хуже..

Отправлено спустя 1 минуту 9 секунд:
31-32 4k-это другой бюджет..в данный момент,мы это не обсуждаем.

Отправлено спустя 3 минуты 58 секунд:
Я как бы не навязываю..Чисто мое мнение..мысли в слух.
FirstTDM
Member

Vader: 28.05.2025 23:48а хуже?я думаю не хуже..
Они разные... IPS более универсальные, комфортные, стабильные, долговечные, дешевле... для игр/кино OLED лучше - контрастность выше...
Свегер
Member

Vader
Згоден, з вами, що якщо є можливість, то варто підсобирати на щось краще.
Мене дуже часто тут на форумі, дивують профілі багатьох людей, в яких збірка комплектуючих комп'ютера складає десь 60-100тис/грн, а вартість монітора від 7 до 10тис/грн. Річ, на яку людина дивитиметься 95% часу, купується на здачу і коштує десяту частину всієї збірки - парадокс, а може їх жаба давить купити собі нормальний монітор. Хто зна?!
Vader
Member

Свегер
Також згоден з вами.
0kie
Member

Свегер: 29.05.2025 00:23збірка комплектуючих комп'ютера складає десь 60-100тис/грн, а вартість монітора від 7 до 10тис/грн
И шо? Зачем мне выжигать "оледами" уже не молодые глаза? Чтобы что? Чтобы быстрее бежать к глазному лекарю и листать два-три бюджета, из которых мой ПК состоит? Олед для молодых и рьяных. :)
mult
Member

0kie
А чого олед випадює очі більше ніж інші монітори?
Памятаю на моєму якісному, швидкому ips очі випалювались теж дебело, поки не зменшив яскравість до нормального рівня.
Був і біль в очах і відчуття піску.
З оледами по моєму те ж саме.
Хіба що буде шкода очам, якщо тримати олед в постійному hdr, по відгукам я бачив є люди які користуються в такому режимі.
Оце мабуть дуже не корисно.
А окуліст то лотерея :)
У мене за останні шість місяців пішло 140 000 гривень з хвостиком, на дві операції на правому оці :) заміна кришталика, плюс ще одна операція.
І це не через монітори.
Vader
Member

0kie
:lol: multВидится мне,что вы оледы видели только на картинках..Просто,такого бы не писали даже,если б хоть раз,видели в живую.
Теж якось цiкаво..в мене hdr на постоянці..Немає ніякого випалювання і ТД.
Все в налаштуваннях..Звичайно,можно і на іps ,зробити собі яскравість,як після зварювального апарату.. :gigi: Було б бажання.
l-m
Member

0kie: 29.05.2025 02:50
Свегер: 29.05.2025 00:23збірка комплектуючих комп'ютера складає десь 60-100тис/грн, а вартість монітора від 7 до 10тис/грн
И шо? Зачем мне выжигать "оледами" уже не молодые глаза? Чтобы что? Чтобы быстрее бежать к глазному лекарю и листать два-три бюджета, из которых мой ПК состоит? Олед для молодых и рьяных. :)
Чууууувак! Знаєш що означає "O" в OLED? Organic!
Навіть кожна інстасамка знає що все органічне корисніше, а тому й дорожче. А ти такі нісенітниці пишеш.
Ось пичитай - https://en.wikipedia.org/wiki/Organic_food
Не віриш вікіпедії, повір висновкам китайських вчених:
У контексті сучасних оптичних технологій та їхнього впливу на фізіологічні аспекти зорового сприйняття людини, органічні світлодіодні дисплеї (OLED) демонструють виражену перевагу над традиційними рідкокристалічними (ЖК) моніторами з точки зору біоадаптивності та гармонійної взаємодії з біологічними структурами ока. Ця перевага зумовлена фундаментальними принципами функціонування OLED-технології, яка базується на використанні органічних сполук для генерації світлового потоку. Органічна природа цих сполук, що синтезуються з молекулярних структур, близьких до природних, забезпечує емісію світла з характеристиками, які є більш сумісними з біофізичними процесами сітківки ока, мінімізуючи деструктивний вплив на зорову систему.
На противагу цьому, ЖК-дисплеї використовують штучні джерела підсвічування, такі як флуоресцентні лампи або неорганічні світлодіоди, які генерують світло з високим ступенем спектральної дисгармонії. Ці джерела випромінюють поляризоване світло, що характеризується аномальною когерентністю та неприродною спектральною модуляцією, що може викликати надмірне напруження фоторецепторів сітківки. Поляризоване світло, проходячи через багатошарові структури ЖК-панелей, створює оптичні артефакти, які сприяють явищу фотохімічного стресу в клітинах сітківки, що потенційно призводить до накопичення оксидативного ушкодження та деградації зорової функції.
Крім того, OLED-монітори, завдяки індивідуальній емісії світла кожним пікселем без необхідності зовнішнього підсвічування, забезпечують більш природний розподіл світлового потоку, що імітує дифузне освітлення, характерне для природного середовища. Це сприяє зниженню ефекту синього світла (з довжиною хвилі 450–495 нм), яке асоціюється з пригніченням мелатоніну та порушенням циркадних ритмів. На відміну від цього, ЖК-монітори, через використання неорганічних джерел підсвічування, продукують надмірну кількість синього спектра, що може викликати фототоксичний вплив на сітківку, особливо при тривалій експозиції.
Таким чином, органічна природа OLED-технології забезпечує синергію з біологічними механізмами зорового сприйняття, мінімізуючи шкідливі ефекти, пов’язані з поляризацією та спектральною дисгармонією, характерними для ЖК-дисплеїв. Ці властивості позиціонують OLED як оптимальне рішення для тривалого використання в умовах високого зорового навантаження, сприяючи збереженню фізіологічного комфорту та довгострокового здоров’я зорової системи.
Так що навпаки б радів, що OLED просочився від масонів, які десятиріччями псували всім очі за допомогою ЖК-моніторів, до звичайних гоїв.
mult
Member

Vader
Це ви мені про оледи що я не бачив в живу?
По моєму я на попередній сторінці навіть фото виклав що в мене є.
Суто для мене hdr на постоянку то занадто навантаження для очей.
Бо як не крути там яскравість більша ніж рекомендована нормами беспеки.
Те що вам hdr на постоянку комфортно, не значить що всім також буде комфортно і беспечно.
По логіці ви не так довго користуєтесь hdr на постоянку.
Поки вам комфортно і по відчуттям беспечно, але що буде через декілька років такого користування, це вже покаже час.
Дай Бог щоб все було добре звісно.
Я вмикаю тільки в іграх і то не завжди.
На телевізорі використовую часто, але до телевізора відстань велика, тому там приємно дивитись.
А за ips я писав, в мене від нього очі дужче боліли ніж від олед, коли з яскравістю був переборщив.

Відправлено через 48 хвилин 32 секунди:
В мене до речі монітор судячи з оглядів, налаштований на яскравість приблизно десь 150 ніт.
І то переходячи в браузер де біла сторінка на весь екран наприклад, особливо вечері, в мене виникає рефлекторне примружування, воно мене сліпить і викликає додаткове навантаження.
Тому я не уявляю як з постійним hdr можна користуватись ПК, де яскравість більша в рази.
Мабуть все індивідуально, здоровя очей і тп.
Ну і це експерименти над собою по суті, як воно вилізе з роками невідомо, також мабуть індивідуально.
Як я писав вище, я вже стикнувся з проблемою очей, витратив немало грошей щоб це виправити і зрозумів цінність очей.
Тому тепер трохи бережу їх.
Памятаю в 20-30 років користувався моніторами на 100 відсотків яскравості і було комфортно :)
Але все мабуть до деякого часу.
Meyfing
Junior

Vader: 28.05.2025 21:47 Не ребята,вы как хотите,но покупать ips или va за 17к-это не дело..Подсобирайте пару тысяч и купите qd oled!!Разница колосальна!Тем более скоро появятся новые,бюджетные qd oled,тот же MSI и тд..Новинки уже были представлены-гугл в помощь!

Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:
После Oled,меня в жизни уже не вернуть на ips или va..Только вперед! :-P
Я сперва как раз и рассматривал oled, но учитывая то что во всех видосах, которые я посмотрел про эти мониторы, много говорилось про выгорание пикселей, и учитывая то что монитор будет работать минимум 7 часов в сутки (игры, фильмы, работа), я это вариант отбросил.
Vader
Member

Meyfing
Плохо вы мониторите..

Отправлено спустя 46 секунд:
Почитайте про qd oled матрицы..

Отправлено спустя 4 минуты 25 секунд:
Meyfing
Такое ощущение,что вы либо сквозь пальцы обзоры смотрели,либо не внимательно..Как раз игры,и просмотр фильмов,не даст выгореть оледу..Видосы какой давности?У оледов были такие проблемы,у новых пока тишина,да и кучу фич добавили,+гарантию дают на это дело.

Отправлено спустя 1 минуту 16 секунд:
Meyfing
А вообще да,покупайте что хотите..но я бы не брал ни ips ни va в 25 году.Выброс денег на ветер..Поверьте на слово,вы ещё мои слова вспомните,через полгодика. :-/
P.s это касаемо бюджета обсуждаемого..Понятно,если рассчет на 10к смотрим то,что по карману.
Meyfing
Junior

Vader: 29.05.2025 09:10 Meyfing
Плохо вы мониторите..

Отправлено спустя 46 секунд:
Почитайте про qd oled матрицы..

Отправлено спустя 4 минуты 25 секунд:
Meyfing
Такое ощущение,что вы либо сквозь пальцы обзоры смотрели,либо не внимательно..Как раз игры,и просмотр фильмов,не даст выгореть оледу..Видосы какой давности?У оледов были такие проблемы,у новых пока тишина,да и кучу фич добавили,+гарантию дают на это дело.

Отправлено спустя 1 минуту 16 секунд:
Meyfing
А вообще да,покупайте что хотите..но я бы не брал ни ips ни va в 25 году.Выброс денег на ветер..Поверьте на слово,вы ещё мои слова вспомните,через полгодика. :-/
P.s это касаемо бюджета обсуждаемого..Понятно,если рассчет на 10к смотрим то,что по карману.
Можешь скинуть ссылку на свой моник, или посоветовать какой можно рассмотреть из oled?
Ответить