Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрыто
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
daesz
Member

VladimirV: 26.05.2025 21:43Що тебе здивувало? Фікс на 800МВ (це взагалі образно підібрана величина, але обмеження в таку напругу добре скине споживання/нагрів карти), ну а частоти, які буде тримати, вже підбираються практичним методом.
Воно не факт що буде на такій напрузі працювати без постійних вильотів драйвера. Напевно це от здивувало. В мене 4070с нижче 975мВ не працює, а ви про якісь ілюзорні 800 розказуєте :D
VladimirV
Member

daesz
На моїй практиці вильоти, коли частоту завищуєш для такого вольтажу.
Я "навилітав" наприклад на своїй з 875МВ/1890Мгц. дойшовши до 875/1845 уже рік вильтів немає. На 1800 Їх теоретично навіть бути вже не може, бо мабуть ця точка нижче заводської базової кривої.
Приклад звичайно для 3060, для другого чипа частоти свої, але ти все одно відштовхуєшся від базової кривої під 100% навантаженням грою, коротше хто робив АВ, той розуміє.
Mixx
Member

Шановне панство, вечір добрий.

Вибор між 2ма відеокартами:

XFX 9070 XT Mercury OC
АБО
Sapphire 9070 XT Nitro+ OC

Про плюси і мінуси цих виконань +- в курсі, але в оглядах, нажаль, про все не розказують.

Збірка під навантаженням повинна залишатися тихою, це моя основна вимога до вк, тому дивлюсь тільки топові виконання червоних, на скільки я знаю сапфір налаштована так, що жертвує частково температурами на користь тиші, 1200об/хв при 355вт це досить непогано, хфх при своїх 360вт крутить вентилятори на 1700об/хв, при цьому температури на десяток градусів нижчі за конкурентів, проте шум по тестам на 10дб вищий, тихого біоса як у асус та гігабайт у неї немає.

Тепер, що мене цікавить: я не знайшов, як ведуть себе ці відеокарти в даунвольті, планую, як адекватна людина скинути споживання до 270-290вт, ціль - повна тиша, або близько до неї без дропу частот, з сапфіром в цьому плані проблем не бачу, а як поведе себе Меркюрі, якщо їй зрізати споживання на 70-80вт? Може на форумі є власники цих карт, особливо друга цікавить, чи можна шляхом доунвольта привести топ від хфх до повної тиші? Я в курсі, що можна в адреналіні (тут часто ці налаштування, чомусь злітають) або афтертбернері (треба вимикати моніторинг і тримати софтину в треї постійно) можна руками виставити майже будь-які оберти, але хотілося б обійтись без софт регулювання обертами, чим за цим слідкувати, якось простіше купити інше виконання відеокарти :gigi:

Якось так.

Наперед дякую за допомогу :beer:
Vlaad13
Member

Простіше тоді відразу 9070 купити, заодно і дешевше буде :laugh:
Mixx
Member

Vlaad13
Ну шо за глупости, 9070 это 220вт лимита, -20% производительности от базовой 300ти ваттной 9070хт, тут же речь идёт о самых жирных версиях, которые могут как в разгон, так и неплохо ужиматься по вольтажу, при этом оставаясь быстрее базовых хт версий, только при этом тихие и холодные.
Vlaad13
Member

А все згоден, там можно скинути 100 ват без втрати продуктивності
man1242
Member

Volodya811: 26.05.2025 18:43 Інсайдери пишуть, що 5080 Супер з 24 ГБ пам'яті через декілька тижнів буде у продажу. Нвідіа розіслала виробникам специфікації. Орієнтовно восени має бути.
П.С. Схоже, що в наступному році буде нове покоління відеокарт від Інтел, Нвіда та АМД.

Відправлено через 3 хвилини 32 секунди:
У Фінляндії 5090 уже продається за цінами нижче рекомендованих (близько 108 тис. грн. за відеокарту по курсу євро).
Я надеюсь это шутка такая :lol:

Відправлено через 50 секунд:
Mixx: 27.05.2025 03:49 Шановне панство, вечір добрий.

Вибор між 2ма відеокартами:

XFX 9070 XT Mercury OC
АБО
Sapphire 9070 XT Nitro+ OC

Про плюси і мінуси цих виконань +- в курсі, але в оглядах, нажаль, про все не розказують.

Збірка під навантаженням повинна залишатися тихою, це моя основна вимога до вк, тому дивлюсь тільки топові виконання червоних, на скільки я знаю сапфір налаштована так, що жертвує частково температурами на користь тиші, 1200об/хв при 355вт це досить непогано, хфх при своїх 360вт крутить вентилятори на 1700об/хв, при цьому температури на десяток градусів нижчі за конкурентів, проте шум по тестам на 10дб вищий, тихого біоса як у асус та гігабайт у неї немає.

Тепер, що мене цікавить: я не знайшов, як ведуть себе ці відеокарти в даунвольті, планую, як адекватна людина скинути споживання до 270-290вт, ціль - повна тиша, або близько до неї без дропу частот, з сапфіром в цьому плані проблем не бачу, а як поведе себе Меркюрі, якщо їй зрізати споживання на 70-80вт? Може на форумі є власники цих карт, особливо друга цікавить, чи можна шляхом доунвольта привести топ від хфх до повної тиші? Я в курсі, що можна в адреналіні (тут часто ці налаштування, чомусь злітають) або афтертбернері (треба вимикати моніторинг і тримати софтину в треї постійно) можна руками виставити майже будь-які оберти, але хотілося б обійтись без софт регулювання обертами, чим за цим слідкувати, якось простіше купити інше виконання відеокарти :gigi:

Якось так.

Наперед дякую за допомогу :beer:
Бери сапфир, без вариантов.
Striker
Member

Mixx: 27.05.2025 08:139070 это 220вт лимита, -20% производительности от базовой 300ти ваттной 9070хт
Щось ви загнули, там наче 10-12% різниця, не 20% точно.
Vlaad13: 27.05.2025 08:47А все згоден, там можно скинути 100 ват без втрати продуктивності
Там - це де? В мене коли -30% (-100Вт) замість умовних 83 фпс буде 76-77 в KCD2, це вже десь на рівні стокової 9070, трошки краще. Але це вже з андервольтом, а якщо ж брати повний сток 9070XT і андервольт з -100Вт, то може десь і буде схоже. Може ви це мали на увазі.
Vlaad13
Member

Striker: 27.05.2025 11:28
Vlaad13: 27.05.2025 08:47А все згоден, там можно скинути 100 ват без втрати продуктивності
Там - це де? В мене коли -30% (-100Вт) замість умовних 83 фпс буде 76-77 в KCD2, це вже десь на рівні стокової 9070, трошки краще. Але це вже з андервольтом, а якщо ж брати повний сток 9070XT і андервольт з -100Вт, то може десь і буде схоже. Може ви це мали на увазі.
У Ютуберов з каналу який я не можу скинути бо відразу дадуть по пиці виходило -100(90) ват на 9070хт без втрати продуктивності
Striker
Member

Vlaad13
Туфта, без втрати продуктивності з андервольтом - це -10%, або максимум -15%, якщо -80мВ, але той же CP77 вже не буде при такому працювати.
Vlaad13
Member

Striker: 27.05.2025 13:17 Vlaad13
Туфта, без втрати продуктивності з андервольтом - це -10%, або максимум -15%, якщо -80мВ, але той же CP77 вже не буде при такому працювати.
викладаю та тікаю :laugh:
Вложения
anderrr.jpg
Striker
Member

Vlaad13
Угу, і VRAM +2000 у них тримає і не крашиться ні разу, я повірив, ага. :laugh:
Vlaad13
Member

Striker: 27.05.2025 14:59 Vlaad13
Угу, і VRAM +2000 у них тримає і не крашиться ні разу, я повірив, ага. :laugh:
Тут вже йде елемент рандому
А скільки у вас їде?
Striker
Member

Vlaad13: 27.05.2025 15:18А скільки у вас їде?
Я ціленаправлено не тестив, пробував +2000, в якійсь грі вибило і збився Адреналін. Ставив +1000 чи 1200, норм. Тільки побачив смішну прибавку в 1-2 фпс і викрутив в сток пам'ять.
Mixx
Member

Striker: 27.05.2025 17:09Я ціленаправлено не тестив, пробував +2000, в якійсь грі вибило і збився Адреналін. Ставив +1000 чи 1200, норм. Тільки побачив смішну прибавку в 1-2 фпс і викрутив в сток пам'ять.
Ну 1600-2000 по оглядам беруть більшість карт, ці 1-5фпс приросту зазвичай і компенсують втрату кількох фпс через дроп частот.

Так сильно як на відео вище затискати не планую, 260-280вт при околосток частотах 3000-3100 думаю буде норм, головне щоб була тихою.

Тільки яку з них взяти, питання все ще відкрите, думаю кілька днів ще можна подумати :gigi:
VladimirV
Member

Ну я дивився трансляцію одного німця з Меркурі 9070XT OC, в упор не бачу різниці, що там не крути, там гуляє +-3фпс, так що андервольт як був пріоритетом так і остався. Правда я тільки Ларку подивився, далі не витримав, але напевно він там грався андервольтом в інших іграх, так що у кого є бажання будь-ласка. з 1год 30 хв.
спойлер
Checkzp
Member

На розетке 5080 уже 55 к , 4 года гарантии . Правда могут немного потечь жидкие прокладки от Гиги ... https://hard.rozetka.com.ua/ua/gigabyte ... teristics/
Vlaad13
Member

Checkzp: 27.05.2025 18:27 На розетке 5080 уже 55 к , 4 года гарантии . Правда могут немного потечь жидкие прокладки от Гиги ... https://hard.rozetka.com.ua/ua/gigabyte ... teristics/
Залишилась справа за малим - десь знайти 55к на відяху :lol:
Mixx
Member

VladimirV: 27.05.2025 18:19Ну я дивився трансляцію одного німця з Меркурі 9070XT OC, в упор не бачу різниці, що там не крути, там гуляє +-3фпс, так що андервольт як був пріоритетом так і остався. Правда я тільки Ларку подивився, далі не витримав, але напевно він там грався андервольтом в інших іграх, так що у кого є бажання будь-ласка. з 1год 30 хв.
Щось таке і шукав, з того, що я бачу, ця па**уда навіть при 240вт умудряється крутити вертушки на 1500-1600об, це якийсь ахтунг, зовнішній вигляд у карти топ, охолодження просто монстр для 340втної карти, але такий обісрамс з налаштуванням вертушок...

Судячи з усього треба ще пошукати нормальні огляди тайчі, аорус еліта і чогось від асус, бо якось меркурі зовсім погана в плані вентиляторів, не дивлячись на те, що по дизайну вона мені підходить найбільше.

Striker
Можна вас попросити глянути, які оберти і температури будуть на вашій 9070хт з -20% і -30% паверліміта? :beer:
SergN
Member

Mixx: 27.05.2025 18:43Судячи з усього треба ще пошукати нормальні огляди тайчі, аорус еліта і чогось від асус, бо якось меркурі зовсім погана в плані вентиляторів.
Ну якщо глянути на зведену таблицю протестованих tpu карт даної серії: https://www.techpowerup.com/review/asus ... oc/39.html, то найнижчі оберти з них надає ASRock RX 9070 XT Taichi OC в режимі Quiet. Але це ж не тестування андервольт-режимів.
Закрыто