Да кокой бы 841 й ни был, обсуждать его нет смысла обсуждать так как это уже позавчерашний день, то что он включается в розетку и не уходит в ребут, этим и остались его основнвные достоинства)Когда этот роутер увидел свет в квартире из клиентов были токо комп и в лучшем случае ноутбук и смартфон, сейчас когда клиентов десятки, там ловить нечегоartko: ↑ 26.05.2025 14:51приблизно так само роблю, тількі реверс на впс в датацентрі, схований за cloudflare. доступ до nextcloud та інших сервісів так ще і не залежіть від провайдера, вмикнув роутер домашній будь де, він зачепився за впс і одразу все працює.AFU_power: ↑ 26.05.2025 13:51 зараз я просто прикрутив домен і гоняю все через реверсивне проксі по https з підписаним сертифікатом let's encrypt, це набагато зручніше, працює напряму, не треба попередньо вмикати впн якщо хочеш отримати доступ до Jellyfin, Nextcloud чи щоб спрацювало автозавантаження в Immich
Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:ну може. але як казав ще Геббельс - якщо брехати без меж, то багато повірять. Бо не може ж людина так брехатиLESHIY_ODESSA: ↑ 26.05.2025 14:06
Вы слишком плохо думаете про людей. Они всё же чуточку умнее. И что такое TP-LINK знают и прочтут другие сообщения.
був в мене теж 841ND v1 ще. теж на опенврт без зауважень пропрацював, аж доки не стали тарифи 100мбіт масові - все, "бобік сдох", не вистачало. TP-Link 702N досі працює (теж опенврт) як ap під різні iot пристрої. Навіть не пам'ятаю, коли купував.LESHIY_ODESSA: ↑ 26.05.2025 14:06 P.S. Кстати еще ни разу не завис. Вырубается только по питанию.
Новости
Последние статьи и обзоры
Вибір роутера
-
Valdey377
Member
-
tablestikus
Member
А навіщо і wireguard і tailscale? Якщо не помиляюся tailscale це чисто обв'язка з wireguard в середині.AFU_power: ↑ 26.05.2025 13:51А я на WireGuard напряму в роутера, ще домашній сервер крутить OpenVPN і Tailscale, в тещі тонкий клієнт блочить рекламу і теж точка виходу tailscale якщо там треба щось піднастроїтиtablestikus: ↑ 26.05.2025 08:32 AFU_power
ставити одноплатник чи тонкий клієнт - зайва точка відмови імхо, я старовір і сиджу на l2tp+ipsec щоб коли що мати доступ додому чи на роутер.
-
AFU_power
Member
На всякий випадок, якщо у мене зміниться зовнішній айпі щоб я все ще міг потрапити всередину домашньої мережіtablestikus: ↑ 26.05.2025 16:20А навіщо і wireguard і tailscale? Якщо не помиляюся tailscale це чисто обв'язка з wireguard в середині
-
crumd
Member
А какие советы правильные?artko: проблема інша - якщо раптом хтось зайде за порадою, не знаючи - то може прислухатись до згаданого персонажа....
Купить Микротик? И что далекий от хайтека пересичный потом будет с ним делать? Гвозди забивать?
Или купить в подворотне olx Сяоми на китайском? Без гарантии, техподдержки и пр. И окирпичить неумелой прошивкой ОпенВрт.
-
neo89skynet
Member
Налаштує через Quick Set за п'ять хвилин з комп'ютера або мобільного телефону через фірмовий додаток (як і будь-який інший роутер), поставить та забуде на довгі роки навіть де він і стоїть, і радітиме стабільній роботі пристрою! З гарною підтримкою та регулярними оновленнями прошивки.crumd: ↑ 26.05.2025 19:59Купить Микротик? И что далекий от хайтека пересичный потом будет с ним делать? Гвозди забивать?
Так, це куди краще ніж брати "туполінк" без підтримки і з кривими-дірявими прошивками.crumd: ↑ 26.05.2025 19:59Или купить в подворотне olx Сяоми на китайском? Без гарантии, техподдержки и пр. И окирпичить неумелой прошивкой ОпенВрт.
-
Valdey377
Member
Ну а у тебя, получается если не Сяоми не Микротик, то самый лучший в мире ТП линк?)Самое первое, глупо советовать именно производителя, в арсенале любого производителя есть модели удачные и не очень, а вот уже конкретную модель в зависимости от потребностей это другое дело, может кому то и ТП линк зайдёт, а может кто то решил стать на исследовательский путь и хочет поэксперементировать с настройками и Микрот самое то, хотя последние годы можно точно так же его тупо использовать как ТПлинк в роли просто раздача инета, быстрая настройка имеется, и в отличии от ТПлинка прошивки там выходят гораздо чаще и техподдержка работает куда лучше и Сяоми имеет место быть для тех, кто не хочет тратить на роутеры больше полтинника, может ему проще пойти и купить новый за 30 ку на китайском языке, чем обращаться в сервисный центр, всё зависит от желания пользователяcrumd: ↑ 26.05.2025 19:59А какие советы правильные?artko: проблема інша - якщо раптом хтось зайде за порадою, не знаючи - то може прислухатись до згаданого персонажа....
Купить Микротик? И что далекий от хайтека пересичный потом будет с ним делать? Гвозди забивать?
Или купить в подворотне olx Сяоми на китайском? Без гарантии, техподдержки и пр. И окирпичить неумелой прошивкой ОпенВрт.
-
Gold_Star
Member
Купити кінетікcrumd: ↑ 26.05.2025 19:59А какие советы правильные?
-
Васильович
Member
Оце по нашомуAFU_power: ↑ 26.05.2025 13:51зараз я просто прикрутив домен і гоняю все через реверсивне проксі по https з підписаним сертифікатом let's encrypt, це набагато зручніше
А що за домен і хто хостер?
Я от собі останнім придбав у porkbun.com *.fyi домен на 4 символи. Вийшло 2 бакси, але за продовження вже хочуть 5 (не дуже то й багато, але на контрасті з початковою ціною "вражає"). З кіллер-фіч (особисто для мене) - підтримка wild certificate у Nginx Proxy Manager через Let'sEncrypt. Субдоменів навидавав вже собі - на що тільки можна
-
AFU_power
Member
Страхую двома доменами на dynu і duckdns безкоштовними(duckdns частіше всього лежить), бо крім мене і дружини на них особливо ніхто не ходить, тому краса не важлива. А за реверс проксі виступає Nginx Proxy Manager, де я і отримав не відходячи від каси сертифікати. Через проксі гоняю Nextcloud, Jellyfin, Immich та контроль за торрентом з мобільної аппки. Хостер я сам собі, без вдс і впс.Васильович: ↑ 26.05.2025 20:36Оце по нашомуAFU_power: ↑ 26.05.2025 13:51зараз я просто прикрутив домен і гоняю все через реверсивне проксі по https з підписаним сертифікатом let's encrypt, це набагато зручніше![]()
А що за домен і хто хостер?
Я от собі останнім придбав у porkbun.com *.fyi домен на 4 символи. Вийшло 2 бакси, але за продовження вже хочуть 5 (не дуже то й багато, але на контрасті з початковою ціною "вражає"). З кіллер-фіч (особисто для мене) - підтримка wild certificate у Nginx Proxy Manager через Let'sEncrypt. Субдоменів навидавав вже собі - на що тільки можна![]()
Последний раз редактировалось AFU_power 26.05.2025 20:46, всего редактировалось 2 раза.
-
Васильович
Member
Думаю, для різних задач.tablestikus: ↑ 26.05.2025 16:20А навіщо і wireguard і tailscale?
Наприклад, я використовую WireGuard, якщо треба отримати домашню ІР поза домом.
А ZeroTier (замість TailScale), щоб прокинути ресурси з NAS на VPS із проксі (знаю про існування Pangolin, але я старовір
Відправлено через 3 хвилини 21 секунду:
Ого, не стикався з такою напастю, хоч і використовую кілька доменів в нихAFU_power: ↑ 26.05.2025 20:40duckdns частіше всього лежить
Аналогічно, але в моєму випадку перфекціонізм поборов жабуAFU_power: ↑ 26.05.2025 20:40бо крім мене і дружини на них особливо ніхто не ходить, тому краса не важлива
-
AFU_power
Member
Мене в принципі влаштовує mywire.org в dynu, та і не треба регати саби, там є вайлдкард як в duckdns. Я отримав на мійдомен.ком і *.мійдомен.ком. А сабдомени вже дописую в проксі. Проблема зарегатись в dynu, доводилось писати на саппорт.Васильович: ↑ 26.05.2025 20:45Аналогічно, але в моєму випадку перфекціонізм поборов жабу
-
Васильович
Member
Так це реально крута опція. Роблю аналогічно зі своїм доменом.AFU_power: ↑ 26.05.2025 20:48Я отримав на мійдомен.ком і *.мійдомен.ком. А сабдомени вже дописую в проксі.
-
Ekz0rcyst
Member
Васильович
AFU_power
Та сама історія, тільки на безкоштовному домені pp.ua. A записи вручну прикручую і в реєстратора ну і звісно в nginx proxy manager. Nextcloud, jellyfin, immich, paperless працюють без зауважень і доступ є звідусіль як і має бути.
AFU_power
Та сама історія, тільки на безкоштовному домені pp.ua. A записи вручну прикручую і в реєстратора ну і звісно в nginx proxy manager. Nextcloud, jellyfin, immich, paperless працюють без зауважень і доступ є звідусіль як і має бути.
-
Royter
Member
Вопрос владельцам LN1301 как правильно сбросить на стоке оригинальной прошивке что бы было настройки по дефолту?
-
AFU_power
Member
pp.ua не підтримує wildcard? Може там десь налаштування є в їх адмінціEkz0rcyst: ↑ 26.05.2025 21:28 Васильович
AFU_power
-
Ekz0rcyst
Member
AFU_power
Насправді я не перевіряв, а одразу все ручками дописав
Все, що мені треба працює я і не парився.
Насправді я не перевіряв, а одразу все ручками дописав
-
LESHIY_ODESSA
Member
А зачем платить? У меня всё совершенно бесплатно ➜ nic.ua + pp.ua + freedns.afraid.orgВасильович: ↑ 26.05.2025 20:36 А що за домен і хто хостер?
Я от собі останнім придбав у porkbun.com *.fyi домен на 4 символи. Вийшло 2 бакси, але за продовження вже хочуть 5 (не дуже то й багато, але на контрасті з початковою ціною "вражає"). З кіллер-фіч (особисто для мене) - підтримка wild certificate у Nginx Proxy Manager через Let'sEncrypt. Субдоменів навидавав вже собі - на що тільки можна[/off]
Отправлено спустя 2 минуты 11 секунд:
У pp.ua нет админки они не регистраторы доменов. Они владельцы.AFU_power: ↑ 27.05.2025 01:06 pp.ua не підтримує wildcard? Може там десь налаштування є в їх адмінці
Мда, 60$ в год. Что-то дороговато.
-
Васильович
Member
Заради зручності - хотів "з коробки" мати wildcard в Nginx Proxy Manager.LESHIY_ODESSA: ↑ 27.05.2025 11:40А зачем платить?
І заради "краси" - хотів мати власний домен другого рівня з короткою назвою, щоб субдомени не виглядали монструозно.
От описаний мною варіант і підійшов по цих вимогах
-
Tesseract
Member
Так собі варіант. Є велика ймовірність, що воно не спрацює саме тоді, коли буде найбільше потрібно. Якщо хочете більш-менш надійний ВПН, то шукайте варіанти, які працюють поверх TCP. В ідеалі на 443 порту.tablestikus: ↑ 26.05.2025 08:32я старовір і сиджу на l2tp+ipsec щоб коли що мати доступ додому чи на роутер.
Затисніть кнопку Reset поки роутер не вимкнеться: https://support.linksys.com/kb/article/1010-en/Royter: ↑ 26.05.2025 21:37Вопрос владельцам LN1301 как правильно сбросить на стоке оригинальной прошивке что бы было настройки по дефолту?
-
tablestikus
Member
Я знаю пачку країн де взагалі нічого окрім 443 не спрацює. Для того є резервні засоби з 443. А так то з України в Україну коннектитися поки проблем нема.Tesseract: ↑ 27.05.2025 21:54Так собі варіант. Є велика ймовірність, що воно не спрацює саме тоді, коли буде найбільше потрібно. Якщо хочете більш-менш надійний ВПН, то шукайте варіанти, які працюють поверх TCP. В ідеалі на 443 порту.tablestikus: ↑ 26.05.2025 08:32я старовір і сиджу на l2tp+ipsec щоб коли що мати доступ додому чи на роутер.
Але я не зрозумів відсилки про "більш-меньш надійний впн".