Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрыто
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
Vader
Member

Reverse_rain
Яку саме замовили?
Reverse_rain
Member

Vader: 25.05.2025 23:58Яку саме замовили?
Ох, якщо чесно страшно казати, бо обов'язков знайдеться хтось хто скаже що неправильне рішення, неправильний вендор, неправильна кількість пам'яті, неправильна нвідіа (бо треба ж було амд брати). :lol:
Але то таке, замовив собі неочікувано Inno3D TWIN X2 (дійсно навіть не дивився на неї). Спочатку думав на Азус прайм, але тут виявились також фінансові проблеми, як і у AlexxUnderа, а карта потрібна вже ось ось. А ціна дуже приємна на Inno3D
Так вона трохи гарячіша, ніж Азус, але виконана наче непогано. 6 теплових трубок (у Азуса 4 доречі), термопрокладки під бекплейтом (як зрозумів у гігабайта та мсі їх немає). Дизайн трохи нецікавий та якись...сумний, та 2 вентилі (так хотілось би 3), але що поробиш. Корпус в мене великий, потік повітря там доволі непоганий, тож не думаю що будуть великі проблеми з температурами. До цього вже були відеокарти цього вендора, жодних нарікань до них в мене немає. Та і гарантія все ж на три роки є.
AlexxUnder: 25.05.2025 23:55 Reverse_rain
Поделитесь через неделю использования впечатлениями - тоже хочу RTX 5070, но отложил покупку на начало июня из-за финансовых затруднений.
Без проблем друже, але гадаю що там буде повний відвал від реальності, оскільки перехід з дуже старої карти.
Последний раз редактировалось Reverse_rain 26.05.2025 00:23, всего редактировалось 1 раз.
Vader
Member

Ну і добре!Хай служить!
Меньше слухайте всіх,тут є спєци,що в руках не тримали то,що хейтять..надивившись ютуба.
А ви,як почнете користуватись,будь ласка,не полінуйтесь нам розповісти,всі плюси і мінуси цієї карточки. ;)
Последний раз редактировалось Vader 26.05.2025 00:27, всего редактировалось 2 раза.
Bloodfallen
Member

Reverse_rain: 25.05.2025 22:56
man1242: 25.05.2025 21:559070 или есть окно в сторону 9070хт
Та вже все, замовлення пішло. Спробую 5070. Буде мізки виносити чи памяті не вистачати, чи ще щось, то піду до червоних, це ж таке діло. Хоча я такий ***ко вибагливий, що у 2025 році сиджу на 1060, дяка хоч не 3гб)) :gigi:
треба було 5070 ti брати. Ну або вже червоних
Reverse_rain
Member

Bloodfallen: 26.05.2025 00:27
Reverse_rain: 25.05.2025 22:56
Та вже все, замовлення пішло. Спробую 5070. Буде мізки виносити чи памяті не вистачати, чи ще щось, то піду до червоних, це ж таке діло. Хоча я такий ***ко вибагливий, що у 2025 році сиджу на 1060, дяка хоч не 3гб)) :gigi:
треба було 5070 ti брати. Ну або вже червоних
Навіщо зупинятись на 5070ті? Давай одразу 5080 чи 5090. Але ні, був обмежений бюджет і звідси танцював. Якби не стояли ще питання деяких великих грошових витрат, то мабуть так, дивився б на 5070ті.
Дима Динамит
Member

[Изображение Изображение Изображение

для тех кто считает что в фул хд 12гб достаточно :beer:
shnok
Member

Reverse_rain
В мене зараз 4080 супер від Інно - все нормально, перед цим 5 років відпрацювала 1650 супер, також від Інно - все було чудово. Тому менше слухайте.
man1242
Member

Дима Динамит: 26.05.2025 03:31 [Изображение Изображение Изображение

В колде боб6 вообще 24гб мало так что кто купил 5080 и 4080 слоны и мамонты, зоопарк он такой :(
Vlaad13
Member

Reverse_rain: 26.05.2025 00:19
Vader: 25.05.2025 23:58Яку саме замовили?
Ох, якщо чесно страшно казати, бо обов'язков знайдеться хтось хто скаже що неправильне рішення, неправильний вендор, неправильна кількість пам'яті, неправильна нвідіа (бо треба ж було амд брати). :lol:
Але то таке, замовив собі неочікувано Inno3D TWIN X2
Викладіть температури в іграх будь ласка, бо на неї оглядів немає. Та скажіть що в неї по шуму. І за скільки купили?
Reverse_rain
Member

Ух жестко, хуангу треба показати. Але воно дійсно якось дивно. Усюди тести показують що в 2к десь біля 10-11 гігів жере що на 5070 що на 5090 хоча, на топі звісно трохи більше, але за 12 ГБ не вилазить.
Це ж у вас чиста гра? Без модів? І таке тільки у місті, як в самій складній локації? В інших частинах карти врами жере меньше?
Ну що ж, буде не вистачати 12, будемо викручувати повзунки трохи вниз, це ж таке діло))
Alex646
Member

Reverse_rain: 26.05.2025 07:57

Ух жестко, хуангу треба показати. Але воно дійсно якось дивно. Усюди тести показують що в 2к десь біля 10-11 гігів жере що на 5070 що на 5090 хоча, на топі звісно трохи більше, але за 12 ГБ не вилазить.
Це ж у вас чиста гра? Без модів? І таке тільки у місті, як в самій складній локації? В інших частинах карти врами жере меньше?
Ну що ж, буде не вистачати 12, будемо викручувати повзунки трохи вниз, це ж таке діло))
Браузер просто треба закривати і решту фонових програм, тоді воно буде жерти, як на оглядах.
Сам недавно помітив, шо в Clear Obscure Expedition 33 спостерігаються вильоти через нехватку відеопам'яті, якщо у браузері відкрито вкладок 30 з ютубом і ексель з кілометровою таблицею. При чому тут відеопам'ять я так і не зрозумів.
Volodya811
Member

AlexxUnder: 25.05.2025 23:55 Reverse_rain
Поделитесь через неделю использования впечатлениями - тоже хочу RTX 5070, но отложил покупку на начало июня из-за финансовых затруднений.
Не забувайте, що липень - найкращий місяць для купівлі ПК. Історично саме в цей місяць найнижчі ціни на комплектуючі (щодо відеокарт та штучного дефіциту - можливі нюанси, але в цілому, ціни будуть на дні). Я поки чекаю. Новий Батлфілд без русні вийде восени. Візьму щось в липні.

Відправлено через 6 хвилин 23 секунди:
Alex646: 26.05.2025 08:11
Браузер просто треба закривати і решту фонових програм, тоді воно буде жерти, як на оглядах.
Сам недавно помітив, шо в Clear Obscure Expedition 33 спостерігаються вильоти через нехватку відеопам'яті, якщо у браузері відкрито вкладок 30 з ютубом і ексель з кілометровою таблицею. При чому тут відеопам'ять я так і не зрозумів.
Дожили до того, що браузер треба закривати, а то Хуанг пам'ять зекономив на картах ціною близько тисячі доларів :(
Коли вже там Інтел прокинеться не те, що з Хе3, а хоч би з В770?
man1242
Member

Vlaad13: 26.05.2025 07:39
Reverse_rain: 26.05.2025 00:19
Але то таке, замовив собі неочікувано Inno3D TWIN X2
Викладіть температури в іграх будь ласка, бо на неї оглядів немає. Та скажіть що в неї по шуму. І за скільки купили?
Палит, зотак, геймвард, инно3д, пень это все одно и тоже из тех же запчастей, америку открыл :-P Хотя прайм 5080 для меня лично шок контент был, темп 70+ в открытом стенде при комнатной 20+ :laugh:
Барбарис
Member

Reverse_rain, навіть гта5 з текстурами на високому в 2К на 1080Ті в 11 Гб стукала. Нічого дивного тут немає. Зараз 12 не найкращий вибір через слабку оптимізацію.
Reverse_rain
Member

Барбарис
Можливо так і є, але все одно краще ніж у 2025 сидіти з 6гб)
Подивимось, це ж просто залізка, не підійде - продамо та поміняємо.
Vader
Member

Барбарис: 26.05.2025 08:41 Reverse_rain, навіть гта5 з текстурами на високому в 2К на 1080Ті в 11 Гб стукала. Нічого дивного тут немає. Зараз 12 не найкращий вибір через слабку оптимізацію.
Ну да,на гта 5,свет клином сошелся.. :lol:Как правило ,покупка ВК сводится к одной игре..вы серьезно?
Барбарис
Member

Vader, це так язик мізки відбирає? :facepalm: (Відповідати не треба, це риторичне питання.)
Мова про рік випуску гри, кількість пікселів та якість текстур.
man1242
Member

Alex646: 26.05.2025 08:11
Reverse_rain: 26.05.2025 07:57

не выгружаемый пул виндовс это 128мб в 10й версии и 512мб для вин11, у меня лично 50 вкладок потребляет как один открытый хром, между прочим даже включеный стим в фоне уже жрет 100мб врам :beer: хотя за рамки не выгружаемого пула 512мб приложение вроде не выходят, когда нехватка врам на 8гб карте была потребление сжимало до 256мб но это было в 2021 году, щас не скажу.
Последний раз редактировалось man1242 26.05.2025 10:22, всего редактировалось 1 раз.
Vlaad13
Member

Якщо чесно я без понятия як у вас у Королівстві Сперми гра їсть більше 12 гігів у 1080, якщо в мене у 1440 вона їла біля 8 гігів, з РТ 10
Які 12 :lol:
man1242
Member

Vlaad13: 26.05.2025 10:21 Якщо чесно я без понятия як у вас у Королівстві Сперми гра їсть більше 12 гігів у 1080, якщо в мене у 1440 вона їла біля 8 гігів, з РТ 10
Які 12 :lol:
Возможно амд и потребление ребара уходит в элокацию памяти, у меня тоже много игр улетало за 15гб врам на рх7900хтх
Вот кстати кривая работа амд сэм под виндовс такие приколы не раз ловил в многих проэктах при включеном сэм, главный минус что профилей как у зеленых нету иза чего есть только рубильник вкл и выкл.
Закрыто