Новости
Последние статьи и обзоры
Windows хоче робочий аккаунт @edu.hel.fi при встановленні на ноуті
-
Grava
Member
Така справа: приїхав Lenovo Thinkpad X270 з олх, Windows при інсталяції хоче робочий аккаунт @edu.hel.fi. Звичайно ніде про це не було вказано, вже був встановлений віндовс, в біосі нічого кримінального не побачив при перевірці на пошті, продаван морозиться, та і взагалі мені від нього потрібна була лише ips 1080p матриця, яка у нас та на аліку коштувала як весь цей ноут
Я це обійшов, створивши флешку руфусом, якій може створити локальний акк та скіпнути підключення до інету, тому цього запиту немає. Все працює добре, але сам факт такої фігні трохи розчаровує, можні якось позбутися вимоги цього акку при встановленні звичайного образа вінди? Може якось біос поковиряти?
-
Rex
Member
Grava
Це відносно нова фіча від Дрібном'яких. Ноут використовувався в корпоративному середовищі якимось співробітником і був підключений до хмарної системи управління (Ентра, називається, здається). По аналогії з Гуглом, коли Андроїд пристрій після примусового скидання до заводських налаштувань вимагає акаунт попереднього власника. ФРП протекшн називається. Це приблизно те саме.
Ніякими колупаннями біоса ви це не видалите, хіба що залити інший дамп з іншим серійним номером, і то не факт.
Адміни edu.hel.fi мають видалити його зі своєї системи і акаунт на етапі установки воно питати перестане.
Чи можуть вони відмітити ноут як крадений і навіть встановлена Вінда перестане працювати? - Невідомо, може і так.
Скоріше за все, ноут приїхав з-за кордону.
Чи чесним способом продавець отримав цей ноут? Питання.
Це відносно нова фіча від Дрібном'яких. Ноут використовувався в корпоративному середовищі якимось співробітником і був підключений до хмарної системи управління (Ентра, називається, здається). По аналогії з Гуглом, коли Андроїд пристрій після примусового скидання до заводських налаштувань вимагає акаунт попереднього власника. ФРП протекшн називається. Це приблизно те саме.
Ніякими колупаннями біоса ви це не видалите, хіба що залити інший дамп з іншим серійним номером, і то не факт.
Адміни edu.hel.fi мають видалити його зі своєї системи і акаунт на етапі установки воно питати перестане.
Чи можуть вони відмітити ноут як крадений і навіть встановлена Вінда перестане працювати? - Невідомо, може і так.
Скоріше за все, ноут приїхав з-за кордону.
Чи чесним способом продавець отримав цей ноут? Питання.
-
Grava
Member
Бачив кілька інструкцій по зміні серійного номера на lenovo, але не знаю як ноут себе поведе якщо його взагалі видалити чи змінити на рандомний з інтернету. І чи поможе це взагаліRex: ↑ 24.05.2025 07:36залити інший дамп з іншим серійним номером, і то не факт.
-
7mindfields
Member
Ніяких додаткових думок, все вже багато разів обговорювалось, в тому числі і тут на форумі, що не треба купувати ноути корпоративного сегменту на олх саме через те, що є великий ризик купити пристрій привʼязаний до microsoft intune (швидко перевірити це не вийде на пошті). Перевстановлення win, новий ключ win, заміна ssd, заміна wifi карти (має змінити девайс айді, але на практиці перевірив - також не допомагає) - не працює. Тимчасовий варіант - ставити через oobe bypass , постійний - ставити linux /заміна матплати /самому писати в компанію з проханням видалити пристрій з їх облікового запису intune (великий шанс що проігнорують, також перевіряв особисто)Grava: ↑ 24.05.2025 08:55 Може ще у когось якісь думки будуть з цього приводу.
-
Grava
Member
Чому тимчасовий?7mindfields: ↑ 24.05.2025 10:16Тимчасовий варіант - ставити через oobe bypass
Мені потрібна була саме матриця з цього ноута, це основна причина покупкине треба купувати ноути корпоративного сегменту на олх саме через те, що є великий ризик купити пристрій привʼязаний до microsoft intune
Последний раз редактировалось Grava 24.05.2025 10:26, всего редактировалось 1 раз.
-
7mindfields
Member
тому що у компанії залишається можливість менеджити твій ноут за потребиGrava: ↑ 24.05.2025 10:22Чому тимчасовий?7mindfields: ↑ 24.05.2025 10:16Тимчасовий варіант - ставити через oobe bypass
Так як на той момент використання лінуксу я не розглядав, продав свій сінкпад дешевше так само на олх, чесно вказавши про це блокування
Ну тоді тип паче не зрозуміло, купуєш донора для екрану і дивуєшся наявності мдм блокування
-
Grava
Member
Інфи про блокування не було, з ноутами справ майже не мав до цього.7mindfields: ↑ 24.05.2025 10:30тоді тип паче не зрозуміло
-
7mindfields
Member
Ну це олх момент, від скаму ніхто не застрахований, я теж перший раз про це дізнався рік тому, до цього думав тільки на маках таке практикуютьGrava: ↑ 24.05.2025 10:40Інфи про блокування не було, з ноутами справ майже не мав до цього.7mindfields: ↑ 24.05.2025 10:30тоді тип паче не зрозуміло
-
Dremjke
Member
Як ви самі зазначили, що це легко скіпається на віндоноутах. Це не така жорстка прив'язка до заліза, як у хромбуків, наприклад.
Сам з подібним зтикнувся нещодавно з ноутом Lenovo, який також купляв на OLX. Була необхідність перевстановити вінду і в кінці процесу, коли вінда пропонує підключитися до інету - я підключаюся і отримаю "запрошення" увійти в Azure AD акаунт якоїсь американської школи
Допомогла флешка з WinPE та трохи ChatGPT
Рік тому знайомий приніс мені локнутий на американську школу Хромбук, ось там скільки я не любився з ним - ніяк не вийшло обійти акаунт...
Сам з подібним зтикнувся нещодавно з ноутом Lenovo, який також купляв на OLX. Була необхідність перевстановити вінду і в кінці процесу, коли вінда пропонує підключитися до інету - я підключаюся і отримаю "запрошення" увійти в Azure AD акаунт якоїсь американської школи
Рік тому знайомий приніс мені локнутий на американську школу Хромбук, ось там скільки я не любився з ним - ніяк не вийшло обійти акаунт...
-
0kie
Member
Прямого доступа к ОС не будет? Просто будут видеть, что ноут в сети и что-то делает? Или там сложнее? При условии, что специфический софт от того же Леново на такой ноут не ставить. Как это работает - поделись опытом. На будущее. Спасибо!7mindfields: ↑ 24.05.2025 10:30 у компанії залишається можливість менеджити твій ноут за потреби
-
AFU_power
Member
Перешити біос на інший серійник, завантажуватись через опенкор з підміненим смбіос, налаштовувати вінду без інтернетуGrava: ↑ 24.05.2025 05:53 Така справа: приїхав Lenovo Thinkpad X270 з олх, Windows при інсталяції хоче робочий аккаунт @edu.hel.fi. Звичайно ніде про це не було вказано, вже був встановлений віндовс, в біосі нічого кримінального не побачив при перевірці на пошті, продаван морозиться, та і взагалі мені від нього потрібна була лише ips 1080p матриця, яка у нас та на аліку коштувала як весь цей ноутЯ це обійшов, створивши флешку руфусом, якій може створити локальний акк та скіпнути підключення до інету, тому цього запиту немає. Все працює добре, але сам факт такої фігні трохи розчаровує, можні якось позбутися вимоги цього акку при встановленні звичайного образа вінди? Може якось біос поковиряти?
Последний раз редактировалось AFU_power 24.05.2025 12:08, всего редактировалось 1 раз.
-
Dremjke
Member
Але так, якщо була прив'язка до Intune, то теоретично контора, якій "належить" цей ноут, може щось да зробити... Мабуть.
Це ще добре, що системний диск не зашифрований бітлокером, ото точно халепа була б
Це ще добре, що системний диск не зашифрований бітлокером, ото точно халепа була б
-
f24gun69
Member
Це захист від крадіжки. Просто не купуйте крадене. Apple таке давно практикує, можно прі розпакуванні дізнатися
Додатково звертайте увагу на локацию бариги. З Полтави та Дніпра вас навряд чи так прокинуть ( имхо)
Додатково звертайте увагу на локацию бариги. З Полтави та Дніпра вас навряд чи так прокинуть ( имхо)
-
Grava
Member
Вибачте, але якщо навіть він крадений, ніде не було написано що він краденийf24gun69: ↑ 24.05.2025 13:03захист від крадіжки. Просто не купуйте крадене
Дніпра
Перечитав купу всього на реддіті, 90% кажуть користуватися так, 1% каже що знову захоче робочий акк після оновлення віндовс, 9% кажуть став лінуксі. Лінуксі не проблема, бо єдина задача того ноута крутити відоси чи ютуб.
-
Gold_Star
Member