Порадьте хороший сервісний центр у Львові

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Junior

Вітаю. Чи може хтось порекомендувати хороший та перевірений сервісний центр або майстра по ремонту комп'ютерного заліза у Львові.
На моїй Rampage Extreme вмер горезвісний конденсатор Fujitsu 3v-1000uF, який сидить на лінії DRAM материнки. То ж, мені потрібна допомога з його випайкою та заміною на сучасні конденсатори (я вже замовив кілька). Оскільки цей конденсатор доволі специфічний, то щоб його зняти, потрібно мати як мінімум фен, якого у мене нема, та й не хотілося б його купувати на один раз. І ймовірно, ще щось придумати на слоти RAM, щоб їх не поплавило. Виглядає він ось так:
спойлер
Изображение
MoMiX
Member

Раджу відправити перевіреному майстру в Дніпро.
Його тут всі знають :super:
iamduxa
Junior

MoMiX: 23.05.2025 18:04 Раджу відправити перевіреному майстру в Дніпро.
Если не ошибаюсь, то он на данный момент с ремонтом не поможет.
MoMiX
Member

iamduxa: 23.05.2025 18:06
MoMiX: 23.05.2025 18:04 Раджу відправити перевіреному майстру в Дніпро.
Сподіваюся, все в порядку?
f24gun69
Member

У Львові можу порекомендувати лише тисячу перекупів автобрухту із США :lol:
Вас врятує gehka3
iamduxa
Junior

MoMiX: 23.05.2025 18:07
iamduxa: 23.05.2025 18:06

Надеюсь :shuffle: просто вижу что отзывов по работе в теме нет, значит не работает :beer:
MoMiX
Member

iamduxa: 23.05.2025 18:09
MoMiX: 23.05.2025 18:07
Надеюсь :shuffle: просто вижу что отзывов по работе в теме нет, значит не работает :beer:
На початку березня мені допомагав із ремонтом.
Я думав у Вас більш актуальна інформація ;)
wander
Junior

MoMiX
Дякую, але за можливості я б не хотів її нікуди відправляти. Тут наче не надскладний ремонт, лише цей конденсатор, в решті плата повністю справна.

UPD. Зконтактував з кількома СЦ у яких наче непогані відгуки, але наразі безрезультатно.
Якщо так нічого і не вийде, то можливо хтось може зорієнтувати у термофенах? Який можна було б взяти, щоб впорався з задачею та не коштував всіх грошей світу?
geka3250
Member

Навряд вдасться випаяти не поплавивши слоти пам'яті. Висока теплоємність плати і тугоплавкий безсвинець :( Десь бачив методику з нек токін - їх спилювали дремелем, а коли з'являлася мідна поверхня ножок - спаювали далі потужним паяльником.
wander
Junior

geka3250
Так, мене схоже трохи ввів в оману відос від TAGG де він показував як випаює цей конденсатор лише феном, але 1) він це показував вже на мертвій материнці і 2) вочевидь не парився й про те, що якісь там слоти може поплавити. Наразі ще попитав в людей, які це робили, то рекомендують підігрівати її знизу до 100-120 градусів і додатково вже зверху знімати або феном, або ІЧ + ізолювати слоти RAM каптоновою стрічкою/фольгою. Ну або ваш варіант з дремелем.
Загалом, ремонт не тривіальний і сам я це точно ніяк не зроблю. Спробую зконтактувати з gehka3, можливо візьметься за це :gigi:
Ответить