Новости
Последние статьи и обзоры
Температура проца І7 3770
-
NoNamei73770
Junior
Всім привіт! Питання і7 3770 температура в стресі 79-82 градуси. Кулер дешевий вінга q5, був з ним в комплекті . Термопаста мінялась . Питання якщо поставити норм кулер «башню» температури впадуть ? І якщо так то порадьте башню
-
JJ Judge
Member
Якщо саме в стрестесті, під таким кулером, то це ще +- норм температури.
Так, якщо поставити краще охолодження, температури мали би впасти.
Але також можливо процесору вже треба скальпування (у цього покоління проців між кристалом і кришкою вже "терможвачка", яка висихає з часом, і значно погіршується теплопровідність).
Так, якщо поставити краще охолодження, температури мали би впасти.
Але також можливо процесору вже треба скальпування (у цього покоління проців між кристалом і кришкою вже "терможвачка", яка висихає з часом, і значно погіршується теплопровідність).
-
NoNamei73770
Junior
Дякую
-
Timedemo
Member
років 5 нон стоп під навантаження пропрацював 3770 з темпою 90-95 на бокс кульку. і навіть не кашляв. Не парьтесь з охолдженням, тим більше це темпи в стрес тестахNoNamei73770: ↑ 19.05.2025 15:55 Всім привіт! Питання і7 3770 температура в стресі 79-82 градуси. Кулер дешевий вінга q5, був з ним в комплекті . Термопаста мінялась . Питання якщо поставити норм кулер «башню» температури впадуть ? І якщо так то порадьте башню
-
МОНАХ
Member
► NoNamei73770, навряд мій досвід буде релевантний і вартий 100% прикладу, бо дійсно - все залежить від того, наскільки "сопля" під термокришкою "проца" у Вашому конкретному випадку "підсохла". Якщо протягом всіх років експлуатації на одному і тому ж "охладі" температура помітно зросла, то скоріше за все - кадилом перехрестити скальпування як останній вихід. А якщо - ні, то можете трохи виграти в температурі від заміни "охладу" на баштовий кулер (звісно, враховуючи сюди також і параметри Вашого корпуса).
► В свій час, так як мав за основу "Z"-"материнку" (а також зрозумів, що не зберу на той час собі нову машину), вирішив дорозігнати свій i7-3770@3,4GHz, тому виникло питання замінити стандартне охолодження "проца" на більш ефективне. Щоб багато не писати - відсилаю Вас до свого "простирадла" тут, на конференції, в тему систем повітряного охолодження, де я розписав всі свої митарства, підбір і результати тестування нового "охладу" - посилання.
► На тоді я вибрав "Cooler Master Hyper 212Х EU ver.", який зараз вже знятий з виробництва, але якщо у Вашому випадку "гра вартуватиме свічок", то по аналогії зможете приблизно оцінити, що можна було б із сучасних "охладів" підібрати під свого "дідуся".
► P.S. У мене, до речі, на боксовому кулері на момент його заміни були наступні температури:
1. Сток - 3,9ГГцх4: 83-84°С (до 86°С максимум на одному з ядер).
2. Розгон - 4,1ГГцх4: 86°С (88-89°С максимум проскакувало на одному з ядер).
► В свій час, так як мав за основу "Z"-"материнку" (а також зрозумів, що не зберу на той час собі нову машину), вирішив дорозігнати свій i7-3770@3,4GHz, тому виникло питання замінити стандартне охолодження "проца" на більш ефективне. Щоб багато не писати - відсилаю Вас до свого "простирадла" тут, на конференції, в тему систем повітряного охолодження, де я розписав всі свої митарства, підбір і результати тестування нового "охладу" - посилання.
► На тоді я вибрав "Cooler Master Hyper 212Х EU ver.", який зараз вже знятий з виробництва, але якщо у Вашому випадку "гра вартуватиме свічок", то по аналогії зможете приблизно оцінити, що можна було б із сучасних "охладів" підібрати під свого "дідуся".
► P.S. У мене, до речі, на боксовому кулері на момент його заміни були наступні температури:
1. Сток - 3,9ГГцх4: 83-84°С (до 86°С максимум на одному з ядер).
2. Розгон - 4,1ГГцх4: 86°С (88-89°С максимум проскакувало на одному з ядер).
-
CMEPTb_HD
Member
Дня такого старого заліза... Скальпувати це яб сказав "дорого"..
Напевно легше новіші платформу зібрати за недорого..
Напевно легше новіші платформу зібрати за недорого..
-
FirstTDM
Member
Если это в стресс тестах, то нормально... при 80–85 °C не стоит волноваться, но впереди жаркое лето и температуры вырастут...NoNamei73770: ↑ 19.05.2025 15:55Всім привіт! Питання і7 3770 температура в стресі 79-82 градуси.
Да, конечно, хорошая башня обеспечит 65–75 °C в стресс тестах + нормально продуваемый корпус...NoNamei73770: ↑ 19.05.2025 15:55Питання якщо поставити норм кулер «башню» температури впадуть ?
Зависит от бюджета - тут на форуме для этого специальная ветка есть...NoNamei73770: ↑ 19.05.2025 15:55І якщо так то порадьте башню