10 серия точно еще на ам5 будет
Новости
Последние статьи и обзоры
Свіжі подробиці про мобільні процесори AMD Medusa Point з архітектурою Zen 6
-
erkins007
Member
-
AssayMAS
Member
но из за теплопакета расширенного надо особенные матеряerkins007: ↑ 17.05.2025 01:4310 серия точно еще на ам5 будет
но из за размер микросхем биоса придётся шить поддержку не всех процов, а нескольких
Это может получиться как интеловский ай9 запустить на самой дешевой матери в 65Ватт и он ничем от ай5 отличаться не будет... что тоже своего рода победа - что топ процы почти у всех и в 15Ватт и в 150Ватт умеют (но не долго).
-
erkins007
Member
AssayMAS
я не знаю идиотов, которые ставят 9800х3д в А чипсет.
я не знаю идиотов, которые ставят 9800х3д в А чипсет.
-
FastBullet
Member
ну якщо вірити картинці, то рівно навпаки все буде)) якщо він "типу монолітний" на 12 ядер, то там все і буде, тобто графіка, шина, I/O) а вже ті додаткові ядра які будут "зовнішніми" відносно монолітного чипу на 12 ядер))Scoffer: ↑ 16.05.2025 22:00 FastBullet
Ні, каша в тебе. 12-ядерний чиплет буде з повноціними ядрами, а не обрізаними. Про нього слухи вже роки зо два ходять. В придачу до нього буде ще чиплет 4+4+2. 2 це будуть зен6с десь в районі І/О щоб можна було запаркувати не тільки ядра, а і шину.
І того виходить 12 ядер на зовнішньому чиплеті, а значить з відносно поганим доступом до контролера пам'яті, 4 ядра в чипі з гарним доступом до контролера, 4 коцнутих ядра зато теж з гарним доступом, і ще 2 на стенд-бай режими. 12-ядерний чиплет теж треба буде паркувати повністю.
Я тобі гарантую що жодна з ОС найближчі 5 років оцю всю бредятину нормально сприймати не буде. В вінді будуть проблеми з планувальником, а в лінухі з енергорежимами.
-
Scoffer
Member
FastBullet
Не знаю в яку ти там картинку дивишся, а у АМД на обчислювальних чиплетах і/о немає. Є тільки на і/о чиплетах чи АПУ чипах.
Не знаю в яку ти там картинку дивишся, а у АМД на обчислювальних чиплетах і/о немає. Є тільки на і/о чиплетах чи АПУ чипах.
-
FastBullet
Member
передвись новину, там є)) якщо не знайдешь, я прикріплю і тобі покажу)) і ти мені одразу розкажешь де там I/O Die))Scoffer: ↑ 17.05.2025 16:10 FastBullet
-
Scoffer
Member
FastBullet
Якщо ти спробуєш прочитати також текст новини, то знайдеш там відповідь на своє питання.
Якщо ти спробуєш прочитати також текст новини, то знайдеш там відповідь на своє питання.