Свіжі подробиці про мобільні процесори AMD Medusa Point з архітектурою Zen 6

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

proos: 16.05.2025 23:54 erkins007
на ам5 пжлста
10 серия точно еще на ам5 будет
AssayMAS
Member

erkins007: 17.05.2025 01:4310 серия точно еще на ам5 будет
но из за теплопакета расширенного надо особенные матеря
но из за размер микросхем биоса придётся шить поддержку не всех процов, а нескольких

Это может получиться как интеловский ай9 запустить на самой дешевой матери в 65Ватт и он ничем от ай5 отличаться не будет... что тоже своего рода победа - что топ процы почти у всех и в 15Ватт и в 150Ватт умеют (но не долго).
erkins007
Member

AssayMAS
я не знаю идиотов, которые ставят 9800х3д в А чипсет.
FastBullet
Member

Scoffer: 16.05.2025 22:00 FastBullet
Ні, каша в тебе. 12-ядерний чиплет буде з повноціними ядрами, а не обрізаними. Про нього слухи вже роки зо два ходять. В придачу до нього буде ще чиплет 4+4+2. 2 це будуть зен6с десь в районі І/О щоб можна було запаркувати не тільки ядра, а і шину.
І того виходить 12 ядер на зовнішньому чиплеті, а значить з відносно поганим доступом до контролера пам'яті, 4 ядра в чипі з гарним доступом до контролера, 4 коцнутих ядра зато теж з гарним доступом, і ще 2 на стенд-бай режими. 12-ядерний чиплет теж треба буде паркувати повністю.
Я тобі гарантую що жодна з ОС найближчі 5 років оцю всю бредятину нормально сприймати не буде. В вінді будуть проблеми з планувальником, а в лінухі з енергорежимами.
ну якщо вірити картинці, то рівно навпаки все буде)) якщо він "типу монолітний" на 12 ядер, то там все і буде, тобто графіка, шина, I/O) а вже ті додаткові ядра які будут "зовнішніми" відносно монолітного чипу на 12 ядер))
Scoffer
Member

FastBullet
Не знаю в яку ти там картинку дивишся, а у АМД на обчислювальних чиплетах і/о немає. Є тільки на і/о чиплетах чи АПУ чипах.
FastBullet
Member

Scoffer: 17.05.2025 16:10 FastBullet
Не знаю в яку ти там картинку дивишся, а у АМД на обчислювальних чиплетах і/о немає. Є тільки на і/о чиплетах чи АПУ чипах.
передвись новину, там є)) якщо не знайдешь, я прикріплю і тобі покажу)) і ти мені одразу розкажешь де там I/O Die))
Scoffer
Member

FastBullet
Якщо ти спробуєш прочитати також текст новини, то знайдеш там відповідь на своє питання.
Ответить