Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Junior

Народ, ищу инфу о таком Монике, вижу их сейчас много навезли по скидкам Asus rog strix xg259cms. Дайте знать стоит ли он своих денег :super:
l-m
Member

powerpizza: 17.05.2025 18:41под углом 45градусов
для такого збочення тільки ОЛЕД :rotate:
powerpizza
Member

l-m: 17.05.2025 18:58
powerpizza: 17.05.2025 18:41под углом 45градусов
Ips тоже полный порядок
l-m
Member

powerpizza: 17.05.2025 18:59
l-m: 17.05.2025 18:58
Ips тоже полный порядок
Неправда.
Або ви не розумієте що таке 45 градусів, або дуже розмиті рамки "повного порядку".
powerpizza
Member

l-m: 17.05.2025 19:04
powerpizza: 17.05.2025 18:59

Ips тоже полный порядок
Неправда.
Або ви не розумієте що таке 45 градусів, або дуже розмиті рамки "повного порядку".
Мой вопрос был в разнице углов обзора va и ips,зачем срачь начинать ?
l-m
Member

powerpizza
Загалом гірші у VA кути огляду.
Ось тут є відео для купи різних моніторів, щоб хоч якось сформувати самому думку - https://www.rtings.com/monitor/tools/table/168049
Gold_Star
Member

powerpizza: 17.05.2025 19:06
l-m: 17.05.2025 19:04
Неправда.
Кути огляду VA може трішечки кращі за TN, IPS в цьому плані виграє. VA беруть за контраст та відсутність глоу, IPS беруть за відсутність бандінгу. Шлейфи в бюджетному VA можуть мати кольорові артефакти, на бюджетному IPS це просто тінь.
powerpizza
Member

Gold_Star: 17.05.2025 20:53
powerpizza: 17.05.2025 19:06
Кути огляду VA може трішечки кращі за TN, IPS в цьому плані виграє. VA беруть за контраст та відсутність глоу, IPS беруть за відсутність бандінгу. Шлейфи в бюджетному VA можуть мати кольорові артефакти, на бюджетному IPS це просто тінь.
О пасиб,по сути после простенького ips я разници не увижу в теории ,шлейф не страшно я думаю,с учётом шо ips у меня всего на 60гц,100 получше будет в любом варианте
Gold_Star
Member

powerpizza: 17.05.2025 21:02
Gold_Star: 17.05.2025 20:53

О пасиб,по сути после простенького ips я разници не увижу в теории ,шлейф не страшно я думаю,с учётом шо ips у меня всего на 60гц,100 получше будет в любом варианте
На практиці воно буває по-іншому. Якщо на вашому IPS та VA на 100+ Гц запустити гру на низькому фреймрейті, є великий шанс що VA покаже більш явніший шлейф. Найкращим варіантом буде перевірити бажаний монітор вживу, одразу пораджу не брати екран з сильно матовим покриттям, щоб не перекривалось зображення відбиттям від світла чи світлих об'єктів поруч.
powerpizza
Member

Gold_Star: 17.05.2025 21:09
powerpizza: 17.05.2025 21:02
На практиці воно буває по-іншому. Якщо на вашому IPS та VA на 100+ Гц запустити гру на низькому фреймрейті, є великий шанс що VA покаже більш явніший шлейф. Найкращим варіантом буде перевірити бажаний монітор вживу, одразу пораджу не брати екран з сильно матовим покриттям, щоб не перекривалось зображення відбиттям від світла чи світлих об'єктів поруч.
Принял,ну у меня щас отакой допотопный агрегат ,7 лет ему уже и он всего 25ка
LG 25UM58-P
спойлер
Screenshot_20250517_222658_Chrome.jpg
walkman3000
Member

powerpizza: 17.05.2025 18:41если например смотреть кино 1 смотрит слева на расстоянии 1.5м например под углом 45градусов ,монитор не выгнутый ,просто длинный
на VA вже від 20° починається мінус колір, яскравість та чорний. на 45° там вже буде туман, враховуючи що це буде дешевий 34" ширік то бажаю здоров'я чолов'язі який це буде дивитися під таким кутом.
powerpizza
Member

walkman3000: 18.05.2025 10:15
powerpizza: 17.05.2025 18:41если например смотреть кино 1 смотрит слева на расстоянии 1.5м например под углом 45градусов ,монитор не выгнутый ,просто длинный
на VA вже від 20° починається мінус колір, яскравість та чорний. на 45° там вже буде туман, враховуючи що це буде дешевий 34" ширік то бажаю здоров'я чолов'язі який це буде дивитися під таким кутом.
Сделаю проще,закажу на розетке,как приедет буду на углы смотреть и от этого отталкиваться,забирать или нет
Свегер
Member

Ціна досить приваблива, та й магазин комтрейдінг в принципі норм., можна там купувати.
Сама модель нова, поки нема на нього детальних оглядів, матриця третього покоління Gen 3 від Samsung (в якій вже з відображенням шрифтів має бути порядок) https://www.msi.com/Monitor/MAG-271QP-QD-OLED-X24
walkman3000
Member

powerpizza: 18.05.2025 12:05Сделаю проще,закажу на розетке,как приедет буду на углы смотреть и от этого отталкиваться,забирать или нет
мне тоже иногда приходилось смотреть фильмы на VA 32" под 30° горизотнально и около 10° вертикально, жить можно
Vader
Member

Свегер
Что то этот монитор сравнительно дешевый,относительно конкурентов..Нужно внимательно разобрать.. :spy: что то тут не то)
walkman3000
Member

Свегер: 18.05.2025 12:37Ціна досить приваблива, та й магазин комтрейдінг в принципі норм., можна там купувати.
Сама модель нова, поки нема на нього детальних оглядів, матриця третього покоління Gen 3 від Samsung (в якій вже з відображенням шрифтів має бути порядок) https://www.msi.com/Monitor/MAG-271QP-QD-OLED-X24
задовбали з цими індексами. десь живлення зовнішнє, десь якийсь костиль не преміум а преміум про. ціна гарна, згоден
Vader
Member

MAG 271QP X24 лишен возможности подключения USB Type-C и отказался от сертификации AMD FreeSync Premium Pro в пользу технологии VESA Adaptive-Sync.

Отправлено спустя 37 секунд:
walkman3000
ну да,типа того..трошки упростили..старую модель :lol:и выпустили,под словом НОВИНКА :laugh:

Отправлено спустя 3 минуты 53 секунды:
А вот эти костыли,между прочим,и роляют во многих играх,типа helldivers например.
Свегер
Member

walkman3000: 18.05.2025 12:56 задовбали з цими індексами. десь живлення зовнішнє, десь якийсь костиль не преміум а преміум про. ціна гарна, згоден
Згоден, що вирішили спростити по мінімуму потреб. А сам монітор, ще тільки вийшов на ринок і як він, не знаю. Відгуків навіть на Reddit немає. В нас, тільки 2-3 магазини його продають тому, як на мене, коли більше завезуть, то ціна скоріше за все в районі 25-28 буде в більш відомих магазинах. Просто в "комтрейдінгу" ціни досить прийнятні.
Залишається, тільки, або брати та перевіряти, або зачекати, поки ринок наповниться і більше інфи з'явиться
Vader
Member

Свегер
По этому монитору и без обзоров уже все понятно.Все там отлично,за эту цену..Главное в нем- это отличная матрица,а остальное это уже чисто свистоперделки,без которых можно обойтись

Отправлено спустя 1 минуту 1 секунду:
Рынок не наполнится ни когда!!!Каждый день,выходит что то новое!Не угонишься!
А если вы еще не знаете,как должно выгледеть и в чем отличие костылей,то вы даже не заметите каких то плюшек..от них..
Ответить