Огляд та тестування 18″ ноутбука Dream Machines RX5080-18UA22 на базі процесора Intel Core Ultra 9 275HX та відеокарти NVIDIA GeForce RTX 5080

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Гарна річ.
Хотів би про ціну ляпнути, але ж можна глянути на конкурентів :gigi:
Місцями олдскул, але мені, особисто, це як плюс до девайсу.
Хороша машинка. Руками зроблено багато чого. :super:
Дякую за огляд.
OldGoodGames: 16.05.2025 19:27
Вартість, грн 173 999
усе зрозуміло, далі можна не читати, до побачення :rolleyes:
А можна подивитись на конкурентів?
Ану, хто пропонує дешевше за такі ж характеристики?
:popcorn:
AFU_power
Member

Капець, 173999грн за ноут, де посередній екран(конкуренти уже пропонують олед з долбі віжин), стрьомний софт, драйвери клево з можливістю заганяти систему в блускрін та один з найгірших звуків серед конкурентів
Dream Machines
Member

AFU_power: 16.05.2025 22:45 Капець, 173999грн за ноут, де посередній екран(конкуренти уже пропонують олед з долбі віжин), стрьомний софт, драйвери клево з можливістю заганяти систему в блускрін та один з найгірших звуків серед конкурентів
Ви щось плутаєте, жоден ноутбук 2025 модельного року з аналогічною діагоналлю не оснащується OLED панеллю. Якщо я не помиляюся, така модель була одна у Razer у 2024 році, але в цьому поколінні вони знову повернулися до IPS.
Щодо "стрімного" софту, то мої два попередні ноутбуки на шасі Clevo жодного разу не видавали "синій екран" за 5 років експлуатації (проблеми були, але вони були спричинені оновленням Windows і невдовзі виправлялися Microsoft, останні повідомлення на цю тему були 5 років тому).
І останнє, якщо не використовується фірмовий софт (SoundBlaster або аналог, що постачається з драйверами), то використовуються драйвери Microsoft і звук дійсно буде пласким.
AFU_power
Member

Dream Machines: 16.05.2025 23:33Ви щось плутаєте, жоден ноутбук 2025 модельного року з аналогічною діагоналлю не оснащується OLED панеллю. Якщо я не помиляюся, така модель була одна у Razer у 2024 році, але в цьому поколінні вони знову повернулися до IPS.
я б сказав, що вендори скоріше відмовились від формфактору портативного телевізора та повернулись на 16 дюймів, де уйма ноутбуків з оледом. А там і мсі рейдер, рог зефірус та рейзер блейд.
Dream Machines: 16.05.2025 23:33то мої два попередні ноутбуки на шасі Clevo
а ви представник ваших двох ноутбуків, чи все-таки бренду дріммашинс, який крім ваших двох ноутбуків продає ще інші? І на інших не так все райдужно, як на ваших двох ноутбуках.
Dream Machines: 16.05.2025 23:33спричинені оновленням Windows і невдовзі виправлялися Microsoft
спричинені передстановленною дріммашинами віндою 11 і досі не виправлені ні майкрософтом, ні клево, ні дріммашинами.
Dream Machines: 16.05.2025 23:33І останнє, якщо не використовується фірмовий софт (SoundBlaster або аналог, що постачається з драйверами), то використовуються драйвери Microsoft і звук дійсно буде пласким.
сорі, але направленим вниз динамікам не поможе фірмовий софт, поможе встановлення динаміків в напрямку користувача, як це зроблено на зефірусі і рейзер блейді.
Lucas55
Member
Откуда: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

AFU_power: 16.05.2025 23:43я б сказав, що вендори скоріше відмовились від формфактору портативного телевізора та повернулись на 16 дюймів
а шо поганого в портативному телевізорі ? Не всім же хотіти тонких, легких. Всі люди різні, і вподобання теж у всіх різні.

Ціна - так, хотілось би довоєнних. Але курс пробив відмітку 40, а значить буде і 50, це лише питання часу. А можливо падіння гривні продовжиться іще далі. Причини всім відомі. Тому нажаль все буде дорожчати іще більше, а люди будуть біднішати. І більшості буде зовсім не до ноутбуків, а щоб на хліб хватало.
Kotya
Member

AFU_power: 16.05.2025 22:45 Капець, 173999грн за ноут, де посередній екран(конкуренти уже пропонують олед з долбі віжин), стрьомний софт, драйвери клево з можливістю заганяти систему в блускрін та один з найгірших звуків серед конкурентів
А який є аналог цікавіший?
Цікаво.
AFU_power
Member

Kotya: 17.05.2025 00:24А який є аналог цікавіший?
Цікаво.
у тебе прям на аватарі відповідь, ASUS ROG Strix G18 2025, ASUS ROG Strix SCAR 18 2025.

Ну або можна чуть пуститись в крайнощі і взяти ASUS ROG Zephyrus G16 2025, HP Omen Max 16 і Gigabyte AORUS MASTER 16

Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
Lucas55: 17.05.2025 00:22а шо поганого в портативному телевізорі ? Не всім же хотіти тонких, легких. Всі люди різні, і вподобання теж у всіх різні.
бо їх не так часто купують, тому і вимерли міні версії телефонів аналогічно карманним телевізорам (айфон міні, іксперії компакт)
Lucas55: 17.05.2025 00:22Ціна - так, хотілось би довоєнних.
тут справа не в довоєнних, а брати очевидно ноут від нонейм бренду з хамовитим представником, техпідтримкою що спирає все на інших і не пропонує шляхів вирішення, щей за такі гроші це треба бути безумцем
capacitor440
Member

Як юзер 18-інчового лаптопа (на менше вже не згоден) я би цей девайс помацав як мінімум із-за його металевого корпусу. Жорсткості копрусу профільному дещо не вистачає. За матрицю BOE можу тільки похвалити, на асусі стоїть така сама, тільки позитивні враження.
Основний момент - це ціна. За свій віддав щось накшталт 2200ойро і довго боровся з жабою :rotate: А тут 3+. Звісно 4060 та 5070ті чіпи дещо іншого левелу, але 3кілоойро це 3кілоойро
Hotspur
Member

Dream Machines: 16.05.2025 19:48Стартова ціна для цієї серії від 143К, за версію з RTX5070Ti.
є все те саме тільки корпус повністю металл ?
oliri
Junior

На рахунок підтримки також був неприємний досвід з використанням ноутбука від даної компанії. Після 11 місяців звичайного використання відїхав ссд в ноуті DREAM MACHINES RG4050-17 Black (RG4050-17UA22). В магазині де купували спробували зробити винними покупця, бо не ліцензійний Windows і всякі казочки для звичайних юзерів. Ноут не падав і не заливався. З другої спроби відправили в сервіс і по гарантії ссд замінили. При отриманні консультант проговорився, що це вже другий з такою ж проблемою. Так що виникає питання чи це політика магазину пробувати нажучити на оплату за "сервісне обслуговування" і заміну за кошти покупця не працюючого ссд на новий чи це політика виробника. Магазин де купували Фокстрот м.Львів.
OldGoodGames
Member

oliri
а яка модель ссд полетіла, і на що замінили?
STARL1GHT
Member

Dream Machines: 16.05.2025 13:36
Trino: 16.05.2025 13:23 Никак себя не могу заставить после Dell попробовать этого вендора, вроде все по железу неплохо собрано, отталкивает Интел хоть и новое поколение, и охлад и комплектация, надо буде еще раз всё взвесить...
За кілька тижнів доїдуть 16" версії на базі AMD Ryzen R9 9955HX3D (і без 3D) з комплектною системою рідинного охолодження.
Огляд на оверах чекати? :beer:
ender
Member

Dream Machines: 16.05.2025 13:15
illyha: 16.05.2025 12:58 А вот то что динамики смотрят в стол - непростительный минус. Хотя бы твитеры сверху сделали.
Якщо цікаво, як звучить ноутбук, то приклад ми викладали в нашому телеграм-каналі (краще, звичайно, слухати в навушниках):
спойлер
https://t.me/DMUkraine/3339
1. запись ведётся не с предполагаемого места прослушивания.
2. установка на подставку, под углом, приводит к тому что звук отражается от стола и уходит в стену за столом.
3. Львиную долю проблем со звуком можно было бы решить перевернув СЧ/ВЧ динамики - уж в этом гиганте динамики руками закрыты не будут.

На видео, даже несмотря на то что запись ведётся на уровне стола и сзади - всё равно слышно что средние-высокие частоты превращаются в кашу. Поговорить с кем либо или посмотреть фильм по прежнему остаётся проблемой - не зависимо от уровня громкости.

Почему-то все знают что у Apple в макбуках лучший звук, но с упорством достойным лучшего применения продолжают располагать динамики "мордой в пол".
Хотя вот недавно была модель от Razer с сопоставимым по качеству звуком. Угадайте, куда там динамики "смотрели"?
Dream Machines
Member

Hotspur: 17.05.2025 02:04 є все те саме тільки корпус повністю металл ?
Так і тут корпус повністю метал, тількі кант нижньої кришки - пластик.
Аціо
Member

О напали кинулись на ДМ, одні з адекватніших на ринку та гарні як вендор, люди йдіть ви лісом а ДМ дяка молодці у вас досить сміливі рішення та лояльні до покупців акції.
Dream Machines
Member

oliri: 17.05.2025 02:21 На рахунок підтримки також був неприємний досвід з використанням ноутбука від даної компанії. Після 11 місяців звичайного використання відїхав ссд в ноуті DREAM MACHINES RG4050-17 Black (RG4050-17UA22). В магазині де купували спробували зробити винними покупця, бо не ліцензійний Windows і всякі казочки для звичайних юзерів. Ноут не падав і не заливався. З другої спроби відправили в сервіс і по гарантії ссд замінили. При отриманні консультант проговорився, що це вже другий з такою ж проблемою. Так що виникає питання чи це політика магазину пробувати нажучити на оплату за "сервісне обслуговування" і заміну за кошти покупця не працюючого ссд на новий чи це політика виробника. Магазин де купували Фокстрот м.Львів.
Насправді це практика мережевих магазинів (у моєї дружини була аналогічна проблема з робочим ноутбуком Dell). Адже ми такі "погані клієнти", не захотіли купувати разом із ноутбуком "розширену гарантію" на 3-5-10 років, вірно? А магазину потрібно витратити час, прийняти у вас ноутбук, організувати його трансфер до СЦ, потім повернути його в точку продажу. Це шматок роботи та грошей.

Нам, як виробнику, замінити Вам SSD (або модуль ОЗП) практично нічого не коштує - бо нам його безкоштовно міняє компанія-виробник. І псувати собі репутацію через такий "ремонт" ніхто не буде.

Тому чия це "політика", я пропоную вирішити самому.

Отправлено спустя 1 минуту 2 секунды:
STARL1GHT: 17.05.2025 06:43 Огляд на оверах чекати? :beer:
Звісно :beer:

Отправлено спустя 8 минут 11 секунд:
ender: 17.05.2025 07:04 1. запись ведётся не с предполагаемого места прослушивания.
2. установка на подставку, под углом, приводит к тому что звук отражается от стола и уходит в стену за столом.
3. Львиную долю проблем со звуком можно было бы решить перевернув СЧ/ВЧ динамики - уж в этом гиганте динамики руками закрыты не будут.

На видео, даже несмотря на то что запись ведётся на уровне стола и сзади - всё равно слышно что средние-высокие частоты превращаются в кашу. Поговорить с кем либо или посмотреть фильм по прежнему остаётся проблемой - не зависимо от уровня громкости.

Почему-то все знают что у Apple в макбуках лучший звук, но с упорством достойным лучшего применения продолжают располагать динамики "мордой в пол".
Хотя вот недавно была модель от Razer с сопоставимым по качеству звуком. Угадайте, куда там динамики "смотрели"?
Запис ведеться на GoPro (яка з заводу оснащена "високоякісним" мікрофоном :gigi: ). Запис робив я особисто в себе на кухні перед відправкою до редакції ноутбука на огляд.

Давайте не робити висновків про якість акустичної системи без "живого" прослуховування. Я вже вище писав, ніхто не каже, що тут Hi-Fi звук, але він дійсно набагато пристойніший, ніж у конкурентів.
Kotya
Member

AFU_power: 17.05.2025 00:32у тебе прям на аватарі відповідь, ASUS ROG Strix G18 2025, ASUS ROG Strix SCAR 18 2025.
І ціна там - 220тис, за аналогічну начинку.

Ще є претенденти?

В тому і прикол.
Я не ідеалізую сабж, але на фоні аналогів, дуже непогано.
Ціна мене тригерить зазвичай найсильніше.
Але тут - просто треба відкрити конкурентів і переоцінити 2025 рік...
Ясно що покупати його тут навряд хтось буде.
AFU_power: 17.05.2025 00:32тут справа не в довоєнних, а брати очевидно ноут від нонейм бренду з хамовитим представником, техпідтримкою що спирає все на інших і не пропонує шляхів вирішення, щей за такі гроші це треба бути безумцем
Ого у вас досвід.
А у мене діаметральний досвід.
Два ноута брались у DM і підтримка була і вирішення питань.
Я задоволений спілкуванням і підходом.

capacitor440: 17.05.2025 01:57але 3кілоойро це 3кілоойро
Загугліть АСУС.
Там 4к Євро за аналог. :gigi:
oliri
Junior

OldGoodGames: 17.05.2025 03:54 oliri
а яка модель ссд полетіла, і на що замінили?
Поміняли на PNY CS2230 1 TB. Який ссд з заводу йшов не знаю. Ноут не мій, а племінника.
Shtopor
Member

Як власник бюджетного ноутбука Gigabyte, який також по суті Clevo, хотів би дізнатися чим ці всі клони відрізяются (крім дизайну). Наприклад DM із огляду і це чудо:
https://hotline.ua/ua/computer-noutbuki ... ?tab=about
AFU_power
Member

Kotya: 17.05.2025 11:05І ціна там - 220тис, за аналогічну начинку
Забувся трохи не аналогічний матеріал корпусу, динаміки які не дивляться в підлогу, нормальний трекпад, більш менш софт від асуса і саме головне, що там олед екран
Ответить