Ну якщо крім «тормозного лайна» ти більше модів не бачив для сталкера навіть дискусії не буде) беседка і сдпр співпрацюють з модерами і нічого, а на сталкер в нас виявляється тільки лайно модери зробили, розумію. Та гра живе лише завдяки мод комюніті, а воно лайно) ну подивись хоча б «гансілнгер» один, як може виглядати зброя, пда у сталкеріKyro: ↑ 15.05.2025 11:11Ага просто взять и скомпоновать.Enjthesilence: ↑ 15.05.2025 08:33
саме тому було достатньо взяти найкращі модифікації скомпонувати і оптимізувати, там і візуал і геймплей, все що заманеться щоб покращити гру у всіх аспектах не тікаючи від оригіналу, але маємо максимально лінивий ремастер.Собрать кучу кривого хлама, потратить тысячи часов на пересборку, чистку исправления, оптимизацию, тесты.
Чтобы купили 3 калеки , большая часть спиратили (а чо я ж когда то на распродаже купил оригинал за 20 грн) и еще волну хейта выгрести за то что "все украли у бедных модеров".
Все моды что пробовал были кривым тормозным овном.
Новости
Последние статьи и обзоры
Класичні шутери S.T.A.L.K.E.R. наступного тижня отримають покращене видання
-
Enjthesilence
Member
-
Kyro
Member
Ну естественно надо было пробовать дальше, ждать и пробовать.Enjthesilence: ↑ 15.05.2025 12:50Ну якщо крім «тормозного лайна» ти більше модів не бачив для сталкера навіть дискусії не буде) беседка і сдпр співпрацюють з модерами і нічого, а на сталкер в нас виявляється тільки лайно модери зробили, розумію. Та гра живе лише завдяки мод комюніті, а воно лайно) ну подивись хоча б «гансілнгер» один, як може виглядати зброя, пда у сталкеріKyro: ↑ 15.05.2025 11:11
Ага просто взять и скомпоновать.Собрать кучу кривого хлама, потратить тысячи часов на пересборку, чистку исправления, оптимизацию, тесты.
Чтобы купили 3 калеки , большая часть спиратили (а чо я ж когда то на распродаже купил оригинал за 20 грн) и еще волну хейта выгрести за то что "все украли у бедных модеров".
Не спасибо, перепробовать все конфеты на вкус пока попадется с шоколадом не для меня развлечение. Но некоторым видно заходит.
А 15 лет играть в одну и ту же игру пробуя моды разной степени хреновости уже тянет на диагноз.
Там вон ремастер вышел Обливиона - и как "взяли и скомпоновали"?
А CDPR Fantom Liberty из фанатских модов слепили?
Посмотрел на gunslinger и что там меня должно восхитить? Есть новая игра там все выглядит лучше, причесали старое по минимуму, дадут бесплатно и на том спасибо.
Римейк на движке нового, может быть, трата кучи ресурсов на ковыряние мертвых технологий смысла не имеет, точка.
-
Enjthesilence
Member
Так так, жодної різниці від оригіналу))
https://youtube.com/shorts/L9rFZ4H0uyc? ... IXJsnO_HKL
Якби сталкер не підтримували модери, сталкер 2 не релізнувся би навіть, тому що інтерес до серії тримався на модкомюніті
Якби сталкер не підтримували модери, сталкер 2 не релізнувся би навіть, тому що інтерес до серії тримався на модкомюніті
-
Kyro
Member
Да пофиг абсолютно какая там разница с оригиналом. Есть новая игра и все. Это как на ланос кованные диски ставить, прикручивать к древней игре новую анимацию.Enjthesilence: ↑ 15.05.2025 13:52 Так так, жодної різниці від оригіналу))
Даа конечно. Модеры скинулись и собрали 50 лямов на разработку. Хвост собакой виляет. Сколько там процентов тех кто купил игру, моды ставили - 1%?
Я уж молчу про то откуда большая часть тех модеров была.
-
Enjthesilence
Member
Ох і накрутив)) та я впевненний, що якщо взяти період з початку активного модінгу сталкера, більшість гравців якийсь мод да й ставили) я грав на релізі в ті ігри, а от перепроходив вже модифікованіKyro: ↑ 15.05.2025 14:27Да пофиг абсолютно какая там разница с оригиналом. Есть новая игра и все. Это как на ланос кованные диски ставить, прикручивать к древней игре новую анимацию.Enjthesilence: ↑ 15.05.2025 13:52 Так так, жодної різниці від оригіналу))
Даа конечно. Модеры скинулись и собрали 50 лямов на разработку. Хвост собакой виляет. Сколько там процентов тех кто купил игру, моды ставили - 1%?
Я уж молчу про то откуда большая часть тех модеров была.
Але питання в іншому, гск спокійно можуть взяти топові моди, навіть не глобальні і це вже буде краще як ремастер, ніж це. І не треба для цього величезна команда розробників і купу часу, щоб скомпонувати моди в збірку.
Відьмак 3 ремастер майже повністю зібрали з кращих модів, і в кб77 2,0 також використовувались моди і модерів брали на роботу в студію, так само робили і вольво, беседка в ремастерах юзала моди
-
Mercator
Member
так справа в тому, що зазвичай "халтурні ремастери" продають за фулл прайс, а тут просто безкоштовно для всіх хто має і для тих хто щє не грав, але ціна ж копійочна ні?Enjthesilence: ↑ 15.05.2025 10:33я би ще раз купив нормальне перевидання хоча б з офіційної солянки кращих модів типу "ганслінгера" з майстернею стім і це в першу чергу роблять не для "безкоштовно дати тим хто має трилогію", а продати тим хто її не має і краще було б попрацювати з грою хоч якось, а не ось це. але ж класика сварити всі інші "халтурні" ремастери, але от сталкер ну ви що, це ж свої.Mercator: ↑ 15.05.2025 09:31 Я Фігію з людей, розробники на шару оновили старі ігри, додали освітлення\нові матеріали\нові технології (в тому плані що іх не було раніше) ні, блін треба все одно засрать.
-
Enjthesilence
Member
добре що дають безкоштовно для тих у кого є, а з чого це 40 баксів за халтурну роботу - це копійочна ціна?Mercator: ↑ 15.05.2025 16:54так справа в тому, що зазвичай "халтурні ремастери" продають за фулл прайс, а тут просто безкоштовно для всіх хто має і для тих хто щє не грав, але ціна ж копійочна ні?Enjthesilence: ↑ 15.05.2025 10:33
я би ще раз купив нормальне перевидання хоча б з офіційної солянки кращих модів типу "ганслінгера" з майстернею стім і це в першу чергу роблять не для "безкоштовно дати тим хто має трилогію", а продати тим хто її не має і краще було б попрацювати з грою хоч якось, а не ось це. але ж класика сварити всі інші "халтурні" ремастери, але от сталкер ну ви що, це ж свої.
-
starik_0
Member
в лост альфа грав може років 5 назад, воно більш про квести, а аномалі напевно на атмосферу + що дуже зручно зібрані усі локації у одній грі + є шось типу радіант квест зі скайриму. Аномалі гамма то вже інший рівень, тарков у Чорнобилі, реалістичний та складний.Hotspur: ↑ 14.05.2025 18:11
Відправлено через 5 хвилин 46 секунд:є Лост Альфаstarik_0: ↑ 14.05.2025 17:47 весело конечно но зачем если есть аномали гамма, ну на случай слабого компа просто аномали
Я аномалі пробіг у демо режимі тому шо по чесному було дуже боляче, швидко вмирав, бо хотів досліджувати а не страждати від радіації та всього такого
-
ARomanA
Member
Є моди які підтягують лише графіку, не впливаючи на геймплей?
-
VovaII
Member
ARomanA
Свого часу були і такі. На жаль, більшість сайтів були в росії.
Та тому ж російському оверклокерсі, на їх форумі, можна було напитати посилань. Або на сайтах присвячених модифікуванню.
Були і великі моди, в яких можна було вибрати мінімальний вплив на баланс.
Свого часу були і такі. На жаль, більшість сайтів були в росії.
Та тому ж російському оверклокерсі, на їх форумі, можна було напитати посилань. Або на сайтах присвячених модифікуванню.
Були і великі моди, в яких можна було вибрати мінімальний вплив на баланс.
-
mult
Member
Сьогодні автоматично додались нові сталкери мені в стімі.
Дяка що безкоштовно, але якщо правки тільки графіки то це таке собі.
Ще пишуть виправлені численні помилки гри, ну це добре і потрібно.
Трилогія потребує перезавантаження, але не такого лінивого а глобального, з переносом на новий рушій, правкою баланса якого немає в оригінальних іграх, плюс додавання як і сталкер 2 офіційного інструменту для модів.
Цим всим треба займатись не зараз, а коли доробиться сталкер 2.
Поставлю пізніше спробую звісно, зараз прохожу сталкер 2.
Дяка що безкоштовно, але якщо правки тільки графіки то це таке собі.
Ще пишуть виправлені численні помилки гри, ну це добре і потрібно.
Трилогія потребує перезавантаження, але не такого лінивого а глобального, з переносом на новий рушій, правкою баланса якого немає в оригінальних іграх, плюс додавання як і сталкер 2 офіційного інструменту для модів.
Цим всим треба займатись не зараз, а коли доробиться сталкер 2.
Поставлю пізніше спробую звісно, зараз прохожу сталкер 2.
-
man1242
Member
5080 под завязкуEnjthesilence: ↑ 15.05.2025 12:50Ну якщо крім «тормозного лайна» ти більше модів не бачив для сталкера навіть дискусії не буде) беседка і сдпр співпрацюють з модерами і нічого, а на сталкер в нас виявляється тільки лайно модери зробили, розумію. Та гра живе лише завдяки мод комюніті, а воно лайно) ну подивись хоча б «гансілнгер» один, як може виглядати зброя, пда у сталкеріKyro: ↑ 15.05.2025 11:11
Ага просто взять и скомпоновать.Собрать кучу кривого хлама, потратить тысячи часов на пересборку, чистку исправления, оптимизацию, тесты.
- спойлер

-
VovaII
Member
— Років 10 "не злазив" з Сталкера. І колупання в налаштуваннях, і всілякі моди, і нові сюжети. А от вийшов С2 — пройшов десь половину і чекаю виправлень.mult: ↑ 20.05.2025 12:51Трилогія потребує перезавантаження, але не такого лінивого а глобального, з переносом на новий рушій, правкою баланса якого немає в оригінальних іграх, плюс додавання як і сталкер 2 офіційного інструменту для модів.
Чесно кажучи, якби його на рушії ЗП зробили, задоволення від гри було б не менше. Як приклад: нещодавно побачив мод, якесь Аномалі(чи якось так). То по різноманіттю ще не відомо, що цікавіше. Звичайно в С2 нові локації, а це завжди цікавіше. Але по наповненості... Ще й фпс вищий.
Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
Ого. Що ж Ви йому там накрутили?man1242: ↑ 20.05.2025 12:545080 под завязку
-
mult
Member
VovaII
Я теж довго грав з модами.
Особливо на баланс, бо оригінальна трилогія на максимальній складності це дитяча прогулянка з тупими противниками і мутантами які не несуть небеспеки, ну і плюс тонами луту і грошей.
Сталкер 2 в плані балансу не краще.
Багато чого треба править.
Але я поставив мод щоб противники больніше по мені били.
Плюс граю тільки з механічними прицілами і звичайною зброєю, без ніякої оптики.
З убер пушками не цікаво.
Броня теж звичайна, без артів на захист від куль, кровотечі і з низьким захистом від куль в базі.
То так є від гри цікавість і виклик.
Ну і з останнім патчем можна грати.
Так, проблем багато, але пройти вже можна.
А там чекати офіційний інструмент для модів.
Тоді буде цікаво.
Є на нексусі і зараз балансні моди.
Але я вирішив перший раз пройти більш менш як є, щоб знати базу так би мовити.
Я теж довго грав з модами.
Особливо на баланс, бо оригінальна трилогія на максимальній складності це дитяча прогулянка з тупими противниками і мутантами які не несуть небеспеки, ну і плюс тонами луту і грошей.
Сталкер 2 в плані балансу не краще.
Броня теж звичайна, без артів на захист від куль, кровотечі і з низьким захистом від куль в базі.
Тоді буде цікаво.
-
Dremjke
Member
Хто вже запускав "новинку"?
Наскільки зміни відчутні в грі?
Наскільки зміни відчутні в грі?
-
Enjthesilence
Member
тобі потрібен новий процman1242: ↑ 20.05.2025 12:545080 под завязкуEnjthesilence: ↑ 15.05.2025 12:50
Ну якщо крім «тормозного лайна» ти більше модів не бачив для сталкера навіть дискусії не буде) беседка і сдпр співпрацюють з модерами і нічого, а на сталкер в нас виявляється тільки лайно модери зробили, розумію. Та гра живе лише завдяки мод комюніті, а воно лайно) ну подивись хоча б «гансілнгер» один, як може виглядати зброя, пда у сталкері![]()
- спойлер
-
VovaII
Member
— От! І про графіку ні слова. — Я і кажу, якби С2 зробили на попередньому рушії, — було б так само цікаво. Хіба що під новий рушій є можливість зробити зручний редактор модів?mult: ↑ 20.05.2025 13:22Сталкер 2 в плані балансу не краще.
Броня теж звичайна, без артів на захист від куль і з низьким захистом від куль в базі.
Тоді буде цікаво.
Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
Там ще хофікс випустили 1.4.1 на 4.2Гб. — Править 2 помилки.Dremjke: ↑ 20.05.2025 13:38Хто вже запускав "новинку"?
-
Reinmar
Member
тоді буде завантаження карти 120%?)
-
Enjthesilence
Member
фпс буде вищим, особливо 0.1% лоу.
-
Metroa
Member
В gog поки не додало нове видання, хоча всі були давно куплені.