Новости
Последние статьи и обзоры
Windows 11
-
Rucha
Member
Donate
Життя бентежне...
Життя бентежне...
-
Donate
Member
це нав'язування лайна на яке потрібне витрачати свій час, а не життя
-
0kie
Member
О, ещё один повод "истерить" - браузер Edge.
Чем он вас не устраивает? Что в нём такого, чего нет в "родительском" Хроме? Не выпиливается? Есть же редакции Винды N, где его нет по определению - ставь и наслаждайся альтернативой. Всегда недолюбливал Хром - унылый, а в последнее время начал бороться с блокировщиками рекламы, что перебор. Эта "корпорация добра" Google та ещё хрень... Попробуйте без входа в онлайновую учётку на том же Ютубе пошариться, поискать что-то.
Телеметрия? Там её полно. Одну "добрую" корпорацию кормим своими данными, а вторую не кормим. Ок.
И по поводу выпиливания - Хром в Андроиде вмонтирован намертво - не смущает? Что ж тогда смущает Эдж в Винде? Для Винды есть редакции без "Ёжика" - где редакция Андроид без Хрома? На Айфонах их Сафари выпиливается или тоже намертво вмонтирован в систему? Давайте будем последовательны - такой свободы действий, какая есть в Винде, больше нигде нет. Даже в Линуксе.
Наслаждаемся... 
-
Donate
Member
Ти мені не минуле відповіси будь ласка...0kie: ↑ 12.05.2025 18:34 О, ещё один повод "истерить" - браузер Edge.Чем он вас не устраивает? Что в нём такого, чего нет в "родительском" Хроме? Не выпиливается? Есть же редакции Винды N, где его нет по определению - ставь и наслаждайся альтернативой. Всегда недолюбливал Хром - унылый, а в последнее время начал бороться с блокировщиками рекламы, что перебор. Эта "корпорация добра" Google та ещё хрень... Попробуйте без входа в онлайновую учётку на том же Ютубе пошариться, поискать что-то.
Телеметрия? Там её полно. Одну "добрую" корпорацию кормим своими данными, а вторую не кормим. Ок.
И по поводу выпиливания - Хром в Андроиде вмонтирован намертво - не смущает? Что ж тогда смущает Эдж в Винде? Для Винды есть редакции без "Ёжика" - где редакция Андроид без Хрома? На Айфонах их Сафари выпиливается или тоже намертво вмонтирован в систему? Давайте будем последовательны - такой свободы действий, какая есть в Винде, больше нигде нет. Даже в Линуксе.
Наслаждаемся...
![]()
Я використовую наприклад інший браузер без різниці що наприклад Firefox...
Чому мені едж палки в коліса кидає?
-
SergiusTheBest
Member
Welcome to Linux! Там таке не треба лікувати. Звісно, будуть інші проблеми, але рівень контролю за системою та відсутність її самодіяльності в рази краще.Donate: ↑ 12.05.2025 18:16 Лікується але з кожною версією вінди цього лікування потрібно все більше і більше а мене ніхто навіть не спитав.
-
Nazareth
Junior
Оптимизация ОС и выбрасывание ненужного - это разные вещи.Ekz0rcyst: ↑ 12.05.2025 07:42Ще один любитель "оптимізувати" систему, "вирізаючи непотрібне". Дитсадок.
Собирать мусор в системе - это "синдром Плюшкина", а для меня "приложения", браузер и "антивирус" от Майкрософт - мусор. Если для вас это не мусор, то читайте выше - про синдром Плюшкина.
Windows Vista ставил 64-битную для того, чтобы она увидела и смогла работать с 4 Гб памяти и, кстати, прекрасно работала ибо железо было, которое поддерживало висту, а не как у "динозавров", которые её устанавливали на ХР-шные калькуляторы, а потом все форумы засирали - какая виста плохая.powerpizza: ↑ 12.05.2025 07:57Та просто динозавр,который ставил 7 ку на 1гб озу и от туда 50% вырезать надо было шоб оно хоть как-то запускалось
это не ""просветленные" неОверклокеры", это мазохисты.anatolikostis: ↑ 12.05.2025 11:14а "просветленные" неОверклокеры же знают, что поменять редакцию можно прямо из работающей системы и сделать все необходимое без пересборки iso?
-
Ekz0rcyst
Member
Nazareth
Сподіваюсь ви розумієте, що проти вас особисто я нічого не маю. Я засуджую підхід який ви описуєте, так як не бачу практичної користі в подібних діях. Функціонал не додається, як і швидкодія, тому тільки витрачається час, - безглуздо одним словом.
Вище правильно написали, якщо вам потрібен повний контроль над системою то вам linux потрібен, не обов'язково arch чи не дай боже gentoo, - debian based дистри вам підійдуть. Я серйозно, подивіться в сторону mint або mx linux.
Сподіваюсь ви розумієте, що проти вас особисто я нічого не маю. Я засуджую підхід який ви описуєте, так як не бачу практичної користі в подібних діях. Функціонал не додається, як і швидкодія, тому тільки витрачається час, - безглуздо одним словом.
Вище правильно написали, якщо вам потрібен повний контроль над системою то вам linux потрібен, не обов'язково arch чи не дай боже gentoo, - debian based дистри вам підійдуть. Я серйозно, подивіться в сторону mint або mx linux.
-
0kie
Member
...и синдром Плюшкина до кучи.Nazareth: ↑ 12.05.2025 22:24Оптимизация ОС и выбрасывание ненужного - это разные вещи.
Не хочешь "мусор" в ОС - ставь максимально кастрированную версию, чтобы потом не выбрасывать "мусор". Только будь последовательным во всём, не только с Виндой: ставь на роутер кастомные прошивки, откажись от смартфона как от класса, ибо там, на смартфонах, вообще ничего не вырезается и не "оптимизируется". К чему такие полумеры?
Такая же шняга, как и Винда плюс игры не запускаются. "Полный контроль" - это утопия, тупая отмазка для тех, у кого слишком много свободного времени на всякие глупости.Ekz0rcyst: ↑ 13.05.2025 07:30якщо вам потрібен повний контроль над системою то вам linux потрібен
-
Donate
Member
Лінукс поки що достатньо сирий. Ставиш гном бачиш що є масштабування 100% та 200% викидуеш в помийку бо немає 150% тому працювати не можливоSergiusTheBest: ↑ 12.05.2025 20:52Welcome to Linux! Там таке не треба лікувати. Звісно, будуть інші проблеми, але рівень контролю за системою та відсутність її самодіяльності в рази краще.Donate: ↑ 12.05.2025 18:16 Лікується але з кожною версією вінди цього лікування потрібно все більше і більше а мене ніхто навіть не спитав.
Перебирати десятки дистрибутивів такє собі заняття
Added in 1 minute 33 seconds:
З чого ви взяли що від вимикання антивірусу швидкодія не буде кращою?Ekz0rcyst: ↑ 13.05.2025 07:30 Nazareth
Added in 2 minutes :
А це ліжби насрати...0kie: ↑ 13.05.2025 12:41...и синдром Плюшкина до кучи.Nazareth: ↑ 12.05.2025 22:24Оптимизация ОС и выбрасывание ненужного - это разные вещи.![]()
Не хочешь "мусор" в ОС - ставь максимально кастрированную версию, чтобы потом не выбрасывать "мусор". Только будь последовательным во всём, не только с Виндой: ставь на роутер кастомные прошивки, откажись от смартфона как от класса, ибо там, на смартфонах, вообще ничего не вырезается и не "оптимизируется". К чему такие полумеры?Или "это другое"? Тогда смысл распинаться о том, что ты не Плюшкин? Плюшкин.
Такая же шняга, как и Винда плюс игры не запускаются. "Полный контроль" - это утопия, тупая отмазка для тех, у кого слишком много свободного времени на всякие глупости.Ekz0rcyst: ↑ 13.05.2025 07:30якщо вам потрібен повний контроль над системою то вам linux потрібен
В мене на роутері RouterOS там bloatware немає від слова зовсім. На телефоні аналогічно я можу вимкнути все що захочу практично, в самому цікавому випадку є GrapheneOS
-
SergiusTheBest
Member
В гномі воно скрито за експериментальними налаштуваннями. Беріть Linux Mint Cinnamon - там є 75%, 100%, 125%, 150%. Якщо чесно - то мені достатньо масштабування в самому браузері. Але тут у кожного свої вподобання. В цілому вся оболонка, налаштування, робота з файлами - зручніше та логічніше побудовано, ніж те, що є зараз на Windows.Donate: ↑ 13.05.2025 13:49 Лінукс поки що достатньо сирий. Ставиш гном бачиш що є масштабування 100% та 200% викидуеш в помийку бо немає 150% тому працювати не можливо![]()
-
artko
Member
https://protondb.com - поцікавтесь. майже 20к сумісних игор. steamdeck від valve, раптом, теж linux0kie: ↑ 13.05.2025 12:41 Такая же шняга, как и Винда плюс игры не запускаются. "Полный контроль" - это утопия, тупая отмазка для тех, у кого слишком много свободного времени на всякие глупости.
Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
DE простіше перебирати, ніж дістри. той самий kde plasma - масштабування будь яке, хоч 146%Donate: ↑ 13.05.2025 13:49 Лінукс поки що достатньо сирий. Ставиш гном бачиш що є масштабування 100% та 200% викидуеш в помийку бо немає 150% тому працювати не можливо
Перебирати десятки дистрибутивів такє собі заняття![]()
-
Ekz0rcyst
Member
0kie
Ну у вас може і не запускаються ігри, а тим часом консоль від valve, я про steam deck, працює на linux, і ігри там граються. А якщо слідувати вашим словам то бути такого не може... Дивно, правда? На моєму "відрі", встановлений mint 22.1 і сталкер 2 йде без питань, до речі саме на лінукс можна пограти в нового Індіана Джонс, на карті без апаратної підтримки трасування променів.
Ви доволі вузько мислите, ніби люди минулого які в ньому і залишаються.
Ну у вас може і не запускаються ігри, а тим часом консоль від valve, я про steam deck, працює на linux, і ігри там граються. А якщо слідувати вашим словам то бути такого не може... Дивно, правда? На моєму "відрі", встановлений mint 22.1 і сталкер 2 йде без питань, до речі саме на лінукс можна пограти в нового Індіана Джонс, на карті без апаратної підтримки трасування променів.
Ви доволі вузько мислите, ніби люди минулого які в ньому і залишаються.
-
big_bang
Member
шах і мат !Ekz0rcyst: ↑ 13.05.2025 15:40 Ви доволі вузько мислите, ніби люди минулого які в ньому і залишаються.
-
ROG__84
Member
Всем привет!
Собственно возник вопрос: через пуск клик на выключение пк не срабатывает сразу,т.е переходишь на рабочий стол потом пуск выключить все ок, остальное все кликается как должно, именно не срабатывает выключение с 1 раза,что немного покумаривает, может кто сталкивался? Буду благодарен за ответ.
Вин 11 про лицуха со всеми обновами, конфиг в профиле.
Собственно возник вопрос: через пуск клик на выключение пк не срабатывает сразу,т.е переходишь на рабочий стол потом пуск выключить все ок, остальное все кликается как должно, именно не срабатывает выключение с 1 раза,что немного покумаривает, может кто сталкивался? Буду благодарен за ответ.
Вин 11 про лицуха со всеми обновами, конфиг в профиле.
-
0kie
Member
PUBG и третья Батла не поддерживаются. Это то, во что я иногда поигрываю.artko: ↑ 13.05.2025 15:02поцікавтесь. майже 20к сумісних игор
Кастрированная версия игры. Ну да - это максимально интересно....Ekz0rcyst: ↑ 13.05.2025 15:40саме на лінукс можна пограти в нового Індіана Джонс, на карті без апаратної підтримки трасування променів.
Я правильно мыслю - Линукс как был уделом задротов, так и остался. Переделка кучи мелких неинтересных игр, которые никому не нужны, но зато их много - это смешно.Ekz0rcyst: ↑ 13.05.2025 15:40Ви доволі вузько мислите, ніби люди минулого які в ньому і залишаються.
ROG__84
Глянь в "Электропитании" действие на кнопку "Завершение работы".
-
Ekz0rcyst
Member
0kie
Ви мислите стереотипами, та насправді не тільки ви, що насправді не виправдовує. З самого початку ви взагалі не зрозуміли посил всіх месседжів стосовно linux on desktop. Звичайно пхати Linux на кожен ПК ніхто не пропонує, кожен інструмент для своїх завдань, про це мова не йде і ви мали б це розуміти... Але і справедливо зворотнє, Linux в якості домашньої системи має право на життя і більшість завдань які раніше були важкодосяжні зараз елементарно виконуються. Бар'єр виключно в головах потенційних користувачів, а не в технічній частині. Звичайно якщо немає ну просто взагалі ніяких знань, то тут жодна система не підійде, але подібна аудиторія мене мало цікавить і не є показником взагалі будь чого.
Ви мислите стереотипами, та насправді не тільки ви, що насправді не виправдовує. З самого початку ви взагалі не зрозуміли посил всіх месседжів стосовно linux on desktop. Звичайно пхати Linux на кожен ПК ніхто не пропонує, кожен інструмент для своїх завдань, про це мова не йде і ви мали б це розуміти... Але і справедливо зворотнє, Linux в якості домашньої системи має право на життя і більшість завдань які раніше були важкодосяжні зараз елементарно виконуються. Бар'єр виключно в головах потенційних користувачів, а не в технічній частині. Звичайно якщо немає ну просто взагалі ніяких знань, то тут жодна система не підійде, але подібна аудиторія мене мало цікавить і не є показником взагалі будь чого.
-
anatolikostis
Member
defender uiВасильович: ↑ 12.05.2025 18:10Погоджуюся. Насправді, антивірус з різними пресетами безпеки дійсно був би рішенням, але маркетологи таке ніколи не пропустять - ну як так, щоб не писало "Максимальний захист"?Rucha: ↑ 12.05.2025 18:06Для домашньої системи можна трохи знизити планку параної![]()
-
AFU_power
Member
Ні, бар'єр якраз в технічній частині.Ekz0rcyst: ↑ 13.05.2025 22:41 0kie
Нвідія юзери сразу отлітають із-за поганої продуктивності опенсорс і проприєтарного драйвера, а також із-за його багаточисельних глюків з іксами та вейландом, навіть банальної неможливості альтабнутись під час гри.
Інпут лаг композера, те саме стосується і макос в принципі.
Це ще додає пердолінгу з лутрісом і хероік гейм лаунчером, якщо ігри спірачені або знаходяться у епіків.
Ніхто не дасть гарантії що нова гра запуститься, деякі розробники спеціально прокидують протон та не завозять підтримку, наприклад юбікі зі своїм сіджом, також гта5 онлайн отлетів
В стабільних дистрів в репах старі дрова, в блідінг едж після чергового оновлення можна очікувати масових отвал, рамдіск, дрова відео та все інше.
Це ще не враховуючи, що всякі долбі, сарраунди ітд відсутні, а ізі еффектс потрібно довбати довго, щоб отримати таке ж звучання.
Також відсутні вендорські утиліти, які допомагають керувати підсвітками, макросами, обмеженнями тдп, режимами графіки, утиліти для апдейту біос
-
Ekz0rcyst
Member
AFU_power
Наголошую, що не ідеалізую linux, просто "ріже очі" коли пишуть, що щось не працює в принципі хоча це не так, геть не так. Звичайно є складнощі, а де їх немає? В мене більшості описаних проблем не спостерігається але ж це в мене, а в когось інший експірієнс як і запити, тому подібні дискусіїї будуть завжди і я це розумію. Що я хотів донести так це, що linux вже давно не тий що був 5-10 років тому і відповідно старі ярлики вішати непотрібно, і будувати СВОЮ позицію на основі досвіду 5-10 річної давнини не варто.
Наголошую, що не ідеалізую linux, просто "ріже очі" коли пишуть, що щось не працює в принципі хоча це не так, геть не так. Звичайно є складнощі, а де їх немає? В мене більшості описаних проблем не спостерігається але ж це в мене, а в когось інший експірієнс як і запити, тому подібні дискусіїї будуть завжди і я це розумію. Що я хотів донести так це, що linux вже давно не тий що був 5-10 років тому і відповідно старі ярлики вішати непотрібно, і будувати СВОЮ позицію на основі досвіду 5-10 річної давнини не варто.
-
AFU_power
Member
Це не досвід 5-10 давнини, це нещодавній, Bazzite, SteamOS, SteamFork, Fedora Workstation. Тобі пощастило, в тебе машина максимально сумісна. Я теж ставив на сумісні машини, все було більш менш. Але в деяких випадках все реально працює через дупу, а враховуючи, що по статистиці стім більше гпу таки від нвідія, то для ігор в найближчому майбутньому навряд лінукс на десктопі дома згодиться, хіба що нвідія навчитися писати дрова, або геймскоп та різні ДЕ пофіксять під нвідію.Ekz0rcyst: ↑ 14.05.2025 00:24 AFU_power