Новости
Последние статьи и обзоры
Samsung випустила WQHD-монітор Odyssey OLED G6 із частотою оновлення 500 Гц
-
Afit
Member
Предлагаю обсудить Samsung випустила WQHD-монітор Odyssey OLED G6 із частотою оновлення 500 Гц
О! Це моя мрія! 1440р OLED. Але занадто дорого, нажаль.
О! Це моя мрія! 1440р OLED. Але занадто дорого, нажаль.
-
VovaII
Member
А коли буде 4К і 32”?
-
rizakrko
Member
VovaII
Який саме? Вже рік як доступні oled 4К, 32", 240 частота за відносно невеликі гроші. Дуже мало що буде йти в 4к в більше ніж 240 кадрів - кіберспорт/древні ігри (які не завжди дружать щ високою частотою)/2д.
Який саме? Вже рік як доступні oled 4К, 32", 240 частота за відносно невеликі гроші. Дуже мало що буде йти в 4к в більше ніж 240 кадрів - кіберспорт/древні ігри (які не завжди дружать щ високою частотою)/2д.
-
Inqizitor2022
Member
- спойлер
-
OldGoodGames
Member
задротам і 500, wqhd буде замало, треба хочаб 1000гц, 100", 8к, слабо викатити? але боюсь, що і цьго з годом виявиться замало 
-
Kashtan
Member
LG півроку тому викотила 27GX790A, 480 Герц, але головне що там ДП 2.1, а не ганьба 1.4 як у Самсунга тут, ще й гордитись що з такими характеристиками вперше у світі, справжні йолопи.
-
DoubleTriple
Member
але ж кому потрібен той W-OLED від LG. (не захищаю samsung, бо переферійно іх монітори (не матриці) абсолютне лайно)Kashtan: ↑ 13.05.2025 06:39 LG півроку тому викотила 27GX790A, 480 Герц, але головне що там ДП 2.1, а не ганьба 1.4 як у Самсунга тут, ще й гордитись що з такими характеристиками вперше у світі, справжні йолопи.
-
VovaII
Member
rizakrko
Єдине, на що поки не маю відповіді: плоский чи погнутий?
Відправлено через 5 хвилин :
HDR чесний в плані розрядності і інтерфейсів підключення. А не оті 8+2, передача перестисненого сигналу, ніякого ”підблимування” від якого очі витікають, і тому подібних натягуваннь сови на глобус.
— Оте все що Ви написали, плюс HDR і G-sync (хочаб сумісність). Частоту 240 не обовʼязково.Який саме?
Єдине, на що поки не маю відповіді: плоский чи погнутий?
Відправлено через 5 хвилин :
HDR чесний в плані розрядності і інтерфейсів підключення. А не оті 8+2, передача перестисненого сигналу, ніякого ”підблимування” від якого очі витікають, і тому подібних натягуваннь сови на глобус.
-
rizakrko
Member
VovaII
Я вже більше року використовую pg32ucdm. Все є, окрім "чесної" передачі сигналу. Я чесно намагався розгледіти різницю між увімкненим та вимкненим dsc, але так і не зміг. Якщо дивитися на відстані ~15 см в окулярах не достатньо для того, щоб побачити різницю - то її не існує при практичному використанні.
Цього року є новіші моделі, повинні бути кращими в якихось аспектах за ті самі гроші.
Я вже більше року використовую pg32ucdm. Все є, окрім "чесної" передачі сигналу. Я чесно намагався розгледіти різницю між увімкненим та вимкненим dsc, але так і не зміг. Якщо дивитися на відстані ~15 см в окулярах не достатньо для того, щоб побачити різницю - то її не існує при практичному використанні.
Цього року є новіші моделі, повинні бути кращими в якихось аспектах за ті самі гроші.
-
mult
Member
Взагалі не бачу логіки в 25 році випускати високогерцові монітори з dp1.4.
При тому, що всі нові відеокарти переходять на новіші ревізії.
Так, вроді як різниці з dsc не видно і все таке.
Але сам факт, що ти береш відеокарту з новим портом і в тебе новісінький монітор є вузьким місцем...
Я фіг його зна, для мене це важливо, плюс з dsc деякі технології не працюють.
При тому, що всі нові відеокарти переходять на новіші ревізії.
Так, вроді як різниці з dsc не видно і все таке.
Але сам факт, що ти береш відеокарту з новим портом і в тебе новісінький монітор є вузьким місцем...
Я фіг його зна, для мене це важливо, плюс з dsc деякі технології не працюють.
-
VovaII
Member
О! Це вже цікаві параметри. А яку ОС Ви використовуєте, і чи постійно у Вас ввімкнений HDR? Як він виглядає на робочому столі/браузері?rizakrko: ↑ 14.05.2025 04:44Я вже більше року використовую pg32ucdm.
— Не скажу що це погано, бо не маю можливості порівняти "вживу". Але, як то кажуть "муляє". А як обирати нову, не дешеву річ, і на довго, то хотілось би щоб не "муляло".rizakrko: ↑ 14.05.2025 04:44Все є, окрім "чесної" передачі сигналу.
-
rizakrko
Member
VovaII
Підключений особистий ПК на Windows 11 та робочий Mac. На маку є якась "фішка", що коли сам ноутбук відкритий, то кольори значно тепліші - як тільки закриваю кришку, то одразу стають звичними.
HDR вмикаю виключно коли дивлюсь HDR контент (завантажені фільми)!або граю в HDR ігри, тому що кольори в системі дещо міняються від звичних мені + чіткість тексту стає трохи гіршою. Комбінація Win+Alt+B на Windows дає можливість миттєво переключатися, тому це не "напряжно". Мені було б цікаво дізнатися, чи хтось тут на форумі використовує HDR на постійній основі.
DSC має ще недоліки у вигляді збільшеної затримки при перемиканні з гри, яка працює в режимі "full screen" - добру секунду займає. Також не підтримується одна з технологій nvidia, але я не пам'ятаю яка саме.
Якщо у вас є ще якісь питання - дайте знати, спробую відповісти.
Підключений особистий ПК на Windows 11 та робочий Mac. На маку є якась "фішка", що коли сам ноутбук відкритий, то кольори значно тепліші - як тільки закриваю кришку, то одразу стають звичними.
HDR вмикаю виключно коли дивлюсь HDR контент (завантажені фільми)!або граю в HDR ігри, тому що кольори в системі дещо міняються від звичних мені + чіткість тексту стає трохи гіршою. Комбінація Win+Alt+B на Windows дає можливість миттєво переключатися, тому це не "напряжно". Мені було б цікаво дізнатися, чи хтось тут на форумі використовує HDR на постійній основі.
DSC має ще недоліки у вигляді збільшеної затримки при перемиканні з гри, яка працює в режимі "full screen" - добру секунду займає. Також не підтримується одна з технологій nvidia, але я не пам'ятаю яка саме.
Якщо у вас є ще якісь питання - дайте знати, спробую відповісти.
-
VovaII
Member
Ага. Дякую. Тоді ще пару уточнюючих.rizakrko: ↑ 15.05.2025 13:50HDR вмикаю виключно коли дивлюсь HDR контент (завантажені фільми)!або граю в HDR ігри, тому що кольори в системі дещо міняються від звичних мені + чіткість тексту стає трохи гіршою. Комбінація Win+Alt+B
Чим саме дивитесь фільми в HDR? Чи це прямо з Ютуба?
Що воно таке DSC? (А то Гугл такого понавидавав...)
— Оце теж цікавить. Схоже HDR — в перехідному стані? На ПК його, ще до путя не довели. Комбінація Win+Alt+B починає частіше згадуватись.rizakrko: ↑ 15.05.2025 13:50Мені було б цікаво дізнатися, чи хтось тут на форумі використовує HDR на постійній основі.
-
rizakrko
Member
VovaII
Фільми дивлюся завантажені (йо-хо-хо) через VLC. На ютубі, щоб з'явилася опція HDR, вроді як потрібно спочатку увімкнути HDR в системі - оскільки я не тримаю HDR увімкненим, то і опції цієї я навіть ніколи не бачу.
DSC це Display Stream Compression (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Display ... ompression). Це якраз та штука, яка дозволяє передавати 4к 240hz через старіші інтерфейси. Вважається, що помітної оку візуальної різниці немає - але деякі люди проти цього рішення. Я мабуть занадто старий, і так і не зміг розгледіти цю різницю.
HDR добре працює з контентом, який розроблявся з урахуванням HDR. Оскільки абсолютна більшість контенту це не HDR контент, то і вмикають його тільки за потреби. А ось дещо розмитіші шрифти при увімкнення HDR (конкретно в мене, хоча в інтернеті люди також про це згадували) - це саме проблема десь з технологією. Щойно знову на це глянув, і проблема присутня на обох ОС - тому мабуть це "особливість" монітора, а не глюки з ОС.
Фільми дивлюся завантажені (йо-хо-хо) через VLC. На ютубі, щоб з'явилася опція HDR, вроді як потрібно спочатку увімкнути HDR в системі - оскільки я не тримаю HDR увімкненим, то і опції цієї я навіть ніколи не бачу.
DSC це Display Stream Compression (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Display ... ompression). Це якраз та штука, яка дозволяє передавати 4к 240hz через старіші інтерфейси. Вважається, що помітної оку візуальної різниці немає - але деякі люди проти цього рішення. Я мабуть занадто старий, і так і не зміг розгледіти цю різницю.
HDR добре працює з контентом, який розроблявся з урахуванням HDR. Оскільки абсолютна більшість контенту це не HDR контент, то і вмикають його тільки за потреби. А ось дещо розмитіші шрифти при увімкнення HDR (конкретно в мене, хоча в інтернеті люди також про це згадували) - це саме проблема десь з технологією. Щойно знову на це глянув, і проблема присутня на обох ОС - тому мабуть це "особливість" монітора, а не глюки з ОС.
-
VovaII
Member
rizakrko

Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
А у Вас нема їх планшета? Він ближче до Айфона, чи до ноутбука? Більше цікавить в розважальному сенсі.rizakrko: ↑ 15.05.2025 13:50робочий Mac
-
Vader
Member
mult
Смотрю ваши рассуждения,про высокогерцовые мониторы..Ваша 4070ти где может выдать на приличных настройках выше 200гц?в кс го что ли?или в чем еще?
Смотрю ваши рассуждения,про высокогерцовые мониторы..Ваша 4070ти где может выдать на приличных настройках выше 200гц?в кс го что ли?или в чем еще?
-
NST1983
Member
Власникам OLED не потрібне високе фпс, freesync і тп... Монітор сам все порєшає)Vader: ↑ 17.05.2025 18:46 mult
А взагалі, то 99% не відчують різницю між 144 фпс/гц і 500 фпс/гц. Аудіофілія добралась до геймінгу.
-
mult
Member
Vader
Я купляв його на виріст, 4070ті вже була до нього.
200 кадрів звісно немає, в основному в районі 100 на високих з длсс.
Залежить від гри.
g sync і vrr і тп вимкнено, для мене він працює краще без них.
Завдяки тому що це олед плавність картинки при 100 кадрах наприклад краща ніж звичайний монітор.
Купив бо розраховував взяти щось типу 5080(супер)
До цього було багато моніторів, 1080, 2к 27, 34 в 3440-1440.
Є ще олед 4к телевізор 48 дюймів lg c1.
Захотілось ще спробувати 32 в 4к.
Оцей розмір для мене просто ідеальний.
Але на досвіді користування 4к то я поки не вирішив що робити.
Залишитись на 4к з покупкою дорожчої відеокарти.
Чи опуститись до 2к, де все набагато простіше і дешевше по залізу.
Бо 4к занадто дороге задоволення в плані відеокарт.
Але однозначно з моніторів нічого крім олед вже не розглядаю.
Я купляв його на виріст, 4070ті вже була до нього.
200 кадрів звісно немає, в основному в районі 100 на високих з длсс.
Залежить від гри.
g sync і vrr і тп вимкнено, для мене він працює краще без них.
Завдяки тому що це олед плавність картинки при 100 кадрах наприклад краща ніж звичайний монітор.
Купив бо розраховував взяти щось типу 5080(супер)
До цього було багато моніторів, 1080, 2к 27, 34 в 3440-1440.
Є ще олед 4к телевізор 48 дюймів lg c1.
Захотілось ще спробувати 32 в 4к.
Оцей розмір для мене просто ідеальний.
Але на досвіді користування 4к то я поки не вирішив що робити.
Залишитись на 4к з покупкою дорожчої відеокарти.
Чи опуститись до 2к, де все набагато простіше і дешевше по залізу.
Бо 4к занадто дороге задоволення в плані відеокарт.
Але однозначно з моніторів нічого крім олед вже не розглядаю.
-
VovaII
Member
На найближчий час так, але поступове зниження цін нікуди не дінеться. Хоча із тими приколами від Трампа, може і затягнутись невідомо на скільки.mult: ↑ 17.05.2025 21:34Бо 4к занадто дороге задоволення в плані відеокарт.
-
Vader
Member
mult
Плавность картинки?Какая разница какой монитор?Плавность картинки вам рисует видеокарта в фпс,причем тут матрица va,ips ,или олед??герцовка монитора!Если у вас 100 кадров на 240гц или на 500,это тех же 100 кадров,и не о какой плавности речи не идёт.А вот 200фпс,на 240гц,это уже видно..У меня тоже были разные мониторы и по герцовке и по типу матриц.
Плавность картинки?Какая разница какой монитор?Плавность картинки вам рисует видеокарта в фпс,причем тут матрица va,ips ,или олед??герцовка монитора!Если у вас 100 кадров на 240гц или на 500,это тех же 100 кадров,и не о какой плавности речи не идёт.А вот 200фпс,на 240гц,это уже видно..У меня тоже были разные мониторы и по герцовке и по типу матриц.