Популярність чат-ботів із ШІ зростає, але за трафіком вони поступаються пошуковим системам у 34 рази

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

item2: 09.05.2025 19:37 Задав усі ваші чотири проблемні питання безкоштовному Gemini 2.0 Flash. Пояснив усе без помилок.
Какие ещё четыре вопроса, это не были вопросы. Это просто четыре пункта на которые я указал где он ошибся в большой переписке из 50+ вопросов. Два из которых вообще были выдуманной чушью, несуществующая модель памяти и ссылки на отзывы/темы с форумов, которых оказывается не существовало.
Rederst
Member

Все більше приходжу до думки що краще шукати профільну книжку і в ній знайти відповідь ніж шукати пошуком і тимпаче якимось ботами користуватися.
dead_rat
Member

Rederst: 09.05.2025 23:28 Все більше приходжу до думки що краще шукати профільну книжку і в ній знайти відповідь ніж шукати пошуком і тимпаче якимось ботами користуватися.
Але ж АІ може порекомендувати три найпопулярніші книжки по темі :laugh:
Enjthesilence
Member

Alexsandr: 09.05.2025 19:12
Earanak: 09.05.2025 15:51 Выдумывают - улучшения между поколениями железа которых нету, отзывы пользователей которых нету, результаты разгона которых нету, модели памяти которых не существует. Достоинства и недостатки материнских плат которых нету. И все это разбавляют периодически чушью какой то откровенной, типа что бы разогнать память плата должна быть больше чем на 2 слоя PCB... Или для того что бы разогнать память компьютер должен быть включен. Когда их ловишь на ошибках они просто извиняются и говорят что навыдумывали.
Не знаю почему, но с ТТХ железа они плохо работают и даже с сайта производителя не берут данные правильные.
Интересно с чем это связано. Железо, энергетика и некоторые подобные темы такое впечатление, что под очень жесткой цензурой. В результате ИИ приходится изобретать бред что бы ответить.

Отправлено спустя 2 минуты 43 секунды:
AFU_power: 09.05.2025 18:56 Не сперечаюсь, але новина про те що чатботи доганяють пошуковики, бо часто в них запитують чим в гугла
ИИ достаточно спросить ссылку на видео с описанием, а поисковик выдает что угодно, но не то, что нужно, ибо видео по описанию уже старенькое. А вот искать по сюжету книги ИИ похоже так и не научился, нужно будет попробовать, все же новые версии давно вышли, но старые ИИ не сумели. Захотели ключевые слова для поиска типа как зовут героев, атора название и т.п. :) По эти данным и самому проще поискать.
нещодавно чатгпт пояснив, звідки у моїй б650 томогавк виявилась підтримка псіе 5.0, хоча там 4.0 максимум. виявилось, що якщо юзати райзен 7000 то він напряму працює з першим слотом псіє що для гпу і в авто режимі вона працює у 5.0 і це дійсно підтвердилось в бенчмарках, що приємно здивувало. хоча в біосі максимально можливо обрати тільки 4.0, а при "авто" йде вже 5.0, що я випадково помітив у gpu z. на офф сайті мсі такого нема і опису в тех документації також.
а так нічого дивного, він просто економить час на гугл, якщо дати правильний запит, звичайно, що факт того що він може знайти краще перевірити, як і будь яку інформацію, що ти знайдеш самостійно
Scoffer
Member

Rederst: 09.05.2025 23:28Все більше приходжу до думки що краще шукати профільну книжку і в ній знайти відповідь ніж шукати пошуком і тимпаче якимось ботами користуватися.
Профільну книжку видану до АІ. А то зараз такого в книжках понаписують...
Rederst
Member

Scoffer: 10.05.2025 00:05
Rederst: 09.05.2025 23:28Все більше приходжу до думки що краще шукати профільну книжку і в ній знайти відповідь ніж шукати пошуком і тимпаче якимось ботами користуватися.
Профільну книжку видану до АІ. А то зараз такого в книжках понаписують...
Саме так.
Ijachok
Member

Якщо не очікувати від ЛЛМки надто багато (точних відповідей), то мені досить сильно допомагає в роботі.
1. Найскладніша частина. Деколи потрібно дослідити деякі питання. Питаю в чата. Він дає добре структуровану відповідь, вигадуючи в ній дещо. Тут цінна гнучкість, а не точність, бо я... перевіряю пошуковиком ті пункти, які мені цікаві і маю швидкість/гнучкість ЛЛМки + надійність, яка обмежена моїм чорним поясом з гугління
2. Простіше, але теж регулярно стає в пригоді. Коли потрібно пронаписувати якісь тексти для інтерфейсу і ще й перекласти двома мовами (перед тим, як давати на перевірку нашій фіолологині) я описую, що саме треба сказати, на що наголосити, який тон оф войс і т.д. Отримую цілу пачку варіантів, можу просити поправити. І я втішений тим, що виходить написати лаконічні тексти, попри відсутній копірайтерський бекграунд
avebael
Member

Дядя Діма: 09.05.2025 20:22 Поржав з "Аналитической SEO-компании OneLittleWeb", і з їхніх аналітичних даних. Вони взагалі не в курсі, що зумери вже роблять більше пошукового трафіку в ТікТок, а не в конвульсуючому Гуглі.
Які в 34 рази? :lol: Що вони там курять? :facepalm:
Гугл уже як 2 роки стагнує перед трафіком у ТікТок і ШІ-агентів. І це на сьогодні нерозв'язна для них проблема. Прірва. Листи Бріна, що просочилися, і всі спроби американських «інвесторів» перекупити бізнес у ByteDance - найяскравіші індикатори.
у зумерів нема грошей, відносно аудиторії 30+. Основна боротьба за неї. Краще 1000 кліків "купити квартиру в Києві", ніж мільйон "фіксіки 4 сезон"
Alligator
Member

Вся проблема у тому, що люди просять у AI повністю готове рішення для застарілого ПЗ або без відсутності водних і він у відповіді шукає рандомне рішення або взагалі фантазує.

Недавно було лінь гуглити і тупо запитав у чатагпт готовий конфіг статичної мережі для убунту серверу, шлях розміщення сертифікатів SSL для панелі керування хестіїцп та налаштування маршрутизатору fortigate.

І на диво воно 3 з 3 видало вірно на 100%
При чому якщо перших два варіанта я багато разів робив, але там міняється синтаксис від версії до версії та подивившись man можна було самому зробити то з маршрутизатором для банальної статичної адреси від провайдера потрібно в меню мережі вказати айпи та маску мережі, потім перейти в зовсім інший розділ додаючи маршрут для провайдер і після цього в політиках безпеки ще дозволити інтернет для локальних портів, тримаючи фортік перший раз у руках це взагалі не зрозуміло як робити самостійно хоч самі етапи ідентичні навіть мікротику.
Shtopor
Member

ЧатГПТ це як спитати продавця в Ельдорадо який ПК кращий і чому? Якщо взагалі нічого не знаєш по темі - може бути корисно. Але якщо хоч трохи розбираєшься і потребуєш деталі - то бачиш усі неточності.
Але повірте, коли питаєте людей з індустрії (консультанти з продажу, авто майстри, бухгалтери...) - у них знання іноді не кращі в якомусь конкретному питанні ніж у чатГПТ, але ви це не завжди можете перевірити.

Часто юзаю чатГПТ в тих темах, де мало що розумію, а також:

1) Знаю що і так багато інформації в інтернеті і вона не суперечлива, не прив'язана до якогось індексу (4070, 4070Ti або 4070 Super, тим більше якісь чіпи пам'яті ШІ пропустить з ціллю узагальнення інформації).

Наприклад по роботі буває треба дослідити законодавство іншої країни, але я навіть не знаю як буде "відсрочений податок" на цій мові і в яких правилах про це йдеться мова. ШІ дуже допомагає знайти де шукати - далі я вже читаю першоджерело, і маю його перекласти...

2) Переклад. Все що зв'язано з мовами - у ШІ набагато ліпше ніж у "google translate".
І з мовами програмування - якщо треба якийсь простий скрипт написати у VBA, Python, SQL (або знайти помилку) - то ШІ дуже виручає.
Виручає де твій левел знання 2 із 10, але ти можеш перевірити результат згенерований ШІ: прогнати і прочитати скрипт, або зробити зворотній переклад іноземного тексту на укр мову в іншому перекладачі (буде видно де брєд).

3) Про перевірку як сказано раніше - або інформація не дуже важлива навіть якщо з помилками (наприклад екскурсія по місцевості в цілому без деталей), або маєш можливість її легко перевірити. Часто я генерую одну і ту саму відповідь 2-3 рази. Якщо бачу що відповідь увесь час різна - скоріше за все вона суперечлива і неправильна. Також питаю першоджерело даних.

4) Іноді треба швидка порада (ремонт авто, ремонт якогось бойлера, прочитати медичні аналізи, десь там палець болить) - щоб, по перше, не задовбувати спеціаліста тупими питаннями і підтягнути знання з 1/10 хоча б до 3/10, а по друге, знати що дійсно має зробити спеціаліст, що з ньго питати.

5) Зручно створювати фонові малюнки для дизайну якихось презентацій чи сайтів. Я думаю в професійному використанні нейронки вже дуже допомагають в редагуванні фото/відео - але сам не маю досвіду використання.

Тому якщо правильно користуватись ШІ і мати де його застосовувати - то дуже корисний тул :)
Alligator
Member

Shtopor, як я зрозумів у безкоштовній версії є часовий лаг у пару місяців. Що після презентації RTX5090 воно видавало дані з посиланнями на «слухи», причому навіть на наш оверклокерс.юа, що після появи D на 48 ГБ версій в квітні для на китайських магазинах та ебей по запиту інформації про ці карти писало, що такого немає, а після надання конкретних посилать у 2 з 3 запитання видавало ТТХ від 24Гб версії.
Shtopor
Member

Alligator
Ну, я взагалі думав що ChatGPT натренована на даних до жовтня 2023. Але також може шукати актуальні дані за запитом в інтернеті, але він обирає якусь дуже обмежену кількість ресурсів.
Ответить