Новости
Последние статьи и обзоры
Вибір процесора
-
Gf_ki11er
Member
Выбираем процессор
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
-
Striker
Member
Та ну, мені вже не вистачає в KCD 1 цього проца, відеокарта працює на 50%. Хіба що зі знятим лімітом стане краще, але не дуже.0kie: ↑ 08.05.2025 21:50Не парь себе мозги с этими апгрейдами. Замени материнку на приличную типа как на моём прошлом ПК - ASUS TUF Gaming B560M-Plus WiFi, на которой i5-11400 работает идеально.
Я взагалі вже думаю психонути, взяти дешеву або середню B650 + 7500f і не парити мозок ні собі, ні людям. На декілька років ще точно вистачить, а там вже викотять новий АМ6.
Та й недорого, всього 6.5к.
https://click.ua/shop/protsesor-amd-ryz ... ZnEALw_wcB
Сподіваюсь нова 9070 XT буде нормально працювати в слоті pci-e 4.0?
-
VladimirV
Member
Striker
На більшості B650 працює слот під вк в режимі Pci-e x16 5.0, хоча цього і не написанов специфікаціях.
Візьміть вже що небудь
Навіщо ви поради питаєте, якщо вам все не так?
Незнаю що там в ККД1 може нехватати. Єдине чего там нехватає це альтернативного сгладжування, ДЛСС не підтримується, по стандарту тільки SMAA 2TX а це мило ТАА.
На більшості B650 працює слот під вк в режимі Pci-e x16 5.0, хоча цього і не написанов специфікаціях.
Візьміть вже що небудь
Незнаю що там в ККД1 може нехватати. Єдине чего там нехватає це альтернативного сгладжування, ДЛСС не підтримується, по стандарту тільки SMAA 2TX а це мило ТАА.
-
Striker
Member
VladimirV
Великий упор на проц в Ратай, відеокарта простоює. 9070 XT замість 340 Вт їсть 100 Вт. Зате енергоефективно)
Великий упор на проц в Ратай, відеокарта простоює. 9070 XT замість 340 Вт їсть 100 Вт. Зате енергоефективно)
-
0kie
Member
Lorichic
Всегда и везде одно полуфейковое видео, где якобы изгиб крышки процессора. И ни одного другого. Тухлятиной несёт как от видео, так и от блогеров, кто понёс это фуфло в массы. Буквально воспринимаю? Ну да: ты сказал о проблеме с прогибом - я понял это как проблему с прогибом.
Или надо было додумать что-то от себя?
Всегда и везде одно полуфейковое видео, где якобы изгиб крышки процессора. И ни одного другого. Тухлятиной несёт как от видео, так и от блогеров, кто понёс это фуфло в массы. Буквально воспринимаю? Ну да: ты сказал о проблеме с прогибом - я понял это как проблему с прогибом.
У тебя дохлая материнка сажает процессор, который в свою очередь сажает видеокарту. Замени материнку и сиди ровно. Нет смысла брать донный 7500f + опять купишь донную материну + память нужна DDR5. Охренеть как "дёшево"... И чтобы что? Эффект "вау!" получишь просто от смены материнки, карту твой проц "раскроет" нормально. Короче, делай как знаешь....Striker: ↑ 08.05.2025 22:38мені вже не вистачає в KCD 1 цього проца, відеокарта працює на 50%
-
VladimirV
Member
У мене немає норм відухи, бо я чекаю 5070S@18Gb, але судячи з мого заліза навіть кп жере сильніше проц, я там і 100ват бачив, в цьому ратай, ще й з записомStriker: ↑ 08.05.2025 23:03 Великий упор на проц в Ратай, відеокарта простоює. 9070 XT замість 340 Вт їсть 100 Вт. Зате енергоефективно)
- спойлер
-
l-m
Member
Тримай, це без лещат, просто після встіновлення у сокет:0kie: ↑ 08.05.2025 21:50Опять небылицы пишешь...l-m: ↑ 08.05.2025 21:09У Інтел є проблема з вигинанням процесора в стандартному сокеті.Опять отвечу как и раньше - попробуй согнуть крышку любого процессора Интел. Можешь даже в тиски зажать для удобства.
![]()
- спойлер

Матеріалів на цю тему купа, а не одне, тільки у Gamers Nexus не менше 4 відео.0kie: ↑ 08.05.2025 23:08Всегда и везде одно полуфейковое видео, где якобы изгиб крышки процессора. И ни одного другого. Тухлятиной несёт как от видео, так и от блогеров, кто понёс это фуфло в массы
Та останнє як раз про те, що Інтел навіть почав оновлений RL-ILM використовувати (в основному на дорогих платах LGA1851), який менше вигинає, бо забув твоє фуфло тебе послухати.
-
0kie
Member
l-m
Я не теоретик. Я практик. Свой 12700К тоже вставлял в сокет, оставлял на время, линейками его вдоль и поперёк перемерял - крышка ровная. Ну и физику материала никто не отменял - скорее погнутся те "ушки" на крышке, чем в три раза толще крышка. Собственно, на предыдущих поколениях процессоров, начиная чуть ли не 775-го сокета, эти "ушки" имели своеобразную деформацию от продолжительного давления сокетного прижимного механизма. Хотя сама крышка оставалась ровной. Но тогда не стояла задача за мзду малую зачмырить Интел, поэтому все молчали. А тут на тебе - "прозрели"!
Дабы судьбу не испытывать, себе поставил рамку от стороннего производителя. Но вопросы к адекватности хейтеров остались и ответа я так и не увидел.
Вдогонку: крышка "прогибается", а текстолит под крышкой нет? А кристалл под крышкой не трескается? Чудеса прям... Физику никто не учит. Человечество отупело....
Я не теоретик. Я практик. Свой 12700К тоже вставлял в сокет, оставлял на время, линейками его вдоль и поперёк перемерял - крышка ровная. Ну и физику материала никто не отменял - скорее погнутся те "ушки" на крышке, чем в три раза толще крышка. Собственно, на предыдущих поколениях процессоров, начиная чуть ли не 775-го сокета, эти "ушки" имели своеобразную деформацию от продолжительного давления сокетного прижимного механизма. Хотя сама крышка оставалась ровной. Но тогда не стояла задача за мзду малую зачмырить Интел, поэтому все молчали. А тут на тебе - "прозрели"!
Дабы судьбу не испытывать, себе поставил рамку от стороннего производителя. Но вопросы к адекватности хейтеров остались и ответа я так и не увидел.
Вдогонку: крышка "прогибается", а текстолит под крышкой нет? А кристалл под крышкой не трескается? Чудеса прям... Физику никто не учит. Человечество отупело....
-
Striker
Member
Дякую за відео. У вас 14600k і цим все сказано. В мене там просадки до 40-45 фпс. На моїй минулій 3060 навіть краще трохи було, можливо через кращу оптимізацію під Нвідіа.VladimirV: ↑ 08.05.2025 23:31У мене немає норм відухи, бо я чекаю 5070S@18Gb, але судячи з мого заліза навіть кп жере сильніше проц, я там і 100ват бачив, в цьому ратай, ще й з записом
-
Striker
Member
Замовив 7 7700 за 9к, тепер би ще мамку нормальну вибрати і оперативу. 
Точно не найдешевший Асрок.
-
VladimirV
Member
1) Дорого, просто дорого. Мені 14600KF обійшовся в 5812. І ваш можна було взяти за 6300. Якби не було упереджень.Striker: ↑ 09.05.2025 10:50 Замовив 7 7700 за 9к, тепер би ще мамку нормальну вибрати і оперативу.
2) Асрок гарні плати робе вже більше 10 років, не обов'язково брати найдешевшу. Треба визначитись, що треба від мат.плати, а не на бренд дивитись.
-
Vlaad13
Member
Жопний Камінь дійсно гарні - але якщо туди 9800х3д не ставити 
-
Striker
Member
VladimirV
1. Мені треба швидше, щоб не прошли 14 днів з моменту купівлі відеокарти, щоб впевнитися, що все ок з новим залізом.
2. Я ж не проти, я просто кажу, що не саму скупу плату. Асрок не весь ок, там є і 6-слойки. Які краще не брати, як я розумію.
Від мат плати потрібна хороша система живлення і охолодження, 100 сіс_фан і 500 м2 не обов'язково. З того, що дивився, Томагавк точно підходить, але він вже досить дорогий. Але, якщо брати матку надовго, то думаю відразу брати хорошу, з 2х8pin конекторами на проц.
1. Мені треба швидше, щоб не прошли 14 днів з моменту купівлі відеокарти, щоб впевнитися, що все ок з новим залізом.
2. Я ж не проти, я просто кажу, що не саму скупу плату. Асрок не весь ок, там є і 6-слойки. Які краще не брати, як я розумію.
Від мат плати потрібна хороша система живлення і охолодження, 100 сіс_фан і 500 м2 не обов'язково. З того, що дивився, Томагавк точно підходить, але він вже досить дорогий. Але, якщо брати матку надовго, то думаю відразу брати хорошу, з 2х8pin конекторами на проц.
-
alumem
Member
Striker
У вас же брат гигачад по железу, почему у него не спросите? и доверия к нему у вас точно больше.
У вас же брат гигачад по железу, почему у него не спросите? и доверия к нему у вас точно больше.
-
l-m
Member
Прогинається й текстоліт.0kie: ↑ 08.05.2025 23:56Вдогонку: крышка "прогибается", а текстолит под крышкой нет? А кристалл под крышкой не трескается? Чудеса прям... Физику никто не учит.
- спойлер

Але всіх переконую що все гаразд, а отже вона не порібна. Послідовно0kie: ↑ 08.05.2025 23:56 Дабы судьбу не испытывать, себе поставил рамку от стороннего производителя
Все іінше навіть коментувати лінь, типовий випадок "ваши доказательства не доказательства".
-
Striker
Member
Він живе в іншому місті і в нього багато роботи, і він сказав не брати АМД, а брати Інтел і Нвідію, а я роблю все навпаки) Що мені ще тут радити.alumem: ↑ 09.05.2025 13:25У вас же брат гигачад по железу, почему у него не спросите? и доверия к нему у вас точно больше.
-
Mixx
Member
Striker
B650M HDV/M2 - якщо не хочете переплати, але точно плануєте налаштовувати ЦП і пам'ять, на цій платі було поставлено купу рекордів з розгону озп, і сьогодні вона одна з кращих і точно найдешевша з того, що можна залізно рекомендувати.
B650 PG lightnong 14 ліній живлення цп по 60а дрмоси, а не те гвно, що пхає в свої плати гіга і мсі в цьому сегменті, 2х8 пін, трохи гірша в роботі з пам'яттю чім попередня, але точно буде краща за гігівські геймінги 6ти слойні або що там у мсі, якесь "про"
Як аналог - асус таф, що матх, що атх версії підходять, серія прайм рідкісне гвно, не брати нів'якому разі.
B650M HDV/M2 - якщо не хочете переплати, але точно плануєте налаштовувати ЦП і пам'ять, на цій платі було поставлено купу рекордів з розгону озп, і сьогодні вона одна з кращих і точно найдешевша з того, що можна залізно рекомендувати.
B650 PG lightnong 14 ліній живлення цп по 60а дрмоси, а не те гвно, що пхає в свої плати гіга і мсі в цьому сегменті, 2х8 пін, трохи гірша в роботі з пам'яттю чім попередня, але точно буде краща за гігівські геймінги 6ти слойні або що там у мсі, якесь "про"
Як аналог - асус таф, що матх, що атх версії підходять, серія прайм рідкісне гвно, не брати нів'якому разі.
-
Rex
Member
Люди, всіх вітаю
Знаю, що це питання вже 100 разів виникало, але ткніть носом і дайте будь ласка відповідь.
Є система на Н370 чіпсеті, камінь і5-8400. Хочу апгрейд процесора, основний пріоритет - ігри.
Обираю між і7-8700(6/12) і і7-9700(8/8)
У першого підкупає 12 потоків, у другого - більша частота і сучасніша архітектура
Пропозиція змінити платформу не варіант
Дякую
Знаю, що це питання вже 100 разів виникало, але ткніть носом і дайте будь ласка відповідь.
Є система на Н370 чіпсеті, камінь і5-8400. Хочу апгрейд процесора, основний пріоритет - ігри.
Обираю між і7-8700(6/12) і і7-9700(8/8)
У першого підкупає 12 потоків, у другого - більша частота і сучасніша архітектура
Пропозиція змінити платформу не варіант
Дякую
-
0kie
Member
Rex
8700К. Желательно и материнку под него с нормальным VRM на z390.
8700К. Желательно и материнку под него с нормальным VRM на z390.
-
Rex
Member
0kie
Та не хочеться материнку менять. Да и 8700К дорожче, что в сумме выйдет за пределы бюджета
Материнка у меня не самая дешёвая и без разгона обычный 8700 потянет без проблем
Та не хочеться материнку менять. Да и 8700К дорожче, что в сумме выйдет за пределы бюджета
Материнка у меня не самая дешёвая и без разгона обычный 8700 потянет без проблем
-
Striker
Member
Сцук, от же ж дилема, брати ASRock B650M-HDV/M.2 і не паритися про майбутній апгрейд, сидіти 4-5 років на ній з 7700, чи взяти відразу MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX WIFI (мені потрібен wifi, окремо докупляти м2 wifi це ще 1к мінімум) і через 3-4 роки впихнути якийсь 9800x3d. Тільки їх тоді вже може не бути, хіба б/в.Mixx: ↑ 09.05.2025 14:31B650M HDV/M2 - якщо не хочете переплати, але точно плануєте налаштовувати ЦП і пам'ять, на цій платі було поставлено купу рекордів з розгону озп, і сьогодні вона одна з кращих і точно найдешевша з того, що можна залізно рекомендувати.