Вибір процесора

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

Выбираем процессор

Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу

Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Striker
Member

0kie: 08.05.2025 21:50Не парь себе мозги с этими апгрейдами. Замени материнку на приличную типа как на моём прошлом ПК - ASUS TUF Gaming B560M-Plus WiFi, на которой i5-11400 работает идеально.
Та ну, мені вже не вистачає в KCD 1 цього проца, відеокарта працює на 50%. Хіба що зі знятим лімітом стане краще, але не дуже.
Я взагалі вже думаю психонути, взяти дешеву або середню B650 + 7500f і не парити мозок ні собі, ні людям. На декілька років ще точно вистачить, а там вже викотять новий АМ6.
Та й недорого, всього 6.5к.
https://click.ua/shop/protsesor-amd-ryz ... ZnEALw_wcB
Сподіваюсь нова 9070 XT буде нормально працювати в слоті pci-e 4.0?
VladimirV
Member

Striker
На більшості B650 працює слот під вк в режимі Pci-e x16 5.0, хоча цього і не написанов специфікаціях.
Візьміть вже що небудь :facepalm: Навіщо ви поради питаєте, якщо вам все не так?
Незнаю що там в ККД1 може нехватати. Єдине чего там нехватає це альтернативного сгладжування, ДЛСС не підтримується, по стандарту тільки SMAA 2TX а це мило ТАА.
Striker
Member

VladimirV
Великий упор на проц в Ратай, відеокарта простоює. 9070 XT замість 340 Вт їсть 100 Вт. Зате енергоефективно)
0kie
Member

Lorichic
Всегда и везде одно полуфейковое видео, где якобы изгиб крышки процессора. И ни одного другого. Тухлятиной несёт как от видео, так и от блогеров, кто понёс это фуфло в массы. Буквально воспринимаю? Ну да: ты сказал о проблеме с прогибом - я понял это как проблему с прогибом. :-/ Или надо было додумать что-то от себя?
Striker: 08.05.2025 22:38мені вже не вистачає в KCD 1 цього проца, відеокарта працює на 50%
У тебя дохлая материнка сажает процессор, который в свою очередь сажает видеокарту. Замени материнку и сиди ровно. Нет смысла брать донный 7500f + опять купишь донную материну + память нужна DDR5. Охренеть как "дёшево"... И чтобы что? Эффект "вау!" получишь просто от смены материнки, карту твой проц "раскроет" нормально. Короче, делай как знаешь....
VladimirV
Member

Striker: 08.05.2025 23:03 Великий упор на проц в Ратай, відеокарта простоює. 9070 XT замість 340 Вт їсть 100 Вт. Зате енергоефективно)
У мене немає норм відухи, бо я чекаю 5070S@18Gb, але судячи з мого заліза навіть кп жере сильніше проц, я там і 100ват бачив, в цьому ратай, ще й з записом
спойлер
l-m
Member

0kie: 08.05.2025 21:50
l-m: 08.05.2025 21:09У Інтел є проблема з вигинанням процесора в стандартному сокеті.
Опять небылицы пишешь... :facepalm: Опять отвечу как и раньше - попробуй согнуть крышку любого процессора Интел. Можешь даже в тиски зажать для удобства. :laugh:
Тримай, це без лещат, просто після встіновлення у сокет:
спойлер
Изображение
0kie: 08.05.2025 23:08Всегда и везде одно полуфейковое видео, где якобы изгиб крышки процессора. И ни одного другого. Тухлятиной несёт как от видео, так и от блогеров, кто понёс это фуфло в массы
Матеріалів на цю тему купа, а не одне, тільки у Gamers Nexus не менше 4 відео.
Та останнє як раз про те, що Інтел навіть почав оновлений RL-ILM використовувати (в основному на дорогих платах LGA1851), який менше вигинає, бо забув твоє фуфло тебе послухати.
0kie
Member

l-m
Я не теоретик. Я практик. Свой 12700К тоже вставлял в сокет, оставлял на время, линейками его вдоль и поперёк перемерял - крышка ровная. Ну и физику материала никто не отменял - скорее погнутся те "ушки" на крышке, чем в три раза толще крышка. Собственно, на предыдущих поколениях процессоров, начиная чуть ли не 775-го сокета, эти "ушки" имели своеобразную деформацию от продолжительного давления сокетного прижимного механизма. Хотя сама крышка оставалась ровной. Но тогда не стояла задача за мзду малую зачмырить Интел, поэтому все молчали. А тут на тебе - "прозрели"! :facepalm:
Дабы судьбу не испытывать, себе поставил рамку от стороннего производителя. Но вопросы к адекватности хейтеров остались и ответа я так и не увидел.

Вдогонку: крышка "прогибается", а текстолит под крышкой нет? А кристалл под крышкой не трескается? Чудеса прям... Физику никто не учит. Человечество отупело....
Striker
Member

VladimirV: 08.05.2025 23:31У мене немає норм відухи, бо я чекаю 5070S@18Gb, але судячи з мого заліза навіть кп жере сильніше проц, я там і 100ват бачив, в цьому ратай, ще й з записом
Дякую за відео. У вас 14600k і цим все сказано. В мене там просадки до 40-45 фпс. На моїй минулій 3060 навіть краще трохи було, можливо через кращу оптимізацію під Нвідіа.
Striker
Member

Замовив 7 7700 за 9к, тепер би ще мамку нормальну вибрати і оперативу. :insane:
Точно не найдешевший Асрок.
VladimirV
Member

Striker: 09.05.2025 10:50 Замовив 7 7700 за 9к, тепер би ще мамку нормальну вибрати і оперативу. :insane:
Точно не найдешевший Асрок.
1) Дорого, просто дорого. Мені 14600KF обійшовся в 5812. І ваш можна було взяти за 6300. Якби не було упереджень.
2) Асрок гарні плати робе вже більше 10 років, не обов'язково брати найдешевшу. Треба визначитись, що треба від мат.плати, а не на бренд дивитись. :dontknow:
Vlaad13
Member

Жопний Камінь дійсно гарні - але якщо туди 9800х3д не ставити :laugh:
Striker
Member

VladimirV
1. Мені треба швидше, щоб не прошли 14 днів з моменту купівлі відеокарти, щоб впевнитися, що все ок з новим залізом.
2. Я ж не проти, я просто кажу, що не саму скупу плату. Асрок не весь ок, там є і 6-слойки. Які краще не брати, як я розумію.
Від мат плати потрібна хороша система живлення і охолодження, 100 сіс_фан і 500 м2 не обов'язково. З того, що дивився, Томагавк точно підходить, але він вже досить дорогий. Але, якщо брати матку надовго, то думаю відразу брати хорошу, з 2х8pin конекторами на проц.
alumem
Member

Striker
У вас же брат гигачад по железу, почему у него не спросите? и доверия к нему у вас точно больше.
l-m
Member

0kie: 08.05.2025 23:56Вдогонку: крышка "прогибается", а текстолит под крышкой нет? А кристалл под крышкой не трескается? Чудеса прям... Физику никто не учит.
Прогинається й текстоліт.
спойлер
Изображение
0kie: 08.05.2025 23:56 Дабы судьбу не испытывать, себе поставил рамку от стороннего производителя
Але всіх переконую що все гаразд, а отже вона не порібна. Послідовно :up:
Все іінше навіть коментувати лінь, типовий випадок "ваши доказательства не доказательства".
Striker
Member

alumem: 09.05.2025 13:25У вас же брат гигачад по железу, почему у него не спросите? и доверия к нему у вас точно больше.
Він живе в іншому місті і в нього багато роботи, і він сказав не брати АМД, а брати Інтел і Нвідію, а я роблю все навпаки) Що мені ще тут радити. :gigi: От у нього за всю практику з Інтелом і Нвідійой майже не було проблем, зате з АМД ледь не постійно щось не так. Сказав збирай на чому хочеш, але мене потім не задовбуй питаннями а чого воно не працює, чого глючить. :rolleyes:
Mixx
Member

Striker
B650M HDV/M2 - якщо не хочете переплати, але точно плануєте налаштовувати ЦП і пам'ять, на цій платі було поставлено купу рекордів з розгону озп, і сьогодні вона одна з кращих і точно найдешевша з того, що можна залізно рекомендувати.

B650 PG lightnong 14 ліній живлення цп по 60а дрмоси, а не те гвно, що пхає в свої плати гіга і мсі в цьому сегменті, 2х8 пін, трохи гірша в роботі з пам'яттю чім попередня, але точно буде краща за гігівські геймінги 6ти слойні або що там у мсі, якесь "про" :gigi:

Як аналог - асус таф, що матх, що атх версії підходять, серія прайм рідкісне гвно, не брати нів'якому разі.
Rex
Member

Люди, всіх вітаю
Знаю, що це питання вже 100 разів виникало, але ткніть носом і дайте будь ласка відповідь.
Є система на Н370 чіпсеті, камінь і5-8400. Хочу апгрейд процесора, основний пріоритет - ігри.
Обираю між і7-8700(6/12) і і7-9700(8/8)
У першого підкупає 12 потоків, у другого - більша частота і сучасніша архітектура
Пропозиція змінити платформу не варіант :-/
Дякую
0kie
Member

Rex
8700К. Желательно и материнку под него с нормальным VRM на z390.
Rex
Member

0kie
Та не хочеться материнку менять. Да и 8700К дорожче, что в сумме выйдет за пределы бюджета
Материнка у меня не самая дешёвая и без разгона обычный 8700 потянет без проблем
Striker
Member

Mixx: 09.05.2025 14:31B650M HDV/M2 - якщо не хочете переплати, але точно плануєте налаштовувати ЦП і пам'ять, на цій платі було поставлено купу рекордів з розгону озп, і сьогодні вона одна з кращих і точно найдешевша з того, що можна залізно рекомендувати.

B650 PG lightnong 14 ліній живлення цп по 60а дрмоси, а не те гвно, що пхає в свої плати гіга і мсі в цьому сегменті, 2х8 пін, трохи гірша в роботі з пам'яттю чім попередня, але точно буде краща за гігівські геймінги 6ти слойні або що там у мсі, якесь "про"

Як аналог - асус таф, що матх, що атх версії підходять, серія прайм рідкісне гвно, не брати нів'якому разі.
Сцук, от же ж дилема, брати ASRock B650M-HDV/M.2 і не паритися про майбутній апгрейд, сидіти 4-5 років на ній з 7700, чи взяти відразу MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX WIFI (мені потрібен wifi, окремо докупляти м2 wifi це ще 1к мінімум) і через 3-4 роки впихнути якийсь 9800x3d. Тільки їх тоді вже може не бути, хіба б/в.
Ответить