Відеокарта GeForce RTX 5060 залишиться без оглядів у день релізу

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

tornadox: 09.05.2025 11:52
Vlaad13: 09.05.2025 11:33З тестів виходить що АМД разом з Аркою неграбельне гівно.
Коли якийсь персонаж заявляє про "неіграбельне гівно" (ну це вже взагалі смішно), і це при тому, що купа авторитетних блогерів ледь не щодня випускають відоси з абсолютно протилежними висновками, то про що тут взагалі можна далі говорити?
Ваші тести зроблені в 1440 на деяких іграх де невистачає 8 ГБ рами. Взагалі це ціновий сегмент 1080 і вже там 4060 знаходиться поза конкуренцією, бо більшість грає якраз у цьому дозволі.
Для гачі що Арка що Амуде не підходять в будь якому разі.
А можно дізнатись яка у вас карта, у вас же повиннен бути якийсь власний досвід - чи як?
Последний раз редактировалось Vlaad13 09.05.2025 12:05, всего редактировалось 1 раз.
Ektalion
Member

tornadox: 09.05.2025 11:52 От саме відсутність елементарного критичного мислення і призводить до такого зашореного сприйняття. Я щиро не розумію, як можна докотитися до того, щоб плюватися на саму наявність конкуренції на ринку.
Такі люди як Vlaad13 є досить небезпечні. Для них не існує інших продуктів. Вони не можуть збагнути, що виробник може робити хороші і погані продукти, придумують 100500 виправдань. Не даремно фанів куртки вже порівнюють з яблокоманами :lamer:
lewerlin
Member

Vlaad13: 09.05.2025 11:56Для гачі що Арка що Амуде не підходять в будь якому разі.
А ну детальніше :lol:
kosoy2004
Member

Vlaad13: 09.05.2025 11:33Там немає ніякої політики , там лише тести трьох карт. 7600, 580 та 4060.
Репостячи і скидаючи російські огляди, ти просуваєш і підтримуєш російський контент. Те що підтримувати щось російське - це погано, станом на сьогодні вже давно аксіома. Російський контент як і все російське в ідеалі повинне йти одним напрямком - за кораблем. Якщо сам досі не можеш відпустити і за звичкою продовжуєш жерти це лайно - це пів біди, але не треба скидати це далі, не треба намагатися це нормалізувати чи популяризувати. Є купа оглядачів англомовних , визнаних профі в своїй справі, є навіть ряд наших "ноунеймів", є за бажання що обрати, щоб не тягнути сюди російське. Йому тут не раді, і таке дивитись, роблячи росіянину доходи за перегляди поза рф, просто заради того, щоб щось заперечити ніхто адекватний не стане. Власне й не стали.
Vlaad13
Member

kosoy2004: 09.05.2025 12:35
Vlaad13: 09.05.2025 11:33Там немає ніякої політики , там лише тести трьох карт. 7600, 580 та 4060.
Репостячи і скидаючи російські огляди, ти просуваєш і підтримуєш російський контент. Те що підтримувати щось російське - це погано, станом на сьогодні вже давно аксіома. Російський контент як і все російське в ідеалі повинне йти одним напрямком - за кораблем. Якщо сам досі не можеш відпустити і за звичкою продовжуєш жерти це лайно - це пів біди, але не треба скидати це далі, не треба намагатися це нормалізувати чи популяризувати. Є купа оглядачів англомовних , визнаних профі в своїй справі, є навіть ряд наших "ноунеймів", є за бажання що обрати, щоб не тягнути сюди російське. Йому тут не раді, і таке дивитись, роблячи росіянину доходи за перегляди поза рф, просто заради того, щоб щось заперечити ніхто адекватний не стане. Власне й не стали.
може ви не в курсі - Київстар та ДеТек це російськи компанії які чомусь у нас до сих пір діють на території нашої країни, і таких компаній ще хоч греблю гати, але ви вирішили почати саме з цього відосу :lol:
огляди інші є - але до їх кваліфікації виникають багато запитань
також арки все ще погано працюють з АМ4 процами - для нормальної роботи їм потрібен інтел чи АМ5
tornadox
Member

Vlaad13: 09.05.2025 11:46По-перше не всі гача ігри є на смартфоні
По друге - навіть якщо є комп'ютерні версії набагато кращі
По третє я хочу грати в Аніме(гачу) на нормальному великому моніторі, з мишкою і клавою
Та ні, ну звісно. Як я міг не здогадатися, гача на великому моніторі з мишкою це ж зовсім інший досвід. Майже як дивитися тіктоки через проєктор: все те саме, але масштаб дає ілюзію сенсу. :D
Volodya811
Member

Повністю підтримую. Скажу більше. Що якщо українець дивиться російський контент, то він уже менше дивиться українського. Тому, що потрібну інформацію чи емоції він уже отримав, а часу дивитися усіх не вистачає. В результаті, російські блогери набирають перегляди не лише за рахунок росіян, а й українців. А чим більше переглядів, тим Ютуб краще просуває відео. В тому числі і через це, багато наших українських блогерів не може "вирости".
Нам треба єднатися і гуртуватися навколо своїх і підтримувати їх; позбуватися комплексів меншовартості і все буде Україна!
Vlaad13
Member

tornadox: 09.05.2025 12:54
Vlaad13: 09.05.2025 11:46По-перше не всі гача ігри є на смартфоні
По друге - навіть якщо є комп'ютерні версії набагато кращі
По третє я хочу грати в Аніме(гачу) на нормальному великому моніторі, з мишкою і клавою
Та ні, ну звісно. Як я міг не здогадатися, гача на великому моніторі з мишкою це ж зовсім інший досвід. Майже як дивитися тіктоки через проєктор: все те саме, але масштаб дає ілюзію сенсу. :D
тоді по вашій лозіці навіть 24 -1080 монітор непотрібен, можно булоб і далі сидіти на 17 дюймах :facepalm:

Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
Volodya811: 09.05.2025 12:54
Повністю підтримую. Скажу більше. Що якщо українець дивиться російський контент, то він уже менше дивиться українського. Тому, що потрібну інформацію чи емоції він уже отримав, а часу дивитися усіх не вистачає. В результаті, російські блогери набирають перегляди не лише за рахунок росіян, а й українців. А чим більше переглядів, тим Ютуб краще просуває відео. В тому числі і через це, багато наших українських блогерів не може "вирости".
Нам треба єднатися і гуртуватися навколо своїх і підтримувати їх; позбуватися комплексів меншовартості і все буде Україна!
првністю підтримую
також пропоную банити на тиждень за будь яку російську мову навіть в тексті повідомлення
Alekss
Member

tornadox: 09.05.2025 10:41 Відправлено через 3 хвилини 42 секунди:
Alekss: 09.05.2025 09:13250$ это цена MSRP (Рекомендуемая Розничная Цена Производителя). В реальности, к цене MSRP нужно добавить минимум 50$, чтобы купить видеокарту. В итоге выйдет $300. Самый дешевый Intel Arc B580 продается по 14000 грн или 337$.
я написав що $250 це саме рекомендована, ціна, і так я погоджуюся, спред зверху буде схожий у інших вендорів, але питання в тому чи є щось кразе за 14000 і не б/у чи з майнінгу з 12гб? Бо я лише бачу 3060 LHR 12GB
Я бы рассмотрел RX 7600XT 16GB в бюджете 14000 грн. В архитектуре RDNA 2,3,4 AMD добавила возможность двойной паковки инструкций FP16 (floating) за такт. Это работает не во всех сценариях, но гораздо интересней, чем одна инструкция FP16 от Ampere (RTX 3000). FP16 переменяются также активно в api Vulcan и могут использоваться для работы с языковыми моделями генеративного интеллекта. Это конечно не сравнится с возможностями ADA RTX 4000 или Blackwell RTX 5000. Если выбирать между RX 7600XT 16Gb и RTX 3060 12Gb я выберу RX 7600XT в бюджете 14000 грн.

Производительность RTX 3060 при всех преимуществах tensor core равна 102 ai tops, что довольно мало. Также, если взять Ray tracing, то RX 7600XT и RTX 3060 равны по производительности.
Вложения
7600XT vs 3060 12GB 09-12.55.png
Последний раз редактировалось Alekss 09.05.2025 13:17, всего редактировалось 1 раз.
tornadox
Member

Vlaad13: 09.05.2025 11:56А можно дізнатись яка у вас карта, у вас же повиннен бути якийсь власний досвід - чи як?
Навіщо мені кормити інтернет-троля. Я не граю у вашу гру з "доведи, що ти не верблюд". Я граю там, де мені комфортно, а не там, де мені умовний "гуру гачі" дозволив.
Dynamite
Member

Разница между 5060 и 4060
спойлер
5060vs4060.JPG
Другое:
Незначительный ап частот в бусте по ядру. 2460 MHz -> 2497 MHz
Вулкан 1.3 -> 1.4 и Куда 8.9 -> 12 версии
"Мыло" (DLSS) 4 c фантомас кадром
Пропускная способность памяти 272.0 GB/s -> 448.0 GB/s
PCIe 4.0 x8 -> PCIe 5.0 x8 (не знал, сам в шоке)
TDP 115 -> 145 (больше жрать стала)

В общем, спорная карта за 299 (как и 4060) рекомендуемой на старте. Вроде бы и ап. Но за баксов так +20, можно было и памяти накинуть, до 12 хотя бы.
Такое чувство как-будто карту чисто под 1080р готовили. Только с 8 гигами это табу для игр с большим открытым миром, качественными текстурами и/или помойной оптимизации по жору VRAM.
Vlaad13
Member

lewerlin: 09.05.2025 12:30
Vlaad13: 09.05.2025 11:56Для гачі що Арка що Амуде не підходять в будь якому разі.
я вам навіть назву звичайну гру
хочу пограти у Фортнайт - як там Арка себе почуває ? :laugh:
tornadox
Member

Ektalion: 09.05.2025 12:01Такі люди як Vlaad13 є досить небезпечні. Для них не існує інших продуктів. Вони не можуть збагнути, що виробник може робити хороші і погані продукти, придумують 100500 виправдань. Не даремно фанів куртки вже порівнюють з яблокоманами :lamer:
:up:
Його небезпека що він провокує.
Але серйозно - якщо дорослий чоловік надто захоплюється чібі-дівчатками з голосами 10-річних і колекціонує їх як покемонів, це вже викликає певне занепокоєння.
Enjthesilence
Member

lewerlin: 09.05.2025 12:30
I2hard давно відомий в оверклокерських тємках, в нього непогані гайди по ос і норм огляди без політики і тд, більше того ос.юа вже неодноразово «використовував» його матеріали навіть не змінюючи обкладинку теми)) кому потрібно, спокійно подивиться інфу, проаналізує, все.
Vlaad13
Member

tornadox: 09.05.2025 13:08
Ektalion: 09.05.2025 12:01Такі люди як Vlaad13 є досить небезпечні. Для них не існує інших продуктів. Вони не можуть збагнути, що виробник може робити хороші і погані продукти, придумують 100500 виправдань. Не даремно фанів куртки вже порівнюють з яблокоманами :lamer:
:up:
Його небезпека що він провокує.
Але серйозно - якщо дорослий чоловік надто захоплюється чібі-дівчатками з голосами 10-річних і колекціонує їх як покемонів, це вже викликає певне занепокоєння.
вибачаюсь що образив вашу богоподібну арку :lol:
Вложения
неупав.jpg
SergN
Member

Dynamite: 09.05.2025 13:02Такое чувство как-будто карту чисто под 1080р готовили.
Так і є.
І чим довше Хуанг з Лізою в цей сегмент випускатимуть такі начебто "неповноцінні" картки з 8Гб, тим триваліше це продовжить життя 12 і 16Гб картам, адже якщо _опорукі розробники софта під назвою "ігри" матимуть таку свободу, що можна не зважати на потребу хоч якось оптимізувати споживання своїх творінь під 8Гб, то вони скоро "покладуть на коліна" і старші карти, до яких по обсягу пам'яті один чи два кроки.
Hotspur
Member

Alekss: 09.05.2025 09:13Такой подход (MSRP цена +50$) можно применять также к видеокартам Nvidia и AMD.
купи 5090 за рекомендовану +50 доларів
tornadox
Member

kosoy2004: 09.05.2025 12:35Йому тут не раді, і таке дивитись, роблячи росіянину доходи за перегляди поза рф, просто заради того, щоб щось заперечити ніхто адекватний не стане.
:up: гарніше і сказати не міг.
Ніби як обіцяють посилити контроль в соц. мережах (форуми туди ж) до початку літа, тоді можливо прийдеться вже реагувати адміністрації. Хоча мало вірю в це.
Reverse_rain
Member

Для повного "щастя" не вистачае DVI порта на цій 5060
Hotspur
Member

Reverse_rain: 09.05.2025 13:20 Для повного "щастя" не вистачае DVI порта на цій 5060
а ховрашки вмирають від того який чудовий скам продає хуанг :weep:
Ответить