Я "геймер нінтендо", спілкуюся с іншими такими у різних спільнотах. У тебе якесь нездорове відношення до нінтендо, щось собі там на вигадував, що немає ніякого відношення до реального світу. Якась дитяча травма пов'язана з нінтендо? Тому що твої слова ніяк не в'яжуться з тим що я бачу.tornadox: ↑ 08.05.2025 18:30Але навіть не в цьому справа. Геймери Nintendo - це окрема каста. Вони живуть у своєму світі, де Mario - це шедевр, а Zelda - релігія. Вони не перетинаються з типовим геймером, який вибирає між Xbox і PlayStation. Це не про масовість, це про ізольовану екосистему.
Последние статьи и обзоры
Новости
Nintendo Switch 2 отримала однокристальну систему Nvidia T239 з графікою покоління Ampere
-
Grava
Member
-
waryag
Member
А чого без ПС3? ПС4 - реліз у 13 році, згортання виробництва і кінець життєвого циклу - 23.tornadox: ↑ 08.05.2025 18:59Та ні, якраз усе по фактах. Свіч існує вже майже десятиліття, за цей час вона мала б і мільярд розійтись. Якщо вже так чесно рахувати, то порівнюй сумарно PS4 і PS5, Xbox One, Xbox Series, Steam Deck, ROG Ally, мільйони інших x86 та ARM-консолей на кшталт AyaNeo.
Реліз свіча - 2017, консоль на ринку менше за ПС4.
У нінки жанрової глибини більше, ніж у соні. А слабкість графіки диктує орієнтованість на геймплей, а не "кіно".tornadox: ↑ 08.05.2025 18:59Nintendo дає не те, що хоче "геймер", а те, що хоче фанат Nintendo. Це різні речі. Геймер хоче вибір, графіку, жанрову глибину. Фанат Nintendo хоче Mario, Zelda і ремейк Mario з Mario. Це ніша. Дуже прибуткова, дуже лояльна, але все ще ніша.
Третя частина - екз нінки, яка буквально врятувала студію і франшизу.tornadox: ↑ 08.05.2025 18:59 По-перше, Байонетта - це мультиплатформа, тому вона не стосується екзів Nintendo і взагалі не має відношення до головного питання дискусії.
Немає "більше". Фактично, нінка єдина активно розвиває цю нішу.tornadox: ↑ 08.05.2025 18:59По-друге, щодо "сімейності" - інші платформи давно пропонують ті самі функції і ще більше. Xbox і PlayStation мають купу кросплатформових ігор із локальним і онлайн-коопом і ретро-колекцій, ніхто не обмежує вас грати в Mario Party на PC через емулятор чи в класичні аркади на консолях Sony
Та при чому тут діти? Самі вигадали, самі спростували - профіт?tornadox: ↑ 08.05.2025 18:59По-третє, ви справді вірите, що сучасні діти обирають тільки Nintendo-кооп на одному пристрої? В реальності вони грають у Fortnite, Call of Duty, Apex Legends, Rocket League, Brawl Stars та ще тисячі мобільних хітів. Саме ці тайтли формують масову аудиторію, а не Mario Kart у вітальні
А сім'я це не обов'язково малі діти.tornadox: ↑ 08.05.2025 18:59І, по-четверте, головна аудиторія Nintendo - це дорослі геймери, переважно міленіали і старше. Підлітки переважно не думають про свіч. Тому перестаньте розповідати байки про "сімейну" нішу, яка насправді давно вийшла за межі платформи Nintendo і існує в набагато ширшому розмаїтті тайтлів та пристроїв.

Відправлено через 12 хвилин 27 секунд:
Третій відьмак продався в 700 000 за перший рік і під 2 мільйони в цілому.tornadox: ↑ 08.05.2025 20:45 І заради чого такі зусилля? Щоб продати кілька тисяч копій? До того ж, вартість ігор на Switch завжди вища, а виходять вони зі значним запізненням, коли основна маса гравців вже давно награлася на інших платформах. І це було ще до того, як стрімінгові сервіси стали настільки поширеними та доступними. Зараз будь-яку свіжу гру можна спокійно пройти за місячною підпискою на стрімінгу, і це буде в рази кращий візуальний досвід, ніж роздивлятися "какодемонів" на семи дюймах.
З одного боку, не так багато. З іншого - це більше половини бюджету розробки гри за досить складний, але порт. І технічна команда була ще не завантажена роботою над КП.
-
Alligator
Member
tornadox: ↑ 08.05.2025 17:08Якраз навпаки. Nintendo — це якраз не про "широку публіку", а про дуже специфічну нішу. Вони майстри задовольняти особливу потребу: дорослі люди, які хочуть грати в дитячі ігри й не почуватися винними. У цьому сенсі жоден інший виробник не дотягує — Sony і Microsoft просто не розуміють цю психологічну тонкість.Sanьka: ↑ 08.05.2025 16:39Тут скоріше питання в тому що нінтенда дає саме те що хоче пересічний, а не гік.
Нєєє, ну звісно можно взяти у приклад Таїланд, де PlayStation: 94.56%, Xbox: 5.44%, а Nintendo: 0.01% і кричати, що вона нікому й даром не потрібнаЯпонія
Nintendo Switch: 73.2%
PlayStation 5: 24.3%
Xbox Series X|S: 2.5%
США
Nintendo Switch: 42.0%
PlayStation 5: 34.1%
Xbox Series X|S: 23.9%

-
tornadox
Member
Дякую за думку, але ти вже трохи з’їжджаєш з теми на особистості. Закиди про "нездорове ставлення" чи "дитячі травми" - це з розряду "не можу заперечити по суті, тому копну в бік психіки". Ну серйозно, може ще погадаєш по ніку?Grava: ↑ 08.05.2025 21:38Я "геймер нінтендо", спілкуюся с іншими такими у різних спільнотах. У тебе якесь нездорове відношення до нінтендо, щось собі там на вигадував, що немає ніякого відношення до реального світу. Якась дитяча травма пов'язана з нінтендо? Тому що твої слова ніяк не в'яжуться з тим що я бачу.
В цьому відео автор чітко розкладає по поличках те, про що я кажу. Як Nintendo крутить маркетинг так, що людям продають повітря в коробці, і ті ще дякують. Газлайтинг, штучний ажіотаж, "ламповість", що прикриває тотальне ігнорування юзерів - усе на місці. Особливо весело, як вони роками ігнорять дрейф джойконів, але при цьому штовхають образ "родинної" компанії. Прям не корпорація, а бабця з пиріжками.
Ніяких "травм" від Nintendo в мене нема. В дитинстві грав у них із задоволенням, ретро-консолі досі лежать. Але з віком приходить критичне мислення, а не "Nintendo випустила - беру без питань". Якщо будь-яка критика для тебе = особиста образа - ну то це вже не до гейм-дискусії.
Те, що ти "Nintendo-геймер" і сидиш у своїй тусовці - це нормально, але будь чесним: з фанатської бульбашки об’єктивно бачити важко. Як ти сам і написав - "не видно".
І ще момент: ти ж сам не раз згадував про кастоми й піратку. Якщо не платиш за ігри - тоді й маркетинг не пече, і ціни не болять. Але тоді й фрази в стилі "Nintendo все робить правильно" звучать, м’яко кажучи, вибірково. До речі, якби хоч трохи шарив у темі емуляторної сцени, то знав би, як Nintendo пресує девів, яких методів вони не гребують. То якщо це ок - тоді, може, для тебе і дорослий вусатий сантехнік, що скаче по трубах, - це взірець реального світу?
Було б круто, якби ти глянув те відео й трохи остудив фанатський запал. Подібних відео повно, на реддіті це давно не новина. Може, тоді вже поговоримо по суті, а не по діагнозах.
Відправлено через 25 хвилин 37 секунд:
Так, тільки різниця в тому, що PS4 була "основною" платформою для більшості AAA-розробників, а Switch - це портативна альтернатива з власною нішею. І все одно Nintendo розтягнула одну консоль на 8+ років без гідного апгрейду, тягнучи час. І тепер, коли нарешті виходить Switch 2, ми отримуємо залізо рівня 1050 Ti. Справді "революційно" для 2025 року.waryag: ↑ 08.05.2025 23:12А чого без ПС3? ПС4 - реліз у 13 році, згортання виробництва і кінець життєвого циклу - 23.
Реліз свіча - 2017, консоль на ринку менше за ПС4.
Це просто міф. В Nintendo є тонни платформерів, RPG і пародій на файтинги. Але де immersive sim, серйозні стратегічні ігри, повноцінні шутери, симулятори, AA/AAA horror тощо? "Глибина" - це не коли Mario влаштували гольф, теніс і автоперегони. Це коли є жанрова різноманітність, а не 100 способів перетравити ту саму інтелеактуальну власність.waryag: ↑ 08.05.2025 23:12У нінки жанрової глибини більше, ніж у соні. А слабкість графіки диктує орієнтованість на геймплей, а не "кіно".
Для початку ти не сказав що мова йде про третю частину. І потім ця "врятована студія" потім пішла робити для інших. Сам факт, що гра не вийшла ніде більше - це не про велич Nintendo, а про ексклюзивність через банальний викуп. Це не додає їй цінності в загальному контексті жанру. Байонетта 3 - нішовий тайтл, який і продався так собі.waryag: ↑ 08.05.2025 23:12Третя частина - екз нінки, яка буквально врятувала студію і франшизу.
Вже давно ні. Xbox Game Pass буквально завалений локальними кооп-іграми, включно з інді, кросплатформеними та ретро-тайтлами. І головне - не треба платити $60 за Mario Kart 8 у 2025 році. Nintendo тримає цю нішу штучно закритою, не через турботу, а через контроль над контентом.waryag: ↑ 08.05.2025 23:12Немає "більше". Фактично, нінка єдина активно розвиває цю нішу.
Саме Nintendo весь час пушить образ "фемелі-френдлі" бренду, рекламує Mario Kart як гру для вечірок. Тому логічно, що в порівнянні з Fortnite чи Roblox, вона не є топом у підлітків. Це не вигадка, а ринкова реальність.waryag: ↑ 08.05.2025 23:12Та при чому тут діти? Самі вигадали, самі спростували - профіт?
Згоден. Але тоді чому в тебе контраргумент на тезу, якої я не озвучував? Я говорив, що більшість core-гравців на Switch - це дорослі фанати Nintendo з минулого. Це не "сімейна" консоль у класичному сенсі. Це - ностальгічний гетто-геймінг, і ти в ньому.
Це якраз і доводить мою думку. Порт Відьмака це технічна цікавинка, не більше. Він продався "добре як для порту", але не настільки, щоб це стало новим трендом. Тим більше, він виглядає як мазня на сучасному тлі. Ну і порівнювати 30 fps у 540p з GeForce Now 1440р на смартфоні це вже трохи ніяково.waryag: ↑ 08.05.2025 23:12Третій відьмак продався в 700 000 за перший рік і під 2 мільйони в цілому.
З одного боку, не так багато. З іншого - це більше половини бюджету розробки гри за досить складний, але порт. І технічна команда була ще не завантажена роботою над КП.
-
Grava
Member
tornadox: ↑ 09.05.2025 00:02Прям не корпорація, а бабця з пиріжками
Всі і так знають що "нінтендо - контора .........", я писав десь що це не так? Цитую себе - "нінтендо можна звинувачувати у будь чому, але не в тому що вони не вміють робити ігри".якби хоч трохи шарив у темі емуляторної сцени, то знав би
Якщо вже така гарна пам'ять, то може згадаєш що я писав про купівлю картриждів, і те що ігри мені виходили безкоштовно - бо я їх не колекціоную а пройшов і продав (іноді навіть дорожче ніж купував). Так пройшов всі екзи, та багаго чого придбано у єшопі на розпродажах.ти ж сам не раз згадував про кастоми й піратку. Якщо не платиш за ігри - тоді й маркетинг не пече, і ціни не болять
Це не я відповідаю простирадлами тексту та шукаю якісь відео. Якщо мої повідомлення це фанатський запал, то що про тебе можна сказати?фанатський запал

-
Periodinane
Junior
У тебе серйозні проблеми з "рахуванням" , якщо ти береш PS4/XOne , то будь ласкавий не тільки свіч рахувати , а ще і ВіЮ , і 3Ds . Тоді що ж в нас вийде з таким розрахунком : У Нінтендо - 13.56 + 75 + 155 =243,56 мільйонів консолей за 14 років ; У Соні - 16.25 + 117 + 75 =175,75 мільйонів за 14років ; У Бокса - 58 + 28 = 86 мільйонів за 12років ; Дека з іншими портативками за 3 роки ледь 6 лямів нашкрябали ...Та ні, якраз усе по фактах. Свіч існує вже майже десятиліття, за цей час вона мала б і мільярд розійтись. Якщо вже так чесно рахувати, то порівнюй сумарно PS4 і PS5, Xbox One, Xbox Series, Steam Deck, ROG Ally, мільйони інших x86 та ARM-консолей на кшталт AyaNeo. Ігор з продажами 10+ млн там теж вистачає, не переживай.
Що ми у висновку маємо : 243,56 проти 175,75 + 86 + 6 =267,75 . Все таки спромоглися цілою командою перемогти , так тримати

Ти знову чомусь забув про очевидну різницю, Тетріс є безкоштовною на мобільний пристроях, тому його "продажі" не є релевантними( насправді у нього всього лише 35 мільйонів на геймбой), в той час як ігри нінки це фулпрайс . Якщо ми звертаємось до продажів, то достатньо відкрити вікі, і все вже давно за нас пораховано .Я бачу, що у фанів Nintendo якась проблема з підрахунком. Вчепилися до котроїсь цифри і носите її по всіх темах, як мантруЯкщо вже рахуєш кількість проданих ігор, то давай тоді Тетріс підключимо? Теж ж кльова гра. Скільки там продажів - під 500 мільйонів?
А ось це - " геймер хоче вибір , графіку , жанрову глибину " - це ти на ДТФі підгледів, чи сам вигадав, бо як не зайду на англомовний ютуб, то всі захоплюються глибиною і пропрацюванням ігор нінтендо, розповідають що графіка це не найголовніше в іграх .Nintendo дає не те, що хоче "геймер", а те, що хоче фанат Nintendo. Це різні речі. Геймер хоче вибір, графіку, жанрову глибину. Фанат Nintendo хоче Mario, Zelda і ремейк Mario з Mario. Це ніша. Дуже прибуткова, дуже лояльна, але все ще ніша.
І якщо, ти, в нас за " усе по фактам " міг хоча б перед тим як щось писати про " вибір" і " жанри " зайти на сторінку Вікіпедії " Список франшиз Нінтендо " і дуже б сильно здивуватися, що виявляється у Нінтендо одне з найбільших, якщо не абсолютно найбільше портфоліо за кількістю жанрів ігор які вони випускали/випускають

Я звичайно вибачаюсь, але та сама аудиторія вже грала в такого типу ігри, тобто - TBRPG, ще в той час коли розробників Clair Obscur на світі не було, FF, Dragon Quest, Chrono Trigger, Mario Rpg, Fire Emblem і ті ж Покемони тримають тебе в курсіОт коли чекати на консолях Nintendo Clair Obscur: Expedition 33? Там управління якраз під геймпад. Гра буквально щойно вийшла, а вже понад 2 мільйони копій продано. То коли вона з’явиться на Свічі? Ніколи. Японцям важко навіть вимовити назву цієї гри. Навіть нема сенсу згадувати, що їхня аудиторія в принципі не розуміє такого типу ігор![]()

Гаразд, звертаємось не до популярності, звертаємось до критиків і визнання серед інших ігроробів, що ми побачимо ? Ігри Нінтендо спокійнісінько стоять собі в одному ряду з іграми Рокстар/Eidos/CDPR/Соні/Сеги.А популярність - це не аргумент, бо тоді Subway Surfers і Candy Crush - вершина геймдизайну. Що далі, TikTok як приклад глибокого контенту?
Навіть брати Гаузери зізнавались, що в 90их головним взірцем для переходу ігор з 2д в 3д була саме зельда ООТ .
По-перше , Байонетта - це мультиплатформа, аж на першу частину. 2га і 3тя частини це ексклюзиви нінтендо .По-перше, Байонетта - це мультиплатформа, тому вона не стосується екзів Nintendo і взагалі не має відношення до головного питання дискусії.
Також, щоб просвітити тебе, згадаю такі франшизи як Fire Emblem, яка по всім параметрам не є орієнтовною для дітей, Xenoblade Chronicles, яка на диво також підіймає взагалі не дитячі сюжети .
Виходить що це не платформи пропонують, а розробники ігор пропонують власникам цих пристроїв ті самі функції ї, бо поки що жодної гри з локальним коопом на 4-8 людей власного виробництва від Бокса чи Соні я не бачивПо-друге, щодо "сімейності" - інші платформи давно пропонують ті самі функції і ще більше. Xbox і PlayStation мають купу кросплатформових ігор із локальним і онлайн-коопом і ретро-колекцій, ніхто не обмежує вас грати в Mario Party на PC через емулятор чи в класичні аркади на консолях Sony

В додачу про ту саму кросплатформу... навіть не знаю звідки стільки розробників підгледіли ідею створювати ігри з локальним і онлайн-коопом ... , звідки-звідки ...
P.S. Вся ця купа кросплатформи з коопом випускається і на свіч, бо як не дивно, вона там користується більшим попитом ніж на будь яких інших платформах

Єдине, що існує за межами платформи нінтендо з "сімейного" на сьогоднішній день - це ігри виробництва Фареса , клони Оверкука під різними сетингами , або клони вже існуючих ігор нінтендоІ, по-четверте, головна аудиторія Nintendo - це дорослі геймери, переважно міленіали і старше. Підлітки переважно не думають про свіч. Тому перестаньте розповідати байки про "сімейну" нішу, яка насправді давно вийшла за межі платформи Nintendo і існує в набагато ширшому розмаїтті тайтлів та пристроїв.

-
Grava
Member
it takes two є на свічPeriodinane: ↑ 09.05.2025 00:34Єдине, що існує за межами платформи нінтендо з "сімейного" на сьогоднішній день - це ігри виробництва Фареса

-
tornadox
Member
Тобто визнаєш, що Nintendo - жадна контора з сумнівною ціновою політикою, але при цьому закриваєш очі на те, що вони доять фанатів тими самими ремастерами з року в рік. Ну ок, хоча б половину правди визнав.Grava: ↑ 09.05.2025 00:29Всі і так знають що "нінтендо - контора .........", я писав десь що це не так? Також "нінтендо можна звинувачувати у будь чому, але не в тому що вони не вміють робити ігри".
Про це не бачив, але якщо так, то ти сам підтверджуєш, що ціни явний перебір, якщо без перепродажу воно просто невартує. Я за відкритість. І, до речі, самі юристи Nintendo вже визнали, що емуляція повністю легальна: https://www.androidauthority.com/ninten ... l-3517187/Grava: ↑ 09.05.2025 00:29Якщо вже така гарна пам'ять, то може згадаєш що я писав про купівлю картриждів, і те що ігри мені виходили безкоштовно - бо я їх не колекціоную а пройшов і продав (іноді навіть дорожче ніж купував). Так пройшов всі екзи, та багаго чого придбано у єшопі на розпродажах.
Є сабредіти, діскорд-канали, ютуб-канали - люблю бути в курсі трендів. Думаєш, я спочатку пишу, а потім бігаю шукати підтвердження? Смішно.Grava: ↑ 09.05.2025 00:29Це не я відповідаю простирадлами тексту та шукаю якісь відео. Якщо мої повідомлення це фанатський запал, то що про тебе можна сказати?
А щодо "простирадел" - сорі, я просто аргументую. Не всім же бути майстром пасивної агресії та сарказму без змісту. Хоча твій "вкид" про дитячу травму непоганий - фанатська оборона пішла на повну.

-
Periodinane
Junior
Я тебе здивую, але на просторах Х/reddit/YouTube подібних відео вистачає і про соні, і про бокс, і навіть про месію габена. Люди завжди будуть знаходити будь що, і інтерпретувати все так як вони того бажають.
В цьому відео автор чітко розкладає по поличках те, про що я кажу. Як Nintendo крутить маркетинг так, що людям продають повітря в коробці, і ті ще дякують. Газлайтинг, штучний ажіотаж, "ламповість", що прикриває тотальне ігнорування юзерів - усе на місці. Особливо весело, як вони роками ігнорять дрейф джойконів, але при цьому штовхають образ "родинної" компанії. Прям не корпорація, а бабця з пиріжками.
Пародій на файтинг ? Це ми зараз про серію смеш брос кажемо, яку облизують всі кому не лінь, в додачу з Сакураєм?Це просто міф. В Nintendo є тонни платформерів, RPG і пародій на файтинги. Але де immersive sim, серйозні стратегічні ігри, повноцінні шутери, симулятори, AA/AAA horror тощо? "Глибина" - це не коли Mario влаштували гольф, теніс і автоперегони. Це коли є жанрова різноманітність, а не 100 способів перетравити ту саму інтелеактуальну власність.
Ще раз пройдемося по жанрам , хочеш ритм ігри? - тримай Dillon, Rhythm heaven . Хочеш симулятор життя? - тримай Animal Crossing, Tomadachi Life. Хочеш симулятор дайвера? - тримай Endless Ocean.Хочеш симулятор субмарини? - тримай Steel Diver. Хочеш симулятор моди? - тримай Style Savvy. Хочеш візуальні новели? - тримай Detective Club. Хочеш шутери? - тримай серії Metroid Prime, Splatoon, Kid Icarus, StarFox. Хочеш симулятор томагочі? - Nintendogs. Хочеш РТС? - Пікміни до твоїх послуг. Хочеш мілітарі ТБС? - тримай Advance Wars.
І це перерахунок відомих серій , які майже всі підтримуються і до нині. Якщо понишпорити інтернетом і знайти списки ігор які разово виходили на консолях нінтендо, то можливо ще більше жанрів захопить .
Последний раз редактировалось Periodinane 09.05.2025 01:21, всего редактировалось 1 раз.
-
AFU_power
Member
Якщо глянути відео з якого писали статтю, то там все рівнялиYalg: ↑ 08.05.2025 14:32Интересно было бы сравнить через порезку частот у 3050 для соответствия по GFLOPS, Fillrate и ПСП.
-
Grava
Member
Щось тут писав, але зрозумів що це все одно буде "фанатська оборона" та зливаюся бо мені не цікаво щось пояснювати та доводити.
-
tornadox
Member
Та я тебе ще більше здивую - з усіх великих гравців, саме Nintendo отримує найбільше і найзаслуженішого хейту. І справа не в тому, що “люди бачать те, що хочуть бачити”. Справа в тому, що Nintendo - єдина компанія, яка в 2025 році досі не може зробити нормальний онлайн-сервіс, не дає можливості перенести сейви між пристроями, банить фанатські ігри, емуль ретро-контент по підписці, і веде себе так, ніби вона досі в 90-х.Periodinane: ↑ 09.05.2025 01:11Я тебе здивую, але на просторах Х/reddit/YouTube подібних відео вистачає і про соні, і про бокс, і навіть про месію габена. Люди завжди будуть знаходити будь що, і інтерпретувати все так як вони того бажають.
Sony - критикують, але переважно за ціни, політику з ПК і трохи жадібність. Xbox - за брак ексклюзивів і дивну стратегію, але фанатів там ніхто не душить. Valve взагалі на імунітеті - навіть коли Steam Deck має проблеми, всі або мовчать, або захоплюються “як це круто, що воно взагалі працює”.
Тому не треба це зводити до "люди інтерпретують як хочуть". Є об’єктивні причини, чому на Nintendo летить стільки хейту - і він не просто гучний, він справедливий.
Лол, ти зараз реально серйозно закинув Nintendogs і Style Savvy як аргумент у дискусії про брак серйозних ігор? Я вже мовчу про томагочі та дайвер-симулятор. Це не різноманіття, це зоопарк дивностей для внутрішнього ринку Японії. А Animal Crossing - це взагалі мем, не геймплей. Якби Sony видала подібне - її б знищили. Але нінтендоанам можна все, бо “це шарм”.Periodinane: ↑ 09.05.2025 01:11Пародій на файтинг ? Це ми зараз про серію смеш брос кажемо, яку облизують всі кому не лінь, в додачу з Сакураєм?
Ще раз пройдемося по жанрам , хочеш ритм ігри? - тримай Dillon, Rhythm heaven . Хочеш симулятор життя? - тримай Animal Crossing, Tomadachi Life. Хочеш симулятор дайвера? - тримай Endless Ocean.Хочеш симулятор субмарини? - тримай Steel Diver. Хочеш симулятор моди? - тримай Style Savvy. Хочеш візуальні новели? - тримай Detective Club. Хочеш шутери? - тримай серії Metroid Prime, Splatoon, Kid Icarus, StarFox. Хочеш симулятор томагочі? - Nintendogs. Хочеш РТС? - Пікміни до твоїх послуг. Хочеш мілітарі ТБС? - тримай Advance Wars.
Відправлено через 26 хвилин 55 секунд:
Ти злився, коли перейшов на особистості. Але нічого, буває. Я, до речі, часто підтримую твої коментарі - бо реально цікаво читається, є про що потеревенити. Добре, що хоча б зараз вирішив притормозити, а не далі йти в токс.Grava: ↑ 09.05.2025 01:18Щось тут писав, але зрозумів що це все одно буде "фанатська оборона" та зливаюся бо мені не цікаво щось пояснювати та доводити.
-
Periodinane
Junior
Я не знаю в якому конкретно інфопросторі ти сидиш , але я бачу одкаковий хейт до всіх компаній , бо кожна компанія приймає рішення яке змушує горіти сраки невдоволених.Та я тебе ще більше здивую - з усіх великих гравців, саме Nintendo отримує найбільше і найзаслуженішого хейту. І справа не в тому, що “люди бачать те, що хочуть бачити”. Справа в тому, що Nintendo - єдина компанія, яка в 2025 році досі не може зробити нормальний онлайн-сервіс, не дає можливості перенести сейви між пристроями, банить фанатські ігри, емуль ретро-контент по підписці, і веде себе так, ніби вона досі в 90-х.
Sony - критикують, але переважно за ціни, політику з ПК і трохи жадібність. Xbox - за брак ексклюзивів і дивну стратегію, але фанатів там ніхто не душить. Valve взагалі на імунітеті - навіть коли Steam Deck має проблеми, всі або мовчать, або захоплюються “як це круто, що воно взагалі працює”.
Тому не треба це зводити до "люди інтерпретують як хочуть". Є об’єктивні причини, чому на Nintendo летить стільки хейту - і він не просто гучний, він справедливий.
Ще раз, комусь плювати на той онлайн-сервіс , або ретро-контент по підписці, комусь плювати на ту політику соні з ПК, а комусь плювати на відсутність екзів на боксі бо там є підписка . Хтось робить з цього трагедію , бо йому хотілось по своєму , а не так як зробили. Це і називається "люди бачать те, що хочуть бачити" .
Об'єктиність закінчується саме в той момент, коли людина вирішує висловити свою думку, з того чи іншого рішення.
Дискусія була не про "брак серйозних ігор ", а про різноманітність жанрів і чи справді у нінтендо одні тільки платформери та рпгЛол, ти зараз реально серйозно закинув Nintendogs і Style Savvy як аргумент у дискусії про брак серйозних ігор? Я вже мовчу про томагочі та дайвер-симулятор. Це не різноманіття, це зоопарк дивностей для внутрішнього ринку Японії. А Animal Crossing - це взагалі мем, не геймплей. Якби Sony видала подібне - її б знищили. Але нінтендоанам можна все, бо “це шарм”.

Якщо тобі потрібні саме " серйозні ігри ", то це тоді до Соні .
Ти напевно зараз очманієш , але саме та Соні , колись розробила і видала пародію на " пародію на файтинг " і уяви собі, не знищили , а ще й похвалили, навіть фанатське комюніті з'явилося ...
-
tornadox
Member
Та я якраз і сиджу в англомовному інфополі, причому років 12+, тож мені аж довелося гуглити що таке dtf, читати навіть не буду. І повір, в англомовних ком’юніті хейт до Нінтендо присутній стабільно - особливо коли йдеться про DMCA, фанатські проєкти, емулятори, відсутність акаунтів, старий залізячний хлам за фулпрайс.Periodinane: ↑ 09.05.2025 02:05Я не знаю в якому конкретно інфопросторі ти сидиш , але я бачу одкаковий хейт до всіх компаній , бо кожна компанія приймає рішення яке змушує горіти сраки невдоволених.
Ще раз, комусь плювати на той онлайн-сервіс , або ретро-контент по підписці, комусь плювати на ту політику соні з ПК, а комусь плювати на відсутність екзів на боксі бо там є підписка . Хтось робить з цього трагедію , бо йому хотілось по своєму , а не так як зробили. Це і називається "люди бачать те, що хочуть бачити" .
Об'єктиність закінчується саме в той момент, коли людина вирішує висловити свою думку, з того чи іншого рішення.
І якраз по твоїй логіці - "всім плювати", дуже зручно ігнорити очевидну жесть, бо "це ж Нінтендо, воно таке миле". Та ні, об'єктивність — це якраз назвати речі своїми іменами, а не відмазуватись "люди бачать те, що хочуть бачити", коли не хочеться визнати очевидне.
-
Sanьka
Member
Ахаха а тепер причислення до фанатів якщо щось не подобається.tornadox: ↑ 08.05.2025 18:59 Я бачу, що у фанів Nintendo якась проблема з підрахунком.
В мене ніколи не було нінтенди і купувати не збираюсь. В мене ПК і ПС5, але це не заважає розуміти природу речей.
Судячи з коментів вище, не один я думаю що в тебе якесь нездорове ставлення до нінтенди.
-
Yalg
Member
AFU_power: ↑ 09.05.2025 01:17Якщо глянути відео з якого писали статтю, то там все рівняли
Великий сравнитель, технобог. Попутать 20 и 30 поколения, это ПОПЕД!Geekerwan performed a simulation using an RTX 2050 GPU, which shares the same architecture.
-
Nouriel
Member
Шо таке старе залізо 

-
tornadox
Member
Та я якраз дуже добре розумію природу речей, і моє ставлення до Nintendo - це не емоції, а реакція на конкретні дії компанії. Я не проти ігор чи гравців, я проти бізнес-підходів, які в 2025 році виглядають відверто застарілими і навіть ворожими до фанатів. Блокування модів, переслідування фанатських проєктів, повна відсутність базових функцій онлайну, ретро-ігри по підписці замість нормального доступу - це все об’єктивні речі, які заслуговують критики.Sanьka: ↑ 09.05.2025 07:18Ахаха а тепер причислення до фанатів якщо щось не подобається.
В мене ніколи не було нінтенди і купувати не збираюсь. В мене ПК і ПС5, але це не заважає розуміти природу речей.
Судячи з коментів вище, не один я думаю що в тебе якесь нездорове ставлення до нінтенди.
Я вважаю, що після всього вище сказаного, якщо людина не змінює своєї думки, то це якраз і є ознака сліпого прийняття, те саме "нездорове ставлення"
-
Sanьka
Member
Її дії це дії як у будь -якої компанії.tornadox: ↑ 09.05.2025 10:28Nintendo - це не емоції, а реакція на конкретні дії компанії.
Компанія повинна бути прибутковою. Короче ази думаю розповідати не треба.
Судячи з того скільки людей обирають нінтенду і ігри до неї, то вони вважають це вартим того, ну інакше б не купували, логічно ж?
І це показує що "дорогі ігри, старе залізо, тільки Маріо і зельда і тп" це чисто субєктивщина і ніякого відношення до реальної ситуації не має. Це тобі 60уе це дорого, і не пофіг на залізо.
Бо десяткам мільйонів на це пофіг, вони купують не для фапання на нанометри.
Ось тому я вважаю вищевказане тобою нісенітницею до останнього слова.
А заяви що нінтенда це щось типу для старперів які стидаються чи як там ти казав....

-
tornadox
Member
Схоже, ти або навмисно ігноруєш мої слова, або робиш вигляд, що не розумієш. Я ж вчора чітко написав саме про те, що Nintendo успішна завдяки своїй ніші, як ти сам зараз і стверджуєш. Твоє здивування цим фактом виглядає дивно, враховуючи попередню дискусію.Sanьka: ↑ 09.05.2025 11:01Її дії це дії як у будь -якої компанії.
Компанія повинна бути прибутковою. Короче ази думаю розповідати не треба.
А судячи з того скільки людей обирають нінтенду і ігри до неї, то вони вважають це вартим того, ну інакше б не купували, логічно ж?
І це показує що "дорогі ігри, старе залізо, тільки Маріо і зельда і тп" це чисто субєктивщина і ніякого відношення до реальної ситуації не має. Це тобі 60уе це дорого, і не пофіг на залізо.
Бо десяткам мільйонів на це пофіг, вони купують не для фапання на нанометри.
Nintendo прибуткова, і їхні шанувальники задоволені своїм вибором. Але це не спростовує того, що вони діють у межах конкретної ніші зі своїми особливостями (ціни, залізо, ексклюзиви) та проводять досить агресивну політику щодо контролю цього ринку, що я також вже згадував.
Замість того, щоб робити вигляд, ніби я щойно відкрив для себе успішність Nintendo, спробуй відповісти на мої аргументи щодо характеру цієї успішності та методів її досягнення.
Відправлено через 4 хвилини :
Не я їх придумав, але це ж складно мабуть зайнятися саморозвитком і глянути відео замість того що робити беззмістовні вкиди і знову пробувати зачіпитися за персональнеSanьka: ↑ 09.05.2025 11:01Ось тому я вважаю вищевказане тобою нісенітницею до останнього слова.
А заяви що нінтенда це щось типу для старперів які стидаються чи як там ти казав....ну це клініка вже якась