Последние статьи и обзоры
Новости
Microsoft анонсувала ноутбук Surface Laptop та планшет Surface Pro на базі Snapdragon X Plus
-
yuriy_dd
Member
Пропоную обговорити Microsoft анонсувала ноутбук Surface Laptop та планшет Surface Pro на базі Snapdragon X Plus
чим більше АРМ - тим вища конкуренція, і тим краще для користувачів
чим більше АРМ - тим вища конкуренція, і тим краще для користувачів
-
Tyler
Member
шось трошки кал, не?
-
Inqizitor2022
Member
16 Гбайт оперативної пам’яті LPDDR5X та твердотіле сховище місткістю 256 або 512 Гбайт - Майкрософт тяжело больные на голову люди, думают, что сейчас 2014 год. Это какой-то позор (с).
Я бы понял 32-64 гига оперативки с возможностью замены планок на 128 или выше, диск в штате 2-4 тб с возможностью добавить второй диск.
Плюс непонятно, что с аккумулятором, Снап Х жрёт много.
Я бы понял 32-64 гига оперативки с возможностью замены планок на 128 или выше, диск в штате 2-4 тб с возможностью добавить второй диск.
-
Keyser Soze
Member
Використовується активна система охолодження.

-
yurius_r
Member
Навіть в планшеті на ARM 16GB. Хуанг, якого дідька?! 

-
tornadox
Member
трошки є, нічого не сказано про роботу від батареї, 16/256, на гривні $900 це 38к, чи буде він в нас за 38, сумніваюся, швидше 40-43к, в сусідній темі огляд Ацер Нітро 16/512 де можна і память до 32 розширити і ссд додатковий доставити на 2-4тб, і з нормальним процесором і з ігровою відеокартою і це все за 52к. Як на мене платити 40к за одноразований ноутбук для офісу, трішки дорого, додому такий би не взяв, через 5 років він стане сміттям. Я вже не говорю про проблеми зі сумісністю.Tyler: ↑ 06.05.2025 19:18шось трошки кал, не?
Якщо компанія такий купить для роботи - не відмовлюся.
-
cspp
Member
Сурфейсы шикарные в целом,но на снапдрагоне нафиг надо,у меня правда старенький четвертый,ну я и поновее юзал, но этот точно в пролете.
-
AFU_power
Member
Ніхто не змушує його юзати, те саме стосується маків від епли. Цей планшет розрахований на роботу з хмарними сервісами, а не для локального зберігання сімейного фото архіву з 1945 рокуInqizitor2022: ↑ 06.05.2025 19:41 16 Гбайт оперативної пам’яті LPDDR5X та твердотіле сховище місткістю 256 або 512 Гбайт - Майкрософт тяжело больные на голову люди, думают, что сейчас 2014 год. Это какой-то позор (с).
-
ruslan23
Member
і навіщо ультрабуку на снепі 32 і тимпаче 128гб оперативи "чи більше"?) чим її завантажити? теж саме що критикувати якийсь умовний болід Ф1 що у нього нема багажника і всього одне сидіння в порівнянні з тойотою універсалом. Бук звісно ніякий (через дисплей) але він для певної ніші створений і порівнювати треба в цій ніші з конкурентами.Inqizitor2022: ↑ 06.05.2025 19:41 16 Гбайт оперативної пам’яті LPDDR5X та твердотіле сховище місткістю 256 або 512 Гбайт - Майкрософт тяжело больные на голову люди, думают, что сейчас 2014 год. Это какой-то позор (с).
-
tornadox
Member
Ваше припущення базується на тому що якщо людина купує ультрабук то обов'язково має мати якийсь десктоп чи ігровий ноут, чи як? Якось безглуздо.ruslan23: ↑ 08.05.2025 11:48і навіщо ультрабуку на снепі 32 і тимпаче 128гб оперативи "чи більше"?) чим її завантажити? теж саме що критикувати якийсь умовний болід Ф1 що у нього нема багажника і всього одне сидіння в порівнянні з тойотою універсалом. Бук звісно ніякий (через дисплей) але він для певної ніші створений і порівнювати треба в цій ніші з конкурентами.
Дуже багато людей, особливо ті хто працюють в айті мають 1 ультрабук і це їх робочий і домашній пк.
В мене ультрабуки були досить довгий (майже 10 років) основним ПК і єдиним ПК. Перший був 8/256 в 2012му, а з 2016 16/512
-
ruslan23
Member
нічого не зрозумів... але наведіть тоді конкурента\приклад ультрабуку за ці кошти де буде 64-128 і більше опери та 2-4тб накопичувач з додатковими слотами пам`ять\ссд та ще і з величезною батареєю і в компактному 13 дюймовому корпусі ультрабука? Коли навіть робочі станції не всі такі об`єми мають, от що справді безглуздо))) І я ще раз зауважу, що це АРМ-бук, яким софтом плануєте забивати оперативу, якою розробкою? мені як розробнику дуже цікаво почути версії.tornadox: ↑ 08.05.2025 12:15Ваше припущення базується на тому що якщо людина купує ультрабук то обов'язково має мати якийсь десктоп чи ігровий ноут, чи як? Якось безглуздо.ruslan23: ↑ 08.05.2025 11:48і навіщо ультрабуку на снепі 32 і тимпаче 128гб оперативи "чи більше"?) чим її завантажити? теж саме що критикувати якийсь умовний болід Ф1 що у нього нема багажника і всього одне сидіння в порівнянні з тойотою універсалом. Бук звісно ніякий (через дисплей) але він для певної ніші створений і порівнювати треба в цій ніші з конкурентами.
Дуже багато людей, особливо ті хто працюють в айті мають 1 ультрабук і це їх робочий і домашній пк.
В мене ультрабуки були досить довгий (майже 10 років) основним ПК і єдиним ПК. Перший був 8/256 в 2012му, а з 2016 16/512
p.s. моє "припущення" базується на тому, що не потрібно порівнювати х з пальцем.
-
tornadox
Member
Ви помилилися адресатом, я не згадував про 64-128 ГБ ОЗП чи 2-4 ТБ накопичувача за $900 - про те що ви писали у першій версії свого коментаря — це писав інший користувач.ruslan23: ↑ 08.05.2025 12:19нічого не зрозумів... але наведіть тоді конкурента\приклад ультрабуку за ці кошти де буде 64-128 і більше опери та 2-4тб накопичувач з додатковими слотами пам`ять\ссд та ще і з величезною батареєю і в компактному 13 дюймовому корпусі ультрабука? Коли навіть робочі станції не всі такі об`єми мають, от що справді безглуздо))) І я ще раз зауважу, що це АРМ-бук, яким софтом плануєте забивати оперативу, якою розробкою? мені як розробнику дуже цікаво почути версії.
p.s. моє "припущення" базується на тому, що не потрібно порівнювати х з пальцем.
Моє зауваження стосувалося вашого, як на мене, абсолютно безглуздого порівняння з болідом Формули-1, середня вартість якого сягає 12-20 мільйонів доларів. Ультрабуки ж давно перестали бути виключно преміум-сегментом, перейшовши в середній ціновий діапазон і фактично ставши сучасними наступниками нетбуків. Більш того, виробники позиціонують їх як універсальні ПК для дому та офісу, а не просто комунікатори для Тімс (інакше чому б не взяти MacBook Air). Повертаючись до автомобільних аналогій, боліди Ф1 не купуються приватними пілотами, їх придбавають команди з комерційною метою. Одиничні випадки придбання такими особистостями, як репер 50 Cent, є скоріше винятком, що підкреслює їхню ексклюзивність та високу вартість.
Нагадаю, мій перший 13-дюймовий ультрабук у 2013 році мав 8 ГБ ОЗП та 256 ГБ SSD з Quad HD дисплеєм і вражаючою автономністю понад 10 годин, оснащений звичайним x86 процесором. Його ціна становила близько $1300. На той час 8 ГБ ОЗП вважалося більш ніж достатньо, а операційна система та програмне забезпечення були значно компактнішими та менш вимогливими. Тому через 12 років очікувати кращих характеристик за $900 видається логічним, але, схоже, реальність інша. Попри потужніші процесори, ця перевага нівелюється при спробі запуску неоптимізованого (x86) софту або віртуальних машин для розробки.
Додатковою проблемою є потреба в оперативній пам'яті для трансляцій. Як я вже зазначав, за незначно вищу ціну доступні варіанти з 16 ГБ ОЗП, 512 ГБ SSD, x86 процесором та навіть дискретною відеокартою з можливістю заміни SSD та оперативної пам'яті. У випадку ж з цим ARM-буком за $900 ви отримуєте 16 ГБ ОЗП та 256 ГБ SSD, значну частину якої займе відеобуфер, що унеможливлює запуск вимогливих ігор.
Те, що це ARM-бук, не є проблемою для розробки саме по собі — багато моїх колег успішно використовують MacBook на M-серії. Проте, щодо завантаження оперативної пам'яті, я вже пояснював: запустіть віртуальну машину, і ви одразу відчуєте її нестачу.
-
ruslan23
Member
адресатом помилились ви, бо я коментував саме це і більше нічого! писав іншій лодині по конкретній темі про безглуздість вимагання х-тик рівня робочої станції від ультрабука і тут приходите ви і розповідаєте щось інше і пишете, що я безглузде порівняння привів. Ви точно читали і зрозуміли про що була мова? Ми не в 2006 році живемо і в 2013 пассат коштував 35 евро а зараз 45, чи треба мені пояснювати чому?! Чи аналогія з авто і тут не зрозуміла? Вибачте але мені не цікава історія становлення ультрабуків та ваші надбання в житті бо це не стосується ні мною написанного ні претензії яку я транслював до того коментатора.tornadox: ↑ 08.05.2025 14:03Ви помилилися адресатом, я не згадував про 64-128 ГБ ОЗП чи 2-4 ТБ накопичувача за $900 - про те що ви писали у першій версії свого коментаря — це писав інший користувач.ruslan23: ↑ 08.05.2025 12:19нічого не зрозумів... але наведіть тоді конкурента\приклад ультрабуку за ці кошти де буде 64-128 і більше опери та 2-4тб накопичувач з додатковими слотами пам`ять\ссд та ще і з величезною батареєю і в компактному 13 дюймовому корпусі ультрабука? Коли навіть робочі станції не всі такі об`єми мають, от що справді безглуздо))) І я ще раз зауважу, що це АРМ-бук, яким софтом плануєте забивати оперативу, якою розробкою? мені як розробнику дуже цікаво почути версії.
Моє зауваження стосувалося вашого, як на мене, абсолютно безглуздого порівняння з болідом Формули-1, середня вартість якого сягає 12-20 мільйонів доларів. Ультрабуки ж давно перестали бути виключно преміум-сегментом, перейшовши в середній ціновий діапазон і фактично ставши сучасними наступниками нетбуків. Більш того, виробники позиціонують їх як універсальні ПК для дому та офісу, а не просто комунікатори для Тімс (інакше чому б не взяти MacBook Air). Повертаючись до автомобільних аналогій, боліди Ф1 не купуються приватними пілотами, їх придбавають команди з комерційною метою. Одиничні випадки придбання такими особистостями, як репер 50 Cent, є скоріше винятком, що підкреслює їхню ексклюзивність та високу вартість.
Нагадаю, мій перший 13-дюймовий ультрабук у 2013 році мав 8 ГБ ОЗП та 256 ГБ SSD з Quad HD дисплеєм і вражаючою автономністю понад 10 годин, оснащений звичайним x86 процесором. Його ціна становила близько $1300. На той час 8 ГБ ОЗП вважалося більш ніж достатньо, а операційна система та програмне забезпечення були значно компактнішими та менш вимогливими. Тому через 12 років очікувати кращих характеристик за $900 видається логічним, але, схоже, реальність інша. Попри потужніші процесори, ця перевага нівелюється при спробі запуску неоптимізованого (x86) софту або віртуальних машин для розробки.
Додатковою проблемою є потреба в оперативній пам'яті для трансляцій. Як я вже зазначав, за незначно вищу ціну доступні варіанти з 16 ГБ ОЗП, 512 ГБ SSD, x86 процесором та навіть дискретною відеокартою з можливістю заміни SSD та оперативної пам'яті. У випадку ж з цим ARM-буком за $900 ви отримуєте 16 ГБ ОЗП та 256 ГБ SSD, значну частину якої займе відеобуфер, що унеможливлює запуск вимогливих ігор.
Те, що це ARM-бук, не є проблемою для розробки саме по собі — багато моїх колег успішно використовують MacBook на M-серії. Проте, щодо завантаження оперативної пам'яті, я вже пояснював: запустіть віртуальну машину, і ви одразу відчуєте її нестачу.
p.s.
- спойлер
- багато тексту, але я не бачу імені конурента!? Запускали віртуалку на чому, на прошці чи на ейрі чи "на айпаді"? Це планшет (по суті) з вшитою клавою навіть простіше за ейр... яка блін віртуалка?! Це наскільки притягнуто за вуха (по вашому - "безглуздо") що навіть не знаю, тупо даже коментувати якось, якщо ти завжди працюєш з віртуалками то купувати для такої роботи планшет ну це тупість, купіть собі пристрій який підходить під задачі і не транслюйте це дро...во як щось необхідне в масси, у кожного пристрою є своє призначення і подібний бук неможе бути заміною всього, щоб ви там собі не вигадували. На повседнев є інші пристрої в туж ціну!
-
tornadox
Member
Ви знову демонструєте дивовижну здатність не помічати очевидного. Це ви притягнули за вуха порівняння ультрабука з болідом Формули-1, порівнюючи його з якоюсь Toyota Verso бо в нього немає багажника (слота для зміни ССД). Ви серйозно вважаєте, що це адекватна аналогія? Болід Ф1 - це високоспеціалізований інструмент для досягнення максимальної швидкості на треку, вартістю в десятки мільйонів доларів.ruslan23: ↑ 08.05.2025 19:04адресатом помилились ви, бо я коментував саме це і більше нічого! писав іншій лодині по конкретній темі про безглуздість вимагання х-тик рівня робочої станції від ультрабука і тут приходите ви і розповідаєте щось інше і пишете, що я безглузде порівняння привів. Ви точно читали і зрозуміли про що була мова? Ми не в 2006 році живемо і в 2013 пассат коштував 35 евро а зараз 45, чи треба мені пояснювати чому?! Чи аналогія з авто і тут не зрозуміла? Вибачте але мені не цікава історія становлення ультрабуків та ваші надбання в житті бо це не стосується ні мною написанного ні претензії яку я транслював до того коментатора.
p.s.
спойлер
багато тексту, але я не бачу імені конурента!? Запускали віртуалку на чому, на прошці чи на ейрі чи "на айпаді"? Це планшет (по суті) з вшитою клавою навіть простіше за ейр... яка блін віртуалка?! Це наскільки притягнуто за вуха (по вашому - "безглуздо") що навіть не знаю, тупо даже коментувати якось, якщо ти завжди працюєш з віртуалками то купувати для такої роботи планшет ну це тупість, купіть собі пристрій який підходить під задачі і не транслюйте це дро...во як щось необхідне в масси, у кожного пристрою є своє призначення і подібний бук неможе бути заміною всього, щоб ви там собі не вигадували. На повседнев є інші пристрої в туж ціну!
Microsoft позиціонує серію Surface Laptop як універсальні, стильні та продуктивні ноутбуки преміум-класу, призначені для широкого кола користувачів. Вони не є вузькоспеціалізованими пристроями на кшталт ігрових ноутбуків чи робочих станцій для виконання надскладних завдань.
Можливо, вам варто утриматися від автомобільних порівнянь у майбутньому, якщо вони призводять до таких курйозних висновків. Спроба прирівняти показує повне нерозуміння суті обох пристроїв.
Щодо ваших подальших роздумів про мої "надбання" та історію ультрабуків - це було лише спробою пояснити контекст і показати, що ваші уявлення про сучасні ультрабуки дещо застарілі. Але, схоже, ви занадто зосереджені на власній "геніальній" аналогії з болідом, щоб сприймати будь-яку іншу інформацію.
І наостанок, щодо віртуальних машин - сарказм щодо цього лише підкреслює вашу необізнаність. Ви просили привести приклад навантаження, я їх навів.
Спробуйте наступного разу використовувати більш релевантні аналогії, якщо взагалі вирішите вдаватися до них.
-
ruslan23
Member
tornadox з тобою точно все ок? ти пишеш свої історії під новиною про нову НАЙМОЛОДШУ версію сюрфейса цілі опуси про нелегку долю ультрабуків і свої втрачені очікування і сподівання! Так піди подивись тоді на 13.8" і 15" (ще не оновлені) версії сюрфейса де вже є і 64гб рам і 2тб ссд!!! Я лише написав, що у цього девайса своя ніша і наявність у ньому такого обєму достатня а для інших цілей є інші девайси в тому числі і серед сюрфейсів! а шо за чушь ти мені настрочив і до чого вона? Дивись, напишу ще раз, максимально просто: болід ф1 і тойота - абсолютно різні і призначені під різні задачі і порівнювати їх тупо, так само тупо як і очікувати у найпростішого в лінійці ультрабука 64-128гб+ оператіви, це осяжна для тебе думка чи теж ні? Також я зрозумів що дійсно не варто намагатись поясними прості і очевидні речі через аналогії, бо навіть якщо простіше простого не дійшло то аналогії тимпаче! Конкретно тобі я задава лише 2 простих питання а у відповідь отримав 3 простині пустого текста ні про що, це треба ще вміти.
p.s. Не тегай мене більше будь ласка!
-
tornadox
Member
Вибач, що одразу на "ти", якось не помітив твого переходу на дружній тон. Мабуть, коли аргументи закінчуються, в хід йдуть питання про "чи все зі мною окей" та КАПС ЛОК для більшої переконливості. Що ж, буває.ruslan23: ↑ 08.05.2025 20:39tornadox з тобою точно все ок? ти пишеш свої історії під новиною про нову НАЙМОЛОДШУ версію сюрфейса цілі опуси про нелегку долю ультрабуків і свої втрачені очікування і сподівання! Так піди подивись тоді на 13.8" і 15" (ще не оновлені) версії сюрфейса де вже є і 64гб рам і 2тб ссд!!! Я лише написав, що у цього девайса своя ніша і наявність у ньому такого обєму достатня а для інших цілей є інші девайси в тому числі і серед сюрфейсів! а шо за чушь ти мені настрочив і до чого вона? Дивись, напишу ще раз, максимально просто: болід ф1 і тойота - абсолютно різні і призначені під різні задачі і порівнювати їх тупо, так само тупо як і очікувати у найпростішого в лінійці ультрабука 64-128гб+ оператіви, це осяжна для тебе думка чи теж ні? Також я зрозумів що дійсно не варто намагатись поясними прості і очевидні речі через аналогії, бо навіть якщо простіше простого не дійшло то аналогії тимпаче! Конкретно тобі я задава лише 2 простих питання а у відповідь отримав 3 простині пустого текста ні про що, це треба ще вміти.
Бачу, наші погляди на порівняння "заліза" справді кардинально різняться. Але то таке, кожному своє.
Схоже ти нечастий гість у розділі новин, інакше б, мабуть, звик до того, що в дискусіях можуть бути різні думки, зауваження та навіть спростування. Але, це форум, і кожен має право висловитися, навіть якщо комусь це "дратує" до крику капсом.
Зі свого боку, не буду тобі вказувати, як поводитися. Якщо мої "простині тексту" викликають у тебе такий бурхливий протест, можеш сміливо додати мене до чорного списку - це твоє право. На цьому вважаю питання закритим.
Гарного тобі вечора і менше капсу!
-
ruslan23
Member
tornadox т.е. ти вліз де тебе ніхто не питав, безпідставно нахамив і чекав якусь ще повагу? Я тобі тричі повторив і пояснив позицію, двічі задав прямі питання і все що отримав це нові хамські простині. Що у мене там закінчилось (крім терпіння вести тупий діалог)? І навіть зараз, "менше капсу" це як? менше одного слова яке я написав капсом за весь час? чи нахіба ти це взагалі звиздонув Командір, шобишо? закриватель тем))) Пиши що завгодно, мене не цитуй тільки, розумієш як це чи зробити скріншоти?
p.s. тиб краще навчився зупинятись і визнавати проколи а не гнутись до талого... і менше друкувати
p.s. тиб краще навчився зупинятись і визнавати проколи а не гнутись до талого... і менше друкувати