я думаю це дрова амд під вінду або паверплан, вірніше буде перевірити турбо в лінуксіisusik63: ↑ 05.05.2025 19:10но там написано что проц в турбо работает на 4.5ггц по одному ядру , хотя по тесту в одноядерном что в многоядерном
2.9ггц
Новости
Последние статьи и обзоры
Ноутбук с внешней видеокартой (eGPU), сравнение производительности с десктопом
-
AFU_power
Member
-
Lucas55
Member
- Откуда: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля
Так це асер на е.., чи вінда на е.. ?isusik63: ↑ 05.05.2025 19:10 в винде тупо нет режима питания "максимальная производительность" , только сбалансированая .
Тем самым я асеру не верю . , везьде на..б
-
isusik63
Member
Х.Е.З...Lucas55: ↑ 05.05.2025 19:37Так це асер на е.., чи вінда на е.. ?isusik63: ↑ 05.05.2025 19:10 в винде тупо нет режима питания "максимальная производительность" , только сбалансированая .
Тем самым я асеру не верю . , везьде на..б
Ставил 10тку , тоже самое тупо нет режима максимальной производительности в виндовс ,
День дро..лся , через командную строку пытался добавить режим ..
В винде в разделе питания в доп функциях проц поставлен везде на 100 процентов.
На форуме Асер мне мемберы скидуют инструкции с первой странице гугла по настройки турбобуста процессоров Интел
От поддержки пришол бот-ответ , мол проблема софта и обратитесь в ближай сервестный центр Асер
В aida64 в стрес тесте CPU/FPU/cache 64 градуса ,
Просто скачал и запустил ведьмака 3, 56 градусов ...
-
AFU_power
Member
А немає рекавері медіа для ноута? Чи він йшов без вінди?isusik63: ↑ 05.05.2025 20:44Х.Е.З...![]()
Ставил 10тку , тоже самое тупо нет режима максимальной производительности в виндовс ,
На форуме Асер мне мемберы скидуют инструкции с первой странице гугла по настройки турбобуста процессоров Интел![]()
От поддержки пришол бот-ответ , мол проблема софта и обратитесь в ближай сервестный центр Асер
-
isusik63
Member
Такой ноут https://rozetka.com.ua/ua/acer-nxvv0eu006/p455289164/AFU_power: ↑ 05.05.2025 21:12А немає рекавері медіа для ноута? Чи він йшов без вінди?isusik63: ↑ 05.05.2025 20:44
Х.Е.З...![]()
На форуме Асер мне мемберы скидуют инструкции с первой странице гугла по настройки турбобуста процессоров Интел![]()
Прошлым хозяином был куплен перед новым годом , на гарантии от розетки.
Взял тут на форуме за 17к в состоянии опенбокс , брал тёще на подарок др , ей не зашол виндовс (осталась на маке прошке 2016) , мне ещё лучше
Ноут мне подходит так как можно заряжать 65 ватными повербанками и сам в принцепе на натянутую четверку для моих задач . В описании увидел юсб4 , погуглил и нагуглил usb4-eGPU. , и понеслось ...
При покупке был без вынды я так понял , я когда взял стояла винда не знаю какая для британского региона , я переустановил .
-
AFU_power
Member
Рекавері медіа повинно бути в коробці з ноутом, якщо йшов з віндою, бачив тему продажу цього ноутаisusik63: ↑ 05.05.2025 22:03Такой ноут https://rozetka.com.ua/ua/acer-nxvv0eu006/p455289164/
Взял тут на форуме за 17к в состоянии опенбокс , брал тёще на подарок др , ей не зашол виндовс (осталась на маке прошке 2016) , мне ещё лучше.
Ноут мне подходит так как можно заряжать 65 ватными повербанками и сам в принцепе на натянутую четверку для моих задач . В описании увидел юсб4 , погуглил и нагуглил usb4-eGPU. , и понеслось ...
При покупке был без вынды я так понял , я когда взял стояла винда не знаю какая для британского региона , я переустановил .
-
isusik63
Member
Нет ,диска в комплекте небыло , судя по вопросам на розетке он ишол без виндовс , да и ещё один человек заметил пропажу буста ..AFU_power: ↑ 05.05.2025 22:08Рекавері медіа повинно бути в коробці з ноутом, якщо йшов з віндою, бачив тему продажу цього ноутаisusik63: ↑ 05.05.2025 22:03
Такой ноут https://rozetka.com.ua/ua/acer-nxvv0eu006/p455289164/
Взял тут на форуме за 17к в состоянии опенбокс , брал тёще на подарок др , ей не зашол виндовс (осталась на маке прошке 2016) , мне ещё лучше.
- спойлер
-
AFU_power
Member
А дійсно, ставив найсвіжіший драйвер чіпсету?isusik63: ↑ 05.05.2025 22:21Нет ,диска в комплекте небыло , судя по вопросам на розетке он ишол без виндовс , да и ещё один человек заметил пропажу буста ..AFU_power: ↑ 05.05.2025 22:08
Рекавері медіа повинно бути в коробці з ноутом, якщо йшов з віндою, бачив тему продажу цього ноута
- спойлер
- Screenshots_2025-05-05-22-17-02.pngScreenshots_2025-05-05-22-15-23.png
https://www.amd.com/en/support/download ... ipset.html
-
Lucas55
Member
- Откуда: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля
дуже загадковий процесор. Знайти хоч якусь інформацію про Буст на 6 ядер - майже неможливо. (Не плутати з міфічним бустом на 1 ядро).isusik63: ↑ 05.05.2025 22:21Нет ,диска в комплекте небыло , судя по вопросам на розетке он ишол без виндовс , да и ещё один человек заметил пропажу буста ..
Навіть на оф сайті амд, ліниво-дупі полінилися це вказати. Ноутбук-чек теж не зміг.
Єдиний сайт де є інфа https://www.cpu-monkey.com/en/cpu-amd_ryzen_5_pro_6650u
Отже Буст на 6 ядер = 3.80 GHz, що схоже на правду, або десь поряд.
Побачити 4.5GHz десь в реальному житті - неможливо. Бо при якомусь навантаженні працюють всі 6 ядер. А далі трохи думаємо, і 3,8 Ггц на 6 ядер + хороше навантаження - це явно не 20-30 ват, як пишуть на бумажках. Бо пишуть як правило для Номінальної частоти, а не для буста, тобто 2,9 Ггц. Для 3,8 Ггц + навантаження реально буде = 50-60+ ват.
Далі - треба дивитися яке обмеження для ТДП проца є у конкретного ноутбука, в тому числі як воно зменшується, при досягненні певної температури, розрядженні акума, шума вентиляторів і т.д.
Тобто - від тих, шо дає виробник Проца, треба ще відняти ті, шо дає сам виробник ноутбука і вийде остаточна цифра
Ну і підсумуємо - багато юзерів зараз хочуть " Не чемодан " " Не телевізор" Ну і виробники ноутбуків дають вам\їм те, шо ви просите
- спойлер
- "День дро..лся , через командную строку пытался добавить режим"
" да и ещё один человек заметил пропажу буста " і т.д.
-
isusik63
Member
Да , драйвера последние .AFU_power: ↑ 05.05.2025 22:52А дійсно, ставив найсвіжіший драйвер чіпсету?isusik63: ↑ 05.05.2025 22:21
Нет ,диска в комплекте небыло , судя по вопросам на розетке он ишол без виндовс , да и ещё один человек заметил пропажу буста ..
- спойлер
- Screenshots_2025-05-05-22-17-02.pngScreenshots_2025-05-05-22-15-23.png
https://www.amd.com/en/support/download ... ipset.html
-
AFU_power
Member
Lucas55
Схоже на правду, але це доволі таки холодний проц, я на 6800U більш гарячішому витискав повний буст по одному ядру і нормальний буст по всіх ядрах на 25-30вт тдп при активному задіювані встройки в портативці з одною турбіною і малим радіатором, 6650u повинен тим паче тримати хоч якийсь буст в тонкому ноуті, а тут він повністю відсутній взагалі
Відправлено через 6 хвилин 33 секунди:
Схоже на правду, але це доволі таки холодний проц, я на 6800U більш гарячішому витискав повний буст по одному ядру і нормальний буст по всіх ядрах на 25-30вт тдп при активному задіювані встройки в портативці з одною турбіною і малим радіатором, 6650u повинен тим паче тримати хоч якийсь буст в тонкому ноуті, а тут він повністю відсутній взагалі
Відправлено через 6 хвилин 33 секунди:
Тоді перевірити в лінуксі, щоб остаточно відкинути вінду, тоді хоть буде ясно колупати біос чи перебирати версії вінди (10 чи 11), апдейти, дрова амдisusik63: ↑ 06.05.2025 01:02Да , драйвера последние
-
isusik63
Member
Вы правы , но буста нет вообщеLucas55: ↑ 05.05.2025 23:59дуже загадковий процесор. Знайти хоч якусь інформацію про Буст на 6 ядер - майже неможливо. (Не плутати з міфічним бустом на 1 ядро).isusik63: ↑ 05.05.2025 22:21Нет ,диска в комплекте небыло , судя по вопросам на розетке он ишол без виндовс , да и ещё один человек заметил пропажу буста ..
Навіть на оф сайті амд, ліниво-дупі полінилися це вказати. Ноутбук-чек теж не зміг.
Єдиний сайт де є інфа https://www.cpu-monkey.com/en/cpu-amd_ryzen_5_pro_6650u
Отже Буст на 6 ядер = 3.80 GHz, що схоже на правду, або десь поряд.
Побачити 4.5GHz десь в реальному житті - неможливо. Бо при якомусь навантаженні працюють всі 6 ядер. А далі трохи думаємо, і 3,8 Ггц на 6 ядер + хороше навантаження - це явно не 20-30 ват, як пишуть на бумажках. Бо пишуть як правило для Номінальної частоти, а не для буста, тобто 2,9 Ггц. Для 3,8 Ггц + навантаження реально буде = 50-60+ ват.
Далі - треба дивитися яке обмеження для ТДП проца є у конкретного ноутбука, в тому числі як воно зменшується, при досягненні певної температури, розрядженні акума, шума вентиляторів і т.д.
Тобто - від тих, шо дає виробник Проца, треба ще відняти ті, шо дає сам виробник ноутбука і вийде остаточна цифра![]()
Ну і підсумуємо - багато юзерів зараз хочуть " Не чемодан " " Не телевізор" Ну і виробники ноутбуків дають вам\їм те, шо ви просите![]()
Але з маленьким нюансом, ну вище вже було розшифровано. А реалізують вони це за допомогою Магії (Маркетинга) - коли ставлять круті, потужні проци у " не чемодан " який менше 2-х кілограм, тонкий, з маленьким радіатором і порізаною ТДП в прошивці
- спойлер
- "День дро..лся , через командную строку пытался добавить режим"
" да и ещё один человек заметил пропажу буста " і т.д.![]()
Отправлено спустя 2 минуты 22 секунды:
Завтра постараюсь найти время и накатить Линукс .AFU_power: ↑ 06.05.2025 01:14 Lucas55
Відправлено через 6 хвилин 33 секунди:Тоді перевірити в лінуксі, щоб остаточно відкинути вінду, тоді хоть буде ясно колупати біос чи перебирати версії вінди (10 чи 11), апдейти, дрова амдisusik63: ↑ 06.05.2025 01:02Да , драйвера последние
Спасибо всем за помощь !
-
AFU_power
Member
Запиши Live образ Ubuntu або Fedora Workstation і знайди якусь нашвидкоруч утиліту моніторингову для лінукса, запусти гікбенч і спостерігай чи бустить проц. Його не обов'язково ставити, все можна зробити прям з флешкиisusik63: ↑ 06.05.2025 01:24Завтра постараюсь найти время и накатить Линукс
-
Ortyomko
Member
це я його купляв) використовував для Samsung Galaxy Book 3 360, щоб погратись у фростпанк, циву і т.п. Здебільшого брав під виключення е/е, щоб не розряджати зарядну станцію відухою 7900ХТХ.AFU_power: ↑ 05.05.2025 11:30 в мене ще був Lenovo Graphics Dock (gtx1050)
Все будо ок, працювало з коробки файно. Зараз вже перепродав.
-
Lucas55
Member
а тут ми бачимо 49 ват при всього 20% використанні процесора.AFU_power: ↑ 06.05.2025 01:14Схоже на правду, але це доволі таки холодний проц, я на 6800U більш гарячішому витискав повний буст по одному ядру і нормальний буст по всіх ядрах на 25-30вт тдп при активному задіювані встройки в портативці з одною турбіною і малим радіатором
- спойлер

- спойлер

- спойлер
А шо тут ? 100.3 °C при 22,4 ват
- спойлер

- спойлер
Последний раз редактировалось Lucas55 06.05.2025 12:40, всего редактировалось 1 раз.
-
AFU_power
Member
глянь аянео 2 або аянео гік, на цьому девайсі я мав досвід з цим процом, горяча, пердяща фігня, але буст принаймі був, а там на ноуті навіть спроби в буст відсутні, це дійсно дивноLucas55: ↑ 06.05.2025 12:29а тут ми бачимо 49 ват при всього 20% використанні процесора.AFU_power: ↑ 06.05.2025 01:14Схоже на правду, але це доволі таки холодний проц, я на 6800U більш гарячішому витискав повний буст по одному ядру і нормальний буст по всіх ядрах на 25-30вт тдп при активному задіювані встройки в портативці з одною турбіною і малим радіаторомА також 50+ ват в тесті цпу
- спойлер
- спойлер
І шоб все це працювало, він ще приліпив туди міні-башню
- спойлер
![]()
Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
я зараз ще продав єгпу бокс за 5000грн, ну а gpd g1 залишу, бо дружині треба на якійсь карті моделити в блендеріOrtyomko: ↑ 06.05.2025 08:19це я його купляв) використовував для Samsung Galaxy Book 3 360, щоб погратись у фростпанк, циву і т.п. Здебільшого брав під виключення е/е, щоб не розряджати зарядну станцію відухою 7900ХТХ.AFU_power: ↑ 05.05.2025 11:30 в мене ще був Lenovo Graphics Dock (gtx1050)
Все будо ок, працювало з коробки файно. Зараз вже перепродав.
-
Lucas55
Member
так, схоже що "поправили"isusik63: ↑ 06.05.2025 01:24Вы правы , но буста нет вообще , ноут куплен в 2024 году , а Биос обновлен в 2025 , может в последнем биосе поправили
-
AFU_power
Member
Походу ноут сам себе пропалював і це такий швидкофіксLucas55: ↑ 06.05.2025 12:57так, схоже що "поправили"isusik63: ↑ 06.05.2025 01:24Вы правы , но буста нет вообще , ноут куплен в 2024 году , а Биос обновлен в 2025 , может в последнем биосе поправили![]()
-
isusik63
Member
isusik63: ↑ 06.05.2025 15:23 Писал с телефона , сообщение потерялось .
Спасибо за помощь , 6650u (6x2.9ghz) + eGPU 3060 12gb думаю хватит для blendera и побегать в старенькие игры на F-HD мониторе .
Может в новом обновлении биоса исправят
-
Lucas55
Member
звісно хватить, я на 6700 HQ (4х3.1 ггц ) і 1060 бігавisusik63: ↑ 06.05.2025 15:336650u (6x2.9ghz) + eGPU 3060 12gb думаю хватит для blendera и побегать в старенькие игры на F-HD мониторе
Відправлено через 34 хвилини 16 секунд:
- спойлер

- спойлер

- спойлер

Последний раз редактировалось Lucas55 06.05.2025 16:51, всего редактировалось 1 раз.