Наступне покоління AMD Radeon може забезпечити серйозний стрибок продуктивності з трасуванням

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

SERGBILL: 05.05.2025 19:38
erkins007: 05.05.2025 19:31 Виглядає
наведіть приклад гри, цікаво глянути, навіть куплю гру тільки заради цього, якщо у мене її ще нема. Кіберпанк піде? бо думав купити, у мене ще нема її. На жодному відосі з Ютуба я не побачив, щоб DLSS 4.0 було краще нативу, навіть там, де автори прямо паром ссють доводячи, що краще.
кожна гра на юе5, тлоу 1-2, ксд2, кб77, тобі вистачить, купляй. те що ти не побачив, то проблеми з очима напевно. в русі ТАА пливе дуже сильно, фср4 і длсс4 це виправляють.
ось, де "натив" можна помітити по фпс, також не бачиш різниці? https://postimg.cc/Q9N1G5Jw
erkins007
Member

SERGBILL: 05.05.2025 19:38
erkins007: 05.05.2025 19:31 Виглядає
наведіть приклад гри, цікаво глянути, навіть куплю гру тільки заради цього, якщо у мене її ще нема. Кіберпанк піде? бо думав купити, у мене ще нема її. На жодному відосі з Ютуба я не побачив, щоб DLSS 4.0 було краще нативу, навіть там, де автори прямо паром ссють доводячи, що краще.
Кибер, аватар, пауки(вообще все пауки где ТАА делает с сеток и тонких объектов полную дичь, с длсс гораздо лучше), Индиана.
Да любую игру берите и ДЛАА сглаживание даже если будет стоять ДЛСС качество будет куда лучше натива с ТАА и его производных
CrypteX
Member

Если "може забезпечити" таки случится, то мы увидим магию на этом форуме, как никому ненужные лучи вдруг станут крутой фичей у владельцев карт АМД))

Многие тут говорят, что это все как задел на новые консоли, где типа хотят полноценные лучи сделать, но мне кажется не сможет даже некст ген в тяжелые передовые вещи типа path tracing/direct illumination, слишком дорого выйдет. Я думаю, будет большый акцент на фреймгене, которго там сейчас просто нету. АМД сможет довести до ума свой AFMF, а консольки опять на коробку 120/240 фпс плашки прилепят на коробку.
OldGoodGames
Member

kairo: 05.05.2025 16:58
OldGoodGames: 05.05.2025 16:17 і не буде ніяких революцій та пакращення, бо їм це треба розтягнути на роки щоб їхнім онукам було що їсти, вони хіба дурні щоб залишати себе від доходів продаючи дурним лохам одні і тіж карти роками з продуктивністю +10-15% та прайсом від 500+$
4090, на 40% вища продуктивність ніж в 3090. При цьому температури пам'яті набагато нижчі.
мене не цікаві топи
kairo: 05.05.2025 16:46 Порівняння незрозуміло чого із чим.
200 баксів в 2016 коштувала GTX 1060 3 GB і вистачало її в 1080р далеко не в усіх іграх, карта видавала 40-80 ФПС. На нинішні кошти, це $266.
5060Ti 8GB коштує $380 і видає ті самі 40-100 ФПС в сучасних іграх. Подорожчання в півтора рази.
Відправлено через 2 хвилини 3 секунди:
kairo: 05.05.2025 18:21
Kashtan: 05.05.2025 18:07 А якщо менi байдуже на променi длсс та фср та iншу погань? А цiкавить лише сира потужнiсть, то для таких як я поганi часи?
Сира продуктивність з часів 1080 виросла в декілька разів.
можливо, якщо грати у 1080p і не більше
kairo
Member

мене не цікаві топи
Мова ж йшла не про те, цікаві вам топи чи ні. За одне покоління користувачі отримали +40% продуктивності, а не +10-15%.
можливо, якщо грати у 1080p і не більше
Тобто GTX 1080 та RTX 5080 покажуть однаковий результат в 1440р та 4К?))
Shtopor
Member

kairo: 06.05.2025 03:41 Тобто GTX 1080 та RTX 5080 покажуть однаковий результат в 1440р та 4К?))
Порівнювати треба ФПС в бенчмарках актуальних для 2016го року (для GTX 1080) і в бенчмарках актуальних в 2025 (RTX 5080).
По друге ще незрозуміло скільки часу така карта буде вивозити. До першого проекту на UE 6.0?
По третє 10 років назад 4K це було наче щось нове. Це як порівнювати FullHD у 2007 та у 2016. 4K мав вже мав давно стати стандартом для ВК і моніторів.
По четверте - який там буде FPS/Watt, FPS/USD?

Так, і вправду нові карти потужніші в 5 разів, але це як порівнювати 8800 GTX та GTX 1080. Суть що ПК геймінг став занадто дорогим, екфекта Вау від графіки ігр вже немає як від Mafia, DOOM 3, першого Stalkera, Crysis, Battlefield 3/4, і так далі.
Дорослі це вже переросли, а для дітей дорого :laugh: Тим більше малі зараз більше зависають в онлайн проектах.
Купують ПК залізо в основному по інерції олдскули, айтішніки і просто ентузіасти...
Аціо
Member

Vlaad13: 05.05.2025 16:04 Тут пів форуму доводило що промені непотрібні і їх не видно - а тут така зрада від червоних :lol:
Ну пам'ятаю і я сам спілкуючись з людьми не розумів той RTX коли воно з'явилось, адже навіть на 2080 ті покращення робили з 50-70фпс 28-39фпс, тому так воно у такому вигляді було непотрібно, до того ж самі ті покращення були досить у примітивному вигляді, треба ще було їх пошукати, але у 4ххх Нвідія вже адекватну технологію зробила.
Отож та тоді - непотрібно, а зараз має сенс.

Shtopor: 06.05.2025 06:14 Купують ПК залізо в основному по інерції олдскули, айтішніки і просто ентузіасти...
Ну це даремно ви так - ІТ індустрія вже так 20 років помирає, що зросла з 300млн+ до 900млн+ споживачів.
І відсоток молодої аудиторії також збільшився, мобільні гаджети не є заміною як і консолі, вони є скоріше додатком.
Shtopor
Member

Аціо: 06.05.2025 06:49
Shtopor: 06.05.2025 06:14 Купують ПК залізо в основному по інерції олдскули, айтішніки і просто ентузіасти...
Ну це даремно ви так - ІТ індустрія вже так 20 років помирає, що зросла з 300млн+ до 900млн+ споживачів.
І відсоток молодої аудиторії також збільшився, мобільні гаджети не є заміною як і консолі, вони є скоріше додатком.
Моє враження що молодь більше в телефонах зависає та онлайн проектах, які не потребують RTX 5090.
Для школи та університету беруть ноут, бо люди стають мобільнішими.
Для ігор батьки їм можуть купити консоль стаціонарну або портативну.
Так, ринок зростає, але навряд чи за рахунок Ray Tracing відеокарт. Відкриваються ринки в Африканських країнах, Індії, розширюється покриття інтернетом і відповідними сервісами.

Загалом реально люди зараз більш мобільні у виборі роботи та місце навчання, в основному орендують житло. Не знаю з цим має в'язатись 5090 за 3к в ПК вагою 15 кг :-/
Последний раз редактировалось Shtopor 06.05.2025 07:15, всего редактировалось 1 раз.
Аціо
Member

Shtopor: 06.05.2025 07:00
Аціо: 06.05.2025 06:49

Моє враження що молодь більше в телефонах зависає та онлайн проектах, які не потребують RTX 5090.
Для школи та університету беруть ноут.
Для ігор батьки їм можуть купити консоль стаціонарну або портативну.
Ну на вулиці де ми усі бачимо малих вони і не будуть з 4090 бігати, але певен дома вони мають комп'ютер. А залипання у гаджетах так і старі , і малі в них залипають.

Shtopor: 06.05.2025 07:00 Так, ринок зростає, але не за рахунок Ray Tracing відеокарт.
Звичайно ні не за рахунок, але і RTX на зараз вносить свої переваги - тож чому ні?

Shtopor
От аналогія це як Мерседес Бенц-Е та Тойота Камрі візьмемо однакових представників класу у серії, все наче майже на рівні похибки, але салон порівняйте у них, і одразу зрозумієте що Мерседес на голову вище, так це дуже поверхнево та відносно - але чому ні?
Shtopor
Member

Аціо
Певно я суджу по собі :)
Бо в нинішніх умовах краще ноут візьму за 2-3к, який завжди може бути зі мною і має певну автономність.
Також є проектор який заміняє телік і перетворює будь яку кімнату на міні домашній кінотеатр.
Ну і для ретро ігр є портативна консоль на Android, з якої зручно пограти перед сном.

А сидіти перед монітором і грати в "налаштування" у Stalker 2... чи інші бенчмарки - вже награвся у свій час :gigi:
Геральт
Member

Аціо: 06.05.2025 06:49 а зараз має сенс.
Не має. І не буде мати, поки просадка буде в іксах, а не у відсотках. І анізотропну фільтрацію і теселяцію скручували. А не ставили X16 і роздільчу поменше.
8day
Junior

Shtopor: 06.05.2025 07:26 Аціо
Бо в нинішніх умовах краще ноут візьму за 2-3к, який завжди може бути зі мною і має певну автономність.
Також є проектор який заміняє телік і перетворює будь яку кімнату на міні домашній кінотеатр.
Ну і для ретро ігр є портативна консоль на Android, з якої зручно пограти перед сном.

А сидіти перед монітором і грати в "налаштування" у Stalker 2... чи інші бенчмарки - вже награвся у свій час :gigi:
Хоча й маю середній комп, але так само втомився від цієї гонитви. Всі ці потужні ігри з гальмами на релізі та запасом потужності мали сенс коли діяв закон Мура, коли компи застарівали за дікелька років, а зараз це звичайнісіньке знущання.

Тим хто знає англійську раджу подивитися декілька відео з аналізом рендерингу ігор на ЮТуб канал ThreatInteractive.
Alligator
Member

8day: 06.05.2025 08:58
Shtopor: 06.05.2025 07:26 Аціо

Хоча й маю середній комп, але так само втомився від цієї гонитви. Всі ці потужні ігри з гальмами на релізі та запасом потужності мали сенс коли діяв закон Мура, коли компи застарівали за дікелька років, а зараз це звичайнісіньке знущання.

Тим хто знає англійську раджу подивитися декілька відео з аналізом рендерингу ігор на ЮТуб канал ThreatInteractive.
Я якось грався з середнім ПК з самого актуального, що є на ринку, як результат дуже дорого та розчарування втрати актуальності вже через рік.
А саме цікаве, що у той же час раніше бу 1080 ti вистачило надовго, що зараз бу 3090 спокійно 4к у Сталкері грається без гри з налаштуванням.
man1242
Member

Enjthesilence: 05.05.2025 15:38 Пропоную обговорити Наступне покоління AMD Radeon може забезпечити серйозний стрибок продуктивності з трасуванням

та ні ви щось плутаєте, це ж "пропрієтарщина" нвідії, тільки растер і натив, а цей маркетинг він вже помер, майже, ну 6й рік помирає але от от вже гаплик ретрейсингу
сподіваюсь радеон остаточно роздуплився і проектів з рт стане ще більше + наступне покоління консолей з нормальним апскейлером.
ох добреньке перевзування буде, як і з фср4 :popcorn:
Кому этот ртх надо ? Растер это мастхев, лично лучами не пользуюсь и другим не советую. :nunu:
Сidonix
Member

kairo: 05.05.2025 16:28
SERGBILL: 05.05.2025 15:56 і шостий рік я не бачу якогось суттєвого поліпшення графіки від того рейтрейсингу, шо OFF, шо ON.
Ви не бачите, я бачу. Так, далеко не в усіх іграх є РТ і далеко не усюди воно круто реалізоване, тим не менш, там де воно круто зроблене, особливо трасування шляху, картинка виглядає набагато краще за растр.
Один тільки Control до чого круто виглядає з віддзеркаленнями.
Enjthesilence
Member

man1242: 06.05.2025 09:49
Enjthesilence: 05.05.2025 15:38 Пропоную обговорити Наступне покоління AMD Radeon може забезпечити серйозний стрибок продуктивності з трасуванням

та ні ви щось плутаєте, це ж "пропрієтарщина" нвідії, тільки растер і натив, а цей маркетинг він вже помер, майже, ну 6й рік помирає але от от вже гаплик ретрейсингу
сподіваюсь радеон остаточно роздуплився і проектів з рт стане ще більше + наступне покоління консолей з нормальним апскейлером.
ох добреньке перевзування буде, як і з фср4 :popcorn:
Кому этот ртх надо ? Растер это мастхев, лично лучами не пользуюсь и другим не советую. :nunu:
амінь! а ще натив онлі, цей мильний непотріб залиште собі :super:
Аціо
Member

Геральт: 06.05.2025 07:57
Аціо: 06.05.2025 06:49 а зараз має сенс.
Не має. І не буде мати, поки просадка буде в іксах, а не у відсотках. І анізотропну фільтрацію і теселяцію скручували. А не ставили X16 і роздільчу поменше.
Ви виключно "а баба Яга проти" чи принципово враховуєте тільки як інколи у АМД?
В "х" разів це 200-300-500% не бачив я такої залежності на 4080s, та навіть і на АМД 6800хт не так все погано, у АМД скоріше все погано з відділом розробки та ціноутворення.

-Бо коли ти трохи десь відстав м'яко кажучи, втратив 300%+ своєї долі ринку, то тобі треба дати хочаб 9060 з 12гб пам'яті, та реальну вартість 9070хт 600 баксів забезпечити. А так це відкрита неповага до своїх користувачів, просто ноги витерли, а зауваж їм вони одразу "а дивись як у зелених", так у зелених і 90% ринку там куртка може твіст на голові свого табору танцювати, адже з таким конкурентом взагалі можна 5060ті з 8гб пам'яті випускати, бо від конкуренції один звук на справі.
Shtopor
Member

Alligator
3090 гарна карта із б.у., але знову ж таки не для RT, особливо у 4к. Також б.у. ринок досить ризикований для гарячих карт. Часто хороші карти не продають дешево.
Якось брав б.у. HIS Radeon 7950 IceQ до майнінг буму - майже не гналася і вентилятор під заміну. А MSI GTX 780 Ti була с кривою підошвою кулера і також майже не гналася. Видно всі були вже добре прожарені у ПК :insane:
Перед продажем міняв обом кулера.
Последний раз редактировалось Shtopor 06.05.2025 10:51, всего редактировалось 1 раз.
Аціо
Member

Enjthesilence: 06.05.2025 10:40
man1242: 06.05.2025 09:49

Мені згадалось за аналогією - колись читав книгу за конярство, ті хто займались розведенням казали "машина не буде, то все для дуже і дуже, вони нікому не треба, якщо вам їхати то тільки екіпаж або запрягай коней".
Цікаво їх нащадки так само думають і зараз?
man1242
Member

Аціо: 06.05.2025 10:49
Enjthesilence: 06.05.2025 10:40

Мені згадалось за аналогією - колись читав книгу за конярство, ті хто займались розведенням казали "машина не буде, то все для дуже і дуже, вони нікому не треба, якщо вам їхати то тільки екіпаж або запрягай коней".
Цікаво їх нащадки так само думають і зараз?
Cильно, я даже впечетлен :laugh:
Ответить