Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Moderator

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Изображение

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
lewerlin
Member

feniks_tm: 06.05.2025 06:15 то якийсь простенький свисток на CS43131 вже буде щонайменше не гірше,

Ага, не гірше. :rolleyes:
Я припущу, на чому не гірше - на затичках. Все.
Я особисто, прямо(тобто не десь там одне і потім десь там друге джерело) порівнював лише DC01 з Фобосом(старим і втомленим). Це різні класи тупо. Фобос гірше Ессенса - аби китай-свисток був не гірше, він має бути на голову краще DC01, десь рівень Стрекози. Тут має бути картинка з Віллі Вонкою "розкажи мені про Стрекозу з Алі за 700"
feniks_tm
Member

lewerlin: 06.05.2025 07:08 Тут має бути картинка з Віллі Вонкою "розкажи мені про Стрекозу з Алі за 700"[/off]
Або ж "покажи мені ессенс у ТС'а", дуже сумніваюсь, що там щось краще умовного саундбластера чи того ж фобоса у кращому випадку. Поки це лише пусті балачки без підгрунтя, що і до чого там плануєтсья "тикати".
lewerlin
Member

feniks_tm: 06.05.2025 07:18Або ж "покажи мені ессенс у ТС'а", дуже сумніваюсь, що там щось краще умовного саундбластера чи того ж фобоса у кращому випадку. Поки це лише пусті балачки без підгрунтя, що і до чого там плануєтсья "тикати".
На руках у людей, без жартів, чимало Д2. І досі це краще багатоканалу на ПК, за притомні гроші. І має найкращий фронт, з внутрішніх, після Ессенса.
Якщо там щось просте, то ще потрібно глянути на маму. Бо добре реалізований 1200, "свистком за 700" не переграється.
feniks_tm
Member

lewerlin: 06.05.2025 07:27 Бо добре реалізований 1200, "свистком за 700" не переграється.
Заради справедливості, ринок "свистків" уже далекий від того, що було за часів того ж DC01. Тому, думаю, має цілком собі переграватись. І довіри до того ж KA11/JM20 MAX у мене куди більше, ніж до того, як працюватиме той приблудний адаптер. Якщо там дійсно щось толкове, а не просто аби ввіткнути, то можна спробувати, ні - нафіг туди гроші вкидувати взагалі.
daesz
Member

Я розумію, що KA13 - то трохи вища ліга ніж KA11, але взяв минулого тижня і звук бімба :shuffle:
При тому тестив і на sennheiser hd599 до того як продав, і на нових ft1 pro, другі звучали на голову вище.
lewerlin
Member

feniks_tm: 06.05.2025 07:33І довіри до того ж KA11/JM20 MAX
Основна трабла ЮСБ свистків - живлення. Затички ще ок, повнорозміри :-/ . 28/102 сенхи від свистків не грали від слова взагалі, аж до Стеркози. Якщо слух звик до повноцінного живлення(а не "зеленої економії"), це даунгрейд
Щодо класу. В КА11 ще повірю( але він не 700, а вдвічі дорожче), якщо вуха не вимогливі, в JM20 MAX - ні. CS43131 надто легко перетворити в гарбуз, особливо в "економних" по живленню свистках.
Я свого часу зіткнувся( і тема продовжується) з потребою "свистка". З апгрейдом, "відвалювалась" Д2, а в V20 Лижі зламалась дірка. Зараз вже приходить час наступній Лижі(V35) і теж муляє. Після звички, свистки - взагалі не те. Як на Лижі з хайгену, на лоугейн переключитись, тільки гірше. Живлення, воно зараза.
feniks_tm
Member

lewerlin: 06.05.2025 08:12 Щодо класу. В КА11 ще повірю, в JM20 MAX - ні.
Покопайте трохи, пишуть, що глобально фактично одне і те саме.
але він не 700, а вдвічі дорожче

KA11 знайомому замовляв, то вийшло 22.3$(~930грн). Зараз виходить ~1100, але на вдвічі не тяне все одно. JM20 MAX зовсім трошки дешевше, якщо вже так муляють ті 100 грн, але без мобільного софта.
avid
Junior

avid: 05.05.2025 19:23 Є бажання підключити стару звукову карту формату PCI (звичайний старий PCI) до сучасної материнської плати на якій нема PCI а є тільки PCIe x16. Чи є технічна можливість? Можливість у вигляді якогось перехідника наприклад. PCIe x16 to PCI.

Отправлено спустя 2 минуты 39 секунд:
Може є посилання на робочий перехідник такого типу
Мова про E-MU 1212M
lewerlin
Member

feniks_tm: 06.05.2025 08:23що глобально фактично одне і те саме.

Там CS43131. В ньому проблема. Якщо "виробник не вимкне йому енергозберігайку - :rip: . Тут справа вже навіть не класі, а прямих косяках "зеленого" режиму, які на тих же 560S будуть бити по вухах.
Фііо якось ще віриться, що вони все грамотно зробили.
feniks_tm
Member

lewerlin: 06.05.2025 08:35 Фііо якось ще віриться, що вони все грамотно зробили.[/off]
Ось є заміри, я в них не бумбум, але може вам цікаво буде.
lewerlin
Member

avid: 06.05.2025 08:33Мова про E-MU 1212M
Ви з нею працюєте(це "проф" карта), чи просто слухати?
Якщо працюєте - перехідник однозначно, свистки тут взагалі ніяким боком.
Якщо слухати - беріть фііошку.

Отправлено спустя 4 минуты 33 секунды:
feniks_tm: 06.05.2025 08:36Ось є заміри, я в них не бумбум, але може вам цікаво буде.

Мірялось "синтетикою", малокорисно, там трабли не лізуть. Але оглядач в кінці написав, що з "зеленкою" все ок, режим оффнутий за замовчуванням.
avid
Junior

Просто слухати.
lewerlin
Member

avid: 06.05.2025 09:01Просто слухати.
Якщо у вас є до неї підсилювач і гарні "монітори", то сенс є. Якщо просто засунути їй в дірку штекер вух/колонок - ніякого
Вона не переграє навіть гарно реалізований 1200(вбудований ріалтек), без повноцінного тракту.
avid
Junior

Поки нема. Але думав зібрати на ній повноцінну систему. В роздумах... Цікавить вивод звуку на гарні повнорозмірні навушники і монітори.
acm_fan
HWBOT OC Team

А где Вы драйверы под современную ОС возьмёте для этого мамонта? :-/ Или будете виртуалку поднимать, чтобы чисто музыку слушать?
Переходник это круто, но дров (давно) никто не делает.
Дальше - переезжаем в темотредик(и).
Звук
viewforum.php?f=9
Заканчивайте оффтоп, пожалуйста.
avid
Junior

acm_fan: 06.05.2025 19:42
А где Вы драйверы под современную ОС возьмёте для этого мамонта? :-/ Или будете виртуалку поднимать, чтобы чисто музыку слушать?
Переходник это круто, но дров (давно) никто не делает.
Дальше - переезжаем в темотредик(и).
Звук
viewforum.php?f=9
Заканчивайте оффтоп, пожалуйста.
З драцверами під win 10 (11) вже розібрався доречі
КілограмЩура
Junior

Всіх вітаю, склалась така ситуація що я таки вирішив зібрати свій перший десктоп. До цього було тільки два ноута і наче стаціонарник не дуже вписувався в моє життя, але виходячи з того шо в світі з кожним днем все швидше стає котитись ув жіночий статевий орган хотєлка перемогла :rolleyes:

Задачі: Ігри в 1440р на 27 дюймах ("кіберспортивні" типу доти і кс - не мій варіант. Синглні типу сталкера другого, Elden Ring, Days Gone, Death Stranding, RDR2, майбутніх релізів на декілька років вперед, різного роду стратегій і мультиплеєра а-ля Helldivers, Squad, Arma, може BF якщо нормальний вийде.

В майбутньому можливо упорюсь в 3д моделювання, але це не точно.

Також хочу спробувати погратись з лінуксом (можливо повністю перейти), а для цього десь дивився що поки Radeon краще підходить. + Так як лучі і ШІ технології nvidia разом з на мою думку оверпрайснутими продуктами не цікавлять то вирішив що є сенс спробувати побудувати ПК навколо RX 7800XT.

Задумка така шо комп мав би актуальним ще довгий час (років 5 і більше) з можливістю апгрейду, тому придивляюсь до АМ5 та формату корпусу ATX, свистєлки-пєрдєлки типу RGB не цікавлять

Бюджету конкретного нема, але є бажання зібрати щось збалансоване і не переплачувати там де можна не переплачувати. Є попередня збірка яку я собі накидав, яку прошу подивитись і можливо підказати варіанти дешевші або кращі. Вона вийшла в 55-60к, якщо є можливість було б непогано зменшити ціну але не в угоду продуктивності. В залізяках не шарю в принципі, і ніколи їх до купи не збирав тому якщо є можливість був би дуже вдячний дізнатись де що може між собою може не дуже поєднуватись і може щось треба докупити з дрібниць (типу термопасту, якісь кабелі додаткові ітд).

Далі попередні деталі і роздуми чому саме вони:

1)GIGABYTE B650 GAMING X AX V2 (вирішив якщо корпус під ATX то і материнку теж такого формату, обов'язково шоб в ній були Wi-fi та Блютуз модулі, запас по слотам М2)

2)Ryzen 5 7500f/7600/7600x/9600x (тут я спочатку думав за 9600х як більш новий варіант з кращими оцінками single core на якого наче впала ціна, але почитавши тут якусь кількість постів думаю над 7500f бо і вбудована графіка наче особливо не потрібна і різниця не суттєва(?) по продуктивності з тією ж 9600х. В цілому з процесором я так і не вирішив, був би вдячний підказкам)

3)RX 7800XT (дуже багато виробників і не дуже зрозуміло якого краще взяти, шоб ціна-якість)

4)GOODRAM 32 GB (2x16GB) DDR5 6000 MHz IRDM Black (тут я грубо кажучи вибрав не самий дорогий варіант з 6000, якщо є кращі варіанти будь ласка підкажіть)

5)Kingston KC3000 1024 GB (взагалі не знав який брати, начитався тут шо цей ок)

6)Cougar GEX X2 850 850W(взяв по ватності з запасом і відчуваю що є інші варіанти які б краще підійшли по критеріям ціна-якість)

7)Cougar Uniface (наче непоганий корпус мав би бути, єдине шо я не розумію чого там два вентилятора і був би радий почути скільки і яких вентиляторів туди докупити шоб нормально охолоджувало і не гуділо як літак, бажано щоб якось швидкість обертання можна було регулювати)

8)ID-Cooling SE-224-XTS (наче по TDP мало б вистачати за глаза, але не знаю чи воно нормальне)

Заздалегідь дякую за консультацію і вибачайте якщо десь фігню написав :)
Vlaad13
Member

КілограмЩура: 07.05.2025 18:29 Всіх вітаю, склалась така ситуація що я таки вирішив зібрати свій перший десктоп. До цього було тільки два ноута і наче стаціонарник не дуже вписувався в моє життя, але виходячи з того шо в світі з кожним днем все швидше стає котитись ув жіночий статевий орган хотєлка перемогла :rolleyes:

Задачі: Ігри в 1440р на 27 дюймах ("кіберспортивні" типу доти і кс - не мій варіант. Синглні типу сталкера другого, Elden Ring, Days Gone, Death Stranding, RDR2, майбутніх релізів на декілька років вперед, різного роду стратегій і мультиплеєра а-ля Helldivers, Squad, Arma, може BF якщо нормальний вийде.

В майбутньому можливо упорюсь в 3д моделювання, але це не точно.

Також хочу спробувати погратись з лінуксом (можливо повністю перейти), а для цього десь дивився що поки Radeon краще підходить. + Так як лучі і ШІ технології nvidia разом з на мою думку оверпрайснутими продуктами не цікавлять то вирішив що є сенс спробувати побудувати ПК навколо RX 7800XT.

Задумка така шо комп мав би актуальним ще довгий час (років 5 і більше) з можливістю апгрейду, тому придивляюсь до АМ5 та формату корпусу ATX, свистєлки-пєрдєлки типу RGB не цікавлять

Бюджету конкретного нема, але є бажання зібрати щось збалансоване і не переплачувати там де можна не переплачувати. Є попередня збірка яку я собі накидав, яку прошу подивитись і можливо підказати варіанти дешевші або кращі. Вона вийшла в 55-60к, якщо є можливість було б непогано зменшити ціну але не в угоду продуктивності. В залізяках не шарю в принципі, і ніколи їх до купи не збирав тому якщо є можливість був би дуже вдячний дізнатись де що може між собою може не дуже поєднуватись і може щось треба докупити з дрібниць (типу термопасту, якісь кабелі додаткові ітд).

Далі попередні деталі і роздуми чому саме вони:

1)GIGABYTE B650 GAMING X AX V2 (вирішив якщо корпус під ATX то і материнку теж такого формату, обов'язково шоб в ній були Wi-fi та Блютуз модулі, запас по слотам М2)

2)Ryzen 5 7500f/7600/7600x/9600x (тут я спочатку думав за 9600х як більш новий варіант з кращими оцінками single core на якого наче впала ціна, але почитавши тут якусь кількість постів думаю над 7500f бо і вбудована графіка наче особливо не потрібна і різниця не суттєва(?) по продуктивності з тією ж 9600х. В цілому з процесором я так і не вирішив, був би вдячний підказкам)

3)RX 7800XT (дуже багато виробників і не дуже зрозуміло якого краще взяти, шоб ціна-якість)

4)GOODRAM 32 GB (2x16GB) DDR5 6000 MHz IRDM Black (тут я грубо кажучи вибрав не самий дорогий варіант з 6000, якщо є кращі варіанти будь ласка підкажіть)

5)Kingston KC3000 1024 GB (взагалі не знав який брати, начитався тут шо цей ок)

6)Cougar GEX X2 850 850W(взяв по ватності з запасом і відчуваю що є інші варіанти які б краще підійшли по критеріям ціна-якість)

7)Cougar Uniface (наче непоганий корпус мав би бути, єдине шо я не розумію чого там два вентилятора і був би радий почути скільки і яких вентиляторів туди докупити шоб нормально охолоджувало і не гуділо як літак, бажано щоб якось швидкість обертання можна було регулювати)

8)ID-Cooling SE-224-XTS (наче по TDP мало б вистачати за глаза, але не знаю чи воно нормальне)

Заздалегідь дякую за консультацію і вибачайте якщо десь фігню написав :)
зараз можно купити 5070 за 27к - мені здається вона повністю варта цієї переплати (та і 3д моделювання це тільки Нвідія)
на проці можна зекономити і взяти на форумі 7700 за 7500грн
acm_fan
HWBOT OC Team

КілограмЩура: 07.05.2025 18:29Задумка така шо комп мав би актуальним ще довгий час (років 5 і більше)
:rolleyes:
viewtopic.php?p=3856941#p3856941
спойлер
Вывод - мама "на перспективу" это деньги вникуда.
КілограмЩура: 07.05.2025 18:29взяв по ватності з запасом і відчуваю що є інші варіанти які б краще підійшли по критеріям ціна-якість
А где критерии?
В целом, у Вас ситуация хочу то не знаю что, бюджетов нет, понимания нет, я тут что-то набросал, но вы всё равно насоветуйте бест-чойсов. Нет бест-чойсов. Есть бюджет и есть выхлоп. Рынок давно перенасыщен. В моменте бывают перекосы, но в целом сколько платишь - столько и получаешь.
https://pcpartpicker.com/guide/ типичные сборки, по одной из них Ваш конфиг вполне пересекается, буквально 1 к 1.
Можно многое менять, но без приоритетов разговоры будут ни о чём. Я прочитал простынку, но там ничего облегчающего задачу выбора нет.
Бюджета нет, переплачивать не хочется, но возьму продуктивный SSD (переплачу / зачем?), БП "с запасом" (переплачу / зачем?), корпус + CO - не знаю как управлять вентиляторами и какие покупать :apes:
КілограмЩура: 07.05.2025 18:29бажано щоб якось швидкість обертання можна було регулювати
Мамой? С UEFI? С софта? Если с софта, но про Linux я даже не знаю, то есть из UEFI? Аглоритм какой будет - упор на температуру чего? У простых мам выбор источников мал, у тех что поинтереснее - больше. И так во всём из Вашего перечня. Если собрались выбирать вдумчиво, то Вам в этом тредике делать нечего - велкам в профильные, начиная с выбора мамы :rolleyes:
КілограмЩура
Junior

Дякую, піду далі щось вичитувати :think:
Розуміння в залізяках нема, це правда, в мене десктопа ніколи не було тому тяжко
Ответить