Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрыто
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
Vlaad13
Member

luckygamerks: 05.05.2025 15:22
Vlaad13: 05.05.2025 14:41
і в яких проектах 5070 ті сильно зливає 4080 супер? можна побачити тести на останньому драйвері?
47к це напевно з усіма акціями, але навіть такої ціни я не бачив хоч весь час моніторив, у нас на форумі продавали 4080 супер за 45к - так її купили за один день
З вами цікаво, як у дитячому садку. Ну тоді будемо робити вашими методами. Так як ви почали заливати, що 5070ti повністю рівна 4080 super? то ви і почніть з пруфів, а я вже буду відповідати чи опровергати. Це ж так зазвичай робиться? Відносно ціни, можливо ваш моніторінг трохи зламався і раз таки вам так кортить, прикладаю скрін.
Хоча в мене і є інформація, але ж вона отримана з інтернет. Тому взагалі згоден з тим, що писалось вище, ні я ні ви не можемо, щось доказувати про 5000 серію, а тільки люди в яких вона є, дійсно, щось можуть казати по цій темі.
спойлер
5080 super.jpg
https://comtrading.ua/prod-vdeokarta-gf ... ent=987813
byaka
Member

Striker: 05.05.2025 15:31
byaka: 05.05.2025 15:05Не бачив в протестованих карт rx9070xt бiльше 1600об
Изображение
Изображение
Дякую за фото,але я не сумнiвався в ваших словах.Просто дивно,зараз доволi прохолодно в квартирах i корпус у вас продувається наче непогано.
luckygamerks
Member

Striker: 05.05.2025 14:57
luckygamerks: 05.05.2025 14:42А вам не спадає на думку, що процессор таки слабкуватийІ ви можете втрачати у продуктивності?
Я втрачаю в продуктивності і що? Заради зайвих 10-20-30 фпс біжати за новим процом, мамкою і оперативою? Я ж розписав, який в наведених вище іграх фпс, мені його вистачає з головою. Далі для RDR2, God of War, Horizon вистачає з головою. Поки я пройду їх, до цього 2 частини Kingdom come, CP77 доповнення, Hogwarts - це на пару років, напевне. Який сенс мені від нового проца, якщо і цього вистачає для стабільних 60-100 кадрів? Через пару років можна буде й оновитися.
byaka: 05.05.2025 14:50я чекав вiд ауроса точно не 1900об,що буде тодi в якогось iгла чи дуала.короче лicом цi rx9070xt
Це ж при жорі 340Вт, після андервольту, думаю, не більше 1500-1600 буде. Як буде час потестю.
В мене коли був i5 2500k, я брав rx580 як реальний максимум під цей процесор в розгоні, бо все, що було дорожче, вже не давало б користі. Томи і здивувався. В мене теж в таких іграх, як наприклад батлфіелд було в ті часи під 100 фпс, але на онлайн картах з великою кількістю людей були просадки (статери) з 90-100 до умовних 10-20 фпс і це боляче. Тому деякі ігри можу показувати дуже високий фпс, але у окремих моментах починати тормозити. Вроді як 11400 не такий і старий процесор і не повинно бути прям погано і можливо дійсно у ваших проектах це не так буде помітно.
byaka
Member

Yurius: 05.05.2025 15:36
byaka: 05.05.2025 15:05
Не бачив в протестованих карт rx9070xt бiльше 1600об
https://www.techpowerup.com/review/asus ... oc/39.html
Тому що протестовані там варіанти є топовими,а Аурус еліт 9000 (не знаю чому) до них недотягує і вийшла посередньою по охолодженню.
Так i запишу rx9070xt сапфiр пульс топова вiдеокарта :up:
Striker
Member

byaka
Може плівки так впливають, я ще нічого не знімав з неї.
Yurius
Member

byaka: 05.05.2025 15:40
Yurius: 05.05.2025 15:36

Тому що протестовані там варіанти є топовими,а Аурус еліт 9000 (не знаю чому) до них недотягує і вийшла посередньою по охолодженню.
Так i запишу rx9070xt сапфiр пульс топова вiдеокарта :up:
Пульс не побачив,думав то 2 біоса Нітро+ :D Вичоркуйте,вона 310вт,а ми про 340вт виконання.
Striker
Member

luckygamerks: 05.05.2025 15:39можливо дійсно у ваших проектах це не так буде помітно
Я ж казав, що побігав трохи в 3-х доволі ресурсних іграх, і ніяких затупів не побачив. Проблеми були тільки на Віндовс 10, на 11 і після зняття андервольту з проца все налагодилося.
byaka
Member

Striker: 05.05.2025 15:40 byaka
Може плівки так впливають, я ще нічого не знімав з неї.
Знайшов вiдео.Cхоже що це норма.
vsx
Member

Striker: 05.05.2025 13:56 Можна андервольтнути на -100Вт, знизити Паверліміт, трошки зменшити налаштування накрайняк і якось пережити пару місяців. А на осінь можна вже кочегарити пічку.
как ты ее на 100вт андервольтнешь?
oh_boy
Member

Изображение
Изображение
-60 mV, -15% power limit і буде казка ;)
Striker
Member

vsx: 05.05.2025 16:10как ты ее на 100вт андервольтнешь?
Приблизно так.
Изображение

Изображение
vsx
Member

Striker: 05.05.2025 16:20
vsx: 05.05.2025 16:10как ты ее на 100вт андервольтнешь?
Приблизно так.
Изображение

Изображение
ага, теперь кажи свой андервольт а не картинки из интернета
Striker
Member

vsx: 05.05.2025 16:48ага, теперь кажи свой андервольт а не картинки из интернета
Буде час - потестю, вже неодноразово казав. Якщо буде не -100 Вт, а -70...80, також буде достатньо. Чи й не трагедія.
man1242
Member

Изображение
Изображение
В лучшем случае тесты на Ютубе могут проводится в открытом тестовом стенде а в худшем погонять сохранку 1-2 минуты и на этом все, тут ничего удивительного нету я много раз писал что тесты на ютубах это дело ростяжимоем. Молчу что в марте у них в помещении могло быть +18 а у тебя щас условные +25 и карта остановлена в гробу.
Striker
Member

Коротше, якась лажа, чи то материнка стара якось несумісна з новою картою (pci-e 4 з 5 на відеокарті), чи скоріше криві дрова Радеону, але так і не вийшло вирішити проблему з самовільним включенням відразу після виключення. З 2 іншими картками Нвідіа все чудово працює. Як думаєте, є якийсь шанс, що сервіс Кліка таки піде назустріч і напише, що типу брак? Чи краще йти за новою материнкою з процом?
byaka
Member

Striker: 05.05.2025 23:24 Коротше, якась лажа, чи то материнка стара якось несумісна з новою картою (pci-e 4 з 5 на відеокарті), чи скоріше криві дрова Радеону, але так і не вийшло вирішити проблему з самовільним включенням відразу після виключення. З 2 іншими картками Нвідіа все чудово працює. Як думаєте, є якийсь шанс, що сервіс Кліка таки піде назустріч і напише, що типу брак? Чи краще йти за новою материнкою з процом?
Бiос материнки обновили?
Зовciм недавно ми тут обговорювали перевiрку i повернення вiдеокарт, де мене запевнили що не може бути проблем с сумісність :D
Ну панове експерти давайте вирiшуйте проблему! B-)
daesz
Member

byaka: 05.05.2025 23:56 Зовciм недавно ми тут обговорювали перевiрку i повернення вiдеокарт, де мене запевнили що не може бути проблем с сумісність :D
Точно не через сумісність/не сумісність рсіе ліній. Тисячі людей сидять взагалі на дошках які підтримують рсіе 4*, картах які підтримують рсіе 4 і рейзерах які працюють тільки на рсіе3 і не мають проблем.
Последний раз редактировалось daesz 06.05.2025 00:36, всего редактировалось 1 раз.
bes
Member

byaka: 05.05.2025 23:56
Striker: 05.05.2025 23:24 Коротше, якась лажа, чи то материнка стара якось несумісна з новою картою (pci-e 4 з 5 на відеокарті), чи скоріше криві дрова Радеону, але так і не вийшло вирішити проблему з самовільним включенням відразу після виключення. З 2 іншими картками Нвідіа все чудово працює. Як думаєте, є якийсь шанс, що сервіс Кліка таки піде назустріч і напише, що типу брак? Чи краще йти за новою материнкою з процом?
Бiос материнки обновили?
Зовciм недавно ми тут обговорювали перевiрку i повернення вiдеокарт, де мене запевнили що не може бути проблем с сумісність :D
Так он не только видеокарту обновил а еще и бп. И как видеокарта включает компьютер ?
daesz
Member

bes: 06.05.2025 00:20
Бiос материнки обновили?
Так он не только видеокарту обновил а еще и бп. И как видеокарта включает компьютер ?
Ліза вшила троян типу kernel в дрова амуде, тепер тільки міняти повністю комп разом із ВК :gigi:
byaka
Member

bes: 06.05.2025 00:20
Бiос материнки обновили?
Ну щось там драйвера амд пошкодили i кнопка вимкнення тепер це перезавантаження (на правах шизо теорiй)
Закрыто