Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрыто
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
Vlaad13
Member

Alvaro: 04.05.2025 18:16
Vlaad13: 04.05.2025 17:59Вам десь невистачає 4070ті супер?
да уже понемногу не достаёт. Например ремастер Обливион, можно играть только с генерацией длсс баланс в 2к.
Хотя, конечно, ещё процессор было бы неплохо подтянуть, хотя бы до уровня 13600к-14600к. Но, там уже дороже апгрейд получается.

Там якраз новий відос на цю тему виходив, автор як раз каже що десь 5700х3д ще норм, а десь вже не тягне.
VladimirV
Member

Vlaad13
"В налаштуваннях я виставляю максимальну графіку а також ДЛСС, найлайтовіший, ДЛАА" - це точно експерт там? 5:07
По приаводу МФГ десь дивився тести, то чим менше нативних кадрів, тим менше мфг дає, тобто при малих нативних фпс дає вже х3, а не х4. Знайду відеотест скину.
luckygamerks
Member

Timedemo: 04.05.2025 18:23
Vlaad13: 04.05.2025 17:53 З останніми дровами 5070ті =4080super тільки коштує 43к :laugh:
Там людина неадекватна відразу видно :beer:
:up: :up: :up:

Відправлено через 3 хвилини 7 секунд:
oversteve: 04.05.2025 18:00
у нас є ПДВ як в ЄС, то не дивно, що ціни як раз як в ЄС мають бути, бо власне за рахунок ПДВ вони там і більші, ніж в Штатах :dontknow:
в штатах теж є пдв на ввіз товару, тільки не забуваєм, що купляють оптовики на заводі, то не платять внутрішне пдв.
Не розумію. Ви мене теж вважаєте не адекватною людиною? Судячи з віку ви трохи старші за мене, тому думаю ми разом пам'ятаємо, який був прогрес у рості продуктивності раніше. Та чого далеко ходити, якщо взяти nvidea то між 900 та 1000 серією, між 1000 та 2000 бу непогагий ріст, між 2000 та 3000 взагалі був гарний скачок, а 4000 покоління просто вийшло збалансованим. Так раніше розвиток технологій був стрімкіший по багатьом причинам, було куди рости, а зараз і запас по нанометрам на межі і якихось технологічних проривів не передбачається, тому розвиваються інші напрямки. Але ж 5000 серія вийшла дійсно не дуже і нічого особливого нам не принесла.
І коли ми кажемо , що 55 тисяч гарна ціна, або 38-40, які майже 1000 баксів, це золота середина. Люди 1000 баксів, це ж колосальні гроші, ми дожились, що це золота середина. Так після майнінгу це вже дійсно не кажиться дорогим, але все ж таки. Ну в чому я не правий? Інше питання, що ми на це вплинути не можемо, єдина надія на більш жвавішу конкуренцію, але великі компанії вміють домовлятися.
Vlaad13
Member

VladimirV: 04.05.2025 19:34 Vlaad13
"В налаштуваннях я виставляю максимальну графіку а також ДЛСС, найлайтовіший, ДЛАА" - це точно експерт там? 5:07
По приаводу МФГ десь дивився тести, то чим менше нативних кадрів, тим менше мфг дає, тобто при малих нативних фпс дає вже х3, а не х4. Знайду відеотест скину.
Там основний посил відоса що 5700х3д можно сказати усе :laugh:
VladimirV
Member

спойлер
Vlaad13
Member

Під'їхала аналітика 5000 серії від власника 580 :facepalm:
Timedemo
Member

luckygamerks: 04.05.2025 20:20 Не розумію. Ви мене теж вважаєте не адекватною людиною?
Ви сильно переоцінююте мою увагу до себе. я ніким Вас не вважаю.

Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
luckygamerks: 04.05.2025 20:20 Та чого далеко ходити, якщо взяти nvidea то між 900 та 1000 серією, між 1000 та 2000 бу непогагий ріст, між 2000 та 3000 взагалі був гарний скачок, а 4000 покоління просто вийшло збалансованим. Так раніше розвиток технологій був стрімкіший по багатьом причинам, було куди рости, а зараз і запас по нанометрам на межі і якихось технологічних проривів не передбачається, тому розвиваються інші напрямки. Але ж 5000 серія вийшла дійсно не дуже і нічого особливого нам не принесла.
І коли ми кажемо , що 55 тисяч гарна ціна, або 38-40, які майже 1000 баксів, це золота середина. Люди 1000 баксів, це ж колосальні гроші, ми дожились, що це золота середина. Так після майнінгу це вже дійсно не кажиться дорогим, але все ж таки. Ну в чому я не правий? Інше питання, що ми на це вплинути не можемо, єдина надія на більш жвавішу конкуренцію, але великі компанії вміють домовлятися.
Так заробляйте більше, чи Ви думаєте весь світ стоїть на місті як Ви? згадайте ціну 1го айфона, і подивіться скільки він коштує зараз.
да, і я звик оцінювати по іншому, рік назад я мав продуктивність на доллар одну, сьогодні іншу. Так, зріст не феноменальний, але для мене це теж результат, я можу купити дешевше продуктивність ніж рік-два назад.
до майнінг буму 3090 коштувала 2000 баксів, сьогодні 5070ті значно продуктивніша, і коштує 1000 баксів.

а головне, це дуже мило читати висновки власнки 580ї карти, не маючи навіть досвіду користування 5000ї серії.
Alvaro
Member

Vlaad13: 04.05.2025 18:49Там якраз новий відос на цю тему виходив, автор як раз каже що десь 5700х3д ще норм, а десь вже не тягне.
Ну так потому, я и говорю, что нужно менять, потому что я сам проверил уже это давным-давно. У автора кривой тест в киберпанке, потому что в 2к длсс качество у меня уже не вывозит даже с 4070тс, не говоря уже про 5080, там упор в цп во многих сценах. А в сталкере в деревне дроп лютый. Хотя, конечно, если тесты делать на длаа и в 4к то будет упор в карту.
Vlaad13
Member

:laugh:
Alvaro
Member

Ну? Так автор, так и тестит, он нагружает неадекватно карту. Я у него, правда, не видел там 2к или 4к, но в любом случае он длаа врубает с лучами где карта на нативных 40фпс улетает. Понятно, что в таком сценарии оно процессор не покажет упор.
vsx
Member

luckygamerks: 04.05.2025 20:20 І коли ми кажемо , що 55 тисяч гарна ціна, або 38-40, які майже 1000 баксів, це золота середина. Люди 1000 баксів, це ж колосальні гроші, ми дожились, що це золота середина. Так після майнінгу це вже дійсно не кажиться дорогим, але все ж таки. Ну в чому я не правий? Інше питання, що ми на це вплинути не можемо, єдина надія на більш жвавішу конкуренцію, але великі компанії вміють домовлятися.
Адекватные люди так не считают, а неадекватные будут писать все что в голову взбредет. Тут вообще многие понакупили RTX50 зимой на старте продаж. И считают это абсолютно нормальным. Так что думайте своей головой и меньше обращайте внимания на то что пишут.
luckygamerks
Member

Timedemo: 04.05.2025 21:37
luckygamerks: 04.05.2025 20:20 Не розумію. Ви мене теж вважаєте не адекватною людиною?

luckygamerks: 04.05.2025 20:20 Та чого далеко ходити, якщо взяти nvidea то між 900 та 1000 серією, між 1000 та 2000 бу непогагий ріст, між 2000 та 3000 взагалі був гарний скачок, а 4000 покоління просто вийшло збалансованим. Так раніше розвиток технологій був стрімкіший по багатьом причинам, було куди рости, а зараз і запас по нанометрам на межі і якихось технологічних проривів не передбачається, тому розвиваються інші напрямки. Але ж 5000 серія вийшла дійсно не дуже і нічого особливого нам не принесла.
Так заробляйте більше, чи Ви думаєте весь світ стоїть на місті як Ви? згадайте ціну 1го айфона, і подивіться скільки він коштує зараз.
да, і я звик оцінювати по іншому, рік назад я мав продуктивність на доллар одну, сьогодні іншу. Так, зріст не феноменальний, але для мене це теж результат, я можу купити дешевше продуктивність ніж рік-два назад.
до майнінг буму 3090 коштувала 2000 баксів, сьогодні 5070ті значно продуктивніша, і коштує 1000 баксів.

а головне, це дуже мило читати висновки власнки 580ї карти, не маючи навіть досвіду користування 5000ї серії.
Ну добре, десь ви праві, час змінюється, ціни змінюються, все дорожчає, але деякі речі дорожчають більше ніж повині і ці подорожчання нажаль часто не відповідають дійсності. І тут річ була навіть не у тому додатковому здорожчані, а у мінорності оновлень, які не коштують того здорожчання.
Відносно відеокарти, так на даний час в мене 580 і я це ні де не приховую, так я не тримав в руках 5000 серію, як бачу у вас її теж немає, хоча мав можливість завдяки знайомим тестувати деякі карти 4000 серії.
Відносно 5000 серії є багато професійних іноземних техноблогерів на підставі матеріалів, яких можна робити якісь висновки.
Як і очікував все ж таки, отримав в якійсь мірі аргументовану відповідь, але без маканя у багнюку не обійшлось.
Последний раз редактировалось luckygamerks 04.05.2025 22:35, всего редактировалось 1 раз.
Timedemo
Member

luckygamerks: 04.05.2025 22:31

Ну добре, десь ви праві, час змінюється, ціни змінюються, все дорожчає, але деякі речі дорожчають більше ніж повині і ці подорожчання нажаль часто не відповідають дійсності. І тут річ була навіть не у тому додатковому здорожчані, а у мінорності оновлень.
На рахунок "стояти на місці" , моя робота пов'язана з допомогою людям. Нажаль саме робота пов'язана з "допомогою" людям, а "не обманом" людей, не може приносити великі статки. Звісно ж кожен робить свій вибір у житті, але називати це "стояти на місці", ми ж дорослі люди.
Відносно відеокарти, так на даний час в мене 580 і я це ні де не приховую, так я не тримав в руках 5000 серію, як бачу у вас її теж немає, хоча мав можливість завдяки знайомим тестувати деякі карти 4000 серії.
Відносно 5000 серії є багато професійних іноземних техноблогерів на підставі матеріалів, яких можна робити якісь висновки.
Як і очікував все ж таки, отримав в якійсь мірі аргументовану відповідь, але без маканя у багнюку не обійшлось.
Складно уявить хто може точно сказать що і наскільки моє дорожчати, але точно не Ви. Допомога це добре. Кіану Рівз, Шварц, Білл Гейтс, і т д, теж допомагають людям, при цьому заробляють добре.
Vlaad13
Member

деяким користувачам форума важко уявити що існують люди які багато заробляють
і для таких людей не є проблемою купити карту на старті за будь яку ціну :laugh:
але вони думають що такі люди тупі - а ось вони сидять на своїй карті яка коштує 200 долларів і тому вони розумні :lol:
luckygamerks
Member

Vlaad13: 04.05.2025 22:46 деяким користувачам форума важко уявити що існують люди які багато заробляють
і для таких людей не є проблемою купити карту на старті за будь яку ціну :laugh:
але вони думають що такі люди тупі - а ось вони сидять на своїй карті яка коштує 200 долларів і тому вони розумні :lol:
Цікаво, а дочого тут це? І повідомлення про 580?
Ви в кожні темі, аби щось ляпнути, я бачу ви, як взяли 4070 та платформу ам5, так відразу стали компьютерним експертом? Все також дивитесь руснявих техноблогерів?
Мені цікаво, ви просто набиваєте кількість повідомлень чи то просто ви такий від природи? Можливо просто занадто молодий? Вам скільки? 10-15 років?
Ви тут самі нещодавно, розказували який класний інтел і що не збираєтесь його міняти, а самі переїхали на амд. Самі собі суперечите в кожній другій темі.
В мене теж були сумніви відносно цих двох платформ, за 30 років, що я користуюся компьютером у мене було достатньо процесорів від intel та amd та відеокарт від amd та nvidea, але з інтелом все ж таки проблем виникало менше. Міняю я обладнання не часто, але дуже зважено.
Коли я брав 580 це був предтоп і мені її вистачало довго, на початку 2022 я збирався її міняти, але так вийшло, що війна почалась. Я впевнений вам не відомо, що таке виїзжати з окупованої території залишаючи всі свої речі та майно. Зараз я знаходжусь у зоні бойових дій, тому я навіть попередній комплект з 12100f купив, що б пересидіти цей час. Як би мене друг не вмовив йому продати, так і сидів би на ньому, можливо змінивши процесор на умовний 12400, максимум на 13600KF.
Побільшій частині саме через пережиті події я досі не купив відеокарту, так і надія була, що відносно скоро все скінчиться.
Тепер по темі, ні хто не на секунду не сумнівається, що є люди, які можуть собі купити майже будь-яку річ, яку тільки побажають. Від якоїсь карти до маєтку за пару мільйонів.
Всі люди різні і джерела доходів в них різні. Деякі заробляють чесно, наприклад розумом, деякі тяжкою працею, а є й такі, що заробляють обманом та обкраданням людей та країни. Це все на совісті кожного.
Я не вважаю людей, які купляють дорогі карти не адекватами, якщо людина має багато грошей, а особливо, якщо цим заробляє чому вона має відкладати таку покупку, єдине якщо людина бере відеокарту за остані гроші під іграшки, ну це трохи дивно.
Відносно вашої 4070, я писав, що 4000 лінійка вийшла не стільки проривною після 3000 серії, скільки зблалансованою. Серія супер, взагалі вийшла файною, ви ж теж не побігли міняти свою 4070 на умовно 5070? Чому? Мабуть по перше, що вам її достатньо, по друге бо сенсу 0! Ви правда вважаєте, що це можно назвати апгрейдом? 4070Ti рівна 4080Super? В деяких іграх? А в деяких значно програє, особливо по 0,1 та 1 % FPS!
Можливо вийде 5000 супер серія, в неї хуанг вложить більше душі і можна буде казати, що так, це вже дійсно цікавий апгрейд. Я вважаю, що я на попередніх сторінках достатньо аргументовано описав, що і чому я вважаю, але саме ви чомусь на моє повідомлення написали "неадекватна людина". Неадекватний саме у чому? У тому, що наші з вами думки не співпадають?
Наприклад я вважаю, що не дивлячись на маркетингові ходи, 9070XT, вийшла дуже навіть не поганою, якщо цінник в офіційному магазині, прийде в норму, то крім споживання я особлихив мінусів не бачу, так Nvidia краще для роботи та краще у лучах, але ж прогрес намітився.
Чи стала продуктивність більшою за попереднє покоління? Звісно ж стала.
Чи можна це оновлення назвати оновленням? Більше тягне на незначний рефреш.
Чи купувати це покоління чи знову чекати наступне? Ну чекати можна вічно, а день ідеальних речей може не настати, а події у країні та у світі, нажаль рідко коли змінюються на користь покупця. Якщо карта вже за стара, то скоріше відповідь - ТАК.
Можливо драйвера вже змінюють ситуацію, і можливо все таки вони драйверами підтягнуть показники, але чудес на світі не буває, і реальний факт у тому що це покоління поки, що не дотягую, це моя думка і крапка. Ви звісно ж залишитесь при своїй. Надобраніч.
oversteve
Member

Timedemo: 04.05.2025 18:23 в штатах теж є пдв на ввіз товару, тільки не забуваєм, що купляють оптовики на заводі, то не платять внутрішне пдв.
пдв немає, є мито і тарифи, замість пдв фактично сейлс такс, який в ррц не врахований і який в деяких штатах = 0
lewerlin
Member

luckygamerks: 04.05.2025 20:20 Інше питання, що ми на це вплинути не можемо,
Можемо. Просто переставши купувати дорожче N$.
Оця мантра "народ нічого не може" - шахрайство. Нема "чарівної кнопки" не означає "нема можливості".
man1242
Member

luckygamerks: 04.05.2025 22:31

Ну добре, десь ви праві, час змінюється, ціни змінюються, все дорожчає, але деякі речі дорожчають більше ніж повині і ці подорожчання нажаль часто не відповідають дійсності. І тут річ була навіть не у тому додатковому здорожчані, а у мінорності оновлень, які не коштують того здорожчання.
У меня лично в киберпанке при том же присете настроек в той же сцене с упором в гпу разница между 7900хтх и 5080геймроком ос достигает 23% в растре :-/ а 7900хтх опережает 4080 на 8% так что думаем и проверяем что там на ютубах сказали :shuffle: Потребление врам на 2гб на нвидиа меньше чем у амд в киберпуке, хотя в любом случае 16гб врам это преступно мало, хотя скрипя зубами в 2к с длсс квалити думаю можно пролезть.
Timedemo
Member

luckygamerks: 05.05.2025 00:17
Vlaad13: 04.05.2025 22:46 деяким користувачам форума важко уявити що існують люди які багато заробляють
Цікаво, а дочого тут це? І повідомлення про 580?
Ви в кожні темі, аби щось ляпнути, я бачу ви, як взяли 4070 та платформу ам5, так відразу стали компьютерним експертом? Все також дивитесь руснявих техноблогерів?
Мені цікаво, ви просто набиваєте кількість повідомлень чи то просто ви такий від природи? Можливо просто занадто молодий? Вам скільки? 10-15 років?
Ви тут самі нещодавно, розказували який класний інтел і що не збираєтесь його міняти, а самі переїхали на амд. Самі собі суперечите в кожній другій темі.
В мене теж були сумніви відносно цих двох платформ, за 30 років, що я користуюся компьютером у мене було достатньо процесорів від intel та amd та відеокарт від amd та nvidea, але з інтелом все ж таки проблем виникало менше. Міняю я обладнання не часто, але дуже зважено.
Коли я брав 580 це був предтоп і мені її вистачало довго, на початку 2022 я збирався її міняти, але так вийшло, що війна почалась. Я впевнений вам не відомо, що таке виїзжати з окупованої території залишаючи всі свої речі та майно. Зараз я знаходжусь у зоні бойових дій, тому я навіть попередній комплект з 12100f купив, що б пересидіти цей час. Як би мене друг не вмовив йому продати, так і сидів би на ньому, можливо змінивши процесор на умовний 12400, максимум на 13600KF.
Побільшій частині саме через пережиті події я досі не купив відеокарту, так і надія була, що відносно скоро все скінчиться.
Тепер по темі, ні хто не на секунду не сумнівається, що є люди, які можуть собі купити майже будь-яку річ, яку тільки побажають. Від якоїсь карти до маєтку за пару мільйонів.
Всі люди різні і джерела доходів в них різні. Деякі заробляють чесно, наприклад розумом, деякі тяжкою працею, а є й такі, що заробляють обманом та обкраданням людей та країни. Це все на совісті кожного.
Я не вважаю людей, які купляють дорогі карти не адекватами, якщо людина має багато грошей, а особливо, якщо цим заробляє чому вона має відкладати таку покупку, єдине якщо людина бере відеокарту за остані гроші під іграшки, ну це трохи дивно.
Відносно вашої 4070, я писав, що 4000 лінійка вийшла не стільки проривною після 3000 серії, скільки зблалансованою. Серія супер, взагалі вийшла файною, ви ж теж не побігли міняти свою 4070 на умовно 5070? Чому? Мабуть по перше, що вам її достатньо, по друге бо сенсу 0! Ви правда вважаєте, що це можно назвати апгрейдом? 4070Ti рівна 4080Super? В деяких іграх? А в деяких значно програє, особливо по 0,1 та 1 % FPS!
Можливо вийде 5000 супер серія, в неї хуанг вложить більше душі і можна буде казати, що так, це вже дійсно цікавий апгрейд. Я вважаю, що я на попередніх сторінках достатньо аргументовано описав, що і чому я вважаю, але саме ви чомусь на моє повідомлення написали "неадекватна людина". Неадекватний саме у чому? У тому, що наші з вами думки не співпадають?
Наприклад я вважаю, що не дивлячись на маркетингові ходи, 9070XT, вийшла дуже навіть не поганою, якщо цінник в офіційному магазині, прийде в норму, то крім споживання я особлихив мінусів не бачу, так Nvidia краще для роботи та краще у лучах, але ж прогрес намітився.
Чи стала продуктивність більшою за попереднє покоління? Звісно ж стала.
Чи можна це оновлення назвати оновленням? Більше тягне на незначний рефреш.
Чи купувати це покоління чи знову чекати наступне? Ну чекати можна вічно, а день ідеальних речей може не настати, а події у країні та у світі, нажаль рідко коли змінюються на користь покупця. Якщо карта вже за стара, то скоріше відповідь - ТАК.
Можливо драйвера вже змінюють ситуацію, і можливо все таки вони драйверами підтягнуть показники, але чудес на світі не буває, і реальний факт у тому що це покоління поки, що не дотягую, це моя думка і крапка. Ви звісно ж залишитесь при своїй. Надобраніч.
Ви маєте карту 580ту ( я не намагаюсь якось принизити), і явно не міняєте її кожне покоління. То навіщо Ви розглядаєте 5000 серію, як не розумне рішення апгрейду 4000ї серії? не вже Ви думаєте, що всі не розуміють, що недоцільно міняти умовну 4070 на 5070 і т.д. Подивіться на цю серію, як покупець нової карти, в нову збірку, або як покупець, який міняє стару карту. От зациклило людей, що кожне покоління повинно бути кандидатом оновлення попереднього. Закінчились ті часи, коли виходило нове покоління з бустом 100 відсотків, виробники вже впираються в техпроцес, в споживання і т.д. Вважайте 5000 серію як класний рефреш, як нові технологіі, як можливість оновити туж саму 580ту карту наприклад.
vsx
Member

man1242: Потребление врам на 2гб на нвидиа меньше чем у амд в киберпуке, хотя в любом случае 16гб врам это преступно мало, хотя скрипя зубами в 2к с длсс квалити думаю можно пролезть.
Откуда ты знаешь какое там потребление врам?
И да, поставить 16гб на 5080 могли только жаднющие маркетологи самой жадной компании
Закрыто