Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

Vlad Tepec-Dracula: 03.05.2025 00:48 Intel Pentium III 866 SL5B5 S370
https://violity.com/ua/119794603-proces ... iii-lot-11
Наче П3 з такою частотою були без кришки на кристалі?
В основному так і було, але конкретно цей екземпляр то є штатний Коппермайн з кришкою. Такі були під кінець життєвого циклу 180-нм Pentium III, якщо не помиляюсь то подібні існували з частотами 800, 866, 933 та 1000МГц. А ще Селерони на 900 та 950МГц. Імовірно і 1000МГц був але не певен, треба звірятися. :-/
Vlad Tepec-Dracula
Member

Колись бачив у знайомого SL5DX та SL5DV без кришок, тому і здивувався
Бумик
Member

Бумик: 04.05.2025 11:14 хочу поставить шлейф VGA.
Все получилось-карта отлично работает с VGA разъемом.Как вариант,наверно поставлю ее в системник слот1,где на материнке нет слота AGP.На более мощное железо ставить карту нет смысла,ибо прогнал ее в Марк 2001 на мамке сокет 462 с процом Атлон ХР 1800@XP 2800,попугаев меньше,чем с той же AGP Radeon 9550.
Оно и не удивительно- сказываются шина 64 бита и PCI интерфейс.
ApostolCV
Member

Не зря я попкорн брав.... Віоліті дивує цінами :lol:
spoglyadach
Member

Ага, теж зараз відкрив і посміявся, одразу з пентіума і почав

А тепер трохи реальних цін на пінтім 3, лол
спойлер
https://www.ebay.com/itm/267218653003?_ ... R7j-zNnTZQ
спойлер
https://www.ebay.com/itm/256905245900?_ ... R7b-zNnTZQ
Tfd
Member

Так, зате я вчора таки викупив 423-го Пеньочка на 1,9ГГц. SL5VN. :)

Дорого? Ну, відносно так але і не за всі гроші світу.

Не те щоб у мене не було подібного процесора... Насправді є, от тільки зіпсував я йому товарний вигляд колись по дурості - виламав один зі пінів VID. Тепер це Low-Voltage Віллі на дефолтні 1.5V. Працює на "Гарібалді" у складі зібраного ПК, не така вже й "пічка" до речі. =) Хоча так, звісно треба було ту ніжку просто ізолювати а не викорчовувати. Ну блін, про цінність експоната якось тоді не дуже задумувався - він мені обійшовся щось в районі 3-5$ на eBay і з безкоштовною доставкою, + у продавця вони були в кількостях "дофіга" і бери донесхочу.

А тепер усьо, спробуй знайди.

Не знаю чи робочий новокуплений, але ноги у нього ніби як на місці, і цікаво що у нього більш оновлений стиль маркування з дрібнішим шрифтом. А ще складений в Costa Rica - люблю чомусь камінці що родом звідти. І ще Філіппіни норм заходять. :)
спойлер
Изображение
ApostolCV
Member

Теж думав такий прикупить . Хоча і маю такий.
Однак на платі з рамбусом дає помилки. Є почуття , що битий кеш. Короче покупка з еаебей не вдалася.)
Vlad Tepec-Dracula
Member

Сервер з платою Supermicro P6DBU дуал Slot 1 та двома PIII 550
https://violity.com/ua/119813674-sistem ... inka-p6dbu
spoglyadach
Member

Якось ви хлопці неправильно дієте, вам треба було схєснуця в махачі за цей проц і добити ціну хоча б до 2000 бо перепук щ прийомки тим продажем не дуже довольний. Купив на вагу гривень за 20 а ви навіть не зробили йому х100
Якісь ви неправильні калікцианєри, я в шоці :-/
ApostolCV
Member

Час до великої пачки попкорну... Ціни їбей ховаються:
https://www.ebay.com/itm/167494125055?m ... media=COPY
Avant
Member

Поясніть за 4gb DDR2 плашки на 775, будь ласка. Чи правильно я розумію, що під 775 працюють тільки 16-чіпові DS плашки? А 32-чіпові, де чіпи в два ряди, це AMD-only?
Бумик
Member

Avant
Это вроде как серверная память,регистровая.
AMD-only - это вроде из серии разной четности битности с памятью под Интел.Там было 10 и 11 бит,вроде так.
spoglyadach
Member

Контроллери Intel таке точно не хавають, з DDR3 вони теж доволі вибагливі, навіть з ранніми плашками малих об'ємів
Egoist
Junior

Avant: 05.05.2025 22:31 Поясніть за 4gb DDR2 плашки на 775, будь ласка. Чи правильно я розумію, що під 775 працюють тільки 16-чіпові DS плашки? А 32-чіпові, де чіпи в два ряди, це AMD-only?
Перелік Low-Density модулів що будуть працювати з Intel
Kingston KVR800D2N6/4G – 4GB DDR2-800, Non-ECC, Unbuffered (16 чипов, 128Mx8)
Transcend JM800QLU-4G – 4GB DDR2-800, Non-ECC, Unbuffered (16 чипов, 128Mx8)
Samsung M378T5263AZ3-CF7 – 4GB DDR2-800, Non-ECC, Unbuffered (16 чипов, 128Mx8)
Hynix HYMP151U64CP8-S5 – 4GB DDR2-667, Non-ECC, Unbuffered (16 чипов, 128Mx8)
Avant
Member

Бумик
хіба? То шо регову не хавають, це зрозуміло. Маю на увазі без ecc unbuffered само собою
спойлер
Изображение
Лінк: https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prod ... O0hrK.html
spoglyadach
Member

B-) тепер головне питання в кого з цієї гілки є такі модулі
Бумик
Member

Avant
При чем тут буферная,безбуферная,с коррекцией ошибок или без?
Вопрос был- AMD-only ли та память с 32 чипами.Я ответил.что AMD-only это немного иная тема.Там контроль четности был 10 и 11 бит.
Во времена бытности ДДР2 этими AMD-only были завалены торговые площадки и стоила она порядочно дешевле обычной ДДР2.Пишу по памяти,может что не так.
tribute
Member

spoglyadach: 05.05.2025 22:56 B-) тепер головне питання в кого з цієї гілки є такі модулі
У мене десь є 16gb якогось Трансенду (4*4gb) купувались колись на Asus P5Q Deluxe та Q9300...

Изображение
Egoist
Junior

Бумик: 05.05.2025 22:43 Avant
Это вроде как серверная память,регистровая.
AMD-only - это вроде из серии разной четности битности с памятью под Интел.Там было 10 и 11 бит,вроде так.
Модули по 4гб которые работают на интел чипсетах с организацией 128х8, с 16 чипами по 8 с каждой стороны имеют 11 битную организацию, здесь больше зависит от конкретного чипсета. Но простое правило это организация не больше 128х8 и 16 чипов, а дальше, если нет точного подтверждения что память работает с интел чипсетами, надеятся на удачу :)
Бумик
Member

tribute: 05.05.2025 23:07
spoglyadach: 05.05.2025 22:56 B-) тепер головне питання в кого з цієї гілки є такі модулі
У мене десь є 16gb якогось Трансенду (4*4gb) купувались колись на Asus P5Q Deluxe та Q9300...

Изображение
Продадите?
Ответить