Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

radical: 29.04.2025 11:01 У мене мікростарина є 478 на 945 чіпсеті, я туди намагався біос підібрати від 775 аналогу, але без успіху.
ApostolCV
Я точно їх бачив наїбеї, але нахіба воно потрібно за 40 долярів, коли AM3NF3-VSTA тоді продавалася там же за 20?
Тому , що в мене є так рідка материнка де є повноцінний AGP, повноцінний PCie, PCI.
І отримати перехідник до неї було би просто бомбою.
P.S. хтось виплюнув P4 64 bit на eBay, дорого.)
spoglyadach
Member

ApostolCV: 28.04.2025 21:44 Бачу не я один поцілував всяких "мутантів".
Асрок в цьому плані всіх переплюнув
Шкода , що а Україні не реально дістати " Asrock AM2 Upgrade Board.
B-) одне лише питання, нахіба він треба? Там же плата доволі вбога по біосу, чи типу чисто для красоти

Відправлено через 48 хвилин 1 секунду:
ApostolCV: 29.04.2025 13:28 Тому , що в мене є так рідка материнка де є повноцінний AGP, повноцінний PCie, PCI.
Навіть не знав що вона рідкісна, мені такі на лоху траплялись що б не зрехати разів 10 точно за весь час, ну і звісно ж без того перехідника. Хоча так останні пару років я їх не зустрічав але я і заходшу туди щось подивитись не так часто, може десь і пролітала це треба в перепуків запитувати які там 24/7 чергують :-P

Відправлено через 2 хвилини 16 секунд:
Це ж воно? K8Upgrade-NF3
Бо я писав вище саме про цю плату, може я щось не дуже зрозумів але подумав саме про неї
ApostolCV
Member

spoglyadach,ні , це не те.
От про яку я плату казав https://www.asrock.com/mb/ULi/939Dual-S ... sp#Support :shuffle:
mklm
Member

ApostolCV: 29.04.2025 13:28
radical: 29.04.2025 11:01 У мене мікростарина є 478 на 945 чіпсеті, я туди намагався біос підібрати від 775 аналогу, але без успіху.
ApostolCV
Я точно їх бачив наїбеї, але нахіба воно потрібно за 40 долярів, коли AM3NF3-VSTA тоді продавалася там же за 20?
Тому , що в мене є так рідка материнка де є повноцінний AGP, повноцінний PCie, PCI.
І отримати перехідник до неї було би просто бомбою.
P.S. хтось виплюнув P4 64 bit на eBay, дорого.)
простіше ось це знайти
https://www.asrock.com/mb/NVIDIA/ALiveDual-eSATA2/
spoglyadach
Member

ApostolCV: 29.04.2025 14:39 spoglyadach,ні , це не те.
От про яку я плату казав https://www.asrock.com/mb/ULi/939Dual-S ... sp#Support :shuffle:
А блін, я такої взагалі не бачив в продажу, ні новой ні на лоху, я сумніваюсь що їх в нас взагалі продавали у часи актуальності

Відправлено через 45 секунд:
Ну це класіка, доречі теж її не бачив вже пару років у продажу. Мабуть якщо потрібна то простіше виловити десь на ібеях занедорого
radical
Member

Я таких не зустрічав взагалі вживу, та й який у ній сенс, коли там той же nf3 agp, що і на am2nf3-vsta.
Але ці плати ще підтримують АМ3, хоч і досить кривенько, в той час як адаптер той чисто AM2.
Я ж кажу, мені колись траплялися наїбеї 939 і АМ2 адаптери, але по ціні, вдвічі дорожче, ніж повна материнка на цих чипсетах/сокетах. На "чисто погратися" я тоді просто пошкодував грошей. Хоча було б цікаво набрати різних плат з цим слотом на чипсетах nf3/uli/via/sis і тестувати на них win98 та дос зі звуком.
От чого я справді ніколи не бачив у продажу, так це 754 адаптеру, який вставлявся у 462 плати, хоча таких плат у мене пара є.
geka3250
Member

А самі материнки типу k8upgrade мають якусь цінність? Плата є, але апгрейд адаптерів вживу не бачив. Колись ще на очі траплялась з парою сокетів 478+775.
radical: 29.04.2025 21:39От чого я справді ніколи не бачив у продажу, так це 754 адаптеру, який вставлявся у 462 плати, хоча таких плат у мене пара є.
Цікаво як там шина реалізована. У 462 на шині висить контроллер пам'яті, коли у 754 він вбудований. Може на практиці у них із-за цього виникли проблеми... А який чіпсет?
mklm
Member

geka3250: 29.04.2025 22:03 Цікаво як там шина реалізована. У 462 на шині висить контроллер пам'яті, коли у 754 він вбудований. Може на практиці у них із-за цього виникли проблеми... А який чіпсет?
там окремий північ та слоти рам на апгрейд платі. діч повна
у екс взагалі було 775 та 939, якщо не помиляюсь :lol:
geka3250
Member

mklm: 29.04.2025 22:54у екс взагалі було 775 та 939, якщо не помиляюсь
як жаль вони одночасно не працювали :D
radical
Member

mklm: 29.04.2025 22:54 там окремий північ та слоти рам на апгрейд платі. діч повна
у екс взагалі було 775 та 939, якщо не помиляюсь :lol:
так, у випадку встановлення 754 там на 462 платі залишався тільки південь VT8237 з усією обв'язкою, все інше (навіть AGP) йшло вже з апгрейд-плати.
Що цікаво, у мене є дві такі плати, на КТ600 і КТ880, у другому випадку встановлення 754 плати це даунгрейд з чипсетного дуалченнелу 880 до одноканалу 754 по пам'яті.

Та сама плата від ECS колись продавалась на лоху разом з усіми адаптерами, як неробоча. Навіть тут було посилання, у цій гілці. Я мав надію, що її викупив хтось з наших під відновлення, але ніхто так і не зізнався :D
Vlad Tepec-Dracula
Member

:D Intel Pentium III-S 1.4 SL5XL S370
https://violity.com/ua/119794479-proces ... paign=1uah

Intel Pentium 4 1.9 SL5VN S423
https://violity.com/ua/119794392-proces ... um-4-lot-2

Intel Pentium III 866 SL5B5 S370
https://violity.com/ua/119794603-proces ... iii-lot-11
Наче П3 з такою частотою були без кришки на кристалі?

ASUS P2L97
https://violity.com/ua/119794514-materi ... asus-lot-7

STB System 3dfx Voodoo3 3000 AGP
https://violity.com/ua/119791940-videokarta-3dfx-lot-10

Soyo SY-D6IBA дуал Slot1
https://violity.com/ua/119791099-materinska-plata
ApostolCV
Member

Vlad Tepec-Dracula,всі біжимо купляти вуду)
spoglyadach
Member

:laugh: віоліті самий чесний аукціон з цієї сторони млєчново путі, сам би давно зарєєструвався але здоровий глузд каже мені "ти ж тожє нє лох"

Обережно, показую рибов

Изображение
isusik63
Member

Доброго .
Может хто то видел такие ноуты в продаже или что-то подобное ?
Clevo x7200
Clevo p270
Clevo p570
Или что-то подобное .
Хочу исполнить мечту молодости :gigi:
У мажорного другана в 12-13 году было что-то подобное , хочу новую игрушку :gigi:
Помню что было что-то не реально толстое :)
Модель не помню , Clevo d900f тонковат :-/
Бумик
Member

Прошу помочь с одним вопросом. :beer:
Есть видеокарта Radeon X1300 Visiontek PCI.
У нее разьем для вывода изо на монитор - DMS 59.Но...на плате есть пины для подключения шлейфа VGA разьема.Но самого шлейфа с этим разьемом нет с завода.
А были точно такие карты,только вот с этим самым выходом VGA и DVI (этот как раз вместо DMS 59) .
спойлер
61mS4o1Y2+L._AC_SL1280_.jpg
612GWa-zPsL._AC_SL1280_.jpg
61wIoeFboWL._AC_SL1280_.jpg
Так вот - есть желание установить на мою карту такой же шлейф с разьемом.Сразу вспомнилось,что на AGP картах Радеон 9200\9250 такие применялись.На других моделях не помню,вроде не было.
Снял я с имеющейся 9250 этот самый шлейф с разьемом,хотел поставить на эту Ч 1300,но распиновка не совпадает.Определил прозвонкой *земляных* пинов на обеих картах.Да и пробовал и так и на 180 разьем втыкать в карту,изо нет.
Вопрос к знающим-как вызвонить,где какой пин?
На самом разьеме гуглится просто,где какие сигналы.А на видеокарте как определить,где соответствующие на пинах?
спойлер
VGApin-1024x612.jpg
Egoist
Junior

isusik63: 03.05.2025 15:36 Доброго .
Может хто то видел такие ноуты в продаже или что-то подобное ?
Clevo x7200
Clevo p270
Clevo p570
Или что-то подобное .
Хочу исполнить мечту молодости :gigi:
У мажорного другана в 12-13 году было что-то подобное , хочу новую игрушку :gigi:
Помню что было что-то не реально толстое :)
Модель не помню , Clevo d900f тонковат :-/
Ничего толще чем D470/D870/D900 ( порядка 4-5 см без ножек) у клево небыло, разве что какие то уж очень древние времен пня второго или старше. Найти у нас их практически нереально. Лет 8 назад встречались, сейчас это сказочное везение, а за разумные деньги тем более. У меня, что x7200 что разные вариации D900 были ( более современыне не в счет, они не такие интересные) продал олух :) Остался только вот такой красавец: https://www.reddit.com/r/VoodooPC/comme ... /#lightbox

Отправлено спустя 3 минуты 30 секунд:
spoglyadach: 03.05.2025 14:45 :laugh: віоліті самий чесний аукціон з цієї сторони млєчново путі, сам би давно зарєєструвався але здоровий глузд каже мені "ти ж тожє нє лох"

Обережно, показую рибов

Изображение
Я взагалі не розумію цей ацкціон, я так розумію там один одному перепродають неробочий хлам. На кого разраховано не розумію, людина продає агп карту и пише що не перевірена, а у самого в інших лотах купа заліза агп часів :) Там купувати тільки робоче інакше 99% що під виглядом "не тестовано" буде труп.
Бумик
Member

Бумик: 03.05.2025 22:06 Прошу помочь с одним вопросом. :beer:
Уже разобрался.
Загуглил распиновку DMS 59,чтоб увидеть на каких выводах присутствуют VGA сигналы.Кстати,звонится с выводов VGA2 .
Вызвонил от выводов разьема DMS 59 до пинов на плате.Теперь понятно,где какой вывод должен быть.Осталось перепаять провода на разьеме VGA в нужной последовательности.
спойлер
Распиновка DMS 59  A.jpg
spoglyadach
Member

Egoist: 03.05.2025 22:22 Я взагалі не розумію цей ацкціон, я так розумію там один одному перепродають неробочий хлам. На кого разраховано не розумію, людина продає агп карту и пише що не перевірена, а у самого в інших лотах купа заліза агп часів :) Там купувати тільки робоче інакше 99% що під виглядом "не тестовано" буде труп.
Так, надивився на таких на лох.уа вже багато разів, продається відяшка типу невідомо чи робоча немає змоги перевірити, а в сусідніх оголошеннях і материнка з процом і блок живлення. І все це скріш за все чи з одного компа чи типу того і там є фото як воно працює. Нє ну точно немає можливості перевірити, мамай клєнусь брат :laugh:
radical
Member

На dms59 є адаптери на vga/dvi/hdmi, хвости vga від різних карт можуть мати різну розпіновку.
Бумик
Member

radical
Адаптер DMS to 2 DVI у меня есть,но он огроменный и жесткий,потому и хочу поставить шлейф VGA.
спойлер
IMG_20250504_105542.jpg
Планку на разьемы также поставил от Радеон 9250,но немного не совпадает отверстие под S-Video,нужно немного расточить.
Ответить